Poprzedni temat «» Następny temat
Smorawiński i BMW-Challenge na Karową!!
Autor Wiadomość
macfig 
eNka

Wysłany: Sro 30 Lis, 2011   Smorawiński i BMW-Challenge na Karową!!

Automobilklub Bydgoski, organizator cyklu BMW-Challenge i Ogólnopolski Rallysprint ABCUP, zaprasza wszystkich do kibicowania załodze Tomasz Smorawiński i Filip Piechota w Ogólnopolskim Kryterium Asów - 49 Rajdzie Barbórka, który rozegrany zostanie w sobotę 3 grudnia na terenie Warszawy. Wśród tak znanych rajdowych nazwisk jak Kajetanowicz, Bouffier, Sołowiow, Kościuszko, Bębenek, Kuzaj, Kuchar i wielu innych startujących kilkuset konnymi czteronapędowymi rajdówkami klasy WRC, S2000, R4, N4 są też czołowi reprezentanci BMW-Challenge zgłoszeni w popularnym BMW E30 318is przygotowanym do klasy Sport tego cyklu. Tomek to aktualny mistrz w swojej klasie, a także wicemistrz klasyfikacji generalnej sezonu. Mimo, iż jego 150 konne tylnonapędowe BMW jest jednym z najsłabszych samochodów z 90 zgłoszonych do imprezy to jednak wszyscy, którzy mieli okazję rywalizować z Tomkiem wiedzą, iż nie jest On bez szans. Sam zawodnik jak zwykle cichy i skromny nie wypowiada się na temat swojego rajdowego debiutu i koncentruje się na samych zawodach. Nowością dla reprezentanta poznańskiego dealera BMW i MINI Smorawiński oraz Castrol Edge będzie jazda na odcinkach rajdowych z wykorzystaniem opisu trasy, który również pierwszy raz zostanie przez załogę samodzielnie wykonany. Organizatorzy i zawodnicy BMW-Challenge trzymają kciuki za swojego reprezentanta w walce o Karową i zapowiadają swój liczny przyjazd na tę bardzo interesującą imprezę. Smorawiński/Piechota ognia!!!!!

Alias 
WRC

Auto: Opel Astra 2.0 16v
Wysłany: Sro 30 Lis, 2011   

To jest już przegięcie, że dzisiaj nawet zawodnik startujący w zawodach amatorskich nie będących nawet PPAiK nie posiadający nawet licencji może wziąć udział w Barbórce.

kons6 
WRC

w pełni się zgadzam :idea:
na Barbórce są wolne próby, więc Tomek może mieć problem, bo jest za szybki :mrgreen:

polecam zastanowienie się nad tym dlaczego taki zawodnik jeździ w imprezach amatorskich zamiast w PPAiK; podejrzewam, że boi się konkurencji ;-)

Alias 
WRC

PPAiK to również imprezy amatorskie i jego zwycięzcy też nie powinni startować w Barbórce. Wspomniałem o nim tylko dlatego żeby zaraz ktoś mi nie mówił "a Smejda też jechał".

TommiRS 
WRC

Wysłany: Czw 01 Gru, 2011   

Nie rozumiem o Ci chodzi.
Masz jakiś konkretny ukryty przekaz lub misję?
Czy tylko zwykła zazdrośc?

Barbórka warszawska nie nalezy do żadnego cyklu, ani RSMP ani RPP.
To impreza kończąca sezon motorowy w Polsce, takie święto dla zawodników i kibiców.
Więc raczej powinnismy się cieszyć jak zobaczymy kogoś "od nas"...

wocio 
A-grupa

Auto: Honda Civic ED7

Alias napisał/a:
To jest już przegięcie, że dzisiaj nawet zawodnik startujący w zawodach amatorskich nie będących nawet PPAiK nie posiadający nawet licencji może wziąć udział w Barbórce.

Hahaha, takiego komentarza to się nie spodziewałem pod tym tematem. Nie znam Tomasza osobiście, ale kiedy widzę jego przejazdy na naszym poznańskim podwórku to wiem, że wielu licencjonowanych kierowców mogłoby się sporo od niego nauczyć.
Będę trzymał za niego kciuki.

Matisso 
A-grupa

Małe sprostowanie - na Barbórkę trzeba mieć licencję :) Tak czy owak Tomek S. będzie ostro smażyć - do zobaczenia w nowym sezonie!

sebastianamg
nowy

Wysłany: Sob 03 Gru, 2011   

z tego co wiem, to poszlo mu bardzo dobrze, tylko przeszkoda losowa przeszkodzila mu w występie na Karowej ,z moi ch imformacji prywatnych to było 6 s. Tomek powodzenia w przyszłosci! :grin:

sebastianamg
nowy

Wysłany: Sob 03 Gru, 2011   

zapomniałem dodać, że przeszkoda losowa to między innymi Renata Megana z kapciem, blokująca długo przejazd na odcinku!

Jacek 
nowy

Wysłany: Nie 04 Gru, 2011   

Gratulację należą się również dla drugiej naszej załogi : Marcin Scheffler- Szymon Marciniak, którzy na 25 załóg w swojej klasie zajęli szóste miejsce i od występu na Karowej dzieliły ich tylko 0,4 sek !

JACEK VI 
eNka

Alias trudno sie domyslec co Ciebie gniecie.Spojrz sobie na wyniki gdzie uplasował sie "amator"....
http://www.barborka.pl/do...arborka2011.pdf
Co ciekawe mysle ze z odpowiednimi oponami(jechal na oponach z DOT-em) Tomek mogl spokojnie wbic sie na Karowa!!!

Alias 
WRC

Moja wypowiedź nie dotyczy konkretnie osoby Smorawińskiego. Fakt, że jest to nieprzeciętny zawodnik i swoimi umiejętnościami jak najbardziej zasługiwał żeby na Barbórce się pojawić.
Moja wypowiedź dotyczy faktu, że pojawił się tam zawodnik, który znany jest tylko ze startu w zawodach dla amatorów.
Barbórka jest to w zasadzie największe rajdowe wydarzenie w naszym kraju. Laicy nie wiedzą co to Rajd Karkonoski, Dolnośląski, itd. ale Barbórke zna każdy i od zawsze była kojarzona jako kryterium mistrzów, prestiżowa impreza dla rajdowych VIPów. Przez dopuszczanie amatorów bez względu na to czy są to dobrzy kierowcy czy nie ranga tej imprezy zacznie powoli się obniżać. W tym roku Smorawiński, a w przyszłym za jego przykładem pójdą następni, bo zaraz dojdziemy do wniosku że zwycięzca Okręgu Poznańskiego też zasługuje żeby tam być. Naprawdę uważacie, że zwycięzca BMW Challenge ma już prawo na równi rywalizować z Bouffierem, Kucharem czy Kajetanowiczem ? Dla mnie bez względu na umiejętności powinien zaliczyć przynajmniej starty w RPP lub innej imprezie samochodowej podobnej rangi, bo zrobić licencje do III ligi i nawet w niej nie startować to żaden problem.

chojnik 
WRC

Auto: SCS

Alias napisał/a:

Barbórka jest to w zasadzie największe rajdowe wydarzenie w naszym kraju.

No w sumie to masz racje przecież w zasadzie to Rajd Polski runda ERC kandydat do IRC i jeszcze nie dawno runda WRC się chowa przy nic nie znaczącej nie liczącej się w żadnej klasyfikacji Barbórce :P

Alias 
WRC

chojnik napisał/a:
Alias napisał/a:

Barbórka jest to w zasadzie największe rajdowe wydarzenie w naszym kraju.

No w sumie to masz racje przecież w zasadzie to Rajd Polski runda ERC kandydat do IRC i jeszcze nie dawno runda WRC się chowa przy nic nie znaczącej nie liczącej się w żadnej klasyfikacji Barbórce :P

Dla osób nie siedzących w rajdach tak. Chociażby dlatego, że żaden inny rajd nie ma w TV transmisji LIVE. Dużo osób wie co to Karowa. A niech przeciętny szaraczek wymieni ci nazwe chociaż 1 odcinka Rajdu Polski ;-)

chojnik 
WRC

Auto: SCS

Alias napisał/a:

\Dużo osób wie co to Karowa. \

Masz rację :)

Kiedyś pytałem kolegę czy wie co to Karowa - odpowiedział ,że to taka ulica w Warszawie.

Sam nie znam z nazwy ani jednego odcinka Rajdu Polski ... nawet ten taki wyścig równoległy w Mikołajkach nie wiem jak sie nazywa, a jednak pierwszy Polski rajd jaki przychodzi mi do głowy i ,na który czekam to właśnie Rajd Polski.

JACEK VI 
eNka

Alias dalej brniesz do nikad.Od zawsze startowali na tym "rajdzie" ludzie z roznych dyscyplin sportu.Przeciez nie tylko kierowcy znani w RSMP tam startuja.Gdzie jest miejsce w szeregu dla bmw-challenge wlasnie pokazal Tomek.Gdzie masz rozroznienie na amatorow i profesjonalistow?W ktrorym momencie stajesz sie profesjonalista?Czy profesjonalista to ktos kto pojedzie 1 impreze rpp poza pomiarem czasu?Ta impreza to praktycznie jedyna sznsa zeby zmierzyc jak jada kierowcy z roznych dyscyplin.

dembol 
WRC

chojnik napisał/a:

Kiedyś pytałem kolegę czy wie co to Karowa - odpowiedział ,że to taka ulica w Warszawie.

Ona: co robisz?
Ja: szukam relacji z Barbórki
Ona: a po co ty chcesz tych górników oglądać?

Owned :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Alias 
WRC

Wysłany: Pon 05 Gru, 2011   

Wyraziłem swoje zdanie na ten temat i nie ma dla mnie znaczenia czy ktoś na tym forum się z nim zgodzi czy nie. Fakt, że startują ludzie z różnych dyscyplin sportu, tak było zawsze. Ale są to imprezy rangi wyższej niż amatorskie. Parę lat w tył Smejda - zwycięzca PPAiK musiał musiał nieźle się gimnastykować, bo nie chcieli pozwolić mu wystartować. I słusznie. A Ty Jacek VI powinieneś akurat być jedyną osobą na tym forum która rozumie mój pogląd.

wesolykoles 
A-grupa

Auto: Cento Sporting

" Naprawdę uważacie, że zwycięzca BMW Challenge ma już prawo na równi rywalizować z Bouffierem, Kucharem czy Kajetanowiczem ?"- Jeżeli umiejętności mu na to pozwalają to jak najbardziej :) Bo nie ranga i sprzęt, a właśnie umiejętności świadczą o kierowcy.
Pozdrowienia dla kumatych :drive:

Pyra Motorsport
Przygotowanie aut do sportu
Wulkanizacja
Mechanika pojazdowa
666-134-555

21swift 
A-grupa

Auto: swift gti

jestem za - fajnie by było gdyby wygrał - może znaleźli by się sponsorzy do rozwoju Oesów i KJS ;)

Agniess 
WRC

Auto: w marzeniach

Widać parę razy załogę Smorawiński/Piechota:
http://youtu.be/aXDXBLz-h8c ;-)

-------------
www.abcup.com.pl & www.bmw-challenge.pl

macfig 
eNka

Wysłany: Sro 07 Gru, 2011   

Filmik z Barbórki tylko o załodze Smorawiński/Piechota (widać jak doszli inne auto) oraz relacja i wypowiedź na www.bmw-challenge.pl

wocio 
A-grupa

Auto: Honda Civic ED7
Wysłany: Pon 12 Gru, 2011   

Filmik Oes Records obejrzałem i teraz już wiem co to Barbórka :) Taki duży KJS na placyku za Carrefourem ;-) Miła niespodzianka Tico na hopie wylądował i przeżył! Do tego Opel Manta i Poldolot. No i przypomniał mi się Waldek Janecki jak jeszcze maluchem bokiem latał (http://www.youtube.com/watch?v=y06PvDdPkIw), tym razem BMW.

Ach muszę kiedyś wybrać się na prawdziwy rajd jako kibic...

Odpowiedz do tematu