Poprzedni temat «» Następny temat
Kadet w WPP
Autor Wiadomość
Liszyn
nowy

Wysłany: Czw 24 Lut, 2011   Kadet w WPP

Witam serdeczni,

przymierzam się do znalezienia albo zbudowania (ale ze względu na krótki czas -raczej znalezienia czegoś (prawie)gotowego), czegoś czym da się pojechać w WPP. Zastanawiałem się nad czymś co mogło by pojechać w klasie II - pewnie najlepiej Swift (ale jak widzę klasa ta cieszy się zerowym zainteresowaniem) albo w klasie III - tu najlepiej byłoby poskładać jakiegoś Civica albo CRX (ale na to chyba nie mam ani czasu ani budżetu, a niczego gotowego za rozsądne pieniadze na rynku nie widać). Przeglądają różne oferty, ogłoszenia itp wpadł mi w oko taki Kadet: ogłoszenie

Czy dałoby się nim pojechać (to znaczy, czy pasuje to do regulaminu) w klasie 4. Wstępnie wydaje mi się, że tak ale nie jestem ekspertem, chciałbym się upewnić u specjalistów w tej dziedzinie.

Pozdrawiam
Liszyn

Liszyn
Fiat Coupe 20VT

luki 
eNka

Auto: Honda Civic vti gr.A
Wysłany: Czw 24 Lut, 2011   

Hej

kadet, tani, pewnie czesci tez, ale raczej nawet po grubych modach nie scigniesz typerow i innych wyjadaczy tej klasy. chyba ze wyladujesz w klasie youngtimer do 2000. ale to jescze nie wiadomo... wiecej w regulaminach

z malym budzetem sadze, ze lepiej swifta, tani, lekki i zrywny juz w serii, motor kreci do 9 tys z tego co slyszalem. gdzies na youtube jest filmik jak chlopak seryjnym podczas younttimer party kreci 2:01 trzymaja sie za crxami.

Jezeli pojawi sie pierwsze auto w klasie do 1400 to pojawia sie i kolejne. A swiftem mozna walczyc w tej klasie o pudlo przy zalozeniu ze bedzie wiecej tych kierownikow.

Znajomy ma swifta z klatka zal. J. Niezawodny, niedzwoniony, znam go dobrze ze starych czasow KJS. Dostawal po tylku ale tez byl odpowiedniio traktowany w garazu. Do tego doliczyc fotel musisz, pasy, gasnice, kiere. Gdybys sie kontaktowal powiedz ze ode mnie, Lukasza z czarnego Civica to urwiesz cos na dziendobry.

http://team50.pl/forum/in...a60d&topic=10.0

auto zaliczylo sporo podobnych hopek :) to ten swift po moim civicu :drive:

http://www.youtube.com/watch?v=siiyU6qrkuM

wiecej znajdziesz wpisujac w YT team50 swift wojtek

Pan Protest
A-grupa

Auto: >2000
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011   

każde auto jest fajne - jak doinwestowane.
kadett ma wspaniałą homologacje (lepsza niż astra). latałem (wsmp, gsmp) w 98 i 99 w kadettem - lepszym bratem tego (rajdówką od kompletu).

swift - fajne auto jeździłem takim ze 2 lata, ale do sportu porażka - ciężko z porządnymi (profesjonalnymi) gratami, poza tym klasa do 1400 nie istnieje i nigdy nie istniała (w wyścigach) - czasem pojawiało się jakieś suzuki, polo, panda - szkoda zainteresowania moim zdaniem. Klasa 1400 miala kiedys epizod w rallycrossie i w wyscigach w Czechach ze wzgledu na rodzima produkcje.

jak jakies pytania do kadetta to wal na priva, moze cos podpowiem. mam gdzies jeszcze homologacje (bardzo gruba ksiazka).
pzdr
mm

Odpowiedz do tematu