podoba mi sie ten pomysl - moze warto przeniesc go w czesci medialnej do wpp - jesli ktos jest w stanie ogarnac wywiady, moze jakies filmiki z samych wyscigow, a szczytem marzen byloby ustawienie kilku kamer na torze, tak aby nagrac caly wyscig... miodzio...
jestem przekonany, ze nawet gdyby zawodnicy mieli za to zaplacic pare zlociszy, to i tak byliby chetni...
Auto: Fiat Seicento
Wysłany: Czw 10 Gru, 2009
Ja mogę kręcić, bo w WPP nie startuję, więc jak będę weekendami, to mogę trzymać kamerę. Kwestia jest taka, że tworzenie mass medium, zwykłymi, turystycznymi kamerami? Bo taką tylko mogę zaoferować Tak więc jakość w pełni turystyczna, z trzęsącą się ręką i z szumami od wiatru
Ale pomysł mi się podoba. Popieram.
można wyjść z oferta do tych samych ludzi którzy montują to z górskich nagrają cały wyścig za drobną opłatą a zmontują filmiki o danym aucie już za jakąś większa kase nie znam kosztów, jak ktoś chce może ogarnąć. Tylko postujcie tutaj z jakimi grupami gadaliście to ja też zadzwonie i postaram się dowiedzieć ile by to kosztowało.
Wysłany: Pią 11 Gru, 2009
ok, to ja uderzam do racing team promotion (ci od gsmp)
"(...)
Chcielibyśmy zadbac troche o medialnosc naszego pucharu.
Mam na myśli przede wszystkim film. Myślę tu o 3 kategoriach:
1. Relacja z całego wyścigu.
a. Kilka kamer w różnych miejscach toru
b. Cały wyścig od pierwszego do ostatniego okrążenia
c. Możliwość wplatania on-boardow
d. Czas jednego wyscigu ok. 20 minut
e. 2 rundy podczas weekendu
2. Relacja z weekendu wyścigowego
a. Wywiady
b. Skróty
c. Rozdanie pucharów
d. Wyniki
e. Itd.
3. Multimedialna prezentacja kierowcy
a. Klip
b. Kilka ciekawych ujec
c. Pare slow
d. Cos o aucie
e. Sami wiecie najlepiej jak to ma wygladac
Chodzi o wycene tych poszczególnych pozycji. Nie wiem jak odbywa się to podczas realizacji filmów GSMP, więc czekam na propozycje – nie ma tu sponsora któremu zależy na promocji i wyłoży kasę na to, więc liczę na propozycję, która będzie na tyle atrakcyjna, że zostanie sfinansowana przez samych zawodników…"
do końca tygodnia będę miał jedną wycene zobaczymy. zobaczymy ile uda się zbić i co oferują. właśnie montowanie z onboardami było by zaje!@# i zawsze łatwiej o dobrą reklame samego siebie.
nooo to poszli szeroko jestem pewien, że jeżeli bedą pojawiać się takie oferty to sam coś skombinuje tańszego tyle, że ta grupa jest profesjonalna i można coś wynegocjować i będzie to na serio porządnie zrobione.
"Witam,
cena za usługę to 5000 zł netto
Pozdrawiam
motorecords.pl
Krzysztof Lenartowicz"
jeszcze zapytam się ile wezmą za 1 część i ile za 2i3
pozdro
Wysłany: Pon 14 Gru, 2009
1 jest najwazniejsza, 2 i 3 moze wlasciwie zrobic kazdy szanujacy sie realizator
LEH, dlaczgo Ty sie nie oferujesz
a moze poprostu pozbieramy ludzi z kamerami, postawimy w wybranych miejscach toru, a potem ktos z glowa zmontuje to w calosc - wiadomo, ze kazda kamera da obraz w innej jakosci, ale lepsze to, niz nic...
podczas treningow mozna... potrenowac
racing team promotion (ci od gsmp) nie chca sie podjac, ale dostalem kolejne zapytania szczegolowe, wiec dam znac co i jak
Auto: w marzeniach
Wysłany: Pon 14 Gru, 2009
knastol napisał/a:
a moze poprostu pozbieramy ludzi z kamerami, postawimy w wybranych miejscach toru
musisz wziąć pod uwagę to, że na tor wpuszczani są tylko ludzie z akredytacją...
Także dochodzi do tego jeszcze ten problem.
No chyba, że zza płotu....
nie no o akredytacje można wystąpić i to nie będzie większy problem gdy powiemy o co lata. Ja czekam na dalsze oferty. Jeżeli nie to mam już pomysł może być nawet całkiem dobry ale to knast obgadamy na żywo a ja się podowaduje dalej.
[ Dodano: Wto 15 Gru, 2009 ]
Kolejna oferta konkretna W H@#! ale droga w jeszcze wiekszy !@#
Witam serdecznie,
Po dokładnym wyliczeniu wszelkich kosztów cena pełnej profesjonalnej oprawy medialnej wynosiłaby 11.500 zł netto za weekend.
Oto co dostajecie w tej cenie:
Pełna porfesjonalna oprawa medialna, zaczynając od przygotowań do wyścigu, poprzez wywiady i promowanie zawodników
za pośrednictwem redaktora, a kończąc na składaniu strefy serwisowej.
- Klip z promujący same wyścigi ok. 2min
- Klip promujący zawodników ok. 2 min
- Telewizyjna relacja z eliminacji (zrobiona z jajem:) – chodzi o to żeby cieszyła każdego widza, a nie zachęcała tylko kibica wyścigowego. Ok. 20 min
- Cały materiał oprócz pełnej relacji jest montowany na miejscu i umieszczany tego samego dnia na naszym portalu.
- Wszystkie materiały są nagrywane i montowane w jakości HD !!
- Po zakończeniu danej eliminacji, relację umieszczamy na :
- Motorsport-Maxxx.pl
- TVRally.pl
- Onet.pl
- PZM.pl
- Prawdopodobnie Autoklub.pl
- Youtube.pl
- Facebook.com
- Do 3 tyg po zakończeniu eliminacji, materiał znajdzie się w TV Polsat Sport, TV4 oraz oficjalna strona Polsatu Ipla.pl (czas emisji jest spowodowany zapełnieniem
planu emisyjnego w 2010r )
- Płyta DVD lub Blue Ray ( do wyboru ) z etykietą promującą daną eliminację. Oczywiście w jakości HD ( dvd kompresja do AVCHD .m2t czyli bez większej utraty
na jakości HD )
Po zakończeniu każdego dnia eliminacji, wysyłamy oficjalną informację prasową do największych portali internetowych wraz z linkiem do promującego klipu.
Mamy nadzieję, że udało nam się przekonać Państwa do wybrania właśnie naszej oferty.
Wysłany: Sro 16 Gru, 2009
hmmm...
kiedys wolalem tanie rozwiazania, dzis wole dobre rozwiazania...
jest tu pewna niescislosc - podczas weekendu rundy sa 2 - to 2 razy dluzszy material - trzeba to uscislic...
wolalbym wycene oddzielnie wszystkiego, bo o ile klip z weekendu to sprawa wazna dla kazdego, o tyle prezentacja kierowcy czy zespolu, to juz sprawa indywidulana, choc cene zawsze dobrze znac...
no ale teoretyzujac:
I runda 2009 - 10 zawodnikow
II - 16
III - 24
mysle ze mozna przyjac ze gorzej nie bedzie, zwlaszcza ze mam juz informacje o regulaminie 2010 z ktorych wynika, ze bedzie zdecydowanie lepiej - nic wiecej na ten temat nie powiem - tylko tyle ze dzis odbywa sie posiedzenie GKSS
no ale powiedzmy ze bedzie w pierwszy weekend 30 zawodnikow...
11500 + 22% (chyba ze tu stawka vat jest inna) = 14030
chyba ze faktura bedzie na ktoras firme, to i dochodowy mozemy odliczyc
ale zalozmy ze nie odliczymy dochodowego, a doliczymy vat:
14030 / 30 = 467,67
moze kilka osob sie zgodzi na takie koszty, ale nie wierze ze wszyscy...
chyba ze... czesc z tych kosztow pokryje PZM, AW...
wtedy tez powiedzmy ze odliczamy vat i dochodowy, niech bedzie ze 19%, bo na nich ta faktura moze byc wystawiona
11500 - 19% = 9315
9315 / 30 = 310,50
jesli w tym mamy klip umieszczony na tych wszystkich portlach i TV, to mysle ze gra jest warta swieczki...
czekam jednak na skonkretyzowanie tej oferty - moze jeszcze sie potargujemy, moze PZM lub AW, lub inne kluby zawodnikow startujacych w WPP sie dorzuca no i kolejne oferty
spoko spoko oczywiście moje zdanie jest takie jak zwykle czyli
1- zawsze da się zejść z ceny
2- sądzę, że może nawet znajdzie się opiekun pucharu ale to inna sprawa nad którą pracuję
3- zadam pytania uściśle i o to o co mi chodzi to przebieg całego wyścigu ! chce cały by móc tworzyć klip z przejściami onboard/zewnątrz + spokojnie wszystko się wyjaśni oferta ostra tyle że ten vat to bym brał na firme fakture zawsze coś się oszczędzi zobaczymy tylko ile itp .
Moze maly OT ale wydaje mi sie ze na http://www.berg-trophy.pl/ warto zobaczyc zakladke media. Szegolnie polecam rok 2009 - filmy, krotkie i zwiezle, ale zrobione wedlug mnie na prawde pro.
No całkiem dobry materiał, tak jak mój przedmówca napisał; konkretnie, rzeczowo i na temat. Dostosowując to do WPP można by do tego przed startem dodać listę startową ze zdjęciami i ustawieniami na polach na polach startowych, a po wyścigu wywiady z zwycięzcami klas ( przynajmniej na początek, a później jak będzie to miało ręce i nogi można by robić wywiady z większą ilością zawodników )...a wieczorkiem przy pifffku obejrzeć co każdy z Nas gadał na gorąco hehe))))
_________________ Tylko zdechła ryba płynie z prądem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum