Czy ja dobrze zrozumiałem, że winą za wypadek obarczają kierowcę ? Jeśli był SC no to faktycznie ...
Ale z drugiej strony wyraźnie widać, że nie tylko Kordecki tam wyprzedzał czy też miał zamiar wyprzedzać więc tak z ciekawości był SC czy po prostu panowie na środku toru łatali coś poxipolem ?
Jakoś po prędkościach nie widać, żeby kierowcy mieli świadomość obecności statycznego ciała obcego na środku toru.
Wyszedł z tego jakoś ?
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
większość wypowiedzi GMark dla mnie żenująca, uśmieszki i zachwyty nad popularnością wyścigów na Słowacji w kontekście tego wypadku kompletnie niestosowne
"Na środku toru stało BMW M3 GTR Marcela Kusina. Wyjechał Safety Car - i przy żółtej fladze doszło do ciężkiego wypadku Radosława Kordeckiego. 430-ka zespołu Fuchs Star Moto wykonała serię obrotów w powietrzu, po czym samochód zapalił się za barierą. Radka Kordeckiego przewieziono do szpitala w Dunajskiej Stredzie, gdzie u kierowcy stwierdzono poparzenia drugiego i trzeciego stopnia." - wg www.pzm.pl
Auto: be em fu
Wysłany: Pon 23 Sie, 2010
kons6 napisał/a:
większość wypowiedzi GMark dla mnie żenująca, uśmieszki i zachwyty nad popularnością wyścigów na Słowacji w kontekście tego wypadku kompletnie niestosowne
Ja się niczym nie zachwycam, a uśmieszki wrzucam z... przyzwyczajenia.
Po za tym wypadek jak wypadek... troche pech i szkoda. No ale też wielkiej tragedii nie ma przecież.
_________________ BTCC - this is racing at its best
GMark:
Swoją drogą przejrzałem wyniki...
W każdej klasie D4+,D4-, i długim, około 40 zawodników...
Czemu nie ma u nas tylu, w tych wyższych klasach..
temu, ze nasz tor(y) do Slovakiaringu maja się jak - brak mi porównania - mają się nijak!!!
może nie tory, ale zaplecze.
to samo ma się do Brna, Mostu i Hungaro (jezeli chodzi o boxy i padock).
tam byly organizowane mistrzostwa Polski, Slowacji i Czech, u nas tylko Polska, ewentualnie CEZ.
A Slovakiaring, wg roznych zrodel zbudowany za 30-45 mln euro robi wrazenie - pod kazdym wzgledem.
co do wypadku - filmow jest juz wiecej - z innych kamer - widac co i jak i dlaczego. miejmy nadzieje, ze hospitalizacja i powrot do zdrowia bedzie szybki i malo bolesny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum