1. podzial na klasy "do x ccm" a nie "od x ccm"
przypadek Kuby Sudoła, który był sam w klasie 3 i chciał przenieść się do 4, ale nie spodobało się to chłopakom, kiedy okazało się że przegrywają z nim
2. ilosc klas
wg mnie jest ich troche za duzo - wyglada na to ze chetnych na klase 2 (do 1400) brak, mimo ze swietnie sprawdziliby sie tu np. swifty - moze lepiej niech klasa 1A, nazywa sie po nowemu klasa 2; klasa 3 tez nie grzeszy iloscia zgloszen...
3. klasa 8 i 9
wydaje sie ze powinna byc polaczona w jedną
4. kielce
czy jest szansa?
5. gsmp
dodajemy czy nie?
6. ilosc liczonych rund
moze warto byloby miec mozliwosc odliczenia choc 1 rundy (nie koniecznie calego weekendu, czyli 2 rund)
hej,
z podzialem na pojemnosciowe klasy zawsze jest problem. Nawet jak zrobisz klase do 2.000, a bedzie klasa do 1.600 to z jakiej racji samochod z klasy do 1.6 ma jechac w klasie do 2.0??? Gdyby nie bylo podzialu na A i N to moglby powiedziec, ze to jest H,E grupa o pojemnosci 1601 ccm i by pojechal w klasie wyzszej.
Jedyny zapis, ktory umozliwi start samochodu z klasy nizszej w wyzszsej to - "klase stanowi minimum 3 samochody". wtedy takie auto jechaloby w klasie wyzszej, ale co w sytuacji jak w polowie sezonu zbiora sie 4 auta klasy nizszej. - oczywiscie moga zaczac sciganie w klasie nizszej od poczatku w sensie startuja z zera pkt, ale jezeli ktorys z nich jezdzac w klasie wyzszej, a ma tam sznase np na zwyciestwo - czysto teoretycznie, ale moze tak byc?? to co zeby nie zostac "oddelegowanym" do swojej klasy ze wzgledu na pojemnosc to co ma zrobic - sprzedac civica 1.6 i kupic 2.0...
przy podziale na klasy nie ma szans na przechodzenie do klasy wyzej.
ilosc klas - jest duzo, jedyne co to tak jak napisales - nie ma frekwencji w drugiej... w picanto tez niewiele sie dzieje...
kielce - nie wierze, ze moje wnuki tam pojada...
gsmp - ja jestem za, ale typowo wyscigowa trasa, a nie np. Sopot....
przy 8 rundach, jedna mozna byloby odliczac - standardowo - nieukonczona, albo w ktorej sie nie startowalo. jezeli wykluczenie techniczne to nie do odliczenia.
Nawet jak zrobisz klase do 2.000, a bedzie klasa do 1.600 to z jakiej racji samochod z klasy do 1.6 ma jechac w klasie do 2.0??
Bo mu sie tak podoba? Dlaczego tego zabraniać? Gdzie tu duch sportowej rywalizacji? Po co stać samemu na podium skoro można by rywalizować w klasie wyższej? Wkłada się w ten sport tyle czasu, serca i pieniędzy i beznadziejnie jechać z przeświadczeniem, że nawet jak będę jeździł 2:30 to i tak wygram.
Nie rozumiem co w tym złego ze słabsze auto nie może być klasyfikowane z mocniejszymi. Oczywiste, że w drugą stronę to nie działa... Ale czemu tego zabraniać?
Rozumiem, że po to są klasy pojemnościowe żeby rywalizować z równymi sobie ale w przypadku braku konkurencji powinna być możliwość przepisania się do klasy wyżej.
3. klasa 8 i 9 wydaje sie ze powinna byc polaczona w jedną
Poczekajmy do końca sezonu 2011 i wtedy proponujmy ewentualne zmiany. Pamiętasz Knastol kiedy opublikowano na stronach PZM regulamin na 2011. Panowie od tych spraw mają wyjątkowy spokój więc jak zaczniemy z nimi negocjować po ostatniej rundzie to moim zdaniem spokojnie wszystkie nasze sugestie (w granicach rozsądku) zostaną wzięte pod uwagę. Tak sobie myślę, chyba że .... !
Poczekajmy do końca sezonu 2011 i wtedy proponujmy ewentualne zmiany. Pamiętasz Knastol kiedy opublikowano na stronach PZM regulamin na 2011. Panowie od tych spraw mają wyjątkowy spokój więc jak zaczniemy z nimi negocjować po ostatniej rundzie to moim zdaniem spokojnie wszystkie nasze sugestie (w granicach rozsądku) zostaną wzięte pod uwagę. Tak sobie myślę, chyba że .... !
mają nas w du.ie? Choć nie powinni jeżeli stanowimy 2/3 zawodników wyścigowych
mają nas w du.ie? Choć nie powinni jeżeli stanowimy 2/3 zawodników wyścigowych
Pewnie masz rację w tym co napisałeś. Wiem, my dla nich to jestesmy taki dodatek, tam liczą się inni (bogatsi) typu Stańco- nie lubię go. Ale skoro stanowi 2/3 zawodników to może trzeba się lekko postawić.
Icecube - przy twoim stosunku mocy do masy dasz radę w open, wystarczy że odejdziesz lekko od homologacji np stosując kompozyty+zbiornik+hans i muszą Cię przyjąć
Taki żarcik oczywiście - mi nie przeszkadzają nawet SC w czwartej klasie
Co do zgłaszania sie klasy wyżej to temat jest dyskusyjny bo:
Ice, chłopaki mają o tyle racji że jak wpadasz jedną wyżej i robisz im straszliwe lanie to zabierasz im punkty o które sie cieżko biją między sobą.
Z drugiej strony jak klasa ma sie składać z jednej sztuki to bez sensu.
Przypomina mi sie taka akcja z KJS w Lesznie jak kol Mumin sie zgłosił klase wyżej Skodą Fabia 1,2 bo całą okręgówke patrzył jechać w wyższej ale akurat docelowe auto zmarło na moment. I sie zrobił siwy dym bo wlał komu trzeba i poszedł protest od jednego kierownika Civica 1,5. Organizatorzy musieli Mumina zdyskwalifikować ale jak uzasadniali tylko za to że PRZED startem nie zapytał konkurencji czy mają coś przeciw że jedzie w ich klasie.
Jeśli moge sobie pozwolić na wniosek: Zróbcie spis treści przed sezonem kto jedzie i czym i wg tego jakoś klasy poskładać żeby nie było takich problemów że jedna jest prawie pusta. W KJS jest to niemożliwe, ale w WPP chyba jest w miare ścisłe grono chetnych i da sie ich spisać.
_________________ Kiedy spierasz sie z głupcem upewnij się że on nie robi tego samego
Auto: BMW E21 320/4
Wysłany: Sro 29 Cze, 2011
CRX Ballade napisał/a:
knastol napisał/a:
Tak jak pisze Piotrek sądze ze kilka maszyn jeszcze wyjedzie do klasy 9 z tego co wiem to w klasie 8 zgloszonych jest obecnie 7 zawodników. A Youngtimery wyscigowe dopiero ruszaja, pamiętaj Knastol jak to było w 1 sezonie WPP 7 aut na pierwszej rundzie. Z Youngami to nie tak proste zeby je zreanimowac to nie SC albo CC ze udasz sie do sklepu i kupisz to czy tamto lub jak skasujesz bude kupisz cc od emeryta za 500 zl do mojego E21 kasta w idealnym stanie to 10 x tyle conajmniej jak wogóle sie dostanie Daj ludziom troche czasu zeby te auta co kiedys smigaly odbudowali albo pobudowali nowe. Z tego co wiem to kilka aut bedzie nowych w tym sezonie do klasy 8 a na przyszly do 9
A co do łączenia klas to troche bez sensu to tak jak by połaczyc 1 A + 1 N w koncu i tak jeden wyscig jedziecie
_________________ Laminaty do wyścigówek i rajdówek.
WPP 2011 3 - kl.8 Youngtimer 2000
BMW E21 320 group 2
OO==00==OO
MOTUL ///Markgum
POSZUKIWANY SPONSOR do WPP!!!
Ice nie chciałem Cie opieprzać tylko wytłumaczyć że jak raz se pojedziesz wyżej bo nie masz klasy a następne już w swojej to Ty masz zero zysku do generalki na sezon a chłopaki w plecy i potem Cie mogą nie lubić.
A że boli jak dostają lanie to może drugie krzesło założyć i pokazać jak sie jeździ, za odpowiednią opłatą Może sie któryś nauczy i przestanie marudzić.
_________________ Kiedy spierasz sie z głupcem upewnij się że on nie robi tego samego
To niech jeżdżą szybciej skoro mają mocniejsze auto a jeśli nie da rady to mogą mieć pretensje tylko do siebie..
Święta prawda Ice! Szczególnie jeden z nich a właściwie to jego ojciec.
Swieta ale w sluchawkach moze byc slabiej slychac co mowisz
Nie przesadzalbym z to moca u Kuby, nie jest jej az tak duzo, a momentu to juz wcale. Za to skupilbym sie na niezlym zachowaniu auta i kierowcy w zakrecie... no i skrzynia seryjna, caly tor jedzie dwoma biegami 3. i 4.
No to ja mam propozycje
aby do jungtimerów kwalifikować z homologacją sprzed 20 lat bo teraz się śliznąłm o jeden dzień tj. granica jest 31.12 1989 a homo z 1.01.1990 )
NIe wiem szczerze powiem, bo... na BK Panowie wytłumaczyli mi co następuje. Dla e30 is homologacja wyszła 1 dzień !!! po granicznym terminie dla klas yountimer wiec jeśli był to IS e30 to nie powinienbył jechać ani w 8 ani w 9.
Może to tylko tak napisane było że IS a było to cuś innegu
Auto: be em fu
Wysłany: Pon 04 Lip, 2011
Torino napisał/a:
NIe wiem szczerze powiem, bo... na BK Panowie wytłumaczyli mi co następuje. Dla e30 is homologacja wyszła 1 dzień !!! po granicznym terminie dla klas yountimer wiec jeśli był to IS e30 to nie powinienbył jechać ani w 8 ani w 9.
Może to tylko tak napisane było że IS a było to cuś innegu
Pozdrawiam
Nie możliwe, brzmiało jak 100% is, po za tym na ostatnich zawodach też jechał w klasie historycznej, co dziwne poprzednio był zgłoszony w klasie 8, a teraz w 9, a teraz część ISów w klasie 4, a jeden w historycznej ale powyżej 2 litrów. No nie rozumiem nic, Paweł B ostatnio też youngtimer, teraz klasa 3.
_________________ BTCC - this is racing at its best
Wysłany: Wto 05 Lip, 2011
Abramczyk z tego co mowili dlatego jechal w Youngtimer 9 ze wzgledu na poliwenglany i laminaty, civic chyba byl "za mlody" a pozostale IS nie mam pojecia moze wlasciciele tych aut sie wypowiedza co na BK zadecydowali i na jakiej podstawie
BMW E21 320 group 2
OO==00==OO
MOTUL ///Markgum
No to jako własciciel IS'a się wypowiem
Data graniczna homologacji (pierwsza strona w dokumencie) dla Youngtimerów to 31.12.1989. A na homo IS'a stoi jak malowane 01.01.1990 i z tego powodu zostałem przesunięty z klasy 8 do 4 Z powodu jednego mroźnego dnia kiedy wszyscy byli skacowani
Wysłany: Pią 15 Lip, 2011
ale jak skacowani przeciez kierwcy wyścigowi nie spożywaja alkocholu
moze nas pomyliłeś z działaczami lub delegatami
my tam po wyscigu siusu pairek i spac
BMW E21 320 group 2
OO==00==OO
MOTUL ///Markgum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum