Wysłany: Sob 17 Lip, 2010 Trening/Zabawa w Bednarach
Witam, chcemy zorganizować mały spot razem z przejazdami sprawnościowymi na lotnisku w Bednarach. Robiliśmy już to kilka razy, aczkolwiek wysypali nam się miłośnicy zakrętów
Jeśli ktoś z was byłby zainteresowany odsyłam na forum : www.streetforce.fora.pl
Koszt to 65 zł od auta, za jakieś 6 - 8 h, zabawa na dojazdókach (lewej stronie Lotniska) i pasie startowym. Można tam ułożyć kilka ciekawych torów podobnych do tych odbywających się na AB Cup, myślę, że fajna opcja potrenować przed zawodami przez niektórych.
Proszę w szczególności o to aby zapisywały się osoby naprawdę zdecydowane, już mieliśmy przez takie osoby problemy i okazywało się na końcu, że nic z tego nie będzie, bo jest za mało chętnych. Proszę też o deklarowanie się odpowiednio szybko, ze względu na to, że musimy załatwić jeszcze formalności.
Co do samego forum, trzeba czekać na aktywacje konta przez admina, zwykle to jest szybka sprawa. Pozdrawiam
pisalem, że na forum :
www.streetforce.fora.pl
są podane informacje, termin jest do dogadania w zależności od liczby chętnych na dany termin.
Nie będzie wszystko ustalane tutaj, bo nie tylko z tego forum ludzie mogą sie wypowiadać .
Pozdrawiam
Ok z racji tego, że regulamin mówi, że ma być podana data, a na tamtym forum jakoś nikt się nie kwapi, to robimy tak.
Organizujemy wyjazd do Bednar, gdzie amatorsko zorganizujemy sobie przejazdy sprawnościowe. Data została ustalona na 08.08.2010 r.
Najlepiej będzie jeśli w dniu wyjazdu spotkamy się w umówionym miejscu, najczęściej jest to parking przy Lidlu (bodajrze, obok stacja Orlen) w Swarzędzu. Co do godziny wyjazdu jeszcze dam znać, prawdopodobnie koło godz. 10.oo
Wjazd od auta kosztuje 65 pln, płatny najpóźniej i dla was chyba najlepiej (bo za dobrze się nie znamy) jak się spotkamy przed wyjazdem, albo przed bramą ;]
Co do listy chętnych, zdecydowanych na 99% proszę o wpisanie się tutaj, lub na tamtym forum (lepiej tam, będzie czytelnie) najlepiej do końca lipca.
Ilość miejsc ograniczona mniej więcej do 20 aut. Poniżej 7 chętnych, wyjazd zostaje odwołany.
Pozdrawiam, wrazie pytań, chętnie odpowiem
P.S. wiadomo Kaski obowiązkowe
Albo nowi użytkownicy (po akceptacji admina) mają dostęp do bardzo okrojonej wersji forum, albo nikomu nie chce się tam pisać (nigdzie nic?).
Ja jestem chętny na polatanie po Bednarach, ale mam kilka pytań.
Ludzie tutaj są nie tylko z Poznania i okolic, ja mam do Poznania ponad 100 a do Bednar prawie 200 więc kilka rzeczy powinno być wyjaśnionych
1. Ile prób? jakie długie? ile razy jechane? czy ktoś będzie liczył czas czy może czysto treningowo? tak pi razy oko żeby chociaż wiedzieć ile będzie jeżdżenia
2. Płatność od auta 65PLN a co w przypadku jazdy na dwa buty? (dwóch kierowców w jednym aucie?)
3. O której w Bednarach można być najwcześniej (mnie zależy na jak największej liczbie przejazdów i jak najwcześniejszej godzinie startu)
Albo nowi użytkownicy (po akceptacji admina) mają dostęp do bardzo okrojonej wersji forum, albo nikomu nie chce się tam pisać (nigdzie nic?).
forum jest nowe, nikomu nie chce się narazie pytać, i nic n ie jest rozwijane, ale odpowiem Ci na te pytania tutaj, choć napewno dopiszę te informacje na SF. Dzięki za uwagi
abm napisał/a:
1. Ile prób? jakie długie? ile razy jechane? czy ktoś będzie liczył czas czy może czysto treningowo? tak pi razy oko żeby chociaż wiedzieć ile będzie jeżdżenia
Ilość prób, zależy od liczby startujących i ich zapału, próby te co były organizowane w przeszłości zajmowały na okrążeniu około 1 minuty do 1 i 30 sek, choć jeśli ktoś ma propozycje innych przejazdów to bardzo proszę tam. Postaram się dzisiaj dodać te dwa tory które były wcześniej tak dla zorientowania się na jakim terenie możemy podziałać.
abm napisał/a:
2. Płatność od auta 65PLN a co w przypadku jazdy na dwa buty? (dwóch kierowców w jednym aucie?)
płatność jest za auto, może przyjechać ile chce osób, i tym autem jeździć.
abm napisał/a:
3. O której w Bednarach można być najwcześniej (mnie zależy na jak największej liczbie przejazdów i jak najwcześniejszej godzinie startu)
jeżdzimy przez 6 godzin, czasem uda się dogadać na 8, godzina startu jest do ustalenia, ale jeździć możemy tylko razem, tj. jeśli jest 8h to nie możesz jeździć od 10 do 18 a ktoś inny od 12 - 20. Dlatego mimo wszystko polecam chętnym na pisanie tam, żeby się ładnie zgadać.
Co do czasów, jakiś czas temu stworzyliśmy sobie nawet urządzonko do mierzenia czasów z dokładnością do setnych sekundy, niestety opartych na czujkach z podczerwienią, i nie zdały one egzaminu. Można by się pokusić o zamianę tych czujek na laserowe, ale to są dodatkowe koszta, i trzeba by się zgadać jeszcze.
Ogólnie mierzymy też stoperem, wiadomo, że nie jest to tak dokładne dlatego myślałem, że w przypadku prób, które nie bez kozery nazywam torem, bo start i meta są w jednej lini, możemy zrobić więcej niż jedno okrążenie na raz, alby te czasy były większe, a przez to mniej poszkodowanych.
Co do nagród i pucharów, to nic takiego nie ma, ale jakby co mogę podrukować dla zwycięzców jakieś fajne Dyplomki hehe.
Nie ma też póki co podziałów na jakiekolwiek klasy itd. mam też propo aby nie używać slicków ani semislicków, coby dać większe szanse zawodnikom którzy ich nie mają, choć nie jest to przymus. Zastanawiam się też, może by zrobić bardziej klasę hobby i profesjonalną (może nie do końca) gdzie to było by chyba bardziej sprawiedliwe.
Cały czas staram się też wam przepowiedzieć jakby jedną myśl przewodnią, ja z kolegą zajmuję się organizacją, kumpel ma tam znajomą i nie mamy żadnych problemów z wynajęciem tego terenu, aczkolwiek wasze propozycje, doświadczenia są naprawdę mile widziane. Przy większym zainteresowaniu, edycji może być sporo, łącznie z zimowymi itd. wystarczy tylko trochę chęci i organizacji.
Można by z tego uczynić jakiś cykl zawodów sportowych itd. ale to długa droga, zapraszam i do zabawy i do rozmowy na forum i jak sie spotkamy. Pozdrawiam
To to ma być trening/zabawa czy rajd?
Na rajd sie nie pisże. bo szkoda mi opon na niecykliczną imprezę. Natomiast chętnie wjechałabym aby potrenować i pozajeżdzać opony, ale jeżeli reszta będzie to traktować jako rajd, a ja co próbę będę tamować ruch, bo będę coś kombinować z oponami i ustawieniem auta, to dla mnie nie bedzie sensu a inni bedą sie wkurzać ze kombinuje i całą myśl przewodnią psuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum