Witam mam pytanko czy takie cos jak Renault 5 1.4 turbo mialo by chomo i czy to jezdzilo by w klasie do 1.4 czy open bo nie wiem jak to jest z turbinami
Auto: BMW E21 320/4
Wysłany: Pon 11 Paź, 2010
Dokladnie nie potrzebowalem papieru na klatke. Fakture na rure mam gdzie napisane ze jest taka rura ciągniona na zimno o takim stopie jaki ma być.
Nikt na BT sie nie dowalil do klatki sprawdzili spawy czy konstrukcja jest ok i do niczego sie nie przyczepili nawet powiedzieli ze mocna dobrze zrobiona klatka
Jesli beda chcieli papier to Pyra mi podpisze puki co mi to nie potrzebne skoro auto jest dopusczone do WPP
_________________ Laminaty do wyścigówek i rajdówek.
WPP 2011 3 - kl.8 Youngtimer 2000
BMW E21 320 group 2
OO==00==OO
MOTUL ///Markgum
POSZUKIWANY SPONSOR do WPP!!!
a wlasnie jak to dokladnie jest z tymi kolektorami wydechowymi i przepustnicami w A grupie
wg tego co czytam w zalacznikach J w A grupie nie moge zmieniac ani jednego ani drugiego. (modyfikacje ukladu wydechowego dowolne ale ZA kolektorem - czy "downpipe" - potoczne "portki" czyli rurki 2w1 sa elementem kolektora wydechowego wg homologacji?)
w mojej homologacji gr.A (civic eg6) i wariantach opcyjnych nie mam niz oprocz seryjnego zeliwnego kolektora wydechowego 4 w 2 z podanymi dokladnie wymiarami
Auto: be em fu
Wysłany: Nie 05 Gru, 2010
Z związku z przepisem kiedy auto będzie podchodziło pod E1 będzie trzeba montować bezpieczny zbiornik paliwa + hans.
A ja mam pytanie kiedy auto podchodzi pod E1 ? Nie chodzi mi o żadne plastki, ani przeróżne dziwne swapy.
Tylko jeśli przykładowo do ISa wsadzę, części których nie ma w homologacji A/N przykładowo nacinane tarcze, skrzynia e36, wspoma, obrobie głowice + wyrzucę kilka czesci silnika które nie są mi potrzebne, wyrzucę dolot zastąpię itb Dblilas, tak z grubsza coś czego nie ma w hom.
To będzie auto wtedy H/e1 Grupowe ? i Będe musiał jezdzić w hansie ?
Bezpieczny zbiornik będzie musiał być homologowany ?
_________________ BTCC - this is racing at its best
wtedy chyba po prostu klasa open - z tego co wiem sajmon w tamtym roku jechał w open za nieprzepisowe gaźniki. Tak samo jak hwojtek - za plastiki.
E1 to przedewszystkim swapy.
Chciałbym zacząć się ścigać. Czy ktoś doradzi gdzie mogę się udać z takim autem, jaka to byłaby klasa i mniej więcej jakie są wymagania homologacyjne?
WPP, GSMP?
W WPP to kwalifikuje się do OPEN. Poczytaj troche forum, dowiesz się, że nie homologowane przeróbki i inne cuda to klasa E-1, a z tym wiążą się wieksze koszty budowy auta.
Od przyszłego roku musicie ściśle przestrzegać homologacji, okres rozruchowy WPP minął.
Pozdrawiam
_________________ Granica poślizgu kontrolowanego znajduje sie daleko za punktem w którym instynkt samozachowawczy ustepuje miejsca manii samobójczej.
Auto: Fiat 125p rok 70, Golf I 1.6 GTI
Wysłany: Czw 27 Sty, 2011
cezar napisał/a:
Witam
Posiadam VW Golf I po swapie na 1.8T
Chciałbym zacząć się ścigać. Czy ktoś doradzi gdzie mogę się udać z takim autem, jaka to byłaby klasa i mniej więcej jakie są wymagania homologacyjne?
WPP, GSMP?
Wracając do kolegi z VW Golf I to aby się scigać nim najlepiej wrócić do wstawienia oryginalnego 1.6 lub 1.8 GTI
Golf I jest dobrze zhomologowany i można zbudować naprawde szybkie auto w oparciu o te silniki.
Możesz zastosować w nim np podwójne gaźniki, wtrysk mechaniczny na 4 przepustnicach itp
Golf I to temat rzeka i można napisać grubą książkę o tym tylko jednym modelu.
Masz wybór 5 kategorii w zależności od zasobności portfela.
Poniżej masz linka do strony z homologacjami do Golfa I GTI lektura super
_________________ Malowanie kasków do sportów motorowych (zgodne z załącznikiem "L"), akcesoria, kaski Arai, klatki bezpieczeństwa (zgodne z załącznikiem "J")
Ostatnio zmieniony przez Fómen Czw 27 Sty, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Witam,
jako zielony mam takie pytanie czy sej przygotowany w ten sposób http://otomoto.pl/fiat-se...-C22301566.html może jechać w klasie 1N? Wiem że jest jakiś podział N-ki na tą ogólną i tą z wałkiem i pytanie czy taka może jechać w WPP? Druga sprawa to szpera też raczej sprawa niedostępna w homologacji N-ki. Będę wdzięczny za odpowiedź.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum