jesli chodzi o wpp to w open na bank cie puszcza
a jak chcesz startowac w klasie 2 (jak sie domyslam) to
musisz spojrzec w homo, na jakie heble mozesz zmienic (nie chodzi o firme czy pochodzenie,
ale o tarcze/bebny i ich rozmiar)
powtorze to co powtarzali mi wiele razy, bez homo nie zabieraj sie do niczego!
szkoda czasu/kasy na rzezby i zgadywanki.
Homo dostaniesz w PZM za 200pln, to chyba nie jest wygorowana cena za swiety spokoj
i tone mniej pytan
Pod kątem przyszłorocznych startów w WPP, za podpowiedzią 'knastola', zwracam się do Was z prośbą o udostępnienie, bądź wskazanie lokalizacji elektronicznej wersji książki homologacyjnej A/N do CCSa. Format obojętny, byle strawny dla Windozy.
Z góry serdeczne dzięki!
Przy okazji - jak to jest faktycznie z koniecznościa posiadania oryginału homologacji vs czytelnej kopii w przypadku mentalności komisarzy technicznych z wyścigów płaskich? Jakie macie empiryczne doświadczenia w tej kwestii, najlepiej te możliwie aktualne? Pytam, bo moje z rajdów, czy wyscigów górskich wskazuja jednoznacznie na oryginał - zarówno W.Nowak, jak i M.Szczechura od kilku sezonów tego wymagają.
Poczytalem Homologacje A grupy i moge miec hamulce o srednicy 290mm i grubosci 28mm. Na zdjeciach sa zaciski AP racing i Mugena Mam pytanko czy jest mozliwosc wsadzenia tarcz 282mm ? ( zacisk z ITR ) i tarcza z Rovera. Bo mam juz taki zestaw zamontowany i napewno jest tanszy niz AP Racing
mozna stosowac rozwiazania innych producentow, wiec nie trzeba odrazu wydawac siana na AP
wazne, zeby rozmiar, ilosc zaciskow czy rozmiar klockow (itp itd) byl zgodny
czesc fantow, bedzie musiala miec homologacje (A/N grupowa) ale akurat heble nie.
pz
K
ps.
warto pamietac o VO i VP, co by potem nie zrobic tak, ze czegos nam bedzie brakowalo
czyli vti(b16a2)? bo samo nazewnictwo budy, jako jajka, to samo EG. Sam jestem ciekaw, czy ma to znaczenie przy homologacji, czy to będzie ...EG4,EG5,EG6.
Witam wszystkich, to mój pierwszy post więc sie przedstawię. Zamierzam w tym roku startować w wpp sc a grupa.W tej chwili auto jest w trakcie przebudowy pod tym katem(wczesniej jezdziłem kjs) I tu mam pytanie do kogos bardziej zorientowanego w kwestji homo; Czy w a-gr moze byc zalozony zderzak z wersji schumacher czy musi byc ten typowo sportingowy ?
Nie do końca to moge skumac z homo...
budując według homo, musisz się trzymać jednej wersji
Jeśli budujesz wg opcji opartej na wersji schumacher to wszystkie inne graty musisz mieć takie same jak w tym modelu seicento. Wszelkie odstępstwa przesuwają cię do grupy open, więc zamiast przebudowywać całe auto na wersję schumacher ze względu na ładniejsze zderzaki, lepiej chyba pozostać przy standardowym zderzaku.
_________________ Granica poślizgu kontrolowanego znajduje sie daleko za punktem w którym instynkt samozachowawczy ustepuje miejsca manii samobójczej.
Tak,oczywiscie; pełny vk,nie bylem tylko pewien tego zderzaka,ale w vk2 faktycznie jest schumacher,wiec to potwierdza ze jesli mam cała reszte vk to moge miec zderzak schumacher,jesli sie myle wyprowadzcie mnie z bledy,co by w maju jakiegos kwasu nie bylo z powodu glupiego zderzaka...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum