Dokładniej rzecz ujmując czy jeżeli kupie BMW 3 coupe, wywalę z niego środek, zamontuje sportowe fotele i klatkę zgodną z załącznikiem J i oczywiście zmienię zawieszenie na sportowe to czy taki samochód zostanie dopuszczony do klasy open?
W klasie powyżej 2000 cm3 (OPEN) mogą startować pojazdy posiadające karty
homologacyjne: FIA, PZM, ASN (narodowych związków motorowych zrzeszonych
w FIA) oraz samochody przygotowane zgodnie z regulaminami technicznymi,
przepisami pucharów, pucharów markowych, mistrzostw krajów.
Czytałem ten punkt regulaminu. To znaczy mam rozumieć że mogą ale nie muszą?
Samochód przygotowany zgodnie z regulaminem ale nie posiadający nigdy homologacji zostanie dopuszczony?
pankracy zastanawiałem sie nad kupnem E36 z 2.0 silnikiem tylko nie wiem jak to wygląda jezeli chodzi o klase open. takie BMW do 4 tysi juz kupi, a cos co ma seryjnie koło 150 koni nawed stare osculuje koło 10.000. A wolał bym juz sie pościgać czymś większym niż Sc. Jak masz jakąś propozycje, bede wdzięczny. I wciąż nie wiem jak jest z ta homologacja.
liste homologowanych pojazdow jak i silnikow masz na stronie FIA
temat byl poruszany w innych watkach na tym forum (podpowiem, szukaj HOMOLOGACJA).
Nie napalaj sie na mocnego sprzeta, jak masz potem trafic do OPEN
Lepiej szukac auta ktore jest konkurencyjne w swojej klasie,
i tak np CC/SC jest super wyborem. W klasie 2 nic sie nie dzieje wiec odpusc,
Klasa 3 w tej chwili nie jest mocno obsadzona, wiec sa realne szanse na podium
przy minimalnym nakladzie finansowym.
Takie Civic'i nie sa az tak drogie a juz zapierdalaja co widac na onboardach kolegow.
e36 320 miało homo w sedanie i coupe, aczkolwiek nie sądzę że e36 za 4k może nadawać się do czegoś innego niż postawienia na starcie i próby pchnięcia przez metę.
W większości te auta są mocno zmęczone życiem, więc lepiej na starcie dołożyć 2-3k i mieć coś co nadaje się chociaż do jazdy po drodze.
e36 320 miało homo w sedanie i coupe, aczkolwiek nie sądzę że e36 za 4k może nadawać się do czegoś innego niż postawienia na starcie i próby pchnięcia przez metę.
W większości te auta są mocno zmęczone życiem, więc lepiej na starcie dołożyć 2-3k i mieć coś co nadaje się chociaż do jazdy po drodze.
Jesteś w błędzie. E36 320i ma homo tylko jako sedan. E36 w nadwoziu coupe ma homologację tylko jako M3.
Pozdrawiam
Oznaczają ile było konkretnych extensions do konkretnej homologacji. Np A 5440 BMW 325i E36 ma tylko dwie erraty, żadnych variant options, variant kitów, rozszerzeń world rally etc etc. To służy do tego, żebyś wiedział czy masz kompletną homologację, oraz żebyś skorzystał z rozszerzeń i miał się na co powołać, jeśli jesteś zainteresowany.
W klasie powyżej 2000 cm3 (OPEN) mogą startować pojazdy posiadające karty
homologacyjne: FIA, PZM, ASN
Mój znajomy ma przygotowane auto które nie ma homo FIA. W regulaminie jest napisane ze moze byc to homo PZM. Czyli jesli wykupi homo PZMu za 1500 czy 2500zł bedzie mógl startowac w WPP w klasie OPEN ?
a jak to jest z tą homo dla e36, bo znalazłem wątek na racingforum, a także listę homo fia, cytując:
"lub ze prosto ze strony FIA:
http://argent.fia.com/web...Juillet2010.pdf
Complete list with number and type of extensions - published on: 14.07.2010
A 5440 B.M.W. - D 325i (E36) 2494cc
A 5441 B.M.W. - D 320i (E36) 1991cc
A 5454 B.M.W. - D 325i (E36/2) 2494cc
A 5490 B.M.W. - D M3 (E36) 2990,5 cc
A 5500 B.M.W. - D 318i (E36) 1796 cc
A 5526 B.M.W. - D 318 IS-4 (E36) 1796 cc
A 5562 B.M.W. - D M3 - 3,2 (E36) 3201 cc"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum