Wysłany: Sob 01 Sty, 2011 Zawodnicy RALLYCROSS w WPP
Witam,
z tego co słyszałem to kilka osób z RC zastanawia się nad startami w WPP, między innymi ja. Stąd moje poruszenie tego tematu na forum. Rozmawiałem z kilkoma osobami, które jeździły w ostatnich kilku sezonach w klasie narodowej i poważnie myślą nad startami w Poznaniu bo RC zrobiło się stanowczo za drogie z powodu 90% rund rozgrywanych poza granicami naszego kraju i jest to jakaś alternatywa dla osób z mniejszym budżetem i czasem a chcących jeździć w wyścigach
Mam nadzieje, że sami zainteresowani odezwą się na forum i podejmą dyskusję w tym temacie, bo myślę, że to fajna alternatywa do innych droższych wyścigów, a i frekwencja z tego co widzę jest coraz większa.
Chętnych zapraszam do dyskusji i wymiany spostrzeżeń na temat tego typu startów.
_________________ Nie można być szybszym od samego siebie...
Z tego co wiem to są zbudowane według homologacji grupy N z pewnymi odstępstwami. Ale wydaje mi się, że nie będzie tak trudno zrobić z RC zwykłej wyścigówki, chyba, że się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu.
_________________ Nie można być szybszym od samego siebie...
Wysłany: Nie 02 Sty, 2011
szczuras napisał/a:
w przyszlym roku sobie odbijesz
w przyszlym roku juz nie wystarczy zainwestowac 200 pln w auto na caly sezon, wiec albo dostane po kieszeni, albo bede czesciej Was oklaskiwal na, a nie z, podium
Aj tam aj tam o jedno podium nie chodzi A tak poważnie to na naszym przykładzie z Mateuszem widać, że w WPP walczy się o każdą pozycję bez względu na to czy walczysz o pierwsze czy o czwarte miejsce i świadczy też o tym, że w WPP jest czysto tj. każdy chce mieć najlepszą pozycję i dojechać przed innymi co redukuje do minimum podejrzenie jechania dla kogoś kosztem kogoś. Zresztą wydaje mi się, że takie zachowanie popsułoby atmosferę w paddocku WPP i powyścigowe pifffffko już by tak nie smakowało bo zamiast o wyścigach gadało by się o układach. Coś mi się wydaje, że gdy w 1 klasie dojdzie ekipa z RC i kilku nowych zawodników to w tym sezonie nikt nie będzie odpuszczał!!! Ale to dobrze bo będzie duuuużo walki i ciekawych wyścigów co może służyć dobrej promocji WPP!!!...Się na pierwszym lewym będzie działo !!!!!!!
_________________ Tylko zdechła ryba płynie z prądem...
niesadze ze bedzie taki hardcore jak RC tylko na asfalcie, w RC duzo wiecej zalezy od pierwszego zakretu dlatego wszyscy ida wszystko, przynajmniej tak to wyglada na Slomczynie, pozatym okrazenie duzo krotsze i duzo ciasniejsze...
Wysłany: Pon 03 Sty, 2011
Bart jestes wstanie sie okreslic plus minus ilu zawodnikow z rc warszawy czy tez okolic wystartuje w wpp.Mowimy tu o klasie 1n,1a??
knast moze zrobimy prowizoryczna liste zawodnikow ktorzy w tym sezonie beda sie scigac po poznaniu??
_________________ niech poslizg wynika z predkosci....
Wysłany: Pon 10 Sty, 2011
nie chce sie wypowiadac na tym etapie,jednak postaram sie wystartowac w tym sezonie innym autem a czy w innej klasie to sie okaze,marzy mi sie 1a ale jestem realista i wiem ze bedzie mi trudno przygotowac topowa a grupe,jednak staram sie i probuje aby ten plan zrealizowac.
_________________ niech poslizg wynika z predkosci....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum