W niedzielę 6 lutego 2011r. wystartuje tradycyjny zimowy rajd Yeti organizowany od samego początku z Firmą LOB SA Leszno.
Impreza o długości około 60km z 14 próbami będzie zarazem I Rundą RSPMO.
W czasie zakończenia rajdu odbędzie się podsumowanie i dekoracja Mistrzów Okręgu 2010. Serdecznie zapraszam do udziału – Czesław Sierpowski.
witam,
kolego ponieważ w tym roku zaczynam przygodę z kjs-ami i chciałbym wysatartować w jakimś cyklu imprez mam do Ciebie 2 pytania:
1.wiem mniej więcej na czym polega PPAIK (choć nie wiem, czy poza stroną pzm jest cośw necie na temat tego cyklu) ale nie orientuję się co to jest RSPMO (znam rozwiniecie skrótu i nic poza tym) mógłbyś mi przybliżyć coś na ten temat ? gdzie szukać informacji, które rajdy są zaliczane do tego cyklu ?
2.jakiej nawierzchni (szutry, asfalty -dziurawe, niedziurawe) spodziewać się na yeti
Auto: Opel Astra 2.0 16v
Wysłany: Sob 22 Sty, 2011
Jeśli wiesz co to PPAiK to w skórcie mogę Ci powiedzieć że RSPMO to taki nasz wielkopolski PPAiK Specyfika prób jest podobna, jedynie powtarzalność rajdów w sezonie jest większa, a to z tego względu że w PPAiK każdy rajd odbywa się na innym terenie. W RSPMO w tamtym roku 3 rajdy miałeś w Lesznie, 3 w Poznaniu, 1 w Pleszewie i 1 w Jarocinie. Wszystko wskazuje na to, że w tym roku kalendarz będzie wyglądał podobnie.
Co do dat poszczególnych rajdów na razie skup się na Yeti który jest 6.02.2011 a o następnych dowiesz się na bieżąco tu na forum. Po Yeti kolejny powinien być pod koniec marca Rajd Wyzwolenia w Poznaniu.
Jeśli chodzi o Yeti i nawierzchnie bardzo możliwe że będzie to śnieg Ale zakładając, że śniegu nie bęzie pojedziemy Po asfalcie, płytach betonowych, kostce betonowej i po szutrze. Szutru nie ma dużo więc wybierając opony raczej nastaw się na utwardzone nawierzchnie.
Auto: Fiat Seicento 1.1
weź kolego dobrego pilota bo to rajd zwany przez wiele osób pacholandia. Mam nadzieję ,że w tym roku oprócz daty rajdu zmieniło się w nim coś jeszcze ....
Do zobaczenia 6.02
Co do dat poszczególnych rajdów na razie skup się na Yeti który jest 6.02.2011 a o następnych dowiesz się na bieżąco tu na forum. Po Yeti kolejny powinien być pod koniec marca Rajd Wyzwolenia w Poznaniu.
Jak są mistrzostwa to powinien być kalendarz tychże rozgrywek już na poczatku cyklu.
no i tak jak można już po mapkach zobaczyć i tym razem Leszno zmieniło tylko datę ....
Próba 2 i 8 dla powtórka z egzaminu na prawko jazdy czyli pachołek na pachołku ....
Kuba napisał/a:
Jak są mistrzostwa to powinien być kalendarz tychże rozgrywek już na poczatku cyklu.
Nie wiem skąd pomysły ""na bieżaco na forum"...
Gdzie jest regulamin RSPMO ?
Po co się wtrącasz jak i tak na okręg nie przyjeżdżasz. Jak co roku nie ma dokładnych dat i dobrze, bo idzie to uzgodnić później z zawodnikami na forum tak jak to robi Dez z Winogradami i przynajmniej można uniknąc kolizji z innymi imprezami na które chłopaki będą chcieli się wybrać.
Koledzy jak to się w Lesznie nic nie zmienia ?? Spójrzcie na próbe 7,13 - mamy tam nawrót o przeszło 450 stopni. No tego jeszcze w Lesznie nie było Ech już wole się śmiać z tego niż kolejny raz denerwować. Ciekawsza próba w tym miejscu była na turystycznym rajdzie. Wystarczyło nic nie zmieniać tylko zrobić więcej okrążeń. żenada Znowu wiara zobaczy próby i już wiele zgłoszeń nie przybędzie.
Nie wiem czy mnie zrozumiałeś data to naprawdę sprawa drugorzędna będzie jaka będzie. Zaufaj mi ,że warto by pomyśleć nad urozmiaiceniem imprezy i może jakieś nowe próby ,może chociaż WORD-a dałoby radę podmienić bo to mało fajna próba i to nie tylko moje zdanie. Impreza ogolnie fajna lecz sam przyznaj ,że próby któe są w tym roku powtarzają się od ... ????? WARTO CZASEM COŚ NAMIESZAĆ POZMIENIAĆ a nie Ci którzy jadą ja po raz któryś zamykają oczy i sprawdzają "ciekawe w ile ja przejadę z zamkniętymi oczyma" to żarcik. Naprawdę fajnie byłoby gdybyście troszkę urozmaicili imprezę.
Zapisany jestem i zaufaj mi ,że będę kolego.
Poczytaj wcześniejsze posty na temat rajdów w Lesznie. My to wszystko wiemy i zgadzamy się z Tobą. Mówimy o tym działaczą bo nas też te próby wkur...... Ale to jest mowa jak do ściany. Kiedyś dostali narysowane naprawde ciekawe próby to stwierdzili że są niebezpieczne i ktoś może uszkodzić samochód. Ręce opadają ale taka jest prawda. Chcemy pomóc zorganizować ciekawy rajd ale nie ma woli współpracy. U nas w klubie żyją tym co jeździli 30 lat temu i uważają że takie rajdy są dobre.
to też fakt i UWAGA NA MIARĘ MEDALU jeśli sami nie traktujemy czegoś poważnie to nie oczekujmy ,że ktoś będzie traktował to powaznie. RSMPO to super pomysł ale to powinno być rozreklamowane STRONA WWW info na jak najwiekszej ilości stron a w zeszłym roku raż mi się własnie na leszczyńskiej smigło i nic poza tym. Naprawdę ja i kilku moich znajomych mamy plan na ten sezon to SO na torze i właśnie RSMPO. POmysł super wykonanie poniżej słabego a może ktoś na forum znalazł by się co chciałby taką też stronę utworzyć może warto by wrzucic taka zakładkę na str. AW wszystko się da tylko trza chcieć ...
Się wtrącę i tylko potwierdzę to co było wyżej. Na Winogrady dat nie mam nie sięgam tak daleko w przyszłość Wolę spokojnie o tym podyskutować niż przypadkowo zgrać się z innym terminem.
Z tego co słyszałem to już ktoś mi wlazł w termin dni Tarnowa
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
RSMPO to super pomysł ale to powinno być rozreklamowane STRONA WWW info na jak najwiekszej ilości stron a w zeszłym roku raż mi się własnie na leszczyńskiej smigło i nic poza tym.
Tylko kto miałby się tym zająć?? W sumie to puchary są wręczane na Yetim przez jakichś panów z zarządu okręgowego PZM chyba. Więc wątpię żeby im się chciało. Tak samo jak któremuś z automobilkubów, na samym przykładzie przesyłania i podliczania punktów za RSPMO. Tutaj mamy spychologię, "bo oni nie przesłali", albo że Ci co mieli to robić to jeszcze coś tam innego. Tak jak napisał alias próby rysowaliśmy już sami, przedstawialiśmy projekty itd. odzew zerowy.
I gdyby ten rajd nie był rundą RSPMO to po prostu bym na niego nie pojechał i namawiał do tego wszystkich innych:)
_________________ Podziwiam ludzi którym się chce czytać regulaminy.
Panowie spokojnie. Próby nie są aż takie złe, bo bywały gorsze. Oczywiście pierwsza i ostatnia to tragedia, ale reszta szybkościowo w miarę ok. No może dpd ta pętla to porażka, bo nie wiem czy chodzi o zwolnienie czasu np. subaru nad cosą czy o widowiskowy przejazd, choć jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie że widowiskowości tam nie będzie , bo nie ma miejsca. Minusem jest powtarzalność od lat. Jednak pamiętajcie prawdziwy tor jazdy który robi czas można nauczyć się na takich próbach.
Jednak pamiętajcie prawdziwy tor jazdy który robi czas można nauczyć się na takich próbach.
Pozytywne myślenie... To jak ustawić jedną trasę SO w Poznaniu na cały sezon i trenować idealne przejazdy... Połowę i to większą w lesznie znam na pamięć więc jak tak dalej pójdzie to wiara nawet pilota przestanie brać bo będzie nie potrzebny...
Wysłany: Nie 23 Sty, 2011
W tym tygodniu Liga RSMPO pojawi się oficjalnie na naszej stronie www.WRC-PLESZEW.eu
Zamieścimy Lige i będziemy ją na bieżąco aktualizować w końcu RSMPO to fajny pomysł i duże możliwości tylko trzeba o ten nasz wspólny interes zadbać
W tym tygodniu Liga RSMPO pojawi się oficjalnie na naszej stronie www.WRC-PLESZEW.eu
Nareszcie Szwed ktoś o tym pomyślał Wrzucimy też link na naszą stronę jak to zrobicie ale dobry pomysł też jest z oficjalną stroną okręgu a nie wierze, że na forum nie ma nikogo kto mógłby się tym zająć.
Wysłany: Nie 23 Sty, 2011
Oficjalna strona super pomysł ale ktoś musiałby to wykonać i opiekować się tą stronką jutro zapytam kumpla jakby to wyglądało a póki co to wystawi Ligę RSPMO u nas na stronę. Tak fajn pomysł i na Yeti mam niespełna 20 chętnych. Od tej pory musimy się postarać aby ta liga zasługiwała na większą uwagę. Warto otworzyć nowy temat na forum o RSPMO bo tu troszkę schodzimy z tematu rajdu Yeti
Wysłany: Sob 05 Lut, 2011
Niestety jutro w Lesznie braknie naszego sejka dzisiaj wyszło tyle mankamentów , że nie ma opcji usunięcia wszystkich usterek także musimy odpuścić więc życzę wszystkim powodzenia i widzimy się za tydzien na Superoesie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum