Poprzedni temat «» Następny temat
VIII RAJD BRUGMANN WŁOCŁAWEK 25-26.09.10
Autor Wiadomość
Tomaj 
nowy

Wysłany: Nie 05 Wrz, 2010   VIII RAJD BRUGMANN WŁOCŁAWEK 25-26.09.10

Witam! W imieniu Automobilklubu Włocławskiego Zapraszam na coroczny rajd Brugmann który jest VIII rundą PPAiK i jednocześnie V rundą KJS PZM Bydgoszcz. Osobiście byłem przy organizacji prób. Sobotni prolog (nie obowiązkowy) ma ok 2,5 km na terenie zamkniętym i będzie jechany "po ciemku". Szykuje się fajna impreza.Wszystkie dokumenty i szczegóły dostępne są na stronie klubu. W razie pytań: 505 972 119. Pozdro. Tomek

swiety 
nowy

Auto: Cento sportaś :)
Wysłany: Nie 05 Wrz, 2010   

Witam a napisz czy odcinki są w miarę równe czy jest czasem jakiś straszny wyryp ?

pozdrooo :)

Kuba 
WRC

Wysłany: Nie 05 Wrz, 2010   

Widze że ktoś miał dużo czarnego humoru opisując "miejscówki" :piwko:

http://www.automobilklub.q4.pl/?id=&news=132

Najgorsze z tego rajdu zapamietalem bezsensowne mieszanie kolejności prób. Raz asfalt, raz szuter,znowu jakieś coś asfaltopodobnego... (?)

Dziury pamietam na Celulozie takie ze zęby mozna stracić jak ktoś bedzie mocniej zaciskał szczekę :) .
Siutkowo najlepsza próba szutrowa chyba z hardcorowym przejazdem pod wiaduktem.

p.s bardziej niż dziur boj się BK. wsio musi byc na tip top łacznie z uśmiechniętymi facjatami na fotkach w kartcie identyfikacyjnej ;) :P

Tomaj 
nowy

Wysłany: Pon 06 Wrz, 2010   

Jeśli chodzi o wymieszanie kolejności prób to trudno dogodzić wszystkim. Pewnie byłoby możliwe żeby połowe rajdu jechać po miekkim a drugą po twardym, ale dojazdówki miałyby 200km a nie 60. A że 3 razy w petli zmienisz kólka to najwyżej na zdrowie Ci pójdzie. Co do stanu nawierzchni. Oczywiście nie jest to rajd terenowy i osobiście będę przy wyrównywaniu niektórych odcinków szutrowych krótko przed rajdem, ale nie moge Wam zapewnić że po przejechaniu 20 czy 30 załóg nawierzchnia nie będzie zorana. Dla tych którzy boją się o swoje "betonowe" zawiasy polecam się zastanowić czy dalej jeździć w rajdach czy może jednak spróbować sił w WPP itp. :) Sobotni prolog będzie się odbywał po nawierzchniach równych(asfalt, beton) z duuuuużą ilością piasku i syfu i kilkoma niespodziankami (o tym na miejscu). Przyznam, że sam nie wiem jakie opony założe, ale raczej z tendencją szutrową;)

Kuba 
WRC

Wysłany: Pon 06 Wrz, 2010   

Rózne nawierzchnie sa o.k ale najpierw np "twarde", serwis i potem "miękkie". Tak to się albo zdziera szutrówki na asfalcie albo płynie w plener na szutrowych odcinkach majac letnie ogumienie.
Wedlug mnie bez sensu tym bardziej że we Włocławku jest sporo wydaje mi sie fajnych plenerów aby rajd był całkowicie szutrowy ale moze mi sie tylko tak zdaje.

Jakby nie bylo życze lepszej organizacji niż rok temu :P .

DeZ 
WRC

Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010   

Kuba poczytaj regulamin kjs. Wprowadzono zakaz zmieniania ogumienia podczas imprezy za wyjątkiem sytuacji awaryjnej czyli np kapeć.
Ale jak to z regulaminem bywa pewnie idzie to i owo obejść :)

Nowy 
eNka

DeZ napisał/a:
Kuba poczytaj regulamin kjs. Wprowadzono zakaz zmieniania ogumienia podczas imprezy za wyjątkiem sytuacji awaryjnej czyli np kapeć.
Ale jak to z regulaminem bywa pewnie idzie to i owo obejść :)

Proponuję dokładnie przeczytać regulamin, jest tam napisane że na pokładzie mogą znajdować sie maksymalnie dwa koła zapasowe, w tym roku nie ma nic powiedziane że możemy wymieniać tylko uszkodzone koła......

tak wie c mozemy dowolnie żonglować kołami jakie posiadamy na i w samochodzie

Kuba 
WRC

Nowy napisał/a:
tak wie c mozemy dowolnie żonglować kołami jakie posiadamy na i w samochodzie

dokladnie tak. ja startujesz np Kongoo masz przewagę w ilości miejsca na rózne warianty ogumienia ale tracisz bo masz ciężkie auto ;)

knastol 
B-grupa

Wysłany: Sro 08 Wrz, 2010   

Kuba napisał/a:
Kongoo

:niewiem:

Kuba napisał/a:
masz przewagę w ilości miejsca na rózne warianty ogumienia

Nowy napisał/a:
na pokładzie mogą znajdować sie maksymalnie dwa koła

Nowy napisał/a:
Proponuję dokładnie przeczytać

Kuba napisał/a:
dokladnie tak

http://knast.poznan.pl
http://www.omnie.info.pl

Nath
eNka

Tomaj napisał/a:
A że 3 razy w petli zmienisz kólka to najwyżej na zdrowie Ci pójdzie.

Slaby dowcip.

Robienie miesznych (asfalt+szuter) imprez zwlaszcza "rangi" PPAiK to objaw malej fachowosci ze strony organizatora, ktory by chcial sie wykazac, zrobic wszystko, a wychodzi jak zawsze.. Wyjsciem jest rajd 2 dniowym z podzieleniem 1 dzien tak drugi siak jednak nie tylko opony sie "ustawia" pod dany typ rajdu.. Ewntualnie juz jak tak bardzo organizatorowi zalezy z podzieleniem na przegrupowanie i serwis.. jak juz zostalo to wyzej napisane.
Automobilklub Szczecinski #99
bylo SC 1.1 16v na 4 przepustnicach

knastol 
B-grupa

a ja Wam powiem, ze jak kiedys mialem misje i wizje rajdu w gnieznie po szutrach, to celowo chcialem przeplatac proby szutrowe z asfaltowymi, zeby opony szutrowe nie zniszczyly za mocno lesnych sciezek, ale to wymyslilem w teorii i nie wiem jak wygladaloby to w rzeczywistosci...

i owszem, nie jestem fachowcem, ale byloby to dzialanie celowe :piwko:

przyznaje ze kiedys nie moglem skumac dlaczego ci cholerni organizatorzy tak przeplataja te proby ze sie trzeba nagibac z lewarkiem :ekipa:

http://knast.poznan.pl
http://www.omnie.info.pl

bogaj2 
WRC

knastol napisał/a:
zeby opony szutrowe nie zniszczyly za mocno lesnych sciezek

jak na moje właściciel terenu na którym odbywa się rajd to godzi się na to i powinien liczyć się że mogą powstać nierówności, koleiny, wyrwy itp. ale w roli organizatora rajdu leży żeby to wszystko potem posprzątać, ewentualnie naprawić, pokryć koszty itp... :drive:

Kuba 
WRC

pkt 8.13 regulaminu KJS.. zgadza się : dwa koła zapasowe max. w aucie. jak impreza trwa jeden dzień. Moje nie doczytanie.

:razz:

Zgadza się też co do zobowiązania się oddania dróg w takim stanie jak sie zastało przed imprezą. Nie jest to obowiązkiem ale jest podyktowane zwykła kulturą. :)

Sensekhmet 
WRC

Wysłany: Czw 09 Wrz, 2010   

Pamiętam Brugmanna z przed chyba 3 lat: jeden z najbardziej terenowych rajdów. Może teraz się to zmieniło, ale wtedy nawet seryjne francuskie zawieszenie wymiękało a widok cegłówek przemieszanych z szutrem na jednej z prób (chyba Celuloza) wywołał u mnie prawie zgubienie szczęki.

Biluch 
A-grupa

Wysłany: Czw 09 Wrz, 2010   

Ja byłem na nim w zeszłym roku i było mega dziurawo, i słabo zabezpieczone próby, ale z regulaminu wynika że w tym roku kto inny się zajął całym Rajdem więc dzida :drive: tereny mają bardzo fajne

sonic 
nowy

Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010   

Kto jedzie do Włocławka?

bogaj2 
WRC

Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010   

ponawiam pytanie przedmówcy. Kto jedzie?? :drive:

Tomaj 
nowy

Wysłany: Pon 20 Wrz, 2010   

Witam. zapisy trwaja. próby sie modyfikują. zdradze tylko ze na jednej z prób szykuje sie niezla hopa dla odwaznych. Jesli macie mozliwosc podniesienia zawiasu to zalecam. oczywiscie nie trzeba sie odrywac od ziemi. wystarczy tylko odpuscic przed szczytem i wtedy tez bedzie ok. Uwazam ze odcinek jest godny MP. Jesli chodzi o reszte odcinkow to raczej nastwcie sie na luzne nawierzchnie i zasyfiony beton. To w koncu PPAiK wiec do minimum ograniczamy slupki i łatwe odcinki :twisted: . W razie konkretnych pytan piszcie to cos pomoge.

sonic 
nowy

Wysłany: Sro 22 Wrz, 2010   

Chyba jednak cały rajdowy Poznań i okolice jadą superoes... Będe jedynym reprezentantem we Włocławku :)

Tomaj 
nowy

Wysłany: Czw 23 Wrz, 2010   

Kto Przyjedzie, nie pozałuje. I chyba takiej nagrody jak we Włocławku, na SO nie można się spodziewać :)
http://www.jazdamiejska.p..._wloclawek.html

Odpowiedz do tematu