Poprzedni temat «» Następny temat
Trening/Zabawa w Bednarach
Autor Wiadomość
heju 
eNka

Wysłany: Sob 17 Lip, 2010   Trening/Zabawa w Bednarach

Witam, chcemy zorganizować mały spot razem z przejazdami sprawnościowymi na lotnisku w Bednarach. Robiliśmy już to kilka razy, aczkolwiek wysypali nam się miłośnicy zakrętów :D
Jeśli ktoś z was byłby zainteresowany odsyłam na forum : www.streetforce.fora.pl
Koszt to 65 zł od auta, za jakieś 6 - 8 h, zabawa na dojazdókach (lewej stronie Lotniska) i pasie startowym. Można tam ułożyć kilka ciekawych torów podobnych do tych odbywających się na AB Cup, myślę, że fajna opcja potrenować przed zawodami przez niektórych.
Proszę w szczególności o to aby zapisywały się osoby naprawdę zdecydowane, już mieliśmy przez takie osoby problemy i okazywało się na końcu, że nic z tego nie będzie, bo jest za mało chętnych. Proszę też o deklarowanie się odpowiednio szybko, ze względu na to, że musimy załatwić jeszcze formalności.
Co do samego forum, trzeba czekać na aktywacje konta przez admina, zwykle to jest szybka sprawa. Pozdrawiam

Pyra 
WRC

Wysłany: Sob 17 Lip, 2010   

jak termin? kto z rajdowego grona sie wybiera?

konrad1f
WRC

Pyra -dasz polatać to się piszę:P

szkoleniemotocyklowe.pl

mizer
A-grupa

tor asfalt/szuter czy tylko asfalt ?

heju 
eNka

tylko asfalt, co do samych torów, to propozycje proszę wrzucać na forum.

mizer
A-grupa

Jaka jest szerokosc pasa startowego ?

chojnik 
A-grupa

Auto: SCS

Był bym chętny tylko jaki termin ? :niewiem:

spoono 
A-grupa

wstepnie chetny - jaki termin?

heju 
eNka

pisalem, że na forum :
www.streetforce.fora.pl
są podane informacje, termin jest do dogadania w zależności od liczby chętnych na dany termin.
Nie będzie wszystko ustalane tutaj, bo nie tylko z tego forum ludzie mogą sie wypowiadać .
Pozdrawiam

chojnik 
A-grupa

Mi pasuje 7 i 8 .08 jak by co :)

abm 
WRC

Wysłany: Sro 21 Lip, 2010   

wtf ??

heju 
eNka

Ok z racji tego, że regulamin mówi, że ma być podana data, a na tamtym forum jakoś nikt się nie kwapi, to robimy tak.
Organizujemy wyjazd do Bednar, gdzie amatorsko zorganizujemy sobie przejazdy sprawnościowe. Data została ustalona na 08.08.2010 r.
Najlepiej będzie jeśli w dniu wyjazdu spotkamy się w umówionym miejscu, najczęściej jest to parking przy Lidlu (bodajrze, obok stacja Orlen) w Swarzędzu. Co do godziny wyjazdu jeszcze dam znać, prawdopodobnie koło godz. 10.oo
Wjazd od auta kosztuje 65 pln, płatny najpóźniej i dla was chyba najlepiej (bo za dobrze się nie znamy) jak się spotkamy przed wyjazdem, albo przed bramą ;]
Co do listy chętnych, zdecydowanych na 99% proszę o wpisanie się tutaj, lub na tamtym forum (lepiej tam, będzie czytelnie) najlepiej do końca lipca.
Ilość miejsc ograniczona mniej więcej do 20 aut. Poniżej 7 chętnych, wyjazd zostaje odwołany.
Pozdrawiam, wrazie pytań, chętnie odpowiem
P.S. wiadomo Kaski obowiązkowe

abm 
WRC

Albo nowi użytkownicy (po akceptacji admina) mają dostęp do bardzo okrojonej wersji forum, albo nikomu nie chce się tam pisać (nigdzie nic?).

Ja jestem chętny na polatanie po Bednarach, ale mam kilka pytań.

Ludzie tutaj są nie tylko z Poznania i okolic, ja mam do Poznania ponad 100 a do Bednar prawie 200 więc kilka rzeczy powinno być wyjaśnionych

1. Ile prób? jakie długie? ile razy jechane? czy ktoś będzie liczył czas czy może czysto treningowo? tak pi razy oko żeby chociaż wiedzieć ile będzie jeżdżenia

2. Płatność od auta 65PLN a co w przypadku jazdy na dwa buty? (dwóch kierowców w jednym aucie?)

3. O której w Bednarach można być najwcześniej (mnie zależy na jak największej liczbie przejazdów i jak najwcześniejszej godzinie startu)

chyba na tyle na razie ode mnie

heju 
eNka

abm napisał/a:
Albo nowi użytkownicy (po akceptacji admina) mają dostęp do bardzo okrojonej wersji forum, albo nikomu nie chce się tam pisać (nigdzie nic?).

forum jest nowe, nikomu nie chce się narazie pytać, i nic n ie jest rozwijane, ale odpowiem Ci na te pytania tutaj, choć napewno dopiszę te informacje na SF. Dzięki za uwagi
abm napisał/a:
1. Ile prób? jakie długie? ile razy jechane? czy ktoś będzie liczył czas czy może czysto treningowo? tak pi razy oko żeby chociaż wiedzieć ile będzie jeżdżenia

Ilość prób, zależy od liczby startujących i ich zapału, próby te co były organizowane w przeszłości zajmowały na okrążeniu około 1 minuty do 1 i 30 sek, choć jeśli ktoś ma propozycje innych przejazdów to bardzo proszę tam. Postaram się dzisiaj dodać te dwa tory które były wcześniej tak dla zorientowania się na jakim terenie możemy podziałać.
abm napisał/a:
2. Płatność od auta 65PLN a co w przypadku jazdy na dwa buty? (dwóch kierowców w jednym aucie?)

płatność jest za auto, może przyjechać ile chce osób, i tym autem jeździć.
abm napisał/a:
3. O której w Bednarach można być najwcześniej (mnie zależy na jak największej liczbie przejazdów i jak najwcześniejszej godzinie startu)

jeżdzimy przez 6 godzin, czasem uda się dogadać na 8, godzina startu jest do ustalenia, ale jeździć możemy tylko razem, tj. jeśli jest 8h to nie możesz jeździć od 10 do 18 a ktoś inny od 12 - 20. Dlatego mimo wszystko polecam chętnym na pisanie tam, żeby się ładnie zgadać.
Co do czasów, jakiś czas temu stworzyliśmy sobie nawet urządzonko do mierzenia czasów z dokładnością do setnych sekundy, niestety opartych na czujkach z podczerwienią, i nie zdały one egzaminu. Można by się pokusić o zamianę tych czujek na laserowe, ale to są dodatkowe koszta, i trzeba by się zgadać jeszcze.
Ogólnie mierzymy też stoperem, wiadomo, że nie jest to tak dokładne dlatego myślałem, że w przypadku prób, które nie bez kozery nazywam torem, bo start i meta są w jednej lini, możemy zrobić więcej niż jedno okrążenie na raz, alby te czasy były większe, a przez to mniej poszkodowanych.
Co do nagród i pucharów, to nic takiego nie ma, ale jakby co mogę podrukować dla zwycięzców jakieś fajne Dyplomki hehe.
Nie ma też póki co podziałów na jakiekolwiek klasy itd. mam też propo aby nie używać slicków ani semislicków, coby dać większe szanse zawodnikom którzy ich nie mają, choć nie jest to przymus. Zastanawiam się też, może by zrobić bardziej klasę hobby i profesjonalną (może nie do końca) gdzie to było by chyba bardziej sprawiedliwe.
Cały czas staram się też wam przepowiedzieć jakby jedną myśl przewodnią, ja z kolegą zajmuję się organizacją, kumpel ma tam znajomą i nie mamy żadnych problemów z wynajęciem tego terenu, aczkolwiek wasze propozycje, doświadczenia są naprawdę mile widziane. Przy większym zainteresowaniu, edycji może być sporo, łącznie z zimowymi itd. wystarczy tylko trochę chęci i organizacji.
Można by z tego uczynić jakiś cykl zawodów sportowych itd. ale to długa droga, zapraszam i do zabawy i do rozmowy na forum i jak sie spotkamy. Pozdrawiam

abm 
WRC

ja się piszę (jedno auto/jeden kierowca) (na tamtym forum /adamo/ )

kons6 
WRC

ja pojadę (bmw e36 m3), bardzo pasujący termin na trening przed BMW-Challenge, chętnie zrzucę się na pomiar czasu z wynikami na monitorze

wpiszę się na innym forum, jak tylko dostanę maila z aktywacją

Ranker 
eNka

Ja również zapisuje się - nick na tamtym forum taki sam jak na tym ;-)

heju 
eNka

Nowe konta aktywowane, co do pomiary zagadam z kumplem który to klecił i może się uda zrobić to do zawodów. PZDR

Bzylka 
A-grupa

To to ma być trening/zabawa czy rajd?
Na rajd sie nie pisże. bo szkoda mi opon na niecykliczną imprezę. Natomiast chętnie wjechałabym aby potrenować i pozajeżdzać opony, ale jeżeli reszta będzie to traktować jako rajd, a ja co próbę będę tamować ruch, bo będę coś kombinować z oponami i ustawieniem auta, to dla mnie nie bedzie sensu a inni bedą sie wkurzać ze kombinuje i całą myśl przewodnią psuje.

Dlatego proszę o sprecyzowanie zamysłu.

chojnik 
A-grupa

Ja również zakładam ,że to tak jak w tytule "Trening/Zabawa"...

Bzylka 
A-grupa

Już się nie odzywam, 8.08 jest Rajd Rzeszowskim, więc niestety obowiązki wzywają :)
Chyba, że jednak wypali inny termin...?

pawko12_75 
nowy

Auto: subaru

Witam,
Chętnie pośmigam przed sierpniowym ABCUP na Bednarach :drive:
Każdy termin mi pasuje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam

MUNIU 
eNka

Cześć Koledzy,

Ja jestem zdecydowanie na TAK !!!

pozd.

Muniu

MUNIU

BMW E30 318is

heju 
eNka

To jest zabawa połączona z treningiem dla was raczej. Oczywiście organizujemy przejazdy pokolei itd. ale mimo wszystko jest to raczej zabawa. PZDRo

dembol 
WRC

kons6 napisał/a:
chętnie zrzucę się na pomiar czasu z wynikami na monitorze

Z mojej strony istnieje taka możliwość. Sprawa do dogadania - mogę wpaść ze sprzętem (czyli tym samym co jest na SOSach).

MUNIU 
eNka

Ja również dorzucę się do pomiaru czasu, bo wtedy jest lepsza mobilizacja i determinacja ;)

pozd.

Muniu

MUNIU

BMW E30 318is

knypek 
nowy

Auto: fiat
Wysłany: Czw 22 Lip, 2010   

Witam
Poproszę o zapisanie mnie i mojego fiata na trening
pozdr Adam

bmwcars