Witam brać rajdową i wyścigową , po Rajdzie Warta pojawił się pomysł żeby co jakiś czas na Torze Poznań organizować treningi rajdowe dla wszystkich chętnych . Zostałem poproszony o zbadanie za pomocą forum stopnia zainteresowania takim treningiem więc piszcie czy byście byli zainteresowani.
Szczegóły co do treningu będą jeszcze ustalane ale wstępny pomysł jest taki że najpierw była by część teoretyczna np. w tej sali co zawsze jest odprawa zawodników, omówienie jakiegoś konkretnego ćwiczenia , potem przejazd bez pomiaru czasu próby pod to ćwiczenie , potem już na czas ta próba, na koniec podsumowanie i omówienie.
Prowadzić by to miał Tomek Płaczek może z kimś jeszcze i prawie na pewno było by to za darmo.
Napiszcie czy byście byli chętni na coś takiego jeśli tak to Tomaj zacznie działać w klubie żeby to ruszyć.
Wysłany: Pon 29 Sty, 2007 Re: Trening na Torze Poznań
Wojtek napisał/a:
Witam brać rajdową i wyścigową , po Rajdzie Warta pojawił się pomysł żeby co jakiś czas na Torze Poznań organizować treningi rajdowe dla wszystkich chętnych . Zostałem poproszony o zbadanie za pomocą forum stopnia zainteresowania takim treningiem więc piszcie czy byście byli zainteresowani.
Szczegóły co do treningu będą jeszcze ustalane ale wstępny pomysł jest taki że najpierw była by część teoretyczna np. w tej sali co zawsze jest odprawa zawodników, omówienie jakiegoś konkretnego ćwiczenia , potem przejazd bez pomiaru czasu próby pod to ćwiczenie , potem już na czas ta próba, na koniec podsumowanie i omówienie.
Prowadzić by to miał Tomek Płaczek może z kimś jeszcze i prawie na pewno było by to za darmo.
Napiszcie czy byście byli chętni na coś takiego jeśli tak to Tomaj zacznie działać w klubie żeby to ruszyć.
Wojtek
Chętny! Byleby to nie wyglądało jak Szkoła Auto - Skody
Zawsze chcialem przejechac sie po torze , a jakos nigdy nie moglem trafic w okazje , wiec Jak najbardziej na tak Tylko fajnie by bylo zeby mozna bylo troszke posmigac po torze a nie cwiczyc odcinek 300 m(jeden lub 2 zakrety :/
Zawsze chcialem przejechac sie po torze , a jakos nigdy nie moglem trafic w okazje , wiec Jak najbardziej na tak Tylko fajnie by bylo zeby mozna bylo troszke posmigac po torze a nie cwiczyc odcinek 300 m(jeden lub 2 zakrety :/
Trening RAJDOWY, a nie wyscigowy.
Treningi wyścigowe na torze są dopiero od wiosny. Cena 100pln.
Troszke Was sprowadze na ziemie Panowie.
Jeżeli sie urodził pomysl SuperOesu na torze, Bednar i teraz treningu jeszcze, dodajmy do tego pare rajdów w Okręgu Poznańskim i jeszcze 8 ZG/Gorzów (wiem że pare osób sie na to czai) plus jeszcze PPAiK to mam konkretne pytanie kto sie wyrobi finansowo i sprzętowo na chociaż połowe z tych imprez??
Ja mam ten luksus że mnie kilku kierowców mile widzi na swoim prawym i pewnie sie na większości pojawie. Ale nawet ja mimo że mam fajną prace nie jestem czynny w każdy weekend.
Miałem okazje ostatnio pogadać z Arturem Obuchowskim i słyszałem jak "łatwo" jest przejechać cały PPAiK (nie jestem upoważniony do podawania liczb), a tu sie kroi dwa razy tyle.
Skoro tylu ludzi ma ochote na organizowanie i dostęp do toru to może by usiedli przy wodzie mineralnej (lub wódce) i połaczyli pomysły na torze, wyjdzie taniej i więcej chętnych bedzie.
PS. Jak fajnie że moge czuć sie zwolniony z robienia Kąkolewa skoro jest tylu organizatorów
_________________ Kiedy spierasz sie z głupcem upewnij się że on nie robi tego samego
Padera oczywiście zapomniał, że większość z nas trenuje. Te treningi kosztują, to fakt, ale ja osobiście wolę, żeby moje treningi poprowadził ktoś mądrzejszy ode mnie, bo dochodzenie do różnych spraw metodą prób i błędów może i lepiej utrwala wiedzę, ale jak przychodzi do betzalen to się robi miękko w kolanach. Ja osobiście widzę w tym oszczędność a nie kolejny wydatek.
Poza tym to znowu zrzędzisz i nie bądź taki do przodu z tym przebieraniem w ofertach pilotażu, bo jak ze mną raz jechałeś to zupełnie jakbyś miał fotel oparciem w przód ustawiony.
Na poprowadzony w taki sposób trening będę się zjawiał ile razy tylko będę mógł.
Nie da sie z Tobą na gg Krzysiu to sie na forum odwarkne.
Tor jest ok i też sie ciesze że niektórych Tomek pogoni jak trzeba.
Ja sie tylko czepiałem ilości pomysłów i ilości organozatorów.
PS Zrzędzić mam prawo bo jestem viceprezesem Klubu Złych Ludzi. Do którego należy miedzy innymi Twój pilot. Wiec sie od..... ode mnie
_________________ Kiedy spierasz sie z głupcem upewnij się że on nie robi tego samego
Skoro tylu ludzi ma ochote na organizowanie i dostęp do toru to może by usiedli przy wodzie mineralnej (lub wódce) i połaczyli pomysły na torze, wyjdzie taniej i więcej chętnych bedzie.
Po pierwsze między chęcia organizowania, a sfinalizowaniem całego przedsięwzięcia długa droga. Nie ma co przesadzać, bo napewno nie będziemy mieli imprez na torze co tydzień. Jedyne co moge zapewnić to, że SuperOES napewno się odbędzie, a na dzień dzisiejszy planowane są dwie eliminacje.
Problemem może być brak rajdów po starcie WSMP, oby własnie wtedy w miejsce SuperOESu weszły treningi zaproponowane przez Wojtka.
Apropo treningu: nie chce być złym prorokiem (bo nie mam terminarza AW w głowie) ale wątpie żeby były możliwości czasowe zorganizowania treningu w weekend (a szczególnie w sobotę). Zdaję sobie sprawę, że w tygodniu część osób pracuje, ale moim zdaniem jeżeli nie było by możliwości weekendowych to możnaby zrobić treningi w jakiś dzień tygodnia, np. od godz. 14-15 do 18. Tak robi AK Rzemieślnik Sport i jakos nie narzekają na frekwencję.
Dla mnie treningi są super pomysłem. Jest to jedyna możliwość spokojnego sprawdzenia się w róznych warunkach pod okiem eksperta. Możliwość testowania ciśnienia w oponach, ustawień samochodu czy czegokolwiek innego nie jest zazwyczaj możliwa na zwykłym KJSie gdzie w pośpiechu gnamy na następny PKC.
Wojtek, trzymam kciuki i mam nadzieję że wszystko wypali.
Możliwości czasowe są bardzo ograniczone. Z tego co wiem to obłożenie toru imprezami w tym roku jest bardzo duże, większe niż w zeszłym. Dlatego treningi rajdowe musiałyby się zmieścić jeszcze między treningi motocyklowe i kartingowe. Były by pewnie tylko w tygodniu w godzinach popołudniowych.
_________________ Granica poślizgu kontrolowanego znajduje sie daleko za punktem w którym instynkt samozachowawczy ustepuje miejsca manii samobójczej.
Trening RAJDOWY, a nie wyscigowy.
Treningi wyścigowe na torze są dopiero od wiosny. Cena 100pln.
Co dp tych treningowwyscigowych to orientujesz sie , czy oprocz tego wpisowego sa jaeszcze jakies warunki do spelnienia odnosnie samochodu ? Licencja potrzebna ? I ile jest jezdzenia za te 100 ?
Każdy trening jak najbardziej, a szczeże pracuja i ucząc sie to prędzej znajde czas w tygodniu niż w weekend, szczególnie jak ide do budy, a trafienie akurat treningu, kjs czy super oesu w weekend niezjazdowy to tak 50%szansy:P a przecież nie można każdego wolnego weekendu na rajdy spędzać czasu. Więc jak będę mógł to jak najbardziej jestem za, zawsze to coś innego niż trening z kumplami.
_________________ G Ł O Ś N O i BOKIEM...
Poznańska Grupa Rajdowa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum