Wysłany: Sro 01 Wrz, 2010 Ubezpieczenie AC na wyścig WPP
Witam
Pomocy. Firma ubezpieczeniowa, która podejmie się ubezpieczenia AC o podwyższonym ryzyku dla Kia Picanto na ostatnią rundę WPP mile widziana.
Obdzwoniłem już chyba wszystkie, ale kontakt ze zwykłym agentem kończy się zawsze tak samo
zalezy tylko od ciebie
czym wiekszy tym mniejsza skladka
z doswiadczenia
znajomy z tego forum ubezp.
rozbil i wyplacili w ciagu 10 dni bez zadnego "ale" 100% kosztow naprawy szkody
(szkoda nie byla calkowita) bez zadnego wkladu wlasnego
Tak dla ciekawosci probuje ubezpieczyc formule w ramach OC na gory. Z 17 firm tylko PZU wstepnie sie wykazalo zainteresowaniem. Koszt bagatela 3000 zł.
hmm a OC na auta które nie mają tego ubezpieczenia pokryte jest w czasie zawodów w wpisowym jak się nie mylę a AC to co innego przecież jak wjedziesz komuś w auto na zawodach to za to nie płacisz tylko ubezpieczenie z wyścigu.
Chyba się nie mylę? jeżeli tak to wyprowadźcie mnie z błędu.
Tak dla ciekawosci probuje ubezpieczyc formule w ramach OC na gory. Z 17 firm tylko PZU wstepnie sie wykazalo zainteresowaniem. Koszt bagatela 3000 zł.
rozumiem, ze jako pojazd nie zarejestrowany?
Czy udalo sie jakos zarejestrowac formulke?
Koszt 3000pln to za caly rok czy tylko wybrana runda?
hmm a OC na auta które nie mają tego ubezpieczenia pokryte jest w czasie zawodów w wpisowym jak się nie mylę a AC to co innego przecież jak wjedziesz komuś w auto na zawodach to za to nie płacisz tylko ubezpieczenie z wyścigu.
Chyba się nie mylę? jeżeli tak to wyprowadźcie mnie z błędu.
W Polskich gorach potrzeba OC samochodu. Glupota i tyle. Dla Slowakow na Zaluz organizator wykupil OC.
d3mo napisał/a:
rozumiem, ze jako pojazd nie zarejestrowany?
Czy udalo sie jakos zarejestrowac formulke?
Koszt 3000pln to za caly rok czy tylko wybrana runda?
pz
Jako niezarejestrowany. Caly rok bo krocej sie nie da. Jeszcze zeby sie dalo wszystkie eliminacje pojechac, to mam mozliwosc pojechania 3 tras. Wpisowe na jedne zawody 400zl. A OC na zawody wychodzi 1000 zl.
Już dłuższy czas wałkujemy ten temat (AC na wyścigi) i albo się nie da, albo jest jakaś kosmiczna cena, albo chcą na cały rok itd itp.
Może nadal kontaktujemy się ze złymi osobami (Broker + Dyrektor oddziału PZU we Wro). Może ktoś może podać jakiś kontakt lub wskazówkę jak to załatwić. Będę wdzięczny
ale z wyscigowym AC tak wlasnie wyglada sprawa, ale wcale albo drogo.
Sensownym sposobem wydaje sie ubezpiecznie auta z wkladem wlasnym.
Czyli na szkody ponizej 20tysiecy nei wyplacaja, zaraz ustalamy gorna granice na np. 60tysiecy i nawet jak skasujesz totalnie auto za 200k to dostajesz tylko 60.
W takim ukladzie, mozna wyrwac AC w "dobrej cenie".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum