Koledzy, tutaj Lukasz z Czarnego jajka, jest kilka spraw o ktorych powinniscie wiedziec:
1. zajezdzalem i ja i chlopak z czarnego type-r - nie mylcie nas
2. nie widze w tym nic szczegolnie nagannego, jezeli ktos przyjechal na spacer to pomylil imprezy
3. jezeli juz faktycznie to takie niewporzadku, to niebawem opublikuje swojego onboarda, caly pierwszy wyscig zajezdzalismy sobie droge w klasie 3ciej, tyle ze akurat czerwone auta robily to poza czescia widoczna dla kibicow, nie robilem i nie bede robil problemow o wyprzedzanie mnie na zoltej fladze przy megance na trawie ale podaje to do wiadomosci.
Absolutnie nie usprawiedliwiam sie, natomiast denerwuje mnie takie narzekanie, kiedy samemu robicie to samo co ja.
Do nastepnego wyscigu, mam nadzieje ze na lepszych oponkach Pozdrawiam
caly pierwszy wyscig zajezdzalismy sobie droge w klasie 3ciej, tyle ze akurat czerwone auta robily to poza czescia widoczna dla kibicow, ....
Absolutnie nie usprawiedliwiam sie, natomiast denerwuje mnie takie narzekanie, kiedy samemu robicie to samo co ja.
Do nastepnego wyscigu, mam nadzieje ze na lepszych oponkach Pozdrawiam
Nie ma mowy o tym, żeby ktoś miał problem z zajeżdżaniem drogi polegającym np. na zamykaniu zakrętu - to przecież normalny element obrony - chodzi tylko o taki motyw, kiedy kilkukrotnie pod rząd na prostej zmienia się tor jazdy jadąc zygzakiem - nie jestem zbyt doświadczonym kierowcą ale z tego co wiem to jest to zagrywka nie fair (nie jestem pewien czy wbrew przepisom ale wydaje mi się, że tak).
A co do walki w klasie III - myślę, że naprawdę sporo się działo i przynajmniej ja będę to całkiem długo wspominał bo sytuacja zmieniała się jak w kalejdoskopie, walka była naprawdę ostra - a jak dla mojego autka nawet za ostra, bo na pół okrążenia przed metą skończył mi się silnik
A jak założysz porządne oponki to jestem pewien, że dopiero zrobi się walka - czego i Tobie i sobie życzę
Wysłany: Wto 01 Cze, 2010
maciej_z napisał/a:
kilkukrotnie pod rząd na prostej zmienia się tor jazdy jadąc zygzakiem - nie jestem zbyt doświadczonym kierowcą ale z tego co wiem to jest to zagrywka nie fair (nie jestem pewien czy wbrew przepisom ale wydaje mi się, że tak).
zabronione w F1, ale na torze poznan, chyba raczej jak najbardziej fair
swoja droga piekna byla Wasza walka, na szczescie trafiliscie na mnie na prostej
Podczas kursu na licencje wielokrotnie bylo podkreslane ze zabronione jest wjezdzanie "pod pache" zawodnika znajdujacego sie z tyłu podczas wjezdzania w zakret. Natomiast nie widze roznicy jezeli ktos jest z przodu i zajezdza temu z tylu, bez wzgledu czy to prosta czy zakret.
Tez mysle ze powalczymy w nastepnej rundzie Zostawmy forum do spraw zwiazanych z rozwojem WPP a nie do niepotrzebnych przepychanek, rywalizacja niech zostanie na torze.
Wyscigi bylyby nudne gdyby od startu do mety wszyscy jechali w tej samej kolejnosci.
Jeszcze raz dziekuje zawodnikom, szczegolnie z 3 klasy, dla mnie walka przez 10 okrazen w pierwszym wyscigu sprawila wiele radosci.
Lukigo - dla mnie ta dyskusja nie ma nic wspólnego z przepychankami - ponieważ sam jestem nowy w tym sporcie, nie do końca pewny jestem swojej wiedzy i być może mylę się - natomiast chodzi o to abyśmy wszyscy jeździli z uwzględnieniem tych samych reguł i wiedzieli co jest dozwolone a co zabronione - dla naszego wspólnego bezpieczeństwa i rywalizacji fair-play.
W dodatku "L" do MKS FIA jest napisane:
".....Niemniej manewry mogące przeszkadzać innym kierowcom, takie jak wielokrotne
zmiany kierunku jazdy w celu obrony swojego miejsca, celowe spowodowanie
opuszczenia jezdni toru przez pojazd lub wszelkie inne nienormalne zmiany
kierunku jazdy są bezwzględnie zabronione...".
W moim odczuciu takie "wielokrotne zmiany kierunku" to właśnie jechanie "zygzakiem".
A co do wciskania się "pod pachę" to też się zgodzę, że to wbrew temu co na szkoleniu mówili - tam wyraźnie podkreślali, że tor jazdy "ustala" zawodnik jadący z przodu, więc jeśli ktoś atakuje będąc z tyłu i wymusza zmianę toru jazdy to nie jest to ok - no ale jak życie uczy szkolenie szkoleniem a praktyka być może tworzy własne standardy.
I dlatego podkreślam jeszcze raz, że nie chcę nic nikomu udowadniać, chcę po prostu wiedzieć jakie reguły obowiązują i ich się trzymać - więc jeśli ktoś posiadający stosowną wiedzę będzie skłonny rozwiać wątpliwości to będę bardzo wdzięczny.
Ok Dobrze bylo, nie zygzakujmy zbytnio, pamietajmy jednak ze ten na przodzie decyduje jak chce jechac
Powiedz zauwazalnie lepiej idzie te 170 kucy niz poprzedni motor, pytam z ciekawosci, czy czuc ta roznice, niestety nie mam kasy by cokolwiek robic z motorem w tym sezonie a po twoich czasach widac ze urwales 2 sekundy na okrazeniu.
Jeśli chodzi o motor to dziś autko sam z ciekawości wysłałem do hamowni i wyszło 165 KM, tak więc nie ma rewelacji - szczerze mówiąc siedząc w środku nie bardzo czuje się różnicę - a może po prostu wolę myśleć, że coraz lepiej jeżdżę i stąd te wyniki
Auto: BMW E21 320/4
Wysłany: Sro 02 Cze, 2010
Tak jak pisał maciej_z
Kierowca jadący z przodu ustala tor jazdy jesli sie ladujesz od wewnetrznej spodziewaj sie ze zostaniesz zamkniety normalny element taktyczno obrony w kazdych wyscigach nawet w F1. Wyprzedzać dowoli mozesz po zewnetrznej
Co do zygzakowania jest to zabronione, jedno auto ewidentnie taki manewr uprawiało na prostej startowej nawet jesli miało czysto za sobą.
Nie wiem co chciał driver uzyskac bojedynie trzaskał niepotrzebne metry jesli nie wyprzedzasz to sypiesz po lewej od ostatniego prawego poprzez prosta start meta az do 1 prawego
I jeszcze jedno WAŻNE
Panowie przestrzegajcie FLAG
kolego Kubicki odnośnie treningu wolnego środowego:
FLAGA CZERWONA -Wyścig / trening przerwany zjechać bezwzględnie do Depot / Parku maszyn Zredukowanie predkosci NOGA Z GAZU.
FLAGA CZARNA-Dyskwalifikacja zawodnika podczas wyscigu / treningu bezzwłoczny zjazd do Depot / Parku maszyn
Sędziowie nie machają sobie flagami zeby bylo fajnie kolorowo
sam jestem byłym sędzią
Dbają o to aby nikomu sie nic nie stało nie raz sędziowałem i nie raz spier@#% przed samochodem który nie stosował się do flag wyciągając kierowce lub samochód który wycedził w bande dachował albo zaczynał się palic. Sędzia pomagający zawodnikowi lub jego ratujący jest asekurowany przez zedziego machającego flagą i nie ma czasu patrzec czy ktoś nagle w niego nie przypier%#@~! bo nie przestrzega flag.
Jakoś rozwala mnie dyscyplina teamów z czech czy niemiec tam wszyscy wszystko wiedzą znaja procedure startowa i kolory flag nie trzeba ich wyganiać z pól startowych.
Nie pisze tego zeby kogoś zbesztać ale ku przestrodze zeby nikt sie nie wkur#%&*!
pozdrawiam i do zobaczenia podczas 3 4 rundy rekin juz powinien sie scigac
_________________ Laminaty do wyścigówek i rajdówek.
WPP 2011 3 - kl.8 Youngtimer 2000
BMW E21 320 group 2
OO==00==OO
MOTUL ///Markgum
POSZUKIWANY SPONSOR do WPP!!!
6:02 - Trzymaj kur... trzymaj!!!
Zajebisty onboard, czym sie to nagrywa? Mam na mysli gps, licznik i taka fajna wizualke?
Taki dokładnie onboard można zrobić używając Videovboxa Lite. Na karcie zapisuje się gotowe video, które można od razu wrzucać w internet.
Dzięki uprzejmości Azraela i 4turbo mam do dyspozycji jego zestaw Videovbox Pro, który ma większe możliwości (jeśli Bóg da a partia pozwoli, to może wykorzystam je w następnych onboardach). Z tym, że kręcenie filmów to i tak właściwie efekt uboczny, bo cała zabawa polega na tym, że GPS i czujniki przeciążeń dają nieprawdopodobną wiedzę na temat toru jazdy, zachowań kierowcy i samochodu, miejsc gdzie można urwać itd. Software Racelogica do analizy jest nie do wyrąbania po prostu - a co fajne, to działa również z danymi z Driftboxa czy nawet Performance Boxa (chociaż Driftbox, który sprawdza przeciążenia boczne jest IMO bardziej przydatny na torze od Performance Boxa, który nie podpowie ile można jeszcze lepiej pojechać zakręt).
Tak jak pisał maciej_z
Co do zygzakowania jest to zabronione, jedno auto ewidentnie taki manewr uprawiało na prostej startowej nawet jesli miało czysto za sobą.
Nie wiem co chciał driver uzyskac bojedynie trzaskał niepotrzebne metry jesli nie wyprzedzasz to sypiesz po lewej od ostatniego prawego poprzez prosta start meta az do 1 prawego ....
sądzę, że miało to pokazać radość zawodnika z dobrego wyścigu.
sądzę, że nikogo tym nie wkurw@#$ a sędziowie są chyba życiowi i takie coś zdarzało się nie tylko w wpp ale co mi tam do tego.
Tak jak pisał maciej_z
Kierowca jadący z przodu ustala tor jazdy jesli sie ladujesz od wewnetrznej spodziewaj sie ze zostaniesz zamkniety normalny element taktyczno obrony w kazdych wyscigach nawet w F1. Wyprzedzać dowoli mozesz po zewnetrznej
tak jak uciekający ma prawo się bronić przed wyprzedzeniem, tak samo goniący ma prawo atakować; nie bardzo kumam jak przy wyrównanej stawce miałby ktoś wyprzedzać po zewnętrznej zakrętu ( w wpp tak możnaby chyba wyprzedzić tylko Alfe 75 albo Audi Quattro).
Tak jak pisał maciej_z
ale bzdura lol
tak to jest jak sie teoria zderza z praktyka....
jak stosować by to, że nie można wyprzedzać po wewnętrznej i lekko zygzakować cieszyć się i palić gumy po wygranej to już dawno by zdyskwalifikowali czołówke z wtcc, dtm, f1, cupów.....
Takie zasady to są stosowane w internetowych grach.
Nikt tutaj nie robi wyrzutów każdy wydaje mi się, że stara się śmigać ostrożnie. A walka musi być bo to daje chyba największego kopa tym zawodnikom.
Znać czy nie jeżeli tak robisz i piszesz żeby tak nie robić to jednak jest to bzdura lub absurd jak wolisz.
Po obejrzeniu widzę,że w walce nie trzymasz ciśnienia i popełniasz masę błędów, a największym jest nie trzymanie linii wyścigowej. Całe okrążenie ok 13 minuty jest zbabolone. Np. nie wiem co chciałeś osiagnąc trzymając wewnętrznej na zakręcie przed wiaduktem jadąc za Sejem.
Lekarstwo zna każdy
Jeździc, jeździc, jeździc i jeszcze raz trenowac
_________________ Granica poślizgu kontrolowanego znajduje sie daleko za punktem w którym instynkt samozachowawczy ustepuje miejsca manii samobójczej.
d3mo, to co Ty tam robisz na onboardzie lukigo w okolicach 5:30 to jakaś magia jest!!!!!
oj trzeba będzie zrobic dokładniejsze badanie, czy jakiejs ukrytej turbiny nie ma
to ja juz wyciagam
a tak przy okazji, dzieki Marko za schowanie kasku i balaklawy jak zaczelo padac
zostawilem kamere wlaczona i na poczatku myslalem, ze mi ktos radia szuka a tu sie okazalo,
ze ktos sie zlitowal nad moim sprzetem w oczekiwaniu na badanie po wyscigu
Wysłany: Sro 02 Cze, 2010
dobra, a co powiecie na material TEAM PROMOTION?
to na razie tylko krotka zajawka, wlasciwy material pojawi sie w przyszlym tygodniu http://www.youtube.com/watch?v=SmWos-nnJTk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum