Wysłany: Nie 15 Mar, 2009
no i po krzyku
sobota - zero wykladow - caly dzien na torze, omawianie prawie kazdego zakretu, przejazdy do znudzenia, na kartingu zrobilismy chyba milion okrazen, Maciej Polody nie mial z nami latwego zycia. jesli chodzi o mnie to sporo sie nauczylem, utrwalilem i troche dowiedzialem, poznalem jakos tam duza petle, troche sie poscigalismy
jest masa rzeczy jeszcze do poprawki, poznania, nauczenia, troche auto trzeba przygotowac, usunac sporo blokad w glowie, choc niektorym przydaloby sie kilka blokad wlaczyc - Kubica, hamulca uzywa sie jednak czasami, a auto ma jezdzic na 4 kolach
pojawil sie tez Maurycy Kochanski... nie sądzilem ze jest takim... zarozumialcem... w studio F1 wydawal mi sie... przyjemniejszy...
niedziela - procedura startowa na torze i teoria - kilka godzin nudnych wykladow i egzamin... niesposob bylo go zdac za pierwszym podejsciem, ale w koncu sie udalo - zakladam ze wszystkim, choc wychodzilem jak jeszcze ludzie zdawali...
masakra jakas - 23 pytania opisowe, 10 minut, 49 punktow do zdobycia, minimum 45 koniecznych do otrzymania pozytywnej oceny...
no to teraz badania i masa formalnosci, ale krok zblizajacy do WPP wykonany
Wysłany: Pon 16 Mar, 2009
mizer cwiczylismy na swiatlach start mielismy ta przyjemnosc
knast nawet ja zdalem teorie
teraz pozostaje czekac na treningi,szkoda,ze dopiero w polowie kwietnia bedzie mozna zaczac jezdzic:(
_________________ niech poslizg wynika z predkosci....
Sama licencja bez aktulanych badań lekarskich i psychotechnicznych wystarczy?
Nie ma czegos takiego
Licencje dostaniesz jak masz aktualne psychotesty + badania lekarskie na 6 miechow w gore, pozniej co 12 miesiecy ja odnawiasz i dbasz o badania lekarskie bo psycho sa na 5 lat ( standardowo ).
I badania lekarskie od lekarza medycyny sportowej koniecznie - NIE mylic z lekarzami sportowymi od sportow amatorskich.
Wysłany: Czw 14 Maj, 2009
aw na wiele rzeczy sie wypina musisz sie do tego przyzwyczaic.Taki Automobilkub o tak dlugiej tradycji a ich dzialania pozostawiaja wiele do zyczenia....nie jestes jedyny ktory zostal przez aw zlekcewazony ( to delikatnie mowiac ).
Wysłany: Wto 02 Cze, 2009
vfts napisał/a:
zupełnie z ciekawości: czy w WPP można jechać z R1?
regulami szczegolowy wsmp:
1.10.1. Do udziału w WPP dopuszczeni beda kierowcy posiadajacy licencje
PZM (BC, B1C1) lub innych krajów sfederowanych w FIA.
a w regulaminie ramowym wsmp
Art. 9. ZAWODNIK I KIEROWCA
9.1. Zawodnikiem (zgłaszającym) jest każda osoba fizyczna lub prawna posiadająca licencję zawodnika (zgłaszającego) wydana przez ZG PZM lub inny ASN sfederowany w FIA (Art. 44 MKS).
9.2. Kierowcą może być każda osoba fizyczna kierująca pojazdem w zawodach, która posiada licencję kierowcy (BC, B C ) lub inną stosowną licencję wydaną przez ASN sfederowany w FIA (Art. 45 MKS).
Z tego wnioskuje, że może jakby dobrze zagadać to by cię puścili z R1. Ewentualnie mogę jeszcze zapytać.
_________________ Granica poślizgu kontrolowanego znajduje sie daleko za punktem w którym instynkt samozachowawczy ustepuje miejsca manii samobójczej.
9.1. Zawodnikiem (zgłaszającym) jest każda osoba fizyczna lub prawna posiadająca licencję zawodnika (zgłaszającego) wydana przez ZG PZM lub inny ASN sfederowany w FIA (Art. 44 MKS).
9.2. Kierowcą może być każda osoba fizyczna kierująca pojazdem w zawodach, która posiada licencję kierowcy (BC, B C ) lub inną stosowną licencję wydaną przez ASN sfederowany w FIA (Art. 45 MKS).
Z tego wnioskuje, że może jakby dobrze zagadać to by cię puścili z R1. Ewentualnie mogę jeszcze zapytać.
Źle wnioskujesz, nie ma szans jechać z taką licencją i na pewno bym go nie puścił.
Źle wnioskujesz, nie ma szans jechać z taką licencją i na pewno bym go nie puścił.
Aha. ok. W takim razie pamętasz może z jaką licencja jechał Paweł Grzywacz Oplem Kadetem w WPP? Jest to zawodnik, który startował w tym roku w RPP na Rajdzie Warszawskim.
[ Dodano: Sro 03 Cze, 2009 ]
knastol napisał/a:
relacja juz jest na www.wyscigowypuchar.pl ale niestety on-board okazal sie zbyt dlugi dla youtube, wiec moze dzis go podziele i jutro sie pojawi
świetna relacja Bartek. Dobrze oddaje emocje związane ze startem.
_________________ Granica poślizgu kontrolowanego znajduje sie daleko za punktem w którym instynkt samozachowawczy ustepuje miejsca manii samobójczej.
Auto: BMW E21 320/4
Wysłany: Pon 08 Cze, 2009
tylko badania ważne są na 6 miesięcy od daty zrobienia do tego chyba aktywacja licencji co też tylko na sezon jest ważna
Podobno jest coś takiego jak dopuszczenie zawodnika na 1 zawody pod warunkiem ze miało się kiedyś aktywna licencje koszt około 100 zl i tylko można raz w sezonie coś takiego dostać. Jeśli sie nie miało licencji to trzeba ja aktywować wiec na jedno wychodzi ALe dowiedziałem się ze aktywacja licencji w połowie sezonu jest o połowę tańsza
_________________ Laminaty do wyścigówek i rajdówek.
WPP 2011 3 - kl.8 Youngtimer 2000
BMW E21 320 group 2
OO==00==OO
MOTUL ///Markgum
POSZUKIWANY SPONSOR do WPP!!!
Wysłany: Pon 08 Cze, 2009
badania sa wazne pol roku tak jak napisales.koszt to ok 200zl na 6 miesiecy dochodzi do tego koszt uiszczenia skladki w automobilklubie ok 50zl (raz w roku) wyrobienie licencji ok 460zl razem stalych kosztow zwiazanych z lekarzem i odnowieniem licencji to plus minus 900zl i masz spokoj na 12 miesiecy.
Wysłany: Wto 14 Lip, 2009
adrian zapisuj sie!!!z tego co mi wiadomo jest jeszcze kilku innych kierowcow (pyra ) ktorzy chca zrobic licencje.super ze mozecie zrobic ja przed wrzesniowa eliminacja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum