W tym tygodniu przygotowane zostanie pismo.
Petycja z prośbą o rundę kwietniową.
Ja nie gwarantuje że będzie, ale może być szansa jak pokażemy sami że chcemy.
A kto jest odpowiedzialny za przygotowanie tego pisma i kto konkretnie jest odbiorcą?
garate napisał/a:
Petycja z prośbą o rundę kwietniową.
Ja nie gwarantuje że będzie, ale może być szansa jak pokażemy sami że chcemy.
Jeśli AW jest odbiorcą tego pisma, to przecież oni doskonale wiedzą, że większość zawodników chce tych dodatkowych rund. Było spotkanie AW z zawodnikami w grudniu i ten temat zdominował dyskusję.
garate napisał/a:
Ustalić trzeba kwestię zebrania podpisów.
W dobie internetu mamy ręcznie się podpisywać pod petycją? AW ma listę emailową zawodników - w grudniu wysłał na tą listę zaproszenie na spotkanie. Tak więc nie rozumiem tego całego zamieszania.
Garete - czy możesz proszę powiedzieć kto konkretnie poinformował Ciebie o tym pomyśle z petycją? Obym się mylił, ale odnoszę wrażenie, że to jakiś wybieg, aby tak naprawdę nie organizować tej rundy...
Problem polega na tym, że został podany kalendarz z 3 rundami na sezon 2012 i nikt oficjalnie tego nie próbował zmienić.
Dawid Bokiej na wręczeniu nagród uciął sobie krótką pogawędkę na temat ilości rund.
Powiedział, że jest szansa na kwietniową, tylko dlaczego ma zależeć organizatorom, jak samym uczestnikom nie zależy i praktycznie bez słowa zaakceptowali 3 weekendy na sezon 2012.
Dlatego postanowiliśmy napisać , petycję-prośbę.
A w związku z tym, że Dawid od klawiatury komputera woli klawiaturę w głowicy, postanowiłem pomysł przedstawić na forum zainteresowanych.
ekstra, wywalczy(cie/my) runde kwietniowa, a regulaminy na 2012 beda w maju...
to jest kpina na maxa - totalna olewka Zawodników.
poza mizernym kalendarzem nie wiadomo jak ten cykl bedzie wygladal, jakie zmiany, ile bedzie wynosilo wpisowe, itp dosc istotne rzeczy.
wiec moze wpierw ktos by interweniowal u przewodniczacego komisji wyscigowej przy PZMot (Wielkopolanom chyba blizej i latwiej), co by w koncu cos umiescili w sieci na 2012 rok!!!!!
Problem polega na tym, że został podany kalendarz z 3 rundami na sezon 2012 i nikt oficjalnie tego nie próbował zmienić.
garate napisał/a:
tylko dlaczego ma zależeć organizatorom, jak samym uczestnikom nie zależy i praktycznie bez słowa zaakceptowali 3 weekendy na sezon 2012.
Nie zgodzę sie z tym bo na spotkaniu AW w grudniu głównym tematem rozmów była własnie ilość rund i Nasze "roszczenia" przedstawione na tym spotkaniu miały byc przedstawione na posiedzeniu PZMotu i wtedy nie było mowy o tym, żeby pisac petycje gdyż informacje ze spotkania miały zostać PZMotowi przedstawione. Ale jak trzeba będzie napisac petycje to trzeba będzie napisac, nie ma co psioczyć tylko działac. garate skoro podjałes temat to czy Dasz rade napisać to pismo?
_________________ Tylko zdechła ryba płynie z prądem...
ekstra, wywalczy(cie/my) runde kwietniowa, a regulaminy na 2012 beda w maju...
to jest kpina na maxa - totalna olewka Zawodników.
poza mizernym kalendarzem nie wiadomo jak ten cykl bedzie wygladal, jakie zmiany, ile bedzie wynosilo wpisowe, itp dosc istotne rzeczy.
wiec moze wpierw ktos by interweniowal u przewodniczacego komisji wyscigowej przy PZMot (Wielkopolanom chyba blizej i latwiej), co by w koncu cos umiescili w sieci na 2012 rok!!!!!
Na spotkaniu tak jak pisze Kaziu 106 mówiliśmy o ilości rund, że jest ich mało. Poinformowano nas, że będą prowadzone rozmowy z "góralami" żeby nas choć raz do nich podłączyć i poruszona była też kwestia rundy w Poznaniu w kwietniu. Bartek Bieliński mówił też o podniesieniu wpisowego do 620 zł (było w 2011 500 PLN). Na moje pytanie dlaczego odpowiedział: 100 zł ponieważ rosną koszty zapewnienia firmy holowniczej a 20 obligatoryjnie za kostkę, żeby nie płacić osobno jak to było do tej pory.
Ja tylko przedstawiam temat po rozmowie z Dawidem. Może być szansa na odbycie rundy kwietniowej. Ot i tyle. Reszta w waszych rękach.
Tak czy siak , prośba zostanie napisana. Czy się podpiszecie i spróbujecie powalczyć o rundę kwietniową zależy od was.
Wysłany: Pon 06 Lut, 2012
to nie chodzi o to ze nikt inny nie chce, tylko o to ze zdajemy sobie sprawe, ze zadne pismo niczego nie zmieni
tak naprawde od nas nic nie zalezy, czekamy tylko na decyzje co do Węgier - jesli odbedzie sie tam WSMP, to WPP sie nie odbedzie - a jesli nie odbedzie sie WSMP na Węgrzech, to wtedy jest szansa aby odbylo sie WPP
ale skoro zeszloroczna runda WPP byla deficytowa przy ponad 50 zawodnikach i sedziach pracujacych za free, to teraz, bez maluchów, na pierwszej rundzie sezonu, kiedy jak zwykle przyjedzie mniejsza liczba zawodnikow...
Czytam to co piszecie i jakoś nie widzę (może jestem juz zbyt stary) info gdzie i kiedy można naszą prośbę podpisać. Trochę to brzmi kuriozalnie żeby zawodnicy prosili o dodatkową rundę no ale skoro takie są realia to niech tak będzie. Napiszcie coś konkretnego albo nie zawracajcie dupy bo tylko nas szczujecie jak wygłodniałe psy.Sorry za ostre słowa ale ja tak to widzę. Kwiecień zaraz będzie a my się spieramy czy podpis analogowy czy może wirtualny a czas kurwa ucieka. Co do deklaracji zawodników że niby tylko garsta (6-7 osób), jestem przekonany, że chętnych jest wielu tylko jeszcze raz więcej konkretów, bo jak na teraz to mała chujnia.
Auto: mega na
Wysłany: Wto 07 Lut, 2012
Dobrze to kolega "crx ballade" ujal,bo ja jestem przekonany,ze wiele osob(przedewszystkim starszego pokolenia)nie zaglada za czesto na nasze forum,to jest pewnym problemem,bo znam wiem ,bo czesc ludzi z Trojmiasta dopiero odemnie sie o tych planach dowiedziala.Krotko i na temat ,trzeba podzwonic i poinformowac w miare mozliwosci wszystkich uczestnikow poprzednich WPP,zeby sie zdeklarowali i to jak najszybciej,jak nie bedzie zgodnosci i solidarnosci wsrod Nas to nic nie zalatwimy,mnie mozna dopisac tak czy tak
Panowie i Panie, mamy polowe lutego i kalendarz znany od pewnego czasu (6 rund, pierwsza w polowie roku).
sa plotki o rundzie kwietniowej i o dodatkowym wyscigu wpp w ramach gsmp.
czy ktos moze zaczac traktowac nas powaznie?
mamy polowe lutego, wiec w moim przekonaniu jakakolwiek runda kwietniowa to co najwyzej moze byc 1 kwietnia jako prima aprilis.
dodatkowa runda jako gsmp - fajnie, ale ludzie maja plany wakacyjne, nie kazdego zycie konczy sie na wpp...
regulaminow na 2012 nadal nie ma.
zmienily sie wladze w PZM, ale przeplyw informacji sie nie zmienil...
Witam, jestem nowy na forum, ale zaglądam tu dość często, ponieważ mam zamiar się ścigać w tym sezonie w WPP. Mam kilka spostrzeń dotyczących nadchodzącego sezonu i dyskusji na forum. Jakiś czas temu pojawiła się informacja o dodatkowej rundzie w kwietniu i możliwości jej rozegrania jeśli podpisze się pod nia 30 osób lecz nie widaćza bardzo jakiegoś konkretnego odezwu osób zainteresowanych. Myślę, że może ktoś mógłby napisać taką prośbę (mógłbym byc to nawet ja) umieścić na serwerze gotowy dokument w którym każdy zamieściłby swoje dane, wydrukowła i się podpisał, po czym przesłałby do jednej osoby, która przekazałaby wszystkie wnioski do AW(czy PZM). Może ktoś posiada jakieś adresy email kierowców startujących w WPP, wtedy można byłoby przesłać taką informację, nie każdy przecież zagląda na to forum.
Normalnie to bym się cieszył i to bardzo, ale ponieważ informacja pojawia się teraz, a nie miesiąc temu to już do śmiechu mi nie jest. Dlaczego to wszystko musi być tak załatwiane?
Normalnie to bym się cieszył i to bardzo, ale ponieważ informacja pojawia się teraz, a nie miesiąc temu to już do śmiechu mi nie jest. Dlaczego to wszystko musi być tak załatwiane?
A w tym samym czasie WSMP będzie na Hungaroringu? A WPP w Poznaniu?
A w tym samym czasie WSMP będzie na Hungaroringu? A WPP w Poznaniu?
Tak, w tym samym czasie
_________________ Granica poślizgu kontrolowanego znajduje sie daleko za punktem w którym instynkt samozachowawczy ustepuje miejsca manii samobójczej.
No to cały mój misterny plan ... wylądował
Liczyłem że Astra pojedzie już w YT ... a tu nie.
No to sobie wymyśliłem że jednym autem pojadę WPP a drugim Endurance.
A tu znowu taki cios - kolizja terminów.
szybkie pytanko - czy rundy kwietniowe sa dodatkowo, czy wskoczyly za Sienna?
w kalendarzu przy siennej i wpp jest "*", zazwyczaj "*" jest 24.grudnia, ale tak powaznie o co chodzi?
szybkie pytanko - czy rundy kwietniowe sa dodatkowo, czy wskoczyly za Sienna?
w kalendarzu przy siennej i wpp jest "*", zazwyczaj "*" jest 24.grudnia, ale tak powaznie o co chodzi?
Z tego co jest na stonie AW wyglada, że Siennej nie ma. Sam zobacz:
KALENDARZ 2012
WYŚCIGOWE SAMOCHODOWE MISTRZOSTWA POLSKI
(aktualizacja 28.02.2012)
Termin Nazwa
27.04.2012, Piątek → do 28.04.2012, Sobota 1 i 2 runda WPP
Tor Poznań
27.04.2012, Piątek → do 29.04.2012, Niedziela 1 i 2 runda WSMP, 1 runda Endurance + FIA CEZ Circuit Racing & Endurance Trophy
Hungaroring, Węgry
15.06.2012, Piątek → do 17.06.2012, Niedziela 3 i 4 runda WSMP, 2 runda Endurance
Panoniaring, Węgry
29.06.2012, Piątek → do 01.07.2012, Niedziela 5 i 6 runda WSMP, 3 runda Endurance, 3 i 4 runda WPP - Tor Poznań + FIA CEZ Circuit Racing & Endurance Trophy
Tor Poznań
03.08.2012, Piątek → do 05.08.2012, Niedziela 7 i 8 WSMP, 4 Endurance + FIA CEZ Circuit Racing & Endurance Trophy
Automotodrom Most, Czechy
17.08.2012, Piątek → do 19.08.2012, Niedziela 9 i 10 runda WSMP, 5 runda Endurance + FIA CEZ Circuit Racing & Endurance Trophy
Slovakiaring, Słowacja
24.08.2012, Piątek → do 26.08.2012, Niedziela 11 i 12 runda WSMP, 6 runda Endurance, 5 i 6 runda WPP
Tor Poznań
21.09.2012, Piątek → do 23.09.2012, Niedziela 13 i 14 runda WSMP, 7 runda Endurance + FIA CEZ Circuit Racing & Endurance Trophy
Automotodrom Brno, Czechy
12.10.2012, Piątek → do 14.10.2012, Niedziela 15 i 16 runda WSMP*, 7 i 8 runda WPP
Tor Poznań
Myślę, że jest to ostateczna wersja kaledarza na 2012 rok.
Pozdrawiam.
3. Dopisanie do kalendarza Wyścigowego Pucharu Polski(WPP) dwóch dodatkowych rund w terminie 27.28.04.2012, rozgrywanych na Torze Poznań. Zmianie ulega numeracja rund na następującą:
1. i 2. runda WPP - 27-28.04.2012 - Tor Poznań
3. i 4. runda WPP - 29.06-01.07.2012 - Tor Poznań
5. i 6. runda WPP - 20-22.07.2012 - Rundy łączone z GSMP Sienna*
7. i 8. runda WPP - 24-26.08.2012 - Tor Poznań
9. i 10. runda WPP - 12-14.10.2012 - Tor Poznań
*do zatwierdzenia przez Prezydium ZG PZM w dniu 25 kwietnia 2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum