Poprzedni temat «» Następny temat
V rudna PPAiK II runda MOB 39 rajd toruński - touń 12/13 maj
Autor Wiadomość
Kubas 
eNka

Wysłany: Pon 15 Maj, 2006   

Nie wiem co Ci się nie podoba w odgłosie mojego turbo Sensekhmet, ale rozumiem że twoje chodzi lepiej 8)

Patt 
WRC

Wysłany: Wto 16 Maj, 2006   

bo Sen... jest zlym czlowiekiem - i wszystko jasne 8)

Sensekhmet 
WRC

Chodzi o to, że gwizd słychać głównie na niskich obrotach, potem zagłusza go silnik (przynajmniej z zewnątrz). Powinno ostro gwizdać cały czas: hardkor!!! :wink:

Sensekhmet 
WRC

A, już chyba wiem, czemu kiepsko słyszałem kompresor: jak jechaliście, stałem od strony tyłu auta, nie od strony silnika, z tyłu nie słychać:
http://videos.streetfire....72604330ADE.htm
:shock:

Padera 
WRC

Pojawiły sie fotki z Torunia http://www.arcon.pl/rajd_torunski_2006.php całkiem przyjemny zestaw :)

Patt 
WRC

Shenku tam jest turbo a nie kompresor i niezaleznie czy bylbys za samochodem, przed, nad, czy pod i tak nie uslyszysz kompresora 8)

Sensekhmet 
WRC

Mógłbym przysiąc, że słyszałem taki charakterystyczny wizg kompresora... mógłbym przysiąc. :? Hmmmm...

LEH
WRC

Wysłany: Sro 17 Maj, 2006   

Pierwszy raz byłem w Toruniu i ogólnie podobało mi się, ale są lepsze imprezy w kalendarzu PPAiK i nie tylko. Nasza ekipa była na poligonie i na torze. Tor oczywiście super sprawa, a na poligonie różnie - trochę ciekawych miejsc i trochę mniej interesujących - szczególnie kaloryfery z samymi zakrętami 90 stopni wydawały się nieco monotonne.
Najbardziej wnerwiłem się jednak na siebie - nie nagrałem dacha, którego nagrać powinienem. Na jednej z "oponowych" szykan na poligonie (nie wiem która to próba była) wydachował biały cienias. Stałem na małej skarpie tuż po starcie do innego odcinka, ale widziałem wspomnianą szykanę i łapałem kamerą na dużym zbliżeniu. Auta ją przejeżdżały, kawałek dalej był nawrót i znowu przejazd przez tą szykanę. Ja się skoncentrowałem na tym nawrocie. Nagrałem cieniasa jak dojeżdża, zawraca i odjeżdża, a tuż przed szykaną zatrzymałem się na innym cieńkim, który stał na starcie do "mojej" próby (ładnie przejście z jadącego auta w stojące na starcie :roll: ) W momencie gdy wyłączyłem nagrywanie usłyszałem bum i gdy włączyłem kamerę ponownie, cieńki leżał już na dachu. W ten sposób nie nagrałem dacha, którego nagrać powinienem! W domu przejżałem ten fragment materiału i okazało się, że widać sam początek wypadku, jak samochód najeżdża tylnym prawym kołem na dużą oponę i zaczyna się przewracać. Cóż - dla mnie to była porażka, ale najważniejsze, że załodze nic się nie stało. Jak zrobię film, to sami zobaczycie, jak się "popisałem". Dopełnieniem tej porażki jest fakt, że drugi kamerzysta - TMK - nagrał z bliska kilka aut na tej szykanie i przeniósł się w inne miejsce właśnie jak jechał ten pechowy cienias...

Przy okazji chcę bardzo podziękować Paderze i artuuro za pomoc w odnalezieniu poligonu i toru. Dzięki!

Padera 
WRC

LEHu to my dziękujemy że wyprodukujesz znowu jakiś rewelacyjny film. Zostawcie po rajdzie w niedziele troche miejsca w kamerach na skrót z imprezy w Piwnicy. Wszyscy po rajdzie zostawiają fury w domu i jadą na piwko, jest wesoło, zapraszamy.

Lawas 
A-grupa

To kiedy ma byc ta impreza konczaca ?

Sensekhmet 
WRC

Na koniec filmu powinien być nagrany pan, biegnący do załogi niebieskiego Seja z przegubem w ręce i krzyczący: ej, chłopaki, wasz przegub!
Podkład muzyczny: coś z Poszukiwaczy zaginionej arki. :wink:

205 Rally Team
[Usunięty]

no to czekamy LEHu na filmidło :) a jak komus sie nudzi to w miedzyczasie moze sobie sciagnac moj filmik z PZtki 07.05.06 w szczecinie :) jest miusic i troche z jajem :)

http://www.ucz.tme.szczec...rs/pz/pztka.mpg

60MB - 9 min filmu... coraz lepiej mi idzie z ta kompresja i jakosc jest niczego sobie :)

pozdrawiam

DeZ 
WRC

Wysłany: Czw 18 Maj, 2006   

Eeeenooo nieee noooo czapki z głów :) Widzę, że LEHowi wyrasta zdrowa konkurencja po sąsiedzku :)
A teraz chwila zadumy ... Mamy w Poznaniu Tor Poznań ale o takich imprezach to możemy sobie pośnić. Kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Najbliższy nie zarezerwowany weekend to chyba coś daleko po feriach a i tak nie wiadomo, czy ktoś z działaczy uraczy nas imprezką.

205 Rally Team
[Usunięty]

Wysłany: Czw 18 Maj, 2006   

heh spokojnie spokojnie... zadna konkurecja co to jakis rynek? 8) poprostu chyba to jest jakas chec promowania rajdow w necie oraz pamiatka... teraz mam nadzieje ze TV7 Gryfinska przejmie materiały i pojdzie na cale moje miasteczko material z kazdego rajdu :) fajno by bylo...
A co do toru w poznaniu slyszalem... ba nawet ogladalem V maxie ze nowa nawierzchnia jest :)

Przemek
nowy

Wysłany: Pią 19 Maj, 2006   Dachowanko białego Cieniasa

Dopiero teraz natrafiłem na wasze forum i byłbym zainteresowany jakimkolwiek materiałem z pechowego przejazdu szykany. Pozdrawia kierowca białego CC, który zakończył rajd na dachu. Mój mail: jedrons@o2.pl

LEH
WRC

Wysłany: Pon 12 Cze, 2006   

Wreszcie udało mi się zakończyć prace nad filmem z 39. Rajdu Toruńskiego. To chyba najdłużej robiony film przeze mnie (ale w miesiącu się zmieściłem ;) ) Zapraszam na stronę www.go-motorsport.prv.pl

Agniess 
WRC

Auto: w marzeniach

Ogladalam i znowu moge powiedziec, ze filmik jest swietnym, polecam poczekac te parenascie min az sie sciagnie i obejrzec :)

P.S - LEH, pisales ze robisz nudny filmik, to nie prawda! Widzisz jak Cie zmobilizowalam, troszke pomarudzilam i w koncu go zrobiles :) Szczerze, bardzo mi sie podoba. I oczywiscie czekam na nastepne :P

-------------
www.abcup.com.pl & www.bmw-challenge.pl

205 Rally Team
[Usunięty]

Propo filmow to tez mam jeden

http://www.ucz.tme.szczec...ks_film/nks.avi

podklad muzyczny, jak ktos chce powspominac kluczewo i zobaczyc jak bylo w lasku na poczatku maja (błoto jak chłorera, ale za to jaka zabawa :D ) do tego duzo przejazdow i na koniec powod przez ktory bylo tak mokro 8) hyhy

80MB - 16 min

Piotr_1
WRC

Ja swój komentarz umieściem na stronie go-motorsport.

LEH
WRC

Piotr_1 napisał/a:
Ja swój komentarz umieściem na stronie go-motorsport.

I bardzo dobrze! Dzięki Ci za to i zachęcam innych do komentowania filmów na mojej stronie! Agniess też Ci dziękuję!

Odpowiedz do tematu