Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010
nie chce wywolywac dyskusji, jak na forum autoklubu na temat elmotu, bo to az niesmaczne - napisze tak jak niektorzy tam - uszanuje decyzje AW jakaby ona nie byla
zreszta... to tylko trening... zginela prawie setka waznych dla kraju osob... jakze waznych z osobna dla ich rodzin i przyjaciol...
Dziś dzwoniłem do p. Iwony i trening się odbędzie. Wydaje mi się, że to dobra decyzja. Pamięć i żałoba o zmarłych nie będzie zbeszczeszczona, bo wierze, że nikt na torze nie będzie zachowywał się jakby nic się nie stało, na pewno każdy rozumie powagę sytuacji i każdy w sobie samym uczci ofiary katastrofy, a przede wszystkim się za nich pomodli bo tego Oni teraz najbardziej potrzebują.
_________________ Tylko zdechła ryba płynie z prądem...
No i jak wrażenia po pierwszym treningu? Czasy poprawione w stosunku do zeszłego roku? Jakieś onboardy treningowe udało się zrobić (wiem,że Knastol testował nowy patent - wyszło coś ładnego)? Jeśli o mnie chodzi to fajne przeżycie - mój pierwszy trening Szkoda tylko, że ktoś zaliczył "dacha" - mam nadzieję, że nic nikomu się nie stało...
Szkoda tylko, że ktoś zaliczył "dacha" - mam nadzieję, że nic nikomu się nie stało...
Spoko, nic nikomu się nie stało, to był lekki daszek Przyczyną dacha było przebite koło, które ściągnęło auto na pobocze, no i jak załapał trawę to było po zawodach
_________________ Granica poślizgu kontrolowanego znajduje sie daleko za punktem w którym instynkt samozachowawczy ustepuje miejsca manii samobójczej.
Wysłany: Czw 15 Kwi, 2010
przyznaje ze balem sie tego treningu, pierwszego po dlugiej przerwie...
hamowalem przed kazdym zakretem, stres na maksa
ale po kilku okrazeniach bylo juz coraz lepiej i czasy nawet nienajgorsze - obawialem sie ze nie zejde ponizej 2:15, a krecilem sie w okolicach 2:10-2:11, najlepszy 2:10,1
w stosunku do zeszlego roku to o ok sekunde gorzej, ale uznaje to za ogromny sukces i licze na poprawe na kolejnych treningach, bo baboli strasznie duzo, ale zabawa i tak zajebiaszcza no i dodac trzeba ze kaluza przeszkadzala iiii slupki jakies postawili dziwne na kukurydzy...
jedyne modyfikacje u mnie to dolna rozporka i czujnik temperatury powoli i stopniowo cos tam bedziemy modzic, ale bez szalenstw - felgi, klocki i oponki
strasznie mnie wkurzali kierowcy szybszych aut, ktorzy nie mogli poczekac do jakiegos bezpiecznego miejsca, tylko musieli wyprzedzac w miejscach gdzie seje ida na granicy przyczepnosci - jeden tylko przeprosil - bialy ceed - i za to szacuneczek
filmikow troche jest, ale to jutro albo w weekend ze spokojem
Yyy na trybunkach chyba Jedno z tych miejsc, w których słupek tam postawiony kosztuje mnie jakiś kwadrans straty. Zawsze tam ładuję nielegalnie po wewnętrznej.
knastol napisał/a:
strasznie mnie wkurzali kierowcy szybszych aut, ktorzy nie mogli poczekac do jakiegos bezpiecznego miejsca, tylko musieli wyprzedzac w miejscach gdzie seje ida na granicy przyczepnosci - jeden tylko przeprosil - bialy ceed - i za to szacuneczek
Oj to mam nadzieję, że nie mnie się dostaje, z mojego onb wynika, że tylko raz Cię wyprzedzałem, między trybunkami a prawym do dębów, więc chyba na prostej nie szedłeś na granicy przyczepności
A pomijając show w postaci zrzucenia auta z lawety na dzień dobry, to jestem kompletnie osikany co to moje auto umi. Umi więcej niż ja w każdym razie.
Szkoda tylko, że ktoś zaliczył "dacha" - mam nadzieję, że nic nikomu się nie stało...
Spoko, nic nikomu się nie stało, to był lekki daszek Przyczyną dacha było przebite koło, które ściągnęło auto na pobocze, no i jak załapał trawę to było po zawodach
a kto dokładniej zaliczył dacha?? albo jakie auto??
dodac trzeba ze kaluza przeszkadzala iiii slupki jakies postawili dziwne na kukurydzy...
Kałuża była spoko, trzeba było omijać Słupki to chyba przy Trybunkach...
knastol napisał/a:
Mam nadzieję, że ja nie - onb pokazuje, że wyprzedzałem Cię tylko raz między Trybunkami a prawym do Dębów. Prosta była, więc chyba nie traciłeś gripa
No i debiut zaliczony, i choć nie mogłem dziś być do końca to ok 60-70 min. jazdy pokazało co umiem no i czego nie umiem Na pewno jeszcze muszę się odblokować w dwóch newralgicznych miejscach tj. sławne dęby ( lewy ) i prawy przed prostą startową choć i Knast i wcześniej Kubica mówili mi, że tam się nie hamuje to jednak Mi delikatnie noga na hamulec sama tam uciekała Mam nadzieje, że następne treningi pozwolą mi poprawić się w tych miejscach. Poza tym na pewno do poprawy są za wczesne hamowania przed zakrętami, szczególnie przed dużą patelnią. Ogólnie trening zaliczam do udanych, auto spisało się bdb, żadnych awarii itp. Jeśli chodzi o czasy to nie wiem bo nie mierzyłem, ale gdy jechałem za Knastem ( próbowałem jechać ) tak na oko na okrążeniu dostawałem ok półtorej sekundy w plecy więc jak na debiut jestem zadowolony Teraz tylko czekać na następny trening, mam nadzieje, że będę już na całym!!!
Ps. pytanie do driverów SC/CC w gr. N patelnie przejeżdżacie na 3 czy 4 biegu bo ja w większości na 3 ale zastanawiam się czy warto tam redukować ( ps. weźcie poprawkę, że Jako początkujący mogę tam jechać wolniej niż Wy... )
_________________ Tylko zdechła ryba płynie z prądem...
a kto dokładniej zaliczył dacha?? albo jakie auto??
to było pikaczu od Nowickiego
_________________ Granica poślizgu kontrolowanego znajduje sie daleko za punktem w którym instynkt samozachowawczy ustepuje miejsca manii samobójczej.
No i debiut zaliczony, i choć nie mogłem dziś być do końca to ok 60-70 min. jazdy pokazało co umiem no i czego nie umiem Na pewno jeszcze muszę się odblokować w dwóch newralgicznych miejscach tj. sławne dęby ( lewy ) i prawy przed prostą startową choć i Knast i wcześniej Kubica mówili mi, że tam się nie hamuje to jednak Mi delikatnie noga na hamulec sama tam uciekała Mam nadzieje, że następne treningi pozwolą mi poprawić się w tych miejscach. Poza tym na pewno do poprawy są za wczesne hamowania przed zakrętami, szczególnie przed dużą patelnią. Ogólnie trening zaliczam do udanych, auto spisało się bdb, żadnych awarii itp. Jeśli chodzi o czasy to nie wiem bo nie mierzyłem, ale gdy jechałem za Knastem ( próbowałem jechać ) tak na oko na okrążeniu dostawałem ok półtorej sekundy w plecy więc jak na debiut jestem zadowolony Teraz tylko czekać na następny trening, mam nadzieje, że będę już na całym!!!
Ps. pytanie do driverów SC/CC w gr. N patelnie przejeżdżacie na 3 czy 4 biegu bo ja w większości na 3 ale zastanawiam się czy warto tam redukować ( ps. weźcie poprawkę, że Jako początkujący mogę tam jechać wolniej niż Wy... )
Jeżeli pisząc o patelni masz na myśli "Babajagę" - pierwszy zakręt po starcie - to pamiętam że tam się szło 4.
Jeżeli mogę ci coś poradzić odnośnie "dębów" i z "prostej na prostą" - to nie próbuj za wszelką cenę iść tam odrazu bez hamowania jeżeli tego jeszcze nie czujesz.
To że się da to wiadomo, ale może to jest jeszcze kwestia wjechania się w auto, czy dopracowania samego ustawienia.
Jak mawia Profesor ZB- najpierw technika (jazdy), a prędkość przyjdzie sama
Wysłany: Sob 17 Kwi, 2010
Marko napisał/a:
mr Wójcik
yyy... powinienem go znac skads? wiem, ignorant jestem...
WJ napisał/a:
A masz
lusterko masz w zdecydowanie zlym miejscu dzieki
a co do obrobki video - "i was a mac" i owszem kochalem sie w nim przez czas jakis, co nie zmienia faktu ze nawet na nim nie bylo bezplatnego softu do obrobki filmow
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum