Poprzedni temat «» Następny temat
7 i 8 Runda WPP
Autor Wiadomość
Maciek 
eNka

Auto: Vauxhall GTE :-)
Wysłany: Pon 26 Wrz, 2011   7 i 8 Runda WPP

Jak jest ze zgłoszeniami do 7 i 8 Rundy? Są gdzieś zgłoszenia do ściągnięcia?

knastol 
B-grupa

Wysłany: Pon 26 Wrz, 2011   

http://wyscigowypuchar.pl...undy-przed-nami
http://www.knast.poznan.pl
http://www.omnie.info.pl

Maciek 
eNka

Wysłany: Pon 26 Wrz, 2011   

Dzięki za info :idea:

Maciek 
eNka

Wysłany: Pon 03 Paź, 2011   

Macie jakieś nowości?
Jest gdzieś dostępna Lista Startowa rundy 7-8?
Na stronie AW nie widzę.

Maciek 
eNka

Zacnie! :-)

Lista Zgłoszeń

Jakie samochody w Open! I 11 zawodników ... tyle samo co w 1N :-) .
W czwartej 10 osób - sporo, sporo :-)
Czyli idzie w dobrym kierunku. Może jeszcze dojdą przed startem jakieś osoby?
WPP zrobi się bardzo ciekawy jeśli będzie dalszy taki progres na przyszły sezon.

d3mo 
WRC

widze, ze jakies Ferrari nawet sie pojawia,
tylko co z limitem 4l pojemnosci? :P

Misza
WRC

Auto: Mazda MX-5 / Fiat Seicento

d3mo napisał/a:
widze, ze jakies Ferrari nawet sie pojawia,
tylko co z limitem 4l pojemnosci? :P

WSMP już w tym roku w Polsce nie ma - pewnie "chce się" wystartować, ale "nie czyta się" regulaminów ;)

qbuś
WRC

W WPP w kl.OPEN tylko jeszcze Konopki z Saleenem brakuje,lub F-16 ale dla co niektórych zgłoszonych w super autach to jedyna szansa żeby coś wygrać... ;-) (tym mocniej trzymamy kciuki za towarzystwo wyścigowe w Beemkach ). :piwko:

Okręgowa Stacja Kontroli Pojazdów
Zbigniew Kopras
Fiałkowo 1 62-070 Dopiewo
www.kopras.eu

Maciek 
eNka

:lol: :lol: :lol:
No tylko Konopki brakuje :lol:
Fajnie. Kręci się.

Maciek 
eNka

Się jeszcze Was dopytam.
A co sądzicie o tym M3 w klasie 4?
Wychodziły emtrójki o pojemności do 2000cm?
Się mnie wydaje, że wszystkie generacje M3 były powyżej 2 litrów.
Ja nie doczytałem o BMW ... czy zgłaszający nie doczytał regulaminu? :-)

GMark 
A-grupa

Auto: be em fu

Maciek napisał/a:
Się jeszcze Was dopytam.
A co sądzicie o tym M3 w klasie 4?
Wychodziły emtrójki o pojemności do 2000cm?
Się mnie wydaje, że wszystkie generacje M3 były powyżej 2 litrów.
Ja nie doczytałem o BMW ... czy zgłaszający nie doczytał regulaminu? :-)

E30 320is tzw. włoska m-ka

Zastanawia mnie czy to czasem nie błąd na Liscie Zgłoszeń ponieważ M.Pietrzak też ma wpisaną Civice, a ostatnio jechał Astrą.
No chyba że zawodnicy pozmieniali swoj sprzęt.

Kordecki ładnie odjedzie reszcie stawki z 7 sek na kołku :)

d3mo 
WRC

akurat ferrari kordeckiego to 4,3litra.

Chyba ze mowimy o tym 355 z kasta 430, ale juz stracilem rachube czyje to auto

Maciek 
eNka

Jak nie lepiej ;-)

To mogą być dla wielu z nas dość krótkie lub rekordowo krótkie biegi :cry:

Można by obstawiać zakłady?
Ile kółek zrobi ostatni zawodnik?
10 okrążeń czy jeszcze mniej?

JACEK VI 
eNka

"W WPP w kl.OPEN tylko jeszcze Konopki z Saleenem brakuje,lub F-16 ale dla co niektórych zgłoszonych w super autach to jedyna szansa żeby coś wygrać... ;-) (tym mocniej trzymamy kciuki za towarzystwo wyścigowe w Beemkach ). :piwko: " 100% procent racji.Mam nadzieje ze uda sie chłopaka troche powalczyc.Trzeba pamietać ze juz około 3-go kółka zacznie się dublowanie i tu szansa dla chłopaków , ale tez duze niebezpieczeństwo na torze.

"Kordecki ładnie odjedzie reszcie stawki z 7 sek na kołku :) " jesteś tego taki pewien?Wiesz jaka jest różnica miedzy najlepszymi czasami zawodników a czasami uzyskiwanymi w wyścigu kiedy musisz wyprzedzić kilka aut?

Wuja 
nowy

Auto: CRX Ballade

Jak nie lepiej ;-)

To mogą być dla wielu z nas dość krótkie lub rekordowo krótkie biegi :cry:

Można by obstawiać zakłady?
Ile kółek zrobi ostatni zawodnik?
10 okrążeń czy jeszcze mniej?

Chłopie jak chcesz obstawiac to w lotto ostatnio było 50.000.000 PLN ale chyba nie trafiło na Ciebie bo nie ma Ciebie na liscie WPP w Ferrari.Nie wiem z czego się cieszysz bo w WPP nie chodzi o to kto mniej kółek zrobi . To miała byc alternatywa dla WSMP żeby samochody i kierowcy z mniejszym budżetem mogli pojeździc. Tym czasem paru "Panów" dla nich tanim kosztem urządziło sobie tani trening odbierając innym możliwośc pościgania się. A może teraz mi będzie przeszkadza Porche i Ferrari na Torze. Bo ja pamiętam jak Panom sprawiał problem samochód CC na torze że niby oni wolniej jeżdżą i muszą go wyprzedzac...to może teraz ja stwierdzę że mi przeszkadza samochód marki Ferrari lub Porsche nie dlatego że mnie wyprzedza bo ja umiem zachowac się na torze tylko dla tego że skraca wyścig o 4 kółka. Bo nawet do 8 kółek dla niektórych może ten wyścig zostac skrócony. Panów z dużą pojemnościa tam gdzie pasują czyli wyścig portfela WSMP " Wyścigowe Samochodowe Mistrzostwa Portfeli". Wsadz tych Panów do CC lub SC niech pokażą co potrafią ;) ;) Więcej sprzętu niż talentu :konik:
Podpisze się bo korzystam z cudzego nicka
Daria

Maciek 
eNka

Pewna racja w tym jest, ale zakazy i blokady to tez nie najlepszy pomysł. Rozsądny byłby taki całkowity rozdział "dwustronny" (bo teraz jest taki jednostronny w regulaminie) - jak jesteś w WPP to nie możesz startować w WSMP - a jak jesteś w WSMP to możesz w WPP jako gość (i dlatego może robić się z WPP trochę taki tani a faktyczny trening wyścigowy (bo trenuje się na żywo jakiś tam rodzaj walki a nie tylko tor jazdy). Wyścigi budżetów są wszędzie i będą wszędzie. Zawodnicy w CC też się przecież wzajemnie ścigają finansowo (czy to w oponie czy w innym detalu).

Ja chciałbym się kiedyś pościgać jakimś GT w WPP i nie chciałbym żeby mi ktoś zakazywał jeździć w 5-ej Open czy jeszcze jakiejś nowej nie wiem 10-ej Open dla +3500.

Jedynie co istotne to żeby było dużo zawodników w każdej klasie. Tak żeby 1 jechała sama , 2 sama, 3 sama itd. Wtedy walka będzie równa a Ferrarki i inne GT pojadą tanio w swojej klasie i nikt nikomu nie będzie przeszkadzał. Tyle tylko żeby faktycznie decyzja była na początku sezonu czy WSMP czy WPP i już , bez przeskakiwania w trakcie sezonu.

Pewnie można takie sprawy rozwiąząć rozsądnie, możliwie kompromisowo i bez generalnego zakazu w tonie "WPP tylko dla biednych" - sorry za przerysowanie, ale jak wcześniej pisałem ... WPP został moim zdaniem niesłusznie i z góry zdegradowany do drugiej ligi właśnie przez trąbienie, że to zawody niskobudżetowe.

Teraz okazują się ciekawsze (bo liczniejsze) niż WSMP i to bym podkreślał, a nie to że to tani trening dla bogatych. Wolę opowiadać , że się z WSMP przenoszą do WPP bo tu jest "prawdziwa walka" ;-) :lol:

d3mo 
WRC

z calym szacunkiem - nie ta bajka......

Maciek 
eNka

d3mo napisał/a:
z calym szacunkiem - nie ta bajka......

:podupie: No nie psuj ... :lol: nastroju :mrgreen:

d3mo 
WRC

senna wizja :P

Maciek 
eNka

:roll: hmmm no to Ci się udowodni :twisted: kiedyś ... mam nadzieję :smile:

d3mo 
WRC

ale ja nie mam nic przeciwko Twojej osobie w GT!
Wiecej, mam nadzieje, ze bedzie Ci to dane - szczerze.

mam jednak nadzieje, ze bedzie to jedyne auto GT w WPP,
ze koncepcja pucharu zostanie zachowana i faktycznie
bedzie mozna sie scigac bez siedmio cyfrowego budzetu.

Z drugiej strony, jakie GT bedzie mialo motor ponizej 4litrow za przykladowe 2/3 lata?
Teraz chyba tylko Porsche sie lapie .... :)

pz
Kuba

Maciek 
eNka

Wysłany: Wto 04 Paź, 2011   

Nie, ja jestem jedynie przeciwny ograniczaniu dostępu. Jakiegokolwiek i komu kolwiek.
Jak tak się podejdzie - to kiedyś ktoś inny może powiedzieć, żeby nie dopuszczać ... nie wiem np. "małych czerwonych autek bo są brzydkie i przynoszą hańbę wszystkim uczestnikom".

Jak się zacznie wymyślać powody by nie dopuścić GT ... to się może znaleźć powód , żeby nie dopuścić, M3 ... a potem Hond bo są ... japońskie, itd. itd.

Mnie tylko o sposób podejścia chodzi. Rozumiem natomiast niedogodności wynikające z biegu "prawie" wszystkich ze wszystkimi. I może w tym zakresie warto byłoby dać sygnał organizatorowi (choć zapewne sami już to dostrzegają), że trzeba nieco inaczej rozdzielić klasy do biegów w 2012. I tyle.

Niech sobie GT itp. jadą same w OPEN w jakiejś klasie 10, albo razem z 5 dla większego tłoku. I niech 1,2,3 i 6 w odrębnym a 4,7,8i9 w odrębnym. I wszystko powinno zagrać 2012, a w 2013 znów coś będzie pewnie trzeba zmienić i tak na okrągło :idea: A z uwagi na fakt, że będzie tak jak się zanosi to może i ktoś przyjedzie z kibiców popatrzeć w "samotnym WPP" na ładne auta (a nie tak jak słyszałem ... że i tak nikogo nie będzie - bo to tylko WPP ) :lol:

GMark 
A-grupa

JACEK VI napisał/a:

"Kordecki ładnie odjedzie reszcie stawki z 7 sek na kołku :) " jesteś tego taki pewien?Wiesz jaka jest różnica miedzy najlepszymi czasami zawodników a czasami uzyskiwanymi w wyścigu kiedy musisz wyprzedzić kilka aut?

Wiem... gdy się dubluje zazwyczaj zakręt jedzie się tempem dublera.
Ale i tak do pierwszego dubla bedą 3 okr także te 21 sek przewagi może zrobić, co będzie nie do odrobienia.. bo M-ka też będzie musiała dublować i też straci:)
Ogólnie jestem za ekipą z BMW ale kiepsko to widze.. jedynie M3 Myszy mogła by coś powalczyć z Ferką.

Co do GT. Ja bym był na Nie... w WPP powinny jezdzić auta "turystyczne" a nie "sportowe".
Bo niedawno te "sportowe" przegoniły "turystyczne" z WSMP, a kiedys jeździło ich nawet po 30 sztuk :)

wiktorso 
nowy

Oj zapowiada się ciekawie ;-)

Maciek 
eNka

[quote="GMark"]
JACEK VI napisał/a:

.. jedynie M3 Myszy mogła by coś powalczyć z Ferką ...

To jednak ta M3 powinna być w 5-ej a nie w 4-ej?

JACEK VI 
eNka

Jakos dziwnie zacytowales.Ja nie napisalem ze m3 moze rywalizowac z Ferka.Nawet Myszkiera jezdzila w granicach 1.40 wiec spora roznica.

GMark 
A-grupa

Maciek napisał/a:

To jednak ta M3 powinna być w 5-ej a nie w 4-ej?

jeśli to jest włoska M3, to może być w 4 klasie bo to 2 litry.

JACEK VI napisał/a:
Jakos dziwnie zacytowales.Ja nie napisalem ze m3 moze rywalizowac z Ferka.Nawet Myszkiera jezdzila w granicach 1.40 wiec spora roznica.

Spoko. Zobaczymy jak to będzie, może jakiś deszczyk to może być fajnie.
No tak jeździła 1,40 po starym asfalcie, a ten jest troszkę szybszy, więc może w dobrej formie jakies 1,38 by wpadło, ale to takie tam gdybanie

d3mo 
WRC

czeskie e46 robily 1:36 wiec mozna.....

CRX Ballade 
eNka

To co napisała Daria to święta prawda. Ja też byłem w to zamieszany, bo niby też jeździłem za wolno. Głównie pluli się Gładysze i "gwiazda" naszych (podkreślam - NASZYCH) torów Maciej Stańco. pamiętam jak podszedł do mnie po czasówce i spytał się czyj jest ten Golf a ja na to, że mój i czy coś mu kurwa nie pasuje. On spokojnie do tyłu i mówi, że wszysto OK. Tacy oni są, myślą, ze jak mają kasę to wszystko im wolno, a to nie tak. I jeszcze jeden przykład ich podejścis do tych co mają niby gorsze auto. Czekałem na BT Hondą. Z alei przy BT wyjechał Quad i ciągną Porshe. Nie mogli wykręcić więc chcieli żebym to czerwone gówno, tak powiedzieli przestawił bo oni nie mogą skręcić. Ja im odpowiedziałem, że jak macie zjebany układ kierowniczy, to go naprawić trzeba i bedzie ok. i co zrobiłem - oczywiście auta nie przestawiłem. Meczyli się chyba na trzy razy, dali w końcu radę. Jak dla mnie niech jada, będę miał wyścig o 2 może 3 okrążenia krótszy ale chuj może być. Dla mnie najważniejsza jest zabawa, a taką będę na 100% miał. To tyle w tym temacie.

Maciek 
eNka

Wysłany: Czw 06 Paź, 2011   

: ;-) nie ma co utyskiwać :lol:

Z pewnej perspektywy ... to wielka odwaga startować takimi "supercarsami" w WPP.

7-ma klasa walczy bez mała jak rallycross :twisted:

Reszta nie odpuszcza i lusterek żałować nie będzie. :grin:

Po pierwszych dublach "supercarsy" będą w środku ... jak się zrobi ciasno i "czerowne g..." i im podobne, przygniotą niechcący superwoza - to smutki mogą być nieproporcjonalnie bolesne dla tych "lepszych", choć też trochę bolesne dla "czerownych g..." i im podobnych. :cry:

Tak, że o ironio - to może być wcale nie tani trening dla tych zamożnieszych ...

Odpowiedz do tematu