"1.2. Do zawodów w klasach 1, 2, 3 i 4 będą dopuszczone tylko samochody
przygotowane w grupie N, A zgodnie z aktualną lub utraconą homologacją FIA."
CZYLI TUTAJ JADA WSZYSTKIE AUTA, KTORE POSIADALY, BADZ POSIADAJA HOMOLOGACJE FIA W A I N.
"1.4. W klasie powyżej 2000 cm3 (OPEN) mogą startować pojazdy posiadające karty
homologacyjne: FIA, PZM, ASN (narodowych związków motorowych zrzeszonych
w FIA) oraz samochody przygotowane zgodnie z regulaminami technicznymi,
przepisami pucharów, pucharów markowych, mistrzostw krajów."
CZYLI JADA SAMOCHODY, KTORE MAJA WIEKSZE PRZEROBKI (E1), ALBO AUTA, KTORE MAJA HOMOLOGACJE KRAJOWA (PICANTO), ALBO TAKIE, KTORE JEZDZILY TYLKO W PUCHARACH W INNYCH KRAJACH I MAJA ICHNIEJSZYCH PZMOTOW (ASN) HOMO - NP. TAKA FORMULA X SPORT. NO I TE >2 LITRÓW.
"7.2. W regulaminie technicznym WYŚCIGOWOWEGO PUCHARU POLSKI (WPP 2010)
stosuje się odpowiednio wszystkie przepisy zawarte w regulaminach technicznych
WSMP 2010, które nie zostały zawarte w powyższym regulaminie."
NO TAK, TYLKO AKURAT KWESTIA PODZIAŁU NA KLASY ZOSTAŁA WYJAŚNIONA I NIEFORTUNNIE SIĘ STALO, ZE PICANTO WG TYCH ZAPISÓW MUSZĄ LATAĆ W OPEN.
Wysłany: Nie 16 Maj, 2010
aha - na stronie pojawilo sie info o przyczepach do wynajecia, jesli ktos jest zainteresowany to podane sa namiary
i jeszcze jedno - pojawila sie propozycja, aby umiescic WPP-wiczów (wypompowiczów?) ze wzgledu na sporo tirow i teamów, nie na kostce, na ktora i tak bysmy sie nie zalapali, tylko na kaloryferach (teren przy BK) - zeby nie taplac sie w blocie na wypadek deszczu...
pomysl ten ma swoje plusy i minusy - wiadomo - jak kazdy - o plusach juz wspomnialem, minusem jest odleglosc od biura, a wiec i tablicy ogloszen, i calego centrum tego bajzlu, a co za tym idzie, troche ukrycie nas przed telewizją, reporterami, sponsorami, modelkami, gwiazdami wyscigow iiiii....
najlepiej by było, ale to takie pobożne życzenie, gdyby zebrało się > 6 picanto w wpp, bo wtedy:
"2.5. Dopuszcza się (za zgodą GKSS) utworzenie innych klas niż w/w na pisemny wniosek
zainteresowanych zawodników, pod warunkiem zebrania się min. 6-ciu samochodów
(przy zachowaniu postanowień zawartych w punkcie 1.7)."
ale pewnie nie będzie tylu chętnych - przynajmniej nie widać po liście zgłoszeń.
propozycja z terenem przy BK - czyja propozycja? rozumiem, ze organizatora, ktory przez tyle lat nie dorobil sie utwardzonego placu dla zawodnikow. sprostowanie - takiego placu by pomiescic wszystkich... boxow tez nie ma.
w koncu - porszaki, ceed, octavia, ferrari, pare innych teamow... nawet brak picanto raczej nie sprawi, ze bedzie miejsce na kostce.
Auto: be em fu
knastol napisał/a:
...
ja widzialem gdzies puchar CRX... tak sie przy tym upieram, jak bym sam mial tego CRX
...
Dokładnie, i w WSMP też kiedyś latał(y) CRX, według starego Auto Sportu po raz ostatni widziany na WSMP 97 a jechał nim Slavko Umicević Także się da, trzeba tylko spróbować Jak komuś się uda.. to ..
Po za tym widze dyskusje na temat Kia Picanto do której klasy ją wsadzić
A w zgłoszeniach widzę że w Klasie 1 jest:)
_________________ BTCC - this is racing at its best
Auto: be em fu
Nie wiem, ale w Klasyfikacji generalnej WSMP z 97 roku pisze że CRXem jezdził
A Pamiętam że jakaś czarny rex latał w tamtych czasach, gdy Dziurka Astrą latał
EDIT: scirocco to chyba Xawery Mielcarek latał wtedy
_________________ BTCC - this is racing at its best
nie chcę się jakoś narażać albo coś ale Knastol mówiłeś w innym temacie że namioty chcecie stawiać to myślę że jak na rajdach to jest w razie takiej sytuacji jest a nawet na asfalcie to "matę podłogową" do namiotów też powinniście mieć... Więc miejsce na kaloryferze koło BK nie powinno was zrażać a i do BK bliziutko...
wiec jak dla mnie jest to kolejny przyklad niejasnego zapisu...
niestety, pewnie tak jest.Mój błąd.
Co do ulokowania to myślę, że kierownik parku maszyn wyśle was właśnie tam koło BK albo bramy wjazdowej na karting bo paddock zajmą w większości Czesi, SOC i Polacy z WSMP.
_________________ Granica poślizgu kontrolowanego znajduje sie daleko za punktem w którym instynkt samozachowawczy ustepuje miejsca manii samobójczej.
Marko ile kosztowalo wykupienie miejsca w depo na 3 auta czy to w metrazu było dał byś na priva jakąs podpowiedź bo niestety słabo z czasem na szukanie wyglądam
thx
Marko ile kosztowalo wykupienie miejsca w depo na 3 auta czy to w metrazu było dał byś na priva jakąs podpowiedź bo niestety słabo z czasem na szukanie wyglądam
thx
Nie mam pojecia, kontaktujcie się z organizatorem.W regulaminie nic nie ma o wykupowaniu miejsca.
Nie powiedziałem, że na 100% tam traficie, jednak po analizie dostępnego miejsca (na mapce na stronie AW) i ilości aut tak wywnioskowałem. Całą Kostkę zajmą na pewno Czesi, Stańco z Ferrari, Porsche Cup, Kia, SkodaOCup a i tak wątpię,żeby sie wszyscy zmieścili.
Była mowa o matach ochronnych i jest o nich zapis w regulaminie imprezy:
"17.6. Przypomina się o obowiązku stosowania nieprzepuszczalnych płacht ochronnych w
miejscach serwisowania samochodów ( art.22.1 Regulaminu Ramowego WSMP 2010)."
_________________ Granica poślizgu kontrolowanego znajduje sie daleko za punktem w którym instynkt samozachowawczy ustepuje miejsca manii samobójczej.
i niech picanto zostaną w klasie 1 !!!!!!!!!!!!
już mamy oddzielna klasyfikacje!
mimo, ze jeszcze części zgłoszeń nie ma, w tym mojego (jeszcze na pewno 3 do A-grupy i 2 do N dojdą).
pamiętajcie:
- płachty,
- podpisanie listy na briefingu.
to są dwie rzeczy, które organizator będzie sprawdzał = kasa z nałożonych kar!
Cytując za wprowadzonym w tym roku Kodeksem Ochrony Srodowiska:
"wymiary maty używanej w: rajdy, rallycross, wyścigi, wyścigi górskie, powinny być nie mniejsze niż długość i szerokość samochodu, grubość ok. 5 do 7 mm, pochłanialność 2 litry "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum