Poprzedni temat «» Następny temat
PICANTO w WPP w klasie 1 N - pilne!!!
Autor Wiadomość
Pan Protest
A-grupa

Auto: n1150
Wysłany: Czw 20 Maj, 2010   PICANTO w WPP w klasie 1 N - pilne!!!

Jako zawodnik klasy 1, gr N zgłoszony do całego cyklu rozgrywek WPP, zgadzam się by ścigali się ze mną Zawodnicy w Kia Picanto przygotowane wg przepisów pucharu (homologacji PZM) oraz przepisów Zalącznika J dla gr N (art 254).
Nie wiem kiedy zbiera się GKSS, ale jeżeli inni też się zgadzają to można szybko napisać pismo do GKSS PZM o wydanie komunikatu, który by na to zezwalał.

Osobiście, jeżeli zgłoszeni Zawodnicy wyrażą również chęć na dopuszczenie Picanto, mogę takie pismo skierować jak najszybciej do PZM.

Myślę, że dopuszczenie picanto do rywalizacji z cc/sc - samochodów o porównywalnych osiągach będzie in plus dla wszystkich - Zawodników, Kibiców, rozgrywek WPP.

Jeżeli uważacie podobnie, zgadzacię się ze mną to proszę o kontakt mailowy - szczególnie dotyczy to samych zainteresowanych (Zawodników z Picanto) oraz pozostałych zgłoszonych w wpp klasie 1N.

Pozdrawiam
Miłosz Majewski

milosz.majewski@gmail.com

Pan Protest
A-grupa

Wysłany: Czw 20 Maj, 2010   

po przemyśleniach doszedłem do wniosku, ze jest duże prawdopodobieństwo, ze odpowiedz będzie:

jak zgłosi się 6 picanto to będą mieli swoja klasę....

ale zawsze można spróbować.

pzdr

WJ 
A-grupa

Auto: 2xE46, 1xR53

Dokładnie tak. Niestety nie rozumiem, dlaczego relacje między regulaminem WSMP oraz WPP są tak wyrywkowo stosowane.
Z sześcioma Pikaczu będzie problem.

"Rule the bends, bend the rules."

maciej_z
A-grupa

Ja co prawda nie mam nic z Picanto wspólnego ale wydaje mi się, że pewne reguły są uniwersalne i powinny być zawsze przestrzegane - podstawowa zasada to "nie zmienia się zasad w czasie gry" - reguła ta dotyczy chyba każdej dziedziny życia i wydaje mi się, że uznaniowe odchodzenie od niej nie służy nigdy i niczemu - a wręcz rodzi anarchię - no ale może niewiele o życiu wiem....

Pan Protest
A-grupa

macku_z - tak - dokładnie. chyba trochę zbyt emocjonalnie podszedłem, szczególnie czytając, że picanta chcą się wycofać z klasy open i w ogóle z wpp. trzeba było wcześniej pomyśleć. swoja droga regulamin jest już od jakiegoś czasu i można było wcześniej interweniować i próbować zmienić ten zapis komunikatem.
teraz to już raczej za późno.

trudno, mam nadzieje, że się nie zniechęcą i jednak wystartują w open'ie, a może w trakcie sezonu zbierze się 6 sztuk.

maciej_z
A-grupa

Pan Protest napisał/a:

trudno, mam nadzieje, że się nie zniechęcą i jednak wystartują w open'ie, a może w trakcie sezonu zbierze się 6 sztuk.

też im (i nam, jako uczestnikom WPP) tego życzę :)

knastol 
B-grupa

Wysłany: Pią 21 Maj, 2010   

ja jestem za tym aby scigalo sie nas jak najwiecej - zwlaszcza w klasie 1

przyznaje, ze dla mnie normalne bylo to, ze picanto jada w klasie 1, do czasu kiedy przeczytalem po raz kolejny zapis o klasach i homologacjach... no ale ja nie jestem kierowca picanto...

http://knast.poznan.pl
http://www.omnie.info.pl

CRX Ballade 
eNka

Wysłany: Pią 21 Maj, 2010   

Pan Protest napisał/a:
macku_z - tak - dokładnie. chyba trochę zbyt emocjonalnie podszedłem, szczególnie czytając, że picanta chcą się wycofać z klasy open i w ogóle z wpp. trzeba było wcześniej pomyśleć. swoja droga regulamin jest już od jakiegoś czasu i można było wcześniej interweniować i próbować zmienić ten zapis komunikatem.
teraz to już raczej za późno.

Miło Panie Protest, że doszedłeś do takiego wniosku. Pamiętam Ciebie jak kilka lat temu załatwiałeś pewne sprawy przy tzw. zielonym stoliku. Puchar w tym roku jeszcze nie wystartował a Ty już zaczynasz mieszać. Jest regulamin, który wszysto jasno określa i tego się trzymajmy. Pozdrawiam.

Pyra 
WRC

Wysłany: Sob 22 Maj, 2010   

CRX Ballade :piwko:

Pan Protest
A-grupa

Wysłany: Nie 23 Maj, 2010   

nie martw się o moją znajomość regulaminów.
w moim przekonaniu tzw. "zielony stolik" to między innymi postępowanie zgodne z regulaminami - znacznie bardziej cywilizowane niż np. ubliżanie innym Zawodnikom będąc pod wpływem alkoholu - a takie zdarzenie też pamiętam sprzed kilku lat.

nie mniej, nic nie mieszam - chciałem tylko by jak najwięcej Zawodników startowało, również Kia Picanto, ot tyle.

a w temacie - jak będzie 6 sztuk to będzie klasa picanto.

pozdrawiam serdecznie

CRX Ballade 
eNka

Pan Protest napisał/a:
nie martw się o moją znajomość regulaminów.
w moim przekonaniu tzw. "zielony stolik" to między innymi postępowanie zgodne z regulaminami - znacznie bardziej cywilizowane niż np. ubliżanie innym Zawodnikom będąc pod wpływem alkoholu - a takie zdarzenie też pamiętam sprzed kilku lat.

Co do Twojej znajomości regulaminów nie mam wątpliwości. Jak pokazałeś kiedyś byłeś w tym "dobry"i pewnie tak zostało.
A co do mojego zachowania jak piszesz-zgadza się było i ja się tego nie wypieram (nie miało nic wspólnego z klasyfikacją!!!), Ty natomiast o swoich tzw. protestach nic nie piszesz, czyli wg Ciebie wszystko było ok - zdobyć tytuł za wszelką cenę. Ok ale to już było i mam nadzieję, że nie wróci więcej.
Ale myślę, że chyba nie chodzi o to żeby sobie coś tam wypominać, pozostaje mieć tylko nadzieję, że rywalizacja w WPP będzie uczciwa, bez tzw. podchodów czego Tobie i sobie życzę.

WJ 
A-grupa

To ciekawe, że czasem "uczciwa" oznacza "bez kombinowania przy aucie" a czasem "bez składania protestu na podejrzenie o kombinowanie przy aucie". Dla każdego coś innego... : :roll:

Pan Protest
A-grupa

Piotrze: bawmy się i miejmy radość z jazdy - o to w tym chodzi!

pozdrawiam

CRX Ballade 
eNka

Pan Protest napisał/a:
Piotrze: bawmy się i miejmy radość z jazdy - o to w tym chodzi!

Masz rację. Ja do tego tak podchodzę. Wg mnie po pierwsze ma to być dobra zabawa, po drugie bardzo dobra zabawa a po trzecie jak uda sie zrobić dobry wynik to będzie wyśmienita zabawa.
Jestem przekonany, że tak będzie i każdy z nas (nie tylko my) będzie po wyścigowym week-endzie zadowolony.
Tak więc do zobaczenia w Poznaniu.

WJ 
A-grupa

Wysłany: Sro 26 Maj, 2010   

Najnowszy news - klasa Picanto będzie utworzona przez organizatora, a nie na wniosek zawodników, więc nie musi być sześć.

Odpowiedz do tematu