Poprzedni temat «» Następny temat
V rudna PPAiK II runda MOB 39 rajd toruński - touń 12/13 maj
Autor Wiadomość
bizer
[Usunięty]

Wysłany: Wto 25 Kwi, 2006   V rudna PPAiK II runda MOB 39 rajd toruński - touń 12/13 maj

informuje już teraz bo są 2 terminy do wpłacania kasy i ceny są rózne
zapodaje regulamin zeby sobie poczytac co i jak

http://www.iks-ino.pl/zip...RUNDY%20KJS.zip

zeby nie było ze ktoś nie wiedział ze musi więcej zapłacic po 5 maja.
pozdrawiam Bizer

ps. jak wyszpieguje jakie trasy oprócz poligonu będa to może sie fotki pojawią jakieś :D

Try3ek
WRC

Wysłany: Wto 25 Kwi, 2006   

tak mnie zastanawia ta kwota przy pierwszym terminie wpłaty, z tego co regulamin mówi kwota dla nie zrzeszonych jest to 150% podstawowe. A tu wychodzi 200%.

bizer
[Usunięty]

Wysłany: Wto 25 Kwi, 2006   

to jest toruń panie, jak widac warto sie zrzeszyć

carcrusher
eNka

Wysłany: Pon 08 Maj, 2006   

mamy wolne miejsce w astrze do Torunia jakby co... (z Pozka oczywiscie)

nieaktualne juz :x

LEH
WRC

Wysłany: Wto 09 Maj, 2006   

hmmm... może by się wybrać i coś ponagrywać? Zna ktoś lepiej tą imprezę z poprzednich lat. Prosiłbym o jakieś szczegóły co do prób, frekwencji i w ogóle atrakcyjności zawodów.

mxd9 
A-grupa

Wysłany: Wto 09 Maj, 2006   torun

proby dobre , dobre,, tor rallyyycrooosss pomiesznie piachu i asfaltu , proby w miescie i na szuterkach gdzie jak na magnoliii idzie sie pelnym butem ..... jezeli mozesz to jedz napewno atrakcyjnosc jest .....

to moje zdanie

Padera 
WRC

Wysłany: Wto 09 Maj, 2006   

Do LEHa: Bardzo ciekawy jest poligon, da sie z jednego miejsca sporo skamerować. To samo co było na Minimaxach, poza tym konkurencja mi zeznawała że jest bardzo przyjemna próba przy Wiśle, blisko poligonu. Zajrzyj, z góry dziekujemy za rewelacyjny film.

LEH
WRC

Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   

Wie ktoś gdzie jest ten poligon i jak tam dojechać?

Padera 
WRC

Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   

Napisałem Ci LEHu maila jak dotrzeć na poligon, ale start jest po północnej stronie Wisły, na Bielanach, jakby co to w mailu masz mój nr tel. Jade czarną beemką jak zawsze, prosze nas gdzieś skamerować :P

Patt 
WRC

Wysłany: Sob 13 Maj, 2006   

byl ktos na wynikach?? jak poszlo naszym??

artuuro
WRC

Wysłany: Nie 14 Maj, 2006   

Ja na wynikach nie bylem bo sie spieszylem a i nie na wiele naszym wysluzonym audikiem liczylem.

Z tego co wiem to wygral Zabka w subaru STI, wysoko jest Grodzki z Podkalicka oraz Adam Kornatowski (z ktorym na wszystkich prawie odcinkaw walczylismy o setne sekund)
Ja z Przemem ostatecznie mysle ze dobrze bo 3 w klasie i 6 w generalce.

Ciekawe jak ekipa z bumy i kroton??

KROTON 
A-grupa

Niestety w czasie rajdu walczylem nie tylko z czasem i przeciwnikami ale rowniez z choroba, dlatego wynik ponizej oczekiwan... Ostatecznie 3. w klasie i 11. w generalce.

Wyniki (z pamieci)
1. Zabka Subaru Impreza
2. Adrian Grodzki/Klaudia Podkalicka
3. Sawicki (Astra - GOSC)
4. Lewandowski (Seicento)
Artur 7 lub 9 i trzeci w klasie
A zaloga BMW miala przygode z kluczykami, mam nadzieje ze wszystko sie dobrze skonczylo...

artuuro
WRC

Kroton, masz wyniki?? Bo ja przez telefon sie dowiedzialem ze mam 6 i nie wiem teraz. A ty jak??

m. Dywan
eNka

No to panowie jakieś info na stronkę. podeślijcie jakiś konkretny tekst.

Padera 
WRC

Zaczne od podziękowań dla Sensekhmeta za to że w piątek wieczór podjął błyskawiczną decyzje i zaryzykował jazde do Torunia Renault 5, tylko po to żeby mnie dostarczyć na miejsce. WIELKIE DZIĘKI Jasiu, bez Ciebie bym tam wogóle nie dotarł na miejsce.
Wyników nie znam, prosiłem na forum rajdu żeby ktoś podesłał linka albo do mnie pilk jak coś takiego spotka.
Rajd był ok przynajmniej do czasu jak tam byłem, co sie działo przy wynikach to nie wiem więc sie nie odzywam. Próby odpowiednie pod 325i można sie było gdzieniegdzie dobrze nawinąć. Jeśli chodzi o przygode to mieliśmy małą przed startem, autko nie chciało odpalić. Zanim Piotr wykrył przyczyne to mineło troche czasu i wjechaliśmy na start 6 minut później, nie wiem co z tym było dalej. Interesowaliśmy sie tylko czasami na próbach a te były w miare porządne.
Mam pytanie do kogoś z doświadczonych sedziów jak powinna sie odbywać procedura startu? Chodzi mi głównie o to czy sędzia może startować OPUSZCZAJĄC flage? Wczoraj paru tak robiło w tym jeden tak energicznie jakby chciał nam zbić reflektor :(

Link do forum www.nitkarally.com/forum/ tam sie pojawił nowy temat czyli komentarze po rajdzie

KROTON 
A-grupa

Racja Artur, jestes 6 (nie liczac gosci) i 7 (wyprzedzil Cie Sawicki - GOSC) na zakonczenie nie obylo sie bez malego skandalu, poniewaz organizatorzy postanowili zaliczyc gosci do generalki, co nie spodobalo sie niektorym. Mam swoje zdanie na ten temat, zreszta problem poruszany byl rowniez we Wroclawiu.

Pozdrawiam!

Lawas 
A-grupa

Podzielowania dla mxd9 za uzyczenie kol dzieki ktorym udalo nam sie przejsc badanie kontrolne przed rajdem . Sedziowie przyczepili sie do naszych opon , ktore co byly dosc znacznie wydarte juz pomimo ,ze cywilne pirelli to podciagneli je pod slicka :shock: .

Piotr_1
WRC

7 miejsce w klasie (w klasie było ponad 15 aut, chyba 17); 15 miejsce w generalce (na 49 załóg); mieliśmy dużo dobrych czasów (kilka takich naprawdę 1..2..3 sekundy do czołówki). Generalnie prawie bez kompleksów... :)

Poligon to już znaliśmy, Rallycross bardzo fajny, również slalom na rallycrosie.

mxd9 
A-grupa

Wysłany: Nie 14 Maj, 2006   rajd

witam,nam niestety sie nie udalo ......na 3 oesie mielismy ostry wjazd na opony od ciezrowek wkopanych w ziemie......... oes zajal na 15 minut z wyciagnieciem auta przez terenowke ... PODZIEKOWANIA ,urwane mocowania z przednim pasem , poloski , przegob , itd, itd....
w zwiazku ze nie bylo naszej lawety tylko bylismy na kolach zdecydowalem ze nie jade 4 proby i musialem sie wycofac z rajdu....
;(

Marko 
WRC

Wysłany: Pon 15 Maj, 2006   

Padera napisał/a:

Mam pytanie do kogoś z doświadczonych sedziów jak powinna sie odbywać procedura startu? Chodzi mi głównie o to czy sędzia może startować OPUSZCZAJĄC flage?

Wytyczne co do procedury startu opisane w "Zasadach i obowiązkach sędziego" mówią o podniesieniu flagi w ostatniej sekundzie.

dembol 
WRC

KROTON napisał/a:
Racja Artur, jestes 6 (nie liczac gosci) i 7 (wyprzedzil Cie Sawicki - GOSC) na zakonczenie nie obylo sie bez malego skandalu, poniewaz organizatorzy postanowili zaliczyc gosci do generalki, co nie spodobalo sie niektorym. Mam swoje zdanie na ten temat, zreszta problem poruszany byl rowniez we Wroclawiu.

Pozdrawiam!

Na rajdzie nie byłem.
Uważam że zdanie zdaniem, ale regulamin musi być respektowany. Sprawa klasyfikowania zawodników z licencją jest dokładanie uregulowana zarowno w reg. KJS jak i PPAiK.
Czy słuszny zapis? To juz temat do dyskusji w osobnym temacie.

Lawas 
A-grupa

Sa juz wyniki na stronie organizatora http://www.nitkarally.com/forum/viewtopic.php?t=17

Kubas 
eNka

W końcu
PS Miałeś szczęście Lawas że miałem oryginalny zapas

Lawas 
A-grupa

Kubas , czy to ty jechales tym Polo Turbo ? Jesli tak to wielki dzieki z uzyczenie kola :)

Sensekhmet 
WRC

Szkoda, że ten kompresor w Polo słychać było głownie na wolnych obrotach... :wink:
Pozdrawiam załogę szarego Polo z wolnym wydechem, z którego załogantem zamieniłem kilka słów, kiedy maszerował z całym układem wydechowym pod pachą obok mnie i pewnej pani.
Nawiasem mówiąc, to doszło do nieciekawej sytuacji. Polo zgubiło wydech na jednym z zakrętów na rallycrossie i mimo, że obok stało dwóch sędziów, NIE ZAUWAŻYLI tego. Kiedy zobaczyłem, że na start podjeżdża kolejna załoga, a sędziowie sobie plotkują rozdarłem się na całe gardło i trasa została oczyszczona. Dobrze, że nikt się w to żelastwo nie wmeldował...

Lawas 
A-grupa

O popatrz Sensekhmet nawet nie wiedzialem ze to z Toba rozmawialem . Foto w moim awarcie jest nie aktualne - czerwony polo zostal cywilny. Teraz sie scigam tym - zielony metalic ( jak go nazwales szarym ;) ). Pozdrawiam .

Sensekhmet 
WRC

O, sorry :wink: Mam nadzieję, że wydech nadawał się po powtórnego wykorzystania.

Lawas 
A-grupa

Wydech sie zerwal z koncowego wieszaka i poprostu zostal sciagniety zkatalizatora, wiec wszystko ok , a i tak mialem w planie usportowic go troche ;) Autko zostalo w domu we włocławku a ja przyjechalem do poznania.

Kubas 
eNka

Tak to ja byłem tym polo, nie ma sprawy z kołem tylko miałeś duużo szczęscia że oboje mieliśmy zapas z fabryki.

Lawas 
A-grupa

A te opony na ktorych jechalem upalily sie do konca , Z jednej wyszly wlosy. A po drodze do domu jeszcze deszcz nas zlapal.

Odpowiedz do tematu