Auto: Fiat Seicento
Wysłany: Nie 30 Maj, 2010
Ogólnie po imprezie. Bardzo sympatycznie, pierwsze moje podium jeśli chodzi o klasę pojemnościową (Cento to troszkę inaczej ), tak więc sympatycznie. Ogólnie Winogrady w Tarnowie Podgórnym to fajna opcja, bo jest różnorodność, a i pokazuje to, że da się zrobić tego typu imprezę wszędzie Dodatkowo wbrew prognozom były to 3 Winogrady bez deszczu
Najbardziej za to mi się podobał jeden zakręt. 4 próba, Ekofarmy, piękny łuk po piachu, gdzie się szło w prawo na pełnym bucie, delikatnie boczkiem i ten kurz... Świetne pod zdjęcia i fajne w prowadzeniu Długo będzie mi się ten zakręt śnić
Winogrady do tego były o tyle fajne, że próby były dość wymagające, zwłaszcza 3 i 4. 3 razy się przejeżdżało te próby i za każdym razem inaczej
Super, po pierwsze bylo po rowno bo pogoda taka sama dla wszystkich , bo teraz rozpadalo sie na dobre.
Proba 4 wedlug mnie najlepsza, dajaca najwiecej frajdy.
Niestety kilka autek nie ukonczylo ale glownie to awarie wiec tragedii nie ma.
Oczywiscie gratulacje dla zwyciezcow!
Pozdrofki MJ
Bardzo fajny KJS, krótkie dojazdówki i fajne próby, szczególnie 1 i 4!!! Ta betonowa rampa na 3 próbie troche przegięcie, czy pedał czy powoli i tak sie waliło...
Ciekawe doświadczenie pełna dzidą po trawie
Poza tym było szybko i mało pachołków.
Wielkie podziękowania dla organizatora za tak przygotowane próby ! Deziu dałęś przykład że na kjs można zrobić szybkie i ciekawe próby. Zmienna nawierzchnia, ślisko i mało pachołków , krótkie dojazdówki bez zbędnego zwiedzania okolicy! Co do rampy na 3 próbkie to mi się podobała Uno szło jak dzikie
_________________ Subaru i tylko Subaru! A do ściagania Fiat CC gr N
Jednym słowem - MEGA - takich KJS'ów nam potrzeba, Dez - zrobiłeś wielką robotę. Mimo tego, że sworzeń wahacza wytrzymał tylko do 4 próby, na której zostawiłem olej ze skrzyni i tak mi się podobało. Hmmm - ta rampa trochę na siłę, ale wrażenia fajne, szczególnie dla miski nie osłoniętej płytą hehe. Gratulacje dla mojej ulubionej załogi z Hondy CRX - Kolo i Marysia - brawa, no i pokłon w stronę Tymoteusza, brawo chłopie.
_________________ ...proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców...
Na początek podziękowania dla Organizatorów i sędziów że uznali nas za na tyle rozsądnych że można odrobinkę nagiąć regulamin.
Panowie, ja rozumiem że po coś ta wkładka biologiczna pomiędzy kierowcę a prawe drzwi istnieje ale się nie po to rysuje próby żeby się zastanawiać gdzie jechać. Znacznie bardziej wole się zastanawiać jak jechać i omijać przynajmniej niektóre dziury.
Nie czepiam się Sz1 i 2 bo nawet nie dotknąłem długopisu a teren się jedzie jaki na rajd ktoś wypożyczy. No może na Sz1 meta by się przydała przed ostatnim L, no ale wiem że to o jedną twarz sędziowską więcej. DeZiu, jak będziesz to robił jeszcze raz to pokombinuj ze startem i metą.
Sz3 to porażka, śliczny teren do połowienia boczurów ale po co to tak zamotać? Że o podjeździe nie wspomnę, to już nie te czasy że rajdy są co 2 miesiące i jest czas zarobić na nową miskę olejową i zawieszenie. Chociaż sam węgiel fajny, dzięki Krzychu za dobrą fote. Jeszcze mały kłopot z 3 słupkami bo stały jakby bramka i do słupka a na mapie inaczej.
Sz4 to mieszane uczucia bo próba fajna ale jednej drobnej rzeczy mi zabrakło, słupka na 3 od końca zakręcie, szczególnie że był tam wcześniejszy wjazd. Był ślicznie otaśmowany ale jeden mały słupeczek by zrobił z tej próby wypasioną, a tak była tylko ok.
Reasumując: rajd na 5- bo sędziowie i próby ok., do minimalnych poprawek no i organizacja jak najbardziej ok.
PS: DeZiu, znasz mnie na tyle długo że doskonale wiesz że ja tylko szukam poprawek a prawie nigdy nie klepie w klawisze który zakręt mi się podobał, masz tyle listów pochwalnych że mój jest niepotrzebny. I sory że marudzę za dziurawość prób ale na 50 profilu (a na innym nie można bo by to mogło w ogóle nie ruszyć ze startu) było nam trochę szczękającymi zębami na niektórych. Dbaj o ludzi na niskim profilu, lepiej niech chłopaki wydają na rajd a nie na dentyste.
_________________ Kiedy spierasz sie z głupcem upewnij się że on nie robi tego samego
Jeszcze na zadnym kajtku nie wyszczerbiłem 3 felg i nie nadwyrężyłem tylnej belki, ale w końcu kiedyś trzeba, i w tym wypadku było warto, chociażby dla samej radochy z jazdy!
Mówię tu o próbie 1 i 4, zwłaszcza ta ostatnia, fotki z satelity zapowiadały zabawę i nie zawiodły, było Mega! do tego stopnia, że gdyby nie karcący głos pilota i nerwowe szukanie wsteki poleciałbym 3 okrążenie;P
Próba 3 też ciekawa, nie faworyzowała mocy, pokazała, że pokręcić się tez czasem trzeba.
O wjezdzie na rampę ostrzegałeś, bo czasem też warto umieć odpuścić żeby dojechać do mety;)
Tylko nr 2 licha...ale wiadomo jak to jest z zastępstwami...
Gratki Deziu!
_________________ "Prawdziwego mistrza poznaje się po tym, że wygrywa jadąc najwolniej jak to jest możliwe" - J.M. Fangio
Wysłany: Pon 31 Maj, 2010
Waligor napisał/a:
Najbardziej za to mi się podobał jeden zakręt. 4 próba, Ekofarmy, piękny łuk po piachu, gdzie się szło w prawo na pełnym bucie, delikatnie boczkiem i ten kurz...
To nie był piach, to była powiększająca się dziura w asfalcie. Fajne miejsce, ale do rzucania w kibiców odłamkami czarnego.
TommiRS napisał/a:
Jeszcze na zadnym kajtku nie wyszczerbiłem 3 felg i nie nadwyrężyłem tylnej belki, ale w końcu kiedyś trzeba, i w tym wypadku było warto, chociażby dla samej radochy z jazdy!
Polecam jeszcze spuścić olej i zalać silnik wodą: ale frajda!
Generalnie nie mam nic przeciwko psuciu auta, ale "sensownie": rolka + pożar na OSie albo na totrze: OK, czekanie na pęknięcie zawiasu/budy podczas manewrowania na jedynce między węglem a zarośniętą zagrodą na świnie*: nie. Wbrew pozorom rampa mi się podobała: przy dobrym podejściu dało się szybko i bez kontaktu z podłożem: dla odważniejszych/lepiej opancerzonych można było lekko skoczyć. Był wybór, którego na wyrypie z reguły brak.
Wiem, że jestem maruda, ale odzwyczaiłem się od tego typu ścigania no i Fabianowo mi zupełnie wysiadło (brak odbicia w amorach, co skutkuje waleniem się auta w każdą ostrzejsza czy krótszą dziurę i strasznym walnięciem/trzaskiem)... ale pomijając żale wynikłe z gów... auta, to generalnie było OK. Martwił totalny brak zauważenia imprezy przez tzw. ludność, szczególnie, że biuro było teoretycznie w samym centrum festynu. No cóż.
Mój występ beznadziejny, bo nie wypełniłem nawet minimum: było z błędami. 2 taryfy, z czego jedna wynikająca z parcia na szkło niestety. Hej, każdy parch chce mieć choć raz w życiu ładna fotkę Miejsce przedostatnie (poza 1 za nami, reszta się zepsuła). Generalnie brakowało jeszcze tylko dzwonu. Ech.
Pozdrowienia dla nowego prezesa KWM i sędziów: wiedzą za co. Sędziowie debiutanci: nie martwić się, było nieźle! Jeszcze raz dzięki.
* Na próbie 4 wjazd za długi budynek... gdyby nie krzesełko sędziego za pierwszym razem wjechałbym do tej zagrody.
No Deziu naprawdę zajebista impreza i świetne próby. Chociaż 4 może się nie udać powtórzyć bo właścicielka chyba się nie spodziewała takiej demolki w nawierzchni. Nie udało się ukończyć nie mniej pozostaje ogromne zadowolenie. Jeszcze nie wiem jak mimo płyty udało mi się michę rozwalić.
No i z innej beczki to gratulację dla Andrzeja Nowackiego - prawie mu się udało po próbie 12 własną żonę rozjechać i zmieść latarnię.
_________________ Podziwiam ludzi którym się chce czytać regulaminy.
Autko prowadzi się fantastycznie, to zasługa przede wszystkim Marcina (mój pilot) to on doprowadza naszego Peugeocika do technicznej perfekcji w najlepszym warsztacie Bamir Auto-Moto"NIE MA LEPSZEGO OD PEUGEOCIKA NASZEGO"
. Jeszcze nie wiem jak mimo płyty udało mi się michę rozwalić.
.
Jak chcesz to Ci opowiem, bo poleciałes ogniem centralnie w wyryp i tak pier....olło to sam się dziwiłem, że dalej polecieliście i dotarliście do mety próby
_________________ "Prawdziwego mistrza poznaje się po tym, że wygrywa jadąc najwolniej jak to jest możliwe" - J.M. Fangio
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum