Poprzedni temat «» Następny temat
Trening Koła Youngtimer 30.01.2011
Autor Wiadomość
wocio 
A-grupa

Auto: Honda Civic ED7
Wysłany: Sro 26 Sty, 2011   Trening Koła Youngtimer 30.01.2011

W imieniu Koła Youngtimer AW zapraszam w niedzielę 30.01.2011 na "trening", który odbędzie się na Torze Poznań. Formularz zgłoszeniowy pojawi się dziś wieczorem pod adresem:
http://trening.youngtimerparty.pl/
Uwaga, zgłoszenie ważne dopiero po otrzymaniu maila z potwierdzeniem!

Charakter spotkania tradycyjnie dla naszego koła raczej swobodny: od godziny 10:00 do 16:00 będzie możliwość pojeżdżenia po torze kartingowym, nie przewidujemy oficjalnych pomiarów czasów, ustawiania prób sprawnościowych itd. Można za to bez presji czasowej spalić cały bak paliwa jak również kiełbaskę na grillu, pod warunkiem przyjechania z własnym grillem, podpałka i kiełbasą.
Opłata z udział w treningu 50zł, płatne na miejscu.

Bardzo mile widziane youngtimery i starsze pojazdy, ale oczywiście można przyjechać dowolnym samochodem osobowym spełniającym warunki regulaminu. Nie zapomnijcie o kaskach!

czingis 
A-grupa

Wysłany: Sro 26 Sty, 2011   

Miło, że piszesz :)
Poprzednio mnie ominął, a teraz pewnie się nie wyrobię...

IceCube 
WRC

Nie będzie możliwości przejazdu całego toru?

wocio 
A-grupa

Formularz do zapisów jeszcze nie działa, ale do jutra powinno być OK, więc proszę o cierpliwość.
Niestety na razie nie da rady puścić przejazdów po całym torze, ponieważ nie będziemy w stanie tego ogarnąć organizacyjnie. To pierwszy trening, który postanowiliśmy otworzyć dla większej liczby uczestników i może z czasem rozwiniemy ten temat, zatrudnimy sędziów itd. Na razie robimy wszystko własnymi skromnymi siłami.
Poza tym w niedzielę jak wszyscy wiemy jest giełda i na nitce toru co chwilę będą się pojawiać nieproszeni goście - jesteśmy w stanie jedynie zabezpieczyć karting przed wjazdem giełdowiczów.

Łukasz Kaszuba 
eNka

Auto: Mała Księżniczka

Gdybyśmy chcieli wpaść ze znajomym porobić wam zdjęcia - na kogo możemy się ewentualnie powoływać u pana ochroniarza, tam zaraz przed kartingiem.... ? Bo zakładam, że nie będzie wpuszczał ot tak każdego... ;)

wocio 
A-grupa

Najprostsza opcja dla fotoreporterów i kibiców: wejść pieszo przez bramę albo zabrać się na siedzenie pasażera do kogoś z uczestników treningu. Ale pomyślimy też nad jakąś opcją zgłoszenia samochodu dla nie biorących udziału w treningu - może da rade to jakoś to załatwić.

Łukasz Kaszuba 
eNka

Auto: Mała Księżniczka

Poszła PW. ;-)

wocio 
A-grupa

Wysłany: Pią 28 Sty, 2011   

Jeszcze jest sporo miejsc wolnych, więc można śmiało się zapisywać :-)

Leo 
nowy

Auto: Audi Coupe S2

Kurcze, nie zdążę z autem się wyrobić na niedzielę, a dopiero teraz się o tym dowiedziałem - wobec powyższego pytanie - jak często będzie taki trening organizowany ?
Przepraszam za tak oczywiste pytania - świeżak ze mnie nadal, jeśli chodzi o Tor Poznań i imprezy okołotorowe...

edit: No tak, najpierw gada a potem pomyśli - znalazłem terminy na stronie Youngtimer, zatem pytania uważać proszę za niebyłe ;)

jareniu
eNka

wocio napisał/a:
Jeszcze jest sporo miejsc wolnych, więc można śmiało się zapisywać :-)

Ale maila potwierdzającego nie dostałem jeszcze.

wocio 
A-grupa

Leo napisał/a:
Kurcze, nie zdążę z autem się wyrobić na niedzielę, a dopiero teraz się o tym dowiedziałem - wobec powyższego pytanie - jak często będzie taki trening organizowany ?
edit: No tak, najpierw gada a potem pomyśli - znalazłem terminy na stronie Youngtimer, zatem pytania uważać proszę za niebyłe ;)

Pytanie całkiem zasadne, na stronie Youngtimerparty są podane terminy rund Pucharu Youngtimer Party - każda runda to dwudniowa impreza z próbami sprawnościowymi, pomiarem czasu, punktacją trofeami itd.
Trening natomiast to coś innego - po prostu możliwość wjechania na tor kartingowy i pojeżdżenia do upadłego za niewielką kasę.

MJ 
A-grupa

Leo napisał/a:
Przepraszam za tak oczywiste pytania - świeżak ze mnie nadal, jeśli chodzi o Tor Poznań i imprezy okołotorowe...

Witaj Adamie, wpadnij jutro!!
No i koniecznie szykuj eSke na nastepne treningi i Sosy
Pozdro MJ

Leo 
nowy

Auto: Audi Coupe S2
Wysłany: Sob 29 Sty, 2011   

Cześć Marcinie,
niestety czasowo nie wyrabiam w ten weekend, teście przyjeżdżają na cały dzień, a ja żony z dzieckiem nie zostawię na ich pastwę ;) Zbyt późno dowiedziałem się o tym zdarzeniu, muszę tu częściej wpadać :)

Na razie jeśli już, to jeździłbym 90tką, bo eska "robi się" nadal i wciąż ;) Sam wiesz, że dziecko w domu to nie to samo co za kawalera ;)

Pozdrowienia dla Ciebie i małżonki, musimy się na jakiegoś grilla wiosną zgadać :)

sorrki za OT.

Misza
WRC

Auto: Mazda MX-5 / Fiat Seicento
Wysłany: Nie 30 Sty, 2011   

Kilka fotek cykniętych w okolicach godz. 14.

http://www.flickr.com/pho...57625814753927/

Kołek 
nowy

Auto: Opel Astra Gsi
Wysłany: Nie 30 Sty, 2011   

Widzę, że brakuje komentarzy odnośnie imprezy więc postaram się o krótkie podsumowanie

Uważam, że dzisiejszy trening YTP był świetną inicjatywą udowadniającą, że dzięki odrobinie dobrej woli i chęci organizacyjnej Tor Poznań nie musi stać odłogiem i można go całkiem fajnie wykorzystać. Z tej strony wielkie dzięki do organizatorów, impreza zorganizowana przez zaledwie kilka osób a tak naprawdę nie było się do czego przyczepić, bardzo prosta formuła i dobra organizacja, szkoda, że nie można było polatać po całym torze ale i tak całkiem nieźle, zwłaszcza że za 50zł można było latać prawie 6godz. co stanowi według mnie lepszy "value for money" niż SuperOes nie mówiąc już o innych imprezach o słabszej organizacji. fajnie też, że dopuszczone były nie tylko youngtimery i zawodnicy tacy jak ja i kilku innych dysponujących leciwym sprzętem jednakże nie łapiącym się do tej kategorii mogło wziąć udział w imprezie. Na torze nie panował zbyt duży tłok a czasem nawet bywało, że były tylko 2-3 samochody na trasie, mi osobiście udało się sporo polatać, wypaliłem prawie 30 litrów beny, dojechałem swoje R888 do drutów i latałem do momentu aż moja asterka nie odmówiła posłuszeństwa. Ogień!

Napawde super inicjatywa oby więcej takich eventów. Jeszcze raz wielkie dzięki dla organizatorów i dla Swientego za poświęcenie kawałka swojej niedzieli na zreanimowanie mojego autka.

Pozdr!

jareniu
eNka

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011   

+1
Dziękuję za fajną imprezę. Sprawdzilismy kiedy "nowe" auto traci przyczepność kręcąc bączka. Potem jeszcze kilka - "dla pewności". Mam nadzieję, że nie zawadzaliśmy tam za bardzo takim zmęczonym CC. Jeśli nie to zaocznie prosze mnie pisać na następny.

chojnik 
WRC

Auto: SCS
Wysłany: Pon 31 Sty, 2011   

Ja również dziękuje i czekam na kolejne eventy :)

Pozdrawiam Panów z klubu mazdy :)

Odpowiedz do tematu