Poprzedni temat «» Następny temat
Dozwolone zmiany w N-ce
Autor Wiadomość
kaziu106 
A-grupa

Wysłany: Pią 15 Lip, 2011   Dozwolone zmiany w N-ce

Po namyśle stwierdziłem, że założę nowy temat bo wydaje mi się, że jest więcej osób, którzy chcieliby wiedzieć co jest dozwolone, a co zabronione w samochodach grupy N szczególnie w najliczniejszej klasie 1N. Więc wrzucam tu mojego posta napisanego wcześniej dot. układy wydechowego. Mam nadzieje, że admin mnie nie opierd...za dwa takie same posty :bicz:
. Czy ktoś się orientuje jakie są dozwolone przeróbki ( poza wywaleniem katalizatora ) w układzie wylotowym Fiata Seicento gr. N. Szukam z 2-3 km w silniku ponieważ auto jest trochę słabe w porównaniu do reszty kolegów w klasy 1N WPP i chcę to zrobić czysto bez oszukiwania i przewałek silnika i innych części i na razie jestem na etapie wydechu. tj. czy można wymienić tłumik na sportowy ew. przelotowy, czy zamiast katalizatora można wstawić strumiennicę i czy można owinąć kolektor wydechowy taśmą termoizolacyjną? Nie chce mieć przewalonego auta a wiem, że w moim SC można jeszcze trochę poszukać z 2-3 km i chcę to zrobić zgodnie z regulaminem więc z góry dzięki za info!!!

Pan Protest
A-grupa

Auto: >2000
Wysłany: Pią 15 Lip, 2011   

hej,
o wszystkim mówi art 254 zal J. strona 3 - układ wydechowy.
art 254
taśmy nie wolno stosować (nie ma seryjnie), zwróćcie uwagę na zapis o długości tłumika (wielokrotność co do średnicy na wejściu) - w CC nie może być końcowy od 125p...
a brak katalizatora, w dobie wszystkiego eko, jest dla mnie zupełnie niezrozumiały zapis?!?!
wszędzie ma być katalizator, a w wpp nie - bez sensu. ze niby taniej?

pzdr

Odpowiedz do tematu