Auto: w marzeniach
Wysłany: Sro 12 Maj, 2010
Byłam 2,5h - trafiłam akurat na próbę, gdzie same prawie malce jeździły, także no trudno. Albo dziś wieczorkiem albo jutro będzie gotowa galeria z niedzieli i jazdy po pełnej nitce toru.
Misza, mam nadzieje, że znalazłeś się w innych galeriach
Byłam 2,5h - trafiłam akurat na próbę, gdzie same prawie malce jeździły, także no trudno. Albo dziś wieczorkiem albo jutro będzie gotowa galeria z niedzieli i jazdy po pełnej nitce toru.
No Malce niewątpliwie były bardzo widowiskowe - sam jak zajechałem na Ciężarówki zrobiłem sobie krótką przerwę żeby na nich popatrzeć
W innych galeriach też jakoś póki co pechowo - chyba czas przemalować samochód
Auto: Fiat Seicento
Wysłany: Sro 12 Maj, 2010
Misza napisał/a:
Agniess napisał/a:
No Malce niewątpliwie były bardzo widowiskowe - sam jak zajechałem na Ciężarówki zrobiłem sobie krótką przerwę żeby na nich popatrzeć
W innych galeriach też jakoś póki co pechowo - chyba czas przemalować samochód
No u mnie trochę zdjęć masz A galeria już niedługo, bo to co wysyłam jak ktoś chce, to daję zdjęcia nieobrobione, a tutaj natchniony działaniem Agnieszki postanowiłem się pobawić w obróbkę na kompie troszkę, bo fajniej to jednak wygląda, ale też więcej czasu zajmuje
hehe ...raczej "tylko tyle oleju spaliła w ciągu całej imprezy?!..nie chce mi sie wierzyć..."
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
maluszki rządzą jak widać klasa była mocno obsadzona i walka była na sekundy, zdjęcia miazga, nawet z wyścigu są gdy latam w plenerze, to dziś się zastanawiam jak to zrobiłem.
dziękuje fotografom za to że uwiecznili mój pierwszy start w chyba najlepszej imprezie jakiej udało mi się wystartować. Wrzucam film z walki na pierwszym przejeździe toru
http://www.youtube.com/watch?v=ujDOKvkimNc
zacięta rywalizacja do samego końca, dużo błędów z mojej strony ale takie bywają dziewicze rejsy po torze:)
Podziękowania też dla całej ekipy towarzyszących osób..przez te dwa dni zjechali się wszyscy ze starej załogi jaką poznałem kilka lat temu pozdro
_________________ G Ł O Ś N O i BOKIEM...
Poznańska Grupa Rajdowa
Taaa... pięknie było. Fotografowie nam przepięknie obrodzili . W kategorii: widowisko, przejady maluchami wygrały jednogłośnie, takich głosów było duuużo Gratuluje Try3ek koniec konców 2 miejsca w klasie! Mam nadzieję, że w lipcu klasa 1A będzie równie liczna a rywalizacja jeszcze ostrzejsza! Pzdr!
Dzięki pełnej pętli Toru to była najlepsza impreza, jaką jechałem
To był też mój pierwszy start Malcem i muszę przyznać, że nie spodziewałem się aż takich wrażeń
Trochę jeszcze odstaję od pozostałych 126p, ale jak zrobię auto zgodnie z planem to myślę, że nawiążemy bliższy kontakt następnym razem.
Filmik robi robote, ale nie oddaje nawet w ułamku emocji, które mi towarzyszyły podczas walki z wami Meega impreza! Nie mogę się już doczekać Lipcowej edycji i zaciętej rywalizacji. Dzięki za mile towarzystwo i zaciętą walke przez cały weekend.
Pozdrawiam!
_________________ Nie ważne gdzie jedziesz... Ważne żeby bokiem!
Filmik robi robote, ale nie oddaje nawet w ułamku emocji, które mi towarzyszyły podczas walki z wami Meega impreza! Nie mogę się już doczekać Lipcowej edycji i zaciętej rywalizacji. Dzięki za mile towarzystwo i zaciętą walke przez cały weekend.
Pozdrawiam!
Faktycznie u Was walka non stop:) A ile błędów:) Swoją drogą u mnie nie lepiej... Tyle baboli i głupiej jazdy po to by gonić liderów, po pierwszym głupim błędzie za uśmiechem Szatana, a potem to już efekt lawinowy... Zresztą co tu będę się rozpisywał:
Moje on-lusterko (wyścig 1): http://www.youtube.com/watch?v=zNGhMZsgYgA
Oba wyścigi z zewnątrz: http://www.youtube.com/watch?v=FNImUC_bHEM
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Od YTP trochę już wody upłynęło (niestety dla niektórych na południu mocno dosłownie), ale z braku czasu dopiero wczoraj byłem w stanie wrzucić filmiki. Ma to swoje plusy, bo można dłużej wspominać - impreza była przednia, pogoda dopisała a przejazdy poszły satysfakcjonująco (no może poza klombami, które tym razem mi nie wybaczały...), więc warto do tego wracać
Wszystkie próby się załapały, ale niestety niektóre przejazdy się nie uwieczniły z racji błędów operatora i sprzętu... Wybrałem po jednym z każdej próby.
Wysłany: Sob 22 Maj, 2010
Dopiero teraz znalazłem ten wątek.
Generalnie wystartowałem, żeby sprawdzić, czy ja i Żaba jeszcze się do czegokolwiek nadajemy (ostatnia impreza: luty 2009). No i... niestety nadajemy się (niestety dla portfela ).
Żabka jechała nawet nieźle, wydatnie pomogło zmniejszenie luzów zaworowych z 2-3mm na przepisowe 0.15 i 0.20mm. Balans hamulców nadal na tył, ale poza babolem w postaci pęknięcia paska klinowego to nie mam uwag. Dymi, pierdzi, ale jedzie, ku ubolewaniu a nawet złości co niektórych (ksywka na P...).
Ja spisywałem się tak sobie. Chodziło o to, żeby odrdzewieć i tradycyjnie bez efektów specjalnych (takich jak np. dzwon albo guz) przemieszczać się do mety. Plan zrealizowany w 100%, poza jedna próbą (pasek) czasy zawsze coraz lepsze.
O ile w sobotę cieszyłem się jak dziecko to w niedzielę już nie. Oczywiście jazda po torze kręci jak zawsze (mimo, że niektórym w takich płaskich wysokoobrotowych samochodach odpier... na okrążeniu zapoznawczym i robił się za nimi straszny bajzel na pograniczu karambolu ), ale Jezu... po ch... powiedziałem, że Super 5 robili od 1985? Trzeba było gadać, że to to samo co 5! Taki face lifting!
Skomentuję to tak: do mety dojeżdżałem ok. 1.5 minuty za ostatnim w klasie.
O ile w sobotę cieszyłem się jak dziecko to w niedzielę już nie. Oczywiście jazda po torze kręci jak zawsze (mimo, że niektórym w takich płaskich wysokoobrotowych samochodach odpier... na okrążeniu zapoznawczym i robił się za nimi straszny bajzel na pograniczu karambolu ), ale Jezu... po ch... powiedziałem, że Super 5 robili od 1985? Trzeba było gadać, że to to samo co 5! Taki face lifting!
Skomentuję to tak: do mety dojeżdżałem ok. 1.5 minuty za ostatnim w klasie.
Ej, czym się przejmujesz... - z mojej perspektywy wyglądało to podobnie - przed maską nikogo, w lusterku wstecznym też próżnia. No może jedna różnica - dzięki temu, że jechaliśmy tylko 3 okrążenia nikt mnie nie dublował. Moje czasy były w granicach 2:15, wydaje mi się że niezłe jak na totalną serię, cywil opony i zawieszenie typu "miejski komfort".
Mogę teraz sobie tłumaczyć, że jakbym podłubał i zawias zrobił to kontakt wzrokowy z CRX'ami byłby zachowany
Edit: tak poza tym to strasznie długa ta prosta startowa... Ostatni zakręt na trójce, zaraz potem czwórka i czas na kimę, i to ze snoozem... Wyobrażam sobie, że w Renówce mogło być jeszcze gorzej :/
Edit: tak poza tym to strasznie długa ta prosta startowa... Ostatni zakręt na trójce, zaraz potem czwórka i czas na kimę, i to ze snoozem... Wyobrażam sobie, że w Renówce mogło być jeszcze gorzej :/
To u mnie gorzej - ostatni na czwórce, pierwszy też - , zdecydowanie powinna być redukcja... Ładnie widać to na onboardzie - 2 z 3 kółek, oba mocno "zapoznawcze" (ostatnio śmigałem po torze 3 lata temu w nieco innej konfiguracji), więc biegi, hamowania itp. nie zawsze były optymalne - najbardziej do poprawki poza hamowaniem standardowo Dęby i ostatni - no ale miło było Niestety drugiego biegu już nie mogłem przejechać... następnym razem
Termin imprezy: 09-11 lipca 2010 (piątek-niedziela)
Miejsce imprezy: Tor Poznań ul. Wyścigowa 3, 62-081 Przeźmierowo
(GPS N:52°25'3" E:16°47'49")
W roku 2010 wszystkie edycje Youngtimer Party będą częścią klasyfikacji pucharowej. Wyniki Pucharu Youngtimer Party 2010 ogłoszone zostaną na ostatniej, jesiennej edycji.
W programie imprezy m.in.:
- 6 zróżnicowanych Prób Sprawnościowych rozgrywanych na terenie Toru Poznań
- niedzielne rekreacyjne przejazdy Toru Poznań (dwa przejazdy po 3 okrążenia z podziałem na klasy)
Wysokość wpisowego:
210 zł - Kierowca (+ Pilot)
170 zł - Kierowca - Członek Automobilklubu Wielkopolski z opłaconą składką na 2010 rok (+ Pilot)
Przyjmowanie zgłoszeń rozpocznie się 16 czerwca 2010 r. o godz. 12.00 na stronie www.youngtimerparty.pl
O wpisaniu na listę startową decydować będzie kolejność zgłoszeń - limit uczestników to 100 Załóg.
W sezonie 2010 wprowadziliśmy podział na dwie Grupy - dla modeli produkowanych przed 1981 rokiem oraz przed 1990 rokiem - szczegóły w Regulaminie.
W trakcie imprezy dla Załóg dostępne będzie pole namiotowe oraz możliwość wynajęcia przyczep kempingowych za dodatkową opłatą.
Przez cały czas trwania Imprezy na jej terenie otwarty będzie punkt gastronomiczny dostępny dla Wszystkich.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum