Wysłany: Czw 20 Maj, 2010 PICANTO w WPP w klasie 1 N - pilne!!!
Jako zawodnik klasy 1, gr N zgłoszony do całego cyklu rozgrywek WPP, zgadzam się by ścigali się ze mną Zawodnicy w Kia Picanto przygotowane wg przepisów pucharu (homologacji PZM) oraz przepisów Zalącznika J dla gr N (art 254).
Nie wiem kiedy zbiera się GKSS, ale jeżeli inni też się zgadzają to można szybko napisać pismo do GKSS PZM o wydanie komunikatu, który by na to zezwalał.
Osobiście, jeżeli zgłoszeni Zawodnicy wyrażą również chęć na dopuszczenie Picanto, mogę takie pismo skierować jak najszybciej do PZM.
Myślę, że dopuszczenie picanto do rywalizacji z cc/sc - samochodów o porównywalnych osiągach będzie in plus dla wszystkich - Zawodników, Kibiców, rozgrywek WPP.
Jeżeli uważacie podobnie, zgadzacię się ze mną to proszę o kontakt mailowy - szczególnie dotyczy to samych zainteresowanych (Zawodników z Picanto) oraz pozostałych zgłoszonych w wpp klasie 1N.
Dokładnie tak. Niestety nie rozumiem, dlaczego relacje między regulaminem WSMP oraz WPP są tak wyrywkowo stosowane.
Z sześcioma Pikaczu będzie problem.
Ja co prawda nie mam nic z Picanto wspólnego ale wydaje mi się, że pewne reguły są uniwersalne i powinny być zawsze przestrzegane - podstawowa zasada to "nie zmienia się zasad w czasie gry" - reguła ta dotyczy chyba każdej dziedziny życia i wydaje mi się, że uznaniowe odchodzenie od niej nie służy nigdy i niczemu - a wręcz rodzi anarchię - no ale może niewiele o życiu wiem....
macku_z - tak - dokładnie. chyba trochę zbyt emocjonalnie podszedłem, szczególnie czytając, że picanta chcą się wycofać z klasy open i w ogóle z wpp. trzeba było wcześniej pomyśleć. swoja droga regulamin jest już od jakiegoś czasu i można było wcześniej interweniować i próbować zmienić ten zapis komunikatem.
teraz to już raczej za późno.
trudno, mam nadzieje, że się nie zniechęcą i jednak wystartują w open'ie, a może w trakcie sezonu zbierze się 6 sztuk.
Wysłany: Pią 21 Maj, 2010
ja jestem za tym aby scigalo sie nas jak najwiecej - zwlaszcza w klasie 1
przyznaje, ze dla mnie normalne bylo to, ze picanto jada w klasie 1, do czasu kiedy przeczytalem po raz kolejny zapis o klasach i homologacjach... no ale ja nie jestem kierowca picanto...
macku_z - tak - dokładnie. chyba trochę zbyt emocjonalnie podszedłem, szczególnie czytając, że picanta chcą się wycofać z klasy open i w ogóle z wpp. trzeba było wcześniej pomyśleć. swoja droga regulamin jest już od jakiegoś czasu i można było wcześniej interweniować i próbować zmienić ten zapis komunikatem.
teraz to już raczej za późno.
Miło Panie Protest, że doszedłeś do takiego wniosku. Pamiętam Ciebie jak kilka lat temu załatwiałeś pewne sprawy przy tzw. zielonym stoliku. Puchar w tym roku jeszcze nie wystartował a Ty już zaczynasz mieszać. Jest regulamin, który wszysto jasno określa i tego się trzymajmy. Pozdrawiam.
nie martw się o moją znajomość regulaminów.
w moim przekonaniu tzw. "zielony stolik" to między innymi postępowanie zgodne z regulaminami - znacznie bardziej cywilizowane niż np. ubliżanie innym Zawodnikom będąc pod wpływem alkoholu - a takie zdarzenie też pamiętam sprzed kilku lat.
nie mniej, nic nie mieszam - chciałem tylko by jak najwięcej Zawodników startowało, również Kia Picanto, ot tyle.
a w temacie - jak będzie 6 sztuk to będzie klasa picanto.
nie martw się o moją znajomość regulaminów.
w moim przekonaniu tzw. "zielony stolik" to między innymi postępowanie zgodne z regulaminami - znacznie bardziej cywilizowane niż np. ubliżanie innym Zawodnikom będąc pod wpływem alkoholu - a takie zdarzenie też pamiętam sprzed kilku lat.
Co do Twojej znajomości regulaminów nie mam wątpliwości. Jak pokazałeś kiedyś byłeś w tym "dobry"i pewnie tak zostało.
A co do mojego zachowania jak piszesz-zgadza się było i ja się tego nie wypieram (nie miało nic wspólnego z klasyfikacją!!!), Ty natomiast o swoich tzw. protestach nic nie piszesz, czyli wg Ciebie wszystko było ok - zdobyć tytuł za wszelką cenę. Ok ale to już było i mam nadzieję, że nie wróci więcej.
Ale myślę, że chyba nie chodzi o to żeby sobie coś tam wypominać, pozostaje mieć tylko nadzieję, że rywalizacja w WPP będzie uczciwa, bez tzw. podchodów czego Tobie i sobie życzę.
To ciekawe, że czasem "uczciwa" oznacza "bez kombinowania przy aucie" a czasem "bez składania protestu na podejrzenie o kombinowanie przy aucie". Dla każdego coś innego... :
Piotrze: bawmy się i miejmy radość z jazdy - o to w tym chodzi!
Masz rację. Ja do tego tak podchodzę. Wg mnie po pierwsze ma to być dobra zabawa, po drugie bardzo dobra zabawa a po trzecie jak uda sie zrobić dobry wynik to będzie wyśmienita zabawa.
Jestem przekonany, że tak będzie i każdy z nas (nie tylko my) będzie po wyścigowym week-endzie zadowolony.
Tak więc do zobaczenia w Poznaniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum