Auto: w marzeniach
Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 Zapisy na sierpniową rundę AB CUP i BMW-Challenge
Automobilklub Bydgoski ma zaszczyt zaprosić wszystkich kierowców - amatorów i zawodowców - na kolejną już 5 rundę Ogólnopolskiego Rallysprintu AB CUP i 6 BMW-Challenge, która odbędzie się w NIEDZIELĘ 21 SIERPNIA 2011 r. od godz. 9.00 na znanym terenie lotniska Test & Trening Safety Centre w BEDNARACH koło Poznania. Po lipcowych doświadczeniach informujemy, że w dniu imprezy ciężarówki z placu budowy (nie pracują w niedziele) oraz samoloty nie będą nam przeszkadzać i nie wpłyną na harmonogram imprezy.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom zawodników, organizatorzy zaplanowali tym razem 12 bardzo długich i ciekawych odcinków specjalnych. Łącznie uczestnicy przejadą ok. 70 km + poranny trening (90minut) na odcinku testowo-treningowym od godz. 9.00 do 10.30, na którym można startować wielokrotnie. Każdą z prób rozpoczynamy wspólnym zapoznaniem trasy w kolumnie za pojazdem organizatora. Następny przejazd to już szybsza jazda zapoznawcza z trasą w odstępach czasowych między kierowcami, jednak bez pomiaru czasu. 3 kolejne przejazdy każdej z prób to już walka o cenne sekundy z wykorzystaniem profesjonalnego pomiaru czasu przeprowadzonego przez firmę Chronotec z Poznania. Wyniki z próby będą na bieżąco wyświetlane na monitorze, a po każdej pętli wydruki klasyfikacji z pętli są wywieszane w biurze imprezy.
Warunkiem wzięcia udziału w naszych zawodach jest posiadanie sprawnego samochodu, prawo jazdy, oraz kasku dla kierowcy (i ewentualnego pasażera) oraz wypełnienie elektronicznego zgłoszenia, które należy przesłać do dnia 18 sierpnia 2011 r. Wpisowe w wysokości 199zł płatne jest w dniu imprezy. Zawodnicy zgłaszający się w dniu imprezy płacą o 50zł więcej.
Bardzo fajne zawody.
Dziękuję Huzarowi za pomoc i pilotowanie w pierwszych przejazdach. To mnie bardzo dużo nauczyło.
Po raz pierwszy zobaczyłem też dzisiaj jak wyglądają druty w oponie. W związku z czym bardzo dziękuję za pomoc załodze Subaru Justy o numerze startowym 78 (chyba dobrze zapamiętałem?).
Ale mam kaca po wczorajszym dzisiaj ciężko się wraca do rzeczywistości, normalnie jeszcze tyle nie jeździłem - moja Suza też już pod koniec piszczała jak płaczący kot, niestety z braku lawety musiałem tego jeszcze ponad godzinę słuchać w drodze powrotnej -aż się płakać chciało ale daliśmy radę !!
Pomimo powiększonego wpisowego za moje spóźnienie w rejestracji przyznaję że jestem content bardzo fajne trasy super atmosfera i te dodatkowe atrakcje spadających z nieba kibiców i paparazzi ( czego Ci ludzie nie zrobią żeby mieć dobre ujęcie naszych samochodów )
To była moja pierwsza przygoda na Bednarach i na pewno nie ostatnia, dobrze pomyślane przejazdy i czytelne trasy, na przyszłość jednak proponuję jakiś większy catering bo przebywanie poza domem od 8 do 21 spowodowało że wyglądaliśmy w KFC jak wygłodniałe wilki. Gratulacje dla Jacka za zgarnięcie wszystkiego co się dało dla Poznania i ekipie Limany ;D Niestety nie łapię się w grupach BMW ale również wszystkich pozdrawiam zwłaszcza jednego który z uporem maniaka po skończonym przejeździe wjeżdżając na polankę za każdym razem dokładnie w tym samym miejscu obijał sobie podwozie na tej dziurawej dróżce
_________________ www.All4safe.pl - Wszystko dla Bezpieczeństwa
Witam dzięki wszystkim za super klimacik i walkę do ostatniej kropli potu Taki dzień właśnie mi się marzył upalać od rana do wieczora Tym razem też jakoś wybitnie się nie prezentowałem ale jakby ktoś miał fotę załogi nr 76 (czerwony sejek) to prosił bym o odzew na priv. Moje wypociny można podejrzeć tutaj: http://www.limanyrallyteam.pl/video.htm Pozdro4all
Dzięki dla wszystkich foto i video reporterów. Za dokumentowanie naszych rywalizacji. Nie zawsze jest czas żeby jakieś foto "pstryknąć", a jeśli się to uda, to tyle widać że byliśmy na zawodach. Na waszych reportażach czy to foto czy video, zawsze jest złapany klimat, ruch, emocje, a czasami nawet zapach, po prostu pokazujecie to co my czujemy i to w najwyższej jakości. Co prawda w sprawie mediów jestem takim samym amatorem jak w rajdowaniu ale myślę że te zdjęcia to nie tylko dobry sprzęt, ale przede wszystkim wyśmienity Operator! Dzięki w imieniu swoim ale myślę że wielu by się pod tym podpisało Pozdrawiam -maciek
tym razem zamiast pisania przed imprezą zrobię to po niej
dla mnie była to pierwsza ukończona runda BMW Challenge 2011 z pięciu, w których pojechałem. jak to trafnie określił Maciej Figel, kojarzyłem się w tym roku ze słowem awaria cztery nieukończone rundy 2011 to po kolei: słup płotu na Torze Poznań, zerwana chłodnica i wyciek oleju przy cięciu we Wrocławiu, cieknąca chłodnica oleju w Bednarach (wada nowej chłodnicy) i w końcu ślub w rodzinie na kolejnych Bednarach
runda VI to dla mnie przede wszystkim (a co tam, pochwalę się) zwycięstwo w OPEN i generalce BMW Challenge, skomentowane przy dekoracji przez Jarka Dyrektora: dziwne to, ale wygrał...
uważam, że główny powód zwycięstwa to ponaprawianie kilku istotnych rzeczy w aucie oraz kompletne zaufanie Jackowi Sobczakowi z PSS jeżeli chodzi o uzupełnienie i ustawienie zawieszenia M3-ki. auto pomimo tylnego napędu i dużej mocy prowadziło się neutralnie. nie pamiętam kiedy ostatnio tak szybko wyjeżdżało z zakrętów bez uciekania tyłem na boki
próby były szybkie. szybkie wg mnie, bo wiem, że inni uważali inaczej. szczególnie wiele (czasem nawet 5 na próbę) było szybkich zakrętów (niektóre ślepe w lesie). różnica moich czasów do szybkich aut 4x4 i nissana Paluha to około 4 sekundy / próbę. w mojej jeździe zabrakło agresji, z nią można było pojechać szybciej. zamiast stylu Buttona potrzebne było podejście Hamiltona.
system do pomiaru czasu miał problem z bezprzewodowym przesyłaniem wyników, ale jakieś problemy są zawsze, gdy się coś robi. liczy się również podejście do ich rozwiązywania. tutaj Dembol z ekipą przekazywali informacje o czasach, a po każdej próbie drukowali i wywieszali czasy próby plus łączne czasy zawodników. w końcu, gdy meta była bliżej monitorów, można było wykorzystać kabel i wyniki oglądaliśmy na bieżąco.
pojawiła się też nowość: kilku zawodników pojechało z videoboksami od oesrecords.pl i ich przejazdy można było zobaczyć na youtube już w poniedziałek (do wyszukania przy pomocy "AB CUP i BMW Challenge 21.08.2011").
jak zwykle bardzo mi się podobało i już czekam na kolejne rundy
_________________ "Winning is the most important. Everything is consequence of that. " Ayrton Senna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum