Sorry za maly OT, ale w regulaminie YT jest zapis:
"Podstawą dopuszczenia pojazdu do udziału w Youngtimer Party są lata produkcji danego
modelu samochodu (w szczególności rok, w którym produkcja modelu oficjalnie została rozpoczęta),
a nie rok produkcji konkretnego egzemplarza."
To ma byc rozumiane w sensie poczatek produkcji danego modelu czy poczatek produkcji danej generacji danego modelu ?
Jesli np mialby Golfa MK4 to moglbym wystartowac bo Golfa robia od miliona lat, czy nie moge wystartowac bo Golfa MK4 produkcja zaczela sie w latach 90-tych ?
Auto: Fiat Seicento
Wysłany: Sob 10 Lip, 2010
mizer napisał/a:
To ma byc rozumiane w sensie poczatek produkcji danego modelu czy poczatek produkcji danej generacji danego modelu ?
Jesli np mialby Golfa MK4 to moglbym wystartowac bo Golfa robia od miliona lat, czy nie moge wystartowac bo Golfa MK4 produkcja zaczela sie w latach 90-tych ?
Nie mógłbyś. Musiałbyś wystartować taką generacją danego modelu, która została zapoczątkowana przed datą. Inaczej by było trochę bezsensu, bo to że Fiat 600 był produkowany hen hen dawno, potem ileś lat przerwy, ale początek modelu był już wcześniej zapoczątkowany, więc rozumując dalej mógłbym wystartować Fiatem Seicento Podobnie by mieli np. właściciele Skody Octavii i wielu, wielu innych. Z resztą co to by był za Youngtimer gdzie by ludzie poprzyjeżdżali nówkami samochodami
Nie mógłbyś. Musiałbyś wystartować taką generacją danego modelu, która została zapoczątkowana przed datą. Inaczej by było trochę bezsensu, bo to że Fiat 600 był produkowany hen hen dawno, potem ileś lat przerwy, ale początek modelu był już wcześniej zapoczątkowany, więc rozumując dalej mógłbym wystartować Fiatem Seicento
Tak wlasnie myslalem ale wolalem sie upewnic - dzieki
już po i w domu. Impreza rewelacja, 4 miejsce w klasie w sobotę miło mnie cieszą, ale niestety przed pierwszym startem w niedziele skończyło się ładowanie i rajdówka rzuciła palenie...
Co do komentatora - dla mnie najsłabszy punkt imprezy, ciągle się mylił, gadał nie raz takie bzdury, że nie chciało się słuchać.
sam pomysł jest na pewno rewelacyjny - przybliża temat wszystkim gościom, którzy w dużej mierze nie siedzą w temacie, a dzięki temu mogą poczuć się bliżej rywalizacji... to popularyzuje temat, na pewno warto to kontynuować
Auto: REX
Wysłany: Nie 11 Lip, 2010
Witam
No i mamy po Imprezie... Jestem na maxa zadowolony ze brałem udział w YTP. 2 dni ciekawego upalania. Pierwszy dzień ciekawe szybkie próby , drugi dzień śmiganie po całej pętelce - naprawdę super. Zwłaszcza niedzielne przejazdy na długo zapamiętam ...bo tak szybko autkiem jeszcze nigdy się nie przemieszczałem po winklach !!! (to chyba zasługa r888 ) Klimat imprezy też GIT. Zwłaszcza sobotnie grilowanie. Wielkie dzięki dla Grzecha ( GREG-a ) za pilotowanie. Pozdro również dla ekipy od CRX-ów , malaczów , BMW i dla wszystkich obecnych na imprezie .
Do zobaczenia na następnej edycji.
Impreza bdb, wyjątkowo szybko udało się przejechać sobotnie próby. Wyjątkowo w nic nie przywaliłem, crx cały dojechał do mety.
Dziękuję Fotografom za zdjęcia (Agnieszce z wyprzedzeniem). Jeśli ktoś posiada jakieś filmy "z zewnątrz" ze srebrno-czarnym crx'em nr46, to proszę o kontakt.
Onboardy ode mnie:
http://www.youtube.com/watch?v=YRrIL7qsFmY http://www.youtube.com/watch?v=lozRSBzIkQ4
Troche to trwało, ale mój net nieogarnia takiego czegoś jak wysłanie pliku 70mb i musiałem iść z lapkiem do kumpla . Mam nadzieje, że filmik będzie się podobał . Jeśli ktoś chciałby filmik ze sowim przejazdem, to prosze pisać na pejzik@gmail.com .
Pozdro
_________________ Nie ma zwycięstwa bez walki, żeby zwyciężać trzeba walczyć.
Mimo, że pogoda była niszcząca i wypociłem się za wsze czasy to trzeba przyznać, że impreza była godna
Świetne auta, super klimat no i ten wyścig w depot Nie podzielam zdania, że spiker był niepotrzebny! Miło było przechadzać się po okolicy i słyszeć informacje o zawodnikach i czasem jakieś luźno rzucone komentarze
Próby jak próby, na SuperOESach są fajniejsze i co najważniejsze - dłuższe!
Druga rzecz, która napewno in-plus - fajnie, że w końcu na YTP pojawił się pomiar czasu z SuperOESów - widać było jak niewielkie są różnice w czasach i przy okazji było można podglądać na bieżąco wyniki! Jedynie co nie było przemyślane, to następnym razem bym ustawił monitor z wynikami na tarasie zamiast w środku, skąd niewiele było widać.
Dzięki za sobotnie grillowanie i niedzielne ściaganie do zobaczenia na następnej eliminacji!
Jeśli chodzi o sobotę - był pewien niedosyt po wynikach, ale tak to bywa w obliczu ułamków sekund Pełen szacun dla Kolasa, który po awarii sprzęgła zholował auto do garażu, wymienił, wrócił, zdążył przejechać próby i jeszcze wygrał generalkę.
Wieczorna imprezka też udana, szkoda tylko że mieliśmy tylko tego jednego grilla, browarek ładnie wchodził - myślałem, że po całym dniu jazdy w tym upale szybko padnę, ale złożyłem broń dopiero o 2:30
Niedzielne przejazdy jak zwykle pełne emocji, adrenaliny no ale nie udało się ustrzec błędów. Po dobrym starcie pierwszego przejazdu i awansowaniu z 5 na 3 miejsce, na ostatnim okrążeniu najpierw uślizg tyłu na Babie Jadze, opanowany szybko i bez dużej straty, potem niestety sponiewierało mnie na uśmiechu szatana tak, że poszedłem w plener i robiłem zadymę ładnych kilkanaście metrów - oczywiście straciłem 2 uzyskane pozycje.
Drugi wyścig w skromniejszej obsadzie (bez Kolasa - panewki :/ i Czingisa - który nie chciał ryzykować przegrzania silnika). Jednak i tak niesamowity przejazd ze względu na prawie ciągłe śledzenie Michała Kmieciaka, dla mnie fajna, emocjonująca walka ale daleka od tej bardziej kontaktowej znanej z WPP - w końcu my jedziemy dla frajdy, a nie po wynik. Pod koniec drugiego okrążenia uślizg na Dębach, ale opanowany...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum