Auto: Opel Astra 2.0 16v
Wysłany: Pon 14 Lis, 2011
Rzeczywiście klasa 4 odżyła, a wiem że jeszcze ktoś tam się na 4 szykuje. W poprzednich rundach różnie bywało z frekwencją, ale teraz chyba będzie już tylko lepiej
Spoko Konrad, podejmiemy każde wyzwanie. Swoją drogą to ja na trzech garach meganką na podium w generalce na yetim kończyłem, warunki co prawda były iście polarne i pewnie to więcej pomogło niż zaszkodziło, więc kołuj jakieś autko nawet z kierą na prawym i śmigaj do Leszna, będziemy zaszczyceni.
_________________ ...proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców...
Marysiu - no niestety chyba nie - Faktycznie regulamin w PPAiK jest bardzo zbliżony do RSMP ale na nasze nieszczęście RSPMO ma regulamin KJS a tam jest tylko mowa o tym że wystarczy 1 pkt żeby zostać sklasyfikowanym co oznacza, że można przejechać jedną runde i zostać numer 1.
Szkoda, bo byłabyś na 3 msc, jutro dokładnie się wszystkiego dowiem w klubie jak to działa, ale podejrzewam, że niewiele da się z tym zrobić. Na moje to powinna być zmiana w systemie naliczania i w tej kwestii też będę rozmawiał z władzami, żeby poruszyli ten problem na zebraniu pzm.
_________________ ...proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców...
Auto: Opel Astra 2.0 16v
Wysłany: Wto 15 Lis, 2011
Tak właśnie spojrzałem w wyniki okręgu i widze że wy wszyscy tak naprawde kombinujecie jak tu mnie wyrzucić z 9 miejsca bo jechałem tylko raz i jeszcze
Marysiu - no niestety chyba nie - Faktycznie regulamin w PPAiK jest bardzo zbliżony do RSMP ale na nasze nieszczęście RSPMO ma regulamin KJS a tam jest tylko mowa o tym że wystarczy 1 pkt żeby zostać sklasyfikowanym co oznacza, że można przejechać jedną runde i zostać numer 1.
Szkoda, bo byłabyś na 3 msc, jutro dokładnie się wszystkiego dowiem w klubie jak to działa, ale podejrzewam, że niewiele da się z tym zrobić. Na moje to powinna być zmiana w systemie naliczania i w tej kwestii też będę rozmawiał z władzami, żeby poruszyli ten problem na zebraniu pzm.
gdzie Ty masz coś takiego w regulaminie KJS????
w reg KJS nie ma nic o klasyfikacji rocznej
a nic nie wiem żeby istniał reg RSPMO poznańskiego
punktacja która u nas obowiązuje jest punktacją z reg RSMP, więc myślałam, że resztę również z niego biorą
szukałam jakiegoś regulaminu RSPMO i znalazłam dla cyklu organizowanego przez AK Polski
http://www.automobilklubp...charkjsreg.html
mają inną punktację niż u nas
ale również mają taki punkt w reg
4.3. Klasyfikacji końcowej podlegają załogi, które ukończą minimum dwie rundy i zdobędą minimum jeden punkt.
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
na SO w Poznaniu, który jest oparty na regulaminie KJS, jest też tak samo
http://superoes.chronotec...peroes_2011.pdf
10.3. Po zakończeniu ostatniej rundy ogłoszona zostanie klasyfikacja końcowa.
Klasyfikację końcową zostaną objęci uczestnicy którzy ukończyli co najmniej dwie
rundy.....
jeszcze się nie spotkałam żeby gdziekolwiek było inaczej
może warto by było w końcu stworzyć regulamin dla naszego RSPMO, żeby wykluczyć jakiekolwiek późniejsze wątpliwości.....
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Tak jest - Marysia masz absolutną rację mamy punktację jak w RSMP, ale niestety punktacja punktacją a z tego co się dzisiaj dowiedziałem to jest uchwalony na zebraniu okręgu w Poznaniu taki mały niuans, że do klasyfikacji zbiorczej liczy się już zawodnik który wystartował w jednej rundzie i mamy to co mamy. Szkoda tylko, że nie idzie tego znaleźć w żadnym czytelnym regulaminie. Ciekawe czy ktoś będzie miał na tyle siły, żeby zmienić ten niby zapis. Znając życie to nie będzie takie proste. Pozostaje poprostu wybierać te rundy na których frekwencja jest duża, bo na inne szkoda będzie paliwa i na koniec okaże się, że wystarczy wystartować w Pleszewie, bo tam rozpocznie sie i zarazem zakończy sezon jeśli chodzi o zdobywanie punktów.
Tak jest - Marysia masz absolutną rację mamy punktację jak w RSMP, ale niestety punktacja punktacją a z tego co się dzisiaj dowiedziałem to jest uchwalony na zebraniu okręgu w Poznaniu taki mały niuans, że do klasyfikacji zbiorczej liczy się już zawodnik który wystartował w jednej rundzie i mamy to co mamy. Szkoda tylko, że nie idzie tego znaleźć w żadnym czytelnym regulaminie. Ciekawe czy ktoś będzie miał na tyle siły, żeby zmienić ten niby zapis. Znając życie to nie będzie takie proste. Pozostaje poprostu wybierać te rundy na których frekwencja jest duża, bo na inne szkoda będzie paliwa i na koniec okaże się, że wystarczy wystartować w Pleszewie, bo tam rozpocznie sie i zarazem zakończy sezon jeśli chodzi o zdobywanie punktów.
a gdzie jest w takim razie ten zapis?
bo skoro nas zawodników on dotyczy, to powinniśmy mieć do niego dostęp
tymoteuszw1 - macie wirusa na stronie. Kiedy klikam wasz link do fotek i filmów wyrzuca mnie i mam komunikat o wirusie - wielka szkoda bo z chęcią bym obejrzał nowości. pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum