Jest już na stronie PZM kalendarz na 2012 rok. Chyba nasze ostatnie wystąpienia przed 7 i 8 rundą dały odwrotny efekt niż to miało być. Mamy 6 rund a zaczynamy praktycznie w II połowie roku.
Jest już na stronie PZM kalendarz na 2012 rok. Chyba nasze ostatnie wystąpienia przed 7 i 8 rundą dały odwrotny efekt niż to miało być. Mamy 6 rund a zaczynamy praktycznie w II połowie roku.
no chyba tak... uschniemy bez wyścigów do czerwca
_________________ Polski Fiat 125p 1300... rally...
Polski Fiat 126p 650... 1978...
Cinquecento 1150... Sporting.
Okręgowa Stacja Kontroli Pojazdów
Zbigniew Kopras
Fiałkowo 1 62-070 Dopiewo
www.kopras.eu
hmmm....
co do kalendarzy:
1. wpp - lipa, ani Slovakiaringu, ani Lausitz, na Kielce nie liczylem... co do slovakiaringu to ktos musialby sie tym zajac - czesc zawodnikow deklarowala, ze moze kase na wpisowe wplacic nawet teraz - ja to podtrzymuje.
2. gsmp - nuda, nie ma rosciszowa, cisnej, anki...
co do startow w gsmp w A/N-1150 - aut malo, a dodatkowo cieniasy leca w historykach (wiec nie rywalizuja z sejami) - oznacza to to, ze jak chcesz sejem wystartowac w N badz A to klase zrobia tylko seje...
Niby seicento nie ma juz homologacji, ale w gorach katuja jakis zapis z MKS'u, ze samochod jeszcze przez 4 lata po wygasnieciu homologacji moze jezdzic w takiej klasie (Mks mowi o rajdach, nie o gorach...).
akurat jezeli chodzi o cc/sc to jest to totalnie bez sensu.
dodatkowo w historykach nie ma podzialu na N/A - jest tylko pojemnosc i zgodnosc z jedna z tych homologacji (wiec nawet eNka cienkus bedzie w jednej klasie z Agrupami cienkusiami)...
jakis absurd.
Zostaje jeszcze E1, ale jaki ma to sens?
a takie ładne miejsce jest w maju... mogła by tam być runda taka jak w październiku. 3 weekendy- co za bieda, i pierwszy raz dopiero w czerwcu!!??!! Sczeznę... jeszcze 7 miesięcy... Może urządzimy jakieś nielegalne wyścigi
proponuje przesunac na lipiec 1 runde i bedziemy miec tansze licencje o polowe.
Ja widzę to inaczej. Wystarczy kupić na I rundę licencję jednorazową (koszt chyba 80 zł) a na dwie ostatnie normalną licencję za 1/2 ceny. Razem wyjdzie taniej niż licencja na cały rok. Nie wiem czy w PZM specjalnie tak to ułożono ale to lekka przesada, zeby płacić za licencję pełną opłatę a właściwie sezon zaczynamy w II połowie roku. Ja zrobię tak jak napisałem, tym bardziej że nie przewiduję startów w innym cylku niż WPP.
No drodzy Panowie, swoim występem na brifingu do tego doprowadziliście niestety
Zresztą sami chcieliście wyjeżdzać bo niby taniej, tylko chyba nie doliczyliscie kosztów dojazdu, hotelu i innych przygód jakie po drodze mogą pojawić się na drodze,
powiem tak : macie co chcieliście, Tor Poznań jak większość powiedziało już się znudził, więc tylko dziękować należy tym co układali ten kalendarz
Pozdrawiam
jjb - nie rozumiem Twojej wypowiedzi, co ona ma do wpp?!?!
czesc Zawodnikow chciala wyjazdow - wiec mozna wyjechac z Poznania do Przezmierowa...
a kalendarz wsmp/endurance nas malo interesuje - 3, moze 5 Zawodnikow tam startuje, zycze im wyscigowo spedzonego sierpnia
Zgadzam sie z Karolem - niech bedzie od 1 lipca, jak juz i tak ...em wieje, po co jeszcze 80pln'a wydawac na licencje jednorazowa, za 1 dzien?
nowego znaczenia nabierają słowa piosenki " im więcej Ciebie tym mniej" ...czytaj...w WSMP mniej aut a duuużo, a więcej ścigania, a w WPP duuuużo aut i duuuuzo mniej ścigania. NO KOMENT!! ...08.12.2011r. o godz. 18.00 jest zebranie na torze Poznań z zawodnikami. Mam nadzieje, że przyjdzie duzo ludzi i ten temat zostanie poruszony
_________________ Tylko zdechła ryba płynie z prądem...
Auto: BMW E21 320/4
Wysłany: Nie 27 Lis, 2011
ja bee na bank
Skoro tak malo nam rund zrobili to moze udalo by sie jechac cos w gorach jako kolejne 2 eliminacje np sopot bo to fajny wyscig i medialny
_________________ Laminaty do wyścigówek i rajdówek.
WPP 2011 3 - kl.8 Youngtimer 2000
BMW E21 320 group 2
OO==00==OO
MOTUL ///Markgum
POSZUKIWANY SPONSOR do WPP!!!
Auto: Polski Fiat 126p '77
Wysłany: Nie 27 Lis, 2011
simonE21 napisał/a:
ja bee na bank
Skoro tak malo nam rund zrobili to moze udalo by sie jechac cos w gorach jako kolejne 2 eliminacje np sopot bo to fajny wyscig i medialny
Chyba, że CI auto rozpierdolą z winy organizatora i do tego wypną sie do Ciebie dupą to już nie jest taki fajny
_________________ Mistrz Polski GSMP 2010 w klasie HS/J 750
Mistrz Polski GSMP 2011 w klasie HS/J 750
II Vice Mistrz Polski GSMP 2011 w grupie HS/J
nowego znaczenia nabierają słowa piosenki " im więcej Ciebie tym mniej" ...czytaj...w WSMP mniej aut a duuużo, a więcej ścigania, a w WPP duuuużo aut i duuuuzo mniej ścigania. NO KOMENT!! ...08.12.2011r. o godz. 18.00 jest zebranie na torze Poznań z zawodnikami. Mam nadzieje, że przyjdzie duzo ludzi i ten temat zostanie poruszony
Sidney: zawsze powtarzalem, ze Sopot jest na sile... pamietam kilka razy 2 rundy jednego dnia, Zawodnikow, ktorzy po 3 godzinach czekania na gorze sami zjechali (byl dach na zjezdzie), pamietam rozdanie nagrod o 1.30 w nocy....
ale jednego nie rozumiem, chyba, ze nie wiem (nie znam wszystkich faktow) - czemu Ci, ktorym rozbil auta za meta nie wezwali policji???? Przeciez to normalna kolej rzeczy i z OC sprawcy (przeciez te trzeba miec w gorach), albo z OC organizatora!!!!!
bylem kiedys swiadkiem w sadzie po wypadku jednego z zawodnikow w Zaluzu (2 osoby ranne - kibice, doszczetnie zniszczone auto ratownikow PZMotu) - wszystko rozchodzilo sie o to, ze organizator nie chcial wyplacic kasy z polisy... a mnie biegly na rozprawie udowadnial, ze maksymalna predkosc z jaka sie da wejsc w pierwszy lewy w Zaluzu to 61km/h...
Hmm ja dostałem maila od p. Iwony o treści, że Komisja Sportu Samochodowego prosi o przysyłanie uwag, wniosków itp. co do regulaminu na przyszły sezon WSMP/WPP i te wnioski i uwagi miały być przesłane do 05.12.2011r., a później w mailu napisane było
" Jednocześnie informujemy, że zebranie z zawodnikami odbędzie się w dniu 08.12.11r. o godz. 18.00 na torze „Poznań”.
No chyba, ze takie maile dostali tylko zawodnicy AW i to tylko zawodników AW się dotyczy zaproszenie. Powiem szczerze, że nie wiem jak ktoś ma inne informacje to niech się podzieli na forum.
_________________ Tylko zdechła ryba płynie z prądem...
OK reasumując.
1. czy zawodnik spoza AW może przyjść na spotkanie
2. czy wogóle jest potrzeba robić kilka kilometrów, żeby na nim być.
3. Co możemy jeszcze poprawić tym spotkaniem. Czy chodzi o pozostawienie starych homologacji czy absolutnie będzie mowa o czymś innym
Czytając informację na stronie AW wynika:
08.12.2011 ZEBRANIE ZAWODNIKÓW SPORTU SAMOCHODOWEGO
Komisja Sportu Samochodowego uprzejmie prosi zawodników o przysłanie do 5 grudnia 2011 na e-mail kol. Iwony Koniecznej iwona.konieczna@aw.poznan.pl wniosków, uwag i sugestii dotyczących regulaminu WPP WSMP i Endurance na 2012 rok. Zebranie z zawodnikami w tej sprawie odbędzie się w dniu 08.12.11r. o godz. 18.00 na Torze „Poznań”.
Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy.
No to mała wrzuta
Ja na spotkanie moge w tyg 5-9.12 za wyjątkiem 7.12
a od 19.12 bez ograniczeń
a teraz wrzuta
Na odprawie tej ostatniej gdzie taki "dym" był padlo stwierdzenie że koszt jednego dnia wyscigowego z 2 rundami to 45 000 pln.
Jak bysmy zgodzili sie zaplacić wyższe wpisowe np. 800 i przyjedzie 60 aut to budżet się domknie.
Altrnatywa - Sponsor na 25 000 ale to raczej teoria
45000 tylko wpp czy załego weekendu wraz z wsmp? bo jeżeli razem to chyba nie powinniśmy się specjalnie przejmować bo wsmp powinno przynajmniej połowę zapłacić! a co do sponsora to uważam, że to tylko wina organizatora, że nie mogą takiej kasy znaleźć. Przypuszczam, że rajdowy puchar jest trochę droższy iorąc pod uwagę fakt , że nie rozgrywa się w jednym miejscu a eliminacji mają mnóstwo. tam w dodatku nie biorą kasy za wstęp. REASUMUJĄC KOSZT 45 TYŚ ZŁOTYCH TO NIE POWINIEN BYĆ PROBLEM
według teg co było powiedziane to ok 45 000 kosztowalo zorganizowanie 2 rund WPP w jednym dniu w pazdzierniku. Po warunkiem ze cala obsluga z AW na torze nie wziela zlotowki za dniowke ( moze chociaz zrobmy ognisko na torze z piwkiem aby tym ludziom podziekowac) ... ale za to pokryte zostaly inne koszty o ktorych na priv
Dowiedziałem sie dzisiaj na gali, ze bardzo ważne jest, aby postulaty większej ilości rund wysłać mailem w ramach uwag/sugestii do regulaminu. Chodzi o to, ze tylko twarde dowody polegajace na powtarzających sie postulatach od rożnych osób maja sile przebicia.
Proszę zatem nie marudzic na forum tylko koniecznie wysłać sugestie mailem do Pani Iwony. Ja napisze, ze chce zdecydowanie wiecej rund WPP (najlepiej 12), a te dodatkowe najchętniej na innych, zagranicznych torach, ale oczywiscie jesli odbędą sie w Poznaniu to tez będę zadwolony. Najważniejsze, aby było wiecej możliwości jeżdżenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum