Poprzedni temat «» Następny temat
WPP 2010 - propozycje zmian regulaminu

Jaki kształt powinny mieć kolejne eliminacje WPP (klasa 1. i pozostale):
osobno kwalifikacje, wspolny wyscig
78%
 78%  [ 18 ]
osobno kwalifikacje, osobno wyscig
17%
 17%  [ 4 ]
wspolne kwalifikacje, wspolny wyscig
0%
 0%  [ 0 ]
wspolne kwalifikacje, osobno wyscig
4%
 4%  [ 1 ]
Głosowań: 23
Wszystkich Głosów: 23

Autor Wiadomość
maciej_z
A-grupa

Wysłany: Sro 30 Cze, 2010   

znalazłem

maciej_z napisał/a:
Ciekawe jak nas w takim układzie podzielą skoro pojemność toru to 35 aut...

Gmark

Myślę że nic się nie zmieni, bo nie będzie na to czasu na podzielenie WPP na dwie klasy.

Po za tym podczas DSMP w 2008 z Czechami, wystartowało 46 załóg, a pojemność toru chyba się nie zmieniła :)

Bogaj2

Pojemność toru może być powiększona wyjątkowo o 15% jeżeli warunki na to pozwalają. W Poznaniu pozwalają...

Pan Protest
A-grupa

Auto: n1150

Uczciwie mowie, ze bede mial problemy z rozroznianiem kolorow w czasie wspolnego wyscigu. niebieska flage dostrzege wtedy, kiedy mi to bedzie pasowalo (w zasadzie kiedy mi nie bedze przeszkadzalo).
Domyslam, ze bedzie to tez wplywalo na atrakcyjnosc takiego wyscigu - wiec in plus dla wszystkich.
Natomiast co w sytuacji jeżeli zawodnik z innej klasy, nie walczący ze mną o nic będzie mi przeszkadzał - a w sobotnim wyścigu miało miejsce blokowania jednego z zawodników przez zawodnika innej klasy (według relacji niektórych celowe).

ankietę zostawiam wszystkim kibicom, którzy znają wpp tylko z tego forum i nigdy nie byli na torze...

pozdrawiam
mm

maciej_z
A-grupa

Pan Protest napisał/a:
Uczciwie mowie, ze bede mial problemy z rozroznianiem kolorow w czasie wspolnego wyscigu. niebieska flage dostrzege wtedy, kiedy mi to bedzie pasowalo (w zasadzie kiedy mi nie bedze przeszkadzalo).

u stary, grubo grasz - uczciwie powiem, że gdyby to zależało od mojej decyzji to po takiej deklaracji bym Cię w życiu na tor nie wpuścił...

Pan Protest napisał/a:

ankietę zostawiam wszystkim kibicom, którzy znają wpp tylko z tego forum i nigdy nie byli na torze...

jakoś mi to się nieładnie czyta - rozumiem, że logika jest baaardzo prosta (pewnie aż za prosta) - nie zgadzam się więc staję "okoniem" a każdy kto weźmie udział w ankiecie jest "kibicem znającym wpp tylko z forum" - socjotechniki wzięte wprost z debaty prezydenckiej - smutne...

Pan Protest napisał/a:

pozdrawiam
mm

po takich argumentacjach to nawet to "pozdrawiam" w moich uszach brzmi nieszczerze...

simonE21 
WRC

Auto: BMW E21 320/4

Pan Protest napisał/a:

Za celowe, świadome i nagminne nieprzestrzeganie flag, sygnałów kar itp wydawanych przez sędziów na torze przez zawodnika, przez co olewanie kodeksu sportowego, regulaminu etc. grozi utrata licencji wyścigowej.
to tak jak bys swiadomie jeździł po pijaku po ulicy.

BMW E21 320 group 2
OO==00==OO
MOTUL ///Markgum
POSZUKIWANY SPONSOR do WPP!!!

Boruch 
nowy

Pan Protest napisał/a:
Domyslam, ze bedzie to tez wplywalo na atrakcyjnosc takiego wyscigu - wiec in plus dla wszystkich.
Natomiast co w sytuacji jeżeli zawodnik z innej klasy, nie walczący ze mną o nic będzie mi przeszkadzał - a w sobotnim wyścigu miało miejsce blokowania jednego z zawodników przez zawodnika innej klasy (według relacji niektórych celowe).

pozdrawiam
mm

Miłosz,proste rozwiązanie - zmobilizuj kilku kolegów z Rzemieślnika,
którzy dawno nie pojawiali się na to torze w roli zawodników,będzie po ponad 20
w klasach 1/pikaczu i w reszcie i wtedy nie będzie problemu z rozdzielniem,
bo pewnie z urzędu polecicie osobno ;-)

Co do ankiety - z ludzi piszących w tym temacie chyba tylko ja i Gmark nie jesteśmy zawodnikami (aczkolwiek zarówno on jak i ja BARDZO BYŚMY CHCIELI
nimi być ) tylko kibicami i to pewnie od czasów,kiedy Ty nie miałeś pojęcia co to wyścigi ;-)
Tak więc to ostatnie zdanie wg mnie troszeczkę nie na miejscu :smile:

Pan Protest
A-grupa

sytuacja - dopadają do mnie dwa auta z powiedzmy klasy 3 walczące ze sobą. ja ścigam się z autem z mojej klasy, ale jestem tym z tylu.
oczywistym jest to, ze samochód klasy 3 jadący jako pierwszy będzie się starał tak nas wyprzedzić, żebyśmy tego drugiego przyblokowali, czyli spróbuje przeskoczyć nas przed zakrętem.
jego nie obowiązują żadne flagi, bo przecież on jest szybszy od nas, on nas dubluje - wiec to my dostaniemy niebieska z po.
wiec uczciwie mowie, ze będę starał się tak jechać by dublujące mnie auta nie wpływały na wynik mojej rywalizacji. każdy kto się ściga pilnuje tego za kim jedzie z kim walczy, a nie będzie się rozglądał po lusterkach przez cały wyścig.
dodam, że będę jechał swoim torem, nie będę wężykował, itp - z resztą moi Konkurenci wiedzą, że to nie mój styl - po prostu szybszy będzie musiał wyprzedzić mnie po zewnętrznej, albo brudniejszą częścią toru - o to mi chodziło.

ot wyjasnienie mojej poprzedniej wypowiedzi.
porownywanie tego do jazdy po pijaku - za grube.

mobilizować - fajnie, ale jakoś chyba łatwiej chyba przekonać kogoś z Poznania - bliżej do toru.
choć cały czas próbujemy przekonywać innych. zobaczymy z jakim skutkiem.

uważam, że wyścigi powinny lecieć oddzielnie. przykład bezsensownej walki na torze między samochodami z rożnych klas odczułem osobiście w sobotnim wyścigu. nic tego nie usprawiedliwia i szkoda straconych kilometrów na torze, eliminacji i punktów. i nie da się na to odpowiedzieć - taki sport - bo po co walka miedzy klasami?

GMark 
A-grupa

Auto: be em fu

Pan Protest napisał/a:

pozdrawiam
mm

Jak wyjdzie z tego jakiś poważny wypadek lub inne niebezpieczeństwo na torze z twojej winy to ten post jest ładnym dowodem.
Napisać ładne pismo i może wyjść z tego coś takiego:

simonE21 napisał/a:

Za celowe, świadome i nagminne nieprzestrzeganie flag, sygnałów kar itp wydawanych przez sędziów na torze przez zawodnika, przez co olewanie kodeksu sportowego, regulaminu etc. grozi utrata licencji wyścigowej.
to tak jak bys swiadomie jeździł po pijaku po ulicy.

A o różnych pismach, oprotestowaniach i ich wynikach Miłosz dużo wie ( żeby nie było akurat tak się składa że byłem wtedy po twojej stronie )

Pan Protest napisał/a:

A to jest pewnie skierowane do mnie bo ja chyba pierwszy napisałem o połączeni wyścigów z powrotem. No coż szkoda Miłosz że patrzysz tylko na siebie i chcesz żeby było tak jak ty chcesz. A z zdaniem wiloletniego pasjonata wyścigów który chce dobrze dla WPP się nie liczysz :(

Boruch napisał/a:

Co do ankiety - z ludzi piszących w tym temacie chyba tylko ja i Gmark nie jesteśmy zawodnikami (aczkolwiek zarówno on jak i ja BARDZO BYŚMY CHCIELI
nimi być ) tylko kibicami i to pewnie od czasów,kiedy Ty nie miałeś pojęcia co to wyścigi ;-)

No akurat nie ja :) bo o ile dobrze pamiętam to Miłosz zaczął wyścigi Kadetem chyba w 98 roku :) A ja jeżdżę oglądać wyścigi tak na poważnie od 96-97 r

maciej_z
A-grupa

Pan Protest napisał/a:

uważam, że wyścigi powinny lecieć oddzielnie. przykład bezsensownej walki na torze między samochodami z rożnych klas odczułem osobiście w sobotnim wyścigu. nic tego nie usprawiedliwia i szkoda straconych kilometrów na torze, eliminacji i punktów.

to chyba jednak kwestia podejścia - dlaczego "stracone" kilometry?
Ja w sobotę nie dojechałem do mety bo mi się półoś skończyłą a mimo to uważam, że był to jeden z bardziej udanych wyścigów.
W niedzielę wygrałem klasę - i mimo to było po prostu NUDNO!
Jeśli tę rywalizację traktuje się mega serio to chyba trzeba startować w WSMP...

Pan Protest napisał/a:

i nie da się na to odpowiedzieć - taki sport - bo po co walka miedzy klasami?

sam pytałeś parę chwil temu co by tu zrobić, żeby pozyskać sponsora/patrona -> odpowiedź jest prosta - przede wszystkim trzeba przyciągnąć kibiców, bo tylko wtedy potencjalnemu sponsorowi może się ta impreza opłacać. A warunkiem minimum aby się to udało jest ATRAKCYJNY wyścig - i to nie z punktu widzenia kierowcy, któremu udało się urwać 0,1 sek. bo mu nikt nie przeszkadzał...

Po to walka między klasami - gdy startujemy razem jest WIDOWISKO a WSMP może tylko o takiej frekwencji pomarzyć - to jest nasza przewaga konkurencyjna, to jest argument dla potencjalnego sponsora i przy okazji jest to recepta na dobrą zabawę dla kierowców i widzów - podkreślam słowo "zabawę" a nie walkę poważną na śmierć i życie

Pan Protest
A-grupa

GMark - zgadzam się z Twoimi argumentami - co do widowiska - ładniej wyglądają wszystkie auta na torze. I wiem, ze sila wpp jest wlasnie w tym. O tym co pisalem o jezdzie swoim torem - sorry zawsze tak jade i jak mi powie inny Zawodnik, że w każdej sytuacji puści szybszego od razu - to kłamie - zawsze było tak, że to szybszy uważa na wolniejszego. wiec prosze nie bulwersowac sie moja wypowiedzia.
wiem, ze w różnych sytuacjach byłeś ze mną - ojej jak to brzmi ;-) w sensie po mojej stronie.
nie mam żalu, że napisałeś o ponownym połączeniu wyścigów - sam napisałem, że też takie miałem wrażenie - jeżeli chodzi o widowisko.
zastanawiam sie tylko jak mozna zrobic to by przynajmniej w trakcie startu samochody z roznych klas nie przeszkadzaly sobie - stad pytanie o ustawienie na starcie we wspolnym wyscigu klasami i z jakims odstepem miedzy nimi - skoro nie ma generalki, czy takie rozwiazanie nie mialoby racji bytu? nie ma idealnego lekarstwa, ale moze cos nam sie uda osiagnac.
co do jednego jestesmy zgodni - kwalifikace oddzielne.
nie mysle o sobie - mysle o tych wszystkich co przez dziwne sytuacje na torze traca mozliwosc rywalizacji. czasem moga stracic kilka miejsc, czasem w ogóle pare okrążeń z jazdy. mi nie robi takiej roznicy czy bede 5, 8 czy 2 - dla mnie liczy sie mozliwosc jazdy.
w wyscigu oddzielnym mam szanse przejechac 10 okrazen, w polaczonym w najlepszym wypadku 9.
a czy pasjonat nie moglby w koncu zaczac jezdzic?

szczersze pozdrawiam
mm

Pan Protest
A-grupa

macieju_z - zgadzam sie, ale pomysl co zrobic, zeby zawodnicy nie zaczeli rezygnowac ze wzgledu na sytuacje, ktore maja wplyw na rywalizacje, a ktorych mogloby nie byc.

czasu do nastepnej rundy jest duzo, niech kazdy pomysli co tu zrobic.

czy pomysl startu klasami uwazacie za zly? czy az taka atrakcja bedzie start np bmw z ostatniegopola (nie pojechalo kwalifikacji, bo sie popsulo) i wyprzedzanie po drodze wszystkich wolniejszych aut, czy bardziej fair bylby start z ostatniego pola, ale w swojej klasie?
czy wtedy wpp straciloby na tym czy zyskalo?

oczywiscie jak ktos bedzie startowal z depo to i tak bedzie sie przebijal z konca.

nie wiem, po prostu staram sie znalezc jakies rozwiazanie, ktore pozwolilo by nam zachowac jeden duzy, liczny wyscig i na tyle ile to mozliwe, szczegolnie w pierwszej fazie wyscigu walke w porownywalnych warunkach. przy dublach, kiedy maja miejsce na 6-7, czy 8 okrazeniu stawka zazwyczaj juz sie rozjeżdża i wtedy nie ma to juz az takiego wplywu.
nie wiem na glos mysle/pisze.

mm

spal 
WRC

Pan Protest napisał/a:

spoko vetiego i tak nie zablokujesz ma większą masę niż ty ;)

pozdro

Pan Protest
A-grupa

co do przyciągania kibiców - zbyt długo w tym siedzę, by w to wierzyć. przykro mi, ale tak niestety jest,
poza pasjonatami jak GMark, mechanikami, rodzinami, Panem Kaziem, co sprzedał auto na giełdzie i zabłądził idąc na schabowego o kibica trudno.
kibic to nie sponsor - media tak. ale o media z prawdziwego zdarzenia ciężko:(
zobaczymy ile ludzi będzie 17.lipca na torze i wtedy bedzie mozna pomyslec, co by bylo gdyby tak bylo na wpp...
Sciganie dla kibicow to tylko rajdy i wyscigi gorskie - tam sa i to jest piekne.
a imprezy rozgrywane w okolicach duzych aglomeracji, do tego latwiejsze do ogladania (wyscigi plaskie, czy rallycross) jakoś przegrywają z centrami handlowymi...
ale to nie tylko w Polsce - na hungaroringu, w brnie czy moscie w czasie normalnych wyscigow (nie mam na mysli F1, wtcc, mot-gp, itp) jest dokladnie tak samo.
nie wiem tylko jak tam wyglada kwestia ewentualnych relacji w tv.

GMark 
A-grupa

Pan Protest napisał/a:
GMark - zgadzam się z Twoimi argumentami - co do widowiska - ładniej wyglądają wszystkie auta na torze. I wiem, ze sila wpp jest wlasnie w tym. O tym co pisalem o jezdzie swoim torem - sorry zawsze tak jade i jak mi powie inny Zawodnik, że w każdej sytuacji puści szybszego od razu - to kłamie - zawsze było tak, że to szybszy uważa na wolniejszego. wiec prosze nie bulwersowac sie moja wypowiedzia.
wiem, ze w różnych sytuacjach byłeś ze mną - ojej jak to brzmi ;-) w sensie po mojej stronie.
nie mam żalu, że napisałeś o ponownym połączeniu wyścigów - sam napisałem, że też takie miałem wrażenie - jeżeli chodzi o widowisko.
zastanawiam sie tylko jak mozna zrobic to by przynajmniej w trakcie startu samochody z roznych klas nie przeszkadzaly sobie - stad pytanie o ustawienie na starcie we wspolnym wyscigu klasami i z jakims odstepem miedzy nimi - skoro nie ma generalki, czy takie rozwiazanie nie mialoby racji bytu? nie ma idealnego lekarstwa, ale moze cos nam sie uda osiagnac.
co do jednego jestesmy zgodni - kwalifikace oddzielne.
nie mysle o sobie - mysle o tych wszystkich co przez dziwne sytuacje na torze traca mozliwosc rywalizacji. czasem moga stracic kilka miejsc, czasem w ogóle pare okrążeń z jazdy. mi nie robi takiej roznicy czy bede 5, 8 czy 2 - dla mnie liczy sie mozliwosc jazdy.
w wyscigu oddzielnym mam szanse przejechac 10 okrazen, w polaczonym w najlepszym wypadku 9.
a czy pasjonat nie moglby w koncu zaczac jezdzic?

szczersze pozdrawiam
mm

Ja wiem że troche bałagan jest jak wszyscy jadą i trochę się uniosłeś pisząc o niewidzeniu niebieskiej flagi :)
I wiem że N-ki jadą o 1-2okr mniej ale myślę że to 1 okr to chyba najmniejszy problem.
Głównie chciałbym żeby było widowisko, zabawa dla każdej klasy i najmniejszy ból dla 1N, bo zakładam że 1A to dość szybsze auta, i myślę że tam wspólny wyścig mniej przeszkadza.

Gdyby utworzyć osobne kwalifikacje gdzie każdy by mógł zrobić czyste okr uważam że wyniki by się tak ukształtowały że N-ki by były razem na końcu z KIĄ i dwoma Openami (które raczej nie przeszkadzają) co spowodowało by czysty wyscig N-ek do około 6 okr gdzie dojdzie do dubla i w takim przypadku największym problemem jest właśnie ten dubel, każda N-ka bedzie musiała kogoś przepuścić więc jest sprawiedliwie, tylko jest kwestia kto jak przepusci kto straci kto zyska.

Oczywiście czysty wyścig N-ek by był o ile ktoś z klasy wyższej by nie wypadł, i nie było by startow z boksu.

Co do startu takiego jak dawniej w A/N że N-ki startowały po upływie 10 sekund (?)
To nie wiem czy miałoby to jakieś znaczenie, skoro N-ki i tak bedą na końcu ( po za kilkoma wyjatkami ) Start Klasami byłby zły, o ile w klasie 1,3,4 jest równo, to klasa Open jest strasznie nie równa i albo startuje na początku i wszyscy wyprzedzają te słabsze auta z Opena i robi sie bałagan, albo jadą z końca i jest na odwrót, i te szybkie auta wyprzedzają wolniejsze.

Narzekania są głownie z klas wyższych w pełni uzasadnione, i jeśli podzielenie będzie konieczne to mozna utworzyć dwa wyścigi, wyścig A (1A,1N) i wyścig B (2,3,4,O) i żeby uatrakcyjnić, utworzyć w wyścigu B klasyfikacje Generalną - wtedy będzie więcej walki wyścigu B.
A jak ilość zawodników zostanie taka jaka jest równie dobrze można ogólnie utworzyć Generalkę wliczając Klase 1, i nie bedzie mozna wtedy narzekać że ktoś z innej klasy mi przeszkodził, a za przeszkadzanie po prostu zgłosić to i nadać karę.

Co do startu pasjonata, chciałbym pojechać w Wrześniu, auto już mam, tylko Licencje muszę zrobić, a tak własnie planuję ją zrobić od dłuższego czasu - albo jest za mało chętnych, albo sam po prostu w dane dni nie mam czasu.

Co do mediów i kibiców. Jest kiepsko, ale nie można z góry przekreślać że się nie uda.
Rzeczywiście na Brnie, Hungaro i innych jest pusto ale własnie nie wiem dlaczego? a szczególnie w Poznaniu. W Niemczech jest masy ludzi na 24h Nord, czy innych wyścigach swoich klas i pucharów, a auta są podobne do naszych tylko ze jest ich wiecej.

Moim zdaniem problem tkwi w Mediach, jak ludzie mają przyjść jak oni o takiej imprezie nie wiedzą. Jak nie ma żadnego plakatu w centrum że są sobie wyścigi na torze.
A informacje na temat wyścigów, znajdziemy dopiero na torze.
Kiedyś był Fiat i Alfy, przed wiadomościami sportowymi bya reklama o tym pucharze,
tydzien przed wyścigami - pełno plakatów. Ludzie przyjeżdżali na weekendy bo o nich wiedzieli.

A czemu ludzie przychodzą na GSMP, czy RSMP, chyba właśnie bardziej przez to że to jest impreza piknikowa, siadasz i ogladasz, auta same przyjeżdżają, w Poznaniu nie ma gdzie siąść albo na ziemi albo na brudnych trybunach :)
Do tego w każdej miejscowosci w GSMP czy RSMP jest dana impreza raz w roku, przez to też na pewno dociera informacja do potencjalnych kibiców - o zawodach.
Więc albo zadbamy o lepszą atrakcyjność i będziemy liczyć na troszkę szczęścia, albo
z góry przekreślimy wszystko.

Pzdr

kaziu106 
A-grupa

Wysłany: Czw 01 Lip, 2010   

Wydaje mi się, mała liczba kibiców na torze to przede wszystkim brak reklamy i informacji w mediach. W chwili obecnej mamy praktycznie jeden tor wyścigowy w Polsce gdzie mogą odbywać się zawody rangi WPP WSMP itd... Gdy Robert Kubica zaczął jeździć w F1 popularność wyścigów w Polsce wzrosła, jednak poza reklamą F1 bardzo mało osób wie co dzieje się na Naszym krajowym podwórku. Wystarczyłoby wyjść z informacją w mediach, w trakcie wyścigu zorganizować małe miasteczko dla dzieci ( choćby postawić kilka symulatorów jazdy nawet opartych na platformie PS3 lub XBOX360- zorganizować mały turniej ( dla dorosłych także ), a dla najlepszych ufundować puchary, a w finale możliwość wyścigu na symulatorze z zwycięzcami poszczególnych klas WPP lub WSMP. Ponadto można by zorganizować loterię dla kibiców gdzie wylosowane osoby miałyby okazje przejechać się na prawym fotelu po torze. To co napisałem, jest to tylko czubek góry lodowej bo wydaje mi się, że za w miare rozsądne pieniądze można naprawę zrobić trochę atrakcji na torze podczas wyścigów aby przyciągnąć całe rodziny. Gdyby wycigi nie opierały się tylko na ściganiu, a zrobiono by na torze piknik gdzie można by było fajnie spędzić czas z dzieciakami, z przyjaciółmi itp. na pewno przyszło by o wiele więcej ludzi. Ale podstawą tego wszystkiego jest REKLAMA I NAGŁOŚNIENIE IMPREZY W MEDIACH. Bo jeśli ktoś nie wie że coś takiego jest w Poznaniu ( co więcej znam ludzi, którzy w rozmowie ze mną zadają pytanie " a ten Tor to jest tam gdzie giełda?" - no to mamy obraz wiedzy ludzi co dzieje się, na Naszym krajowym podwórku. Gdy na Malcie odbywają się zawody kajakowe są informacje w TV regionalnych i wiszą plakaty. Czy ktoś przed wyścigami widział gdziekolwiek porozwieszane plakaty ( ja mieszkam ok. 25 km. od toru i nigdzie nie widziałem, żeby gdziekolwiek wisiały plakaty informujące o wyścigach. ) Czasem wygląda to tak, że zabawa lub okoliczny rajd rowerowy jest lepiej rozleklamowany ( na jednym z ostatnich, które widziałem było prawie 300 uczestników, którym zapewniono atrakcje dla dzieci, konkursy itp. czego tak jak pisałem wcześniej brakuje u Nas. Takie jest moje zdanie w kwestii kibiców i braku informacji społeczeństwa o wyścigach.
Co do rozdzielenia wyścigów. Sam nie wiem. Na pewno kwalifikacje osobno, a jeśli chodzi o wyścig to skłaniałbym się za wspólnym z rozważeniem podziału startu klasami. Ktoś tu napisał, że jak wspólnie pojedziemy to można popsuć czas okrążenia. Uważam, że czasy okrążenia ważne są w kwalifikacjach, a wyścig to start i meta. W F1 też się dublują i czasem prowadzi to do tego, że ktoś na tym straci ktoś wygra, ale to jest urok tego sportu co wydaje mi się bardziej atrakcyjne dla kibica Rozdzielenie na klasy podczas startu znacznie obniżyłoby ryzyku dzwona podczas przepychania się aut mocniejszych, którym nie poszły kwalifikacje, a duble na 7-8 okrążeniach przy rozciągniętej stawce wydaje mi się, że nie są aż tak groźne jak zamieszania na starcie.To tyle jeśli chodzi o moje zdanie w kwestii kibiców i rozdzielenia wyścigów. Oczywiście gdyby zwiększyła się liczba zawodników np. do 45-40 aut wtedy rozdzielenie wyścigów zmienia postać rzeczy ale pogdybamy gdy będzie tyle aut na torze czego sobie i innym życzę.

knastol 
B-grupa

chyba juz kiedys napisalem cos podobnego ;)

wtedy padly pytania - kto (bo nie AW) i za ile (bo nie za darmo) mialby to zrobic...

moze po 17.07 cos sie zmieni...

ale samo sie nie zrobi...

http://knast.poznan.pl
http://www.omnie.info.pl

Pan Protest
A-grupa

dobra - rzeczywiscie ten start (nie mialem na mysli odstepu czasowego, bo to bylo dziwne - wyobraz sobie, ze kazdy z tylu klas czek ana swoje czerwone gasnace swiatlo, kiedys byly poprostu puste pola miedzy a i n. ale ok, tez bedzie balagan).

zastanawialem sie tez jak urozmaicic nasze rozgrywki - ile mozna jezdzic po torze w Poznaniu... narazie jest fajnie, ale zasraz troche sie zacznie nudzic.
stad ten pomysl z owalem w Kielcach.

bylo tez kiedys tak, ze jako jedna z rund wsmp zrobiono wyscig gorski w Zaluzu - liczyla sie suma 4 podjazdow wyscigowych. a moze to bylby jakis pomysl? sprobowac zrobic jako jedna z rund wpp - wlasnie wyscig gorski - brak rywalizacji bok w bok, ale walka z czasem.
tym bardziej, ze pewnie wielu z Was chialoby zobaczyc jak wyglada jazda pod gore - przynajmniej jeden - Kubica.

A Kibice - brak reklamy to nie wszystko, ale i tak przegramy z centrami handlowymi - jakies takie mamy spoleczenstwo. zamiast spedzac na tego typu imprezach dzien rodzinnie to wola zakupy.
brak miejsc na torze w Poznaniu - ok rozumiem, ale na przykladzie toru w Slomczynie - wspanial trybuna, mozliwosc ogladania z jednego miejsca wszystkiego. a Kibicow na MP jest malo - tak jak na plaskich glownie mechanicy, rodziny.

smutne. nie mniej musimy dalej promowac wpp, robic relacje zamieszczac onboardy, itd. super, ze jest strona. mam jeszcze jeden pomysl, ale musze z Bartkiem porozmawiac nad mozliwosciami jego realizacji - napisze pozniej maila. ;-)

GMark 
A-grupa

Co do urozmaicenia WPP, gdyby jechać Poznań raz w sezonie w drugą stronę to by było urozmaicenie :) Akurat miałem okazję jechać ten tor pod prąd i jest ciekawszy niż normalnie :)

A podobno były już do tego przymiarki, tylko nie wiem czy nie ma jakiś problemów z uzyskaniem takiej licencji :)

A z GSMP to dobry pomysł, w sezonie 2004 o ile się nie mylę było połaczenie eliminacji i nawet dużo zawodników przyjechało, oprócz Stańcy i Saleena :D

spal 
WRC

brak homologacji dla toru jesli chodzi o jazde w kierunku przeciwnym do obecnego
aby dostac taka homo. trzeba by przebudowac spora czesc band i stref bezpieczenstwa przy zakretach....

a tu mowimy o kosztach...

knastol 
B-grupa

Wysłany: Pią 02 Lip, 2010   

glosy oddalo 20 osob - malo, ale tendencja jest widoczna - 90% dla osobnych kwalifikacji i wspolnego wyscigu - poczekajmy jeszcze, moze cos sie zmieni, czasu jeszcze troche zostalo :drive:

http://knast.poznan.pl
http://www.omnie.info.pl

Odpowiedz do tematu