silnik mam zgodny, hamulec takze, jedyna watpliwosc jaka mialem to ten zderzak.
motor dopiero poskladany jescze go nie stroilem wiec nie wiem jak tam wyszedł km/Nm
Na uzyskanie tak jak kolega pisze 120-140 KM nie ma szans przy pełnej zgodnosci silnika, zblizenie sie do granicy 120 uwazam jest juz duzym osiagnieciem (patrz Bany)
Jesli chodzi o to czy jeszcze sie ktos wybiera z wawy, to tak jak najbardziej na 100% pojedzie mój kolega Piotrek Polowczyk,auto juz gotowe wlasciwie i na 80 % Viktor Matuszewski.Obydwaj tak jak ja do tej pory jezdzili kjs,choc Piotrek jechal kilka PZM i to z b.dobrym wynikiem.Ja nie mam podobnie jak Viktor praktycznie żadnego doswiadczenia na torze, wiec ten rok potraktuje jako nauke jazdy raczej, sam jestem ciekaw jak sie w tym odnajde???
a co do 140km to na rallymania podaja imie nazwisko osoby ktora ponoc
cos takiego zbudowala (czy przytargala z wloch) wiec chyba nie ma rzeczy nie do zrobienia
tak, obydwaj cc
z tymi 140 km to masz racje ,kiedys ktos takiego z rorally przywiozl, chyba Jurczak, ale to chyba ta jedna sztuka o której słyszalem, u nas w kraju 120 to chyba max o czym wiem, ale moze ktos,coś....
[ Dodano: Pon 25 Sty, 2010 ]
Przeczytałem regulamin WPP na sezon 2010 i mogę Panu powiedzieć, że jest wprowadzona zmiana w podziale na klasy:
Klasa 1 do 1150cm3
Klasa 2 od 1150cm3 do 1400cm3
Klasa 3 od 1400cm3 do 1600cm3
Klasa 4 od 1600cm3 do 2000cm3
Klasa Open powyżej 2000cm3
Tylko tyle.
Poprosiłem gościa żeby mi powiedział jak z klasami bo nie wiem czy mam robić autko 1.4 czy 1.6. I nie wiedziałem którą homo zamówić. Teraz już jasne że pojadę 1400.
Tylko tyle.
Poprosiłem gościa żeby mi powiedział jak z klasami bo nie wiem czy mam robić autko 1.4 czy 1.6. I nie wiedziałem którą homo zamówić. Teraz już jasne że pojadę 1400.
dobrze slyszec!
rozumiem, ze plastikow/poliweglanow juz sie pozbyles
Wysłany: Pon 25 Sty, 2010
z tego co czytam widze ze wiele osob ma zamiar w tym sezonie wystartowac w wpp.wiem ze bartek knast juz kiedys zalozyl temat kto i czym ma zamiar sie scigac po duzej nitce toru w poznaniu moze warto go odswiezyc?:) pierwsza klasa bedzie zapewne dobrze obsadzona.
_________________ niech poslizg wynika z predkosci....
takiego kitcara to ja bym chciał na szuter hehe
a tak poważnie to jak jeździ taka felicja gr-a nie miałem okazji widzieć takowej.
no w tym roku jeżeli będzie tylu chętnych to konkretnie to będzie wyglądać na z-1
ja widzialem taka rallycrosowa w toruniu, jak sie nie psuła to na torze rallycrosowym (szuter, beton, brudnybeton) klepała czterołapy!!! mega sprzęt bardzo szybki z uwagi na stosunek mocy do masy
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010
d3mo napisał/a:
zakresem modyfikacji
widze ze kolega swiezak, to nie bede odsylal do homologacji
generalnie grupa 1N to auta na seryjnych podzespolach, troszke tylko podrasowane (silniki ok 70 KM), plus oczywiscie elementy bezpieczenstwa - kiedys w grupie N jezdzily dywaniki i tylne kanapy nawet
grupa 1A to auto mocniej dlubniete silnikowo (100-140 KM), zmodyfikowane uklady hamulcowe, opony wyczynowe itd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum