Wysłany: Czw 16 Lut, 2006 Śmiechu z R5 ciąg dalszy
Dzwonię dzisiaj do warsztatu. Co nowego?
Dla przypomnienia, dotychczas śmiech wywoływały:
-ubezpieczenie OC (ponad 1000zł!!!)
-wyskakujące biegi
-niedokręcony fotel pasażera
-niedomykające się drzwi pasażera
-goła felga zamiast zapasowego koła
-nieistniejący podnośnik i światła przeciwmgielne
-dziura w bagażniku
-kompletnie zużyte hamulce przednie (tarcze "żyletki", a resztki klocków nie wypadły tylko dlatego, że zaciski się nie cofały i koła były cały czas lekko hamowane)
-w lewy tylnym bębnie brak szczęk ("zżarte")
-zerwane linki od ręcznego
-kilka metrów sznurka od snopowiązałki nawiniętego na osłonę prawej półosi
-nieprzykręcony do wahacza tylny prawy amortyzator
-niepasujące tuleje wahacza przedniego
A dziś...
NOWOŚĆ!!! I to dość rewelacyjna...
Otóż mechanicy odkryli, że tylne przewody hamulcowe zostały PRZECIĘTE I ZAKORKOWANE, aby nie wyciekał płyn i hamowały chociaż przednie koła (a i tak hamowało tylko lewe).
Z A J E B I Ś C I E ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Mogę tylko obiecać, że nie będę nikogo (w tym siebie ) narażał na jazdę niesprawnym samochodem. Szef mechaników się chyba wkurzył (w końcu to ASO i pewnie ma już dosyć tego grata zajmującego podnośnik) i powiedział, że zrobi WSZYSTKO,aby R5 było gotowe na sobotę... zobaczymy.
Wysłany: Czw 16 Lut, 2006
Huzar, to se kup Justy 1.2. Tylko się nie zdziw, jak ci powiedzą, że np. centralny dyfer jest do wymiany
Ja mam wóz z (w miarę) zdrową budą i to mnie cieszy. Co do kosztów tej naprawy... wolę ich na razie nie znać.
Huzar, to se kup Justy 1.2. Tylko się nie zdziw, jak ci powiedzą, że np. centralny dyfer jest do wymiany
Ja mam wóz z (w miarę) zdrową budą i to mnie cieszy. Co do kosztów tej naprawy... wolę ich na razie nie znać.
Jeśli chciałbyś wiedzieć to w justy nima centralnego dyfra...
JEst tylko z przodu przy skrzyni i z tyłu na osi...
A i dyfry w justy się nie psują
A bude to możesz sam z żywicy zrobić hehe
jedyne subaru jakie sie nadaje do jazdy to impreza a reszta samochodów tej marki produkowanych do roku 95 to poprostu gimela tkz polecam ci huzar Reanulta
_________________ Budowa rajdówek i nie tylko ))))
jedyne subaru jakie sie nadaje do jazdy to impreza a reszta samochodów tej marki produkowanych do roku 95 to poprostu gimela tkz polecam ci huzar Reanulta
Nie mogę się z tobą zgodzić! Subaru nawet 90 rocznik wyprzedzało kadety czy astry pod względem przyczepności silnika komfortu itd.
Fiat to syf w porównaniu do subaru!
Każdy co jeździł CC i justy to powie tylko jedno ... pierd f....
Jak takie proste jest zrobienie budy z żywicy, to dlaczego jej nie zrobisz? I dlaczego nie masz tego Subaru? Może dlatego, że się nie psuje, ale jak się zepsuje to za jedną śrubkę można kupić 10 takich padak jak moja?
Kupiłem moją padakę za 1400pln, wg. Urzędu Skarbowego warta jest 2200pln... jak facet mi to powiedział, to myślałem, że z krzesła spadnę. Powiedziałem tylko jedno: jakby pan zobaczył, w jakim jest stanie... Facet na nie patrzy: OK, to wpiszemy 1500pln
Wbrew pozorom jestem do R5 nastawiony pozytywnie: to mały samochodzik z głośnym, słabym silnikiem, galaretowatym zawieszeniem, nawet zabawnie wygląda. Będzie jeszcze zabawniej, jak wystartuję.
Na razie wiem tylko jedno: na KJS będzie weselej
Nie mogę się z tobą zgodzić! Subaru nawet 90 rocznik wyprzedzało kadety czy astry pod względem przyczepności silnika komfortu itd.
Każdy co jeździł CC i justy to powie tylko jedno ... pierd f....[/quote]
no widze huzar ze jestes prawdziwym wirtuozem jazdy jak juz znasz pojecia takie jak " przyczepnośc silnika" to pierdol dalej te fiaty ale ja mysle ze powinienes to pierdolenie zaczac od tanich dziwek
Stary miał dwa używane Fiaty Tipo (jednego ma nadal). Nie dośc, że na złość fanom niemieckich samochodów nie rdzewiały (przykro mi, ale to prawda) i nie psuły się (naprawdę mi przykro) to jeszcze świtnie się prowadziły. Nikt nie robił zawieszenie z kalkulatorem w ręku a buda była super sztywna nawet po 180 tys. km po polskich drogach.
No i kosztowały te wozy tyle, co dobry telewizor
Widze, że kolega obraca się tylko w małych kręgu. Poza fiatem istnieją także inne marki ! Które cenowo wychodzą taniej niż krajowo szaleństwo! Do tego jeździ szybciej i lepiej! Zaraz ktoś pewnie walnie, że do tego części nie ma albo ceny są z kosmosu........
Niechce nikomu gadać, że ma głupie auto
Nie lubie tylko tekstów typu ja jestem zajebistym kierowcą objade wszystkich... Albo patrzcie patrzcie jaki mam bas w bagolu
Jechałeś kiedyś Subarem?
Nie. Ale nie jechałem też moim ukochanym Mercedesem W123. Ani moim ulubionym MiG-iem 21. I nie twierdzę, że Merc W123 jest "lepszy" niż auto X a Mig 21 jest lepszy niż samolot X.
Jechałem Fiatem Tipo (bokiem też), i nie twierdzę, że jest lepszy od Golfa tej samej generacji (chociaż mam podstawy, aby tak twierdzić), albo Citroena ZX albo boga Marduka.
Lepszy?
Lepiej się prowadzi? Lepiej przyspiesza? Jest bardziej elestyczny? Jest wygodniejszy? Ma lepsze fotele? Więcej mniejsca? Jest łatwiejszy w obsłudze? Mniej pali? Lepiej brzmi? Lepiej wygląda? Lepiej pracuje skrzynia?
Co to znaczy "lepszy"?
Kierowcą dobrym nie jestem! Ale stale się próbuje uczyć! I to uważam za swój plus .
Jeździłem już kilkoma autami maluch golf fiesta... itd
I z wszystkim jakie miałem Subaru najbardziej mnie oczarowało.
I nie mówie może Golf to syf owszem ja miałem hujowy model ale to dobre auto lepsze niż fiesta! Ale klasowo to najlepsze dlamnie i mojego sposobu jazdy wychodzi subaru! Dlatego wszystkim polecam....
A ostatni czasy justy jest tańsze niż CC. A jeździ lepiej! Oczywiście mówie o serii. Chyba tego nikt mi nie zaneguje.... I jeśli ktoś robi coś innego to niech robi mam nadzieje, że będzie super! Ale proszę nie mówić, że reszta to syf!!!
Nie. Ale nie jechałem też moim ukochanym Mercedesem W123. Ani moim ulubionym MiG-iem 21. I nie twierdzę, że Merc W123 jest "lepszy" niż auto X a Mig 21 jest lepszy niż samolot X.
Jechałem Fiatem Tipo (bokiem też), i nie twierdzę, że jest lepszy od Golfa tej samej generacji (chociaż mam podstawy, aby tak twierdzić), albo Citroena ZX albo boga Marduka.
Lepszy?
Lepiej się prowadzi? Lepiej przyspiesza? Jest bardziej elestyczny? Jest wygodniejszy? Ma lepsze fotele? Więcej mniejsca? Jest łatwiejszy w obsłudze? Mniej pali? Lepiej brzmi? Lepiej wygląda? Lepiej pracuje skrzynia?
Co to znaczy "lepszy"?
Tu Ci muszę racje przyznać! O własnym aucie każdy myśli inaczej i inaczej ocenia! Dla Ciebie citroen jest git! Dla kogoś innego to syf! Ale dlaczego odrazu ludzie muszą głupio gadać. Jak jeździ i sprawia Ci to radość to dlaczego masz to zmieniać.
A o subaru pisze bo uważam, że to są dobre auta! i chce żeby każdy to spróbował
Pozdrawiam
Morel i Huzar - wyluzujcie dziewczynki
Fiat to fiat, subaru to subaru i nic tego nie zmieni.
Cienki Morela to rakieta a subaru ma 4 łapy.
I tak jesteście w jednej klasie więc kiedyś się spotkacie.
Po co te nerwy
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
DeZ to podejście podoba mi się najbardziej.. Rajd i tak pokaże kto i jak jeździ. i nie liczy się furacz tylko kierowca. są tacy co pojadą nawet wózkiem z makro:)))
DeZ to podejście podoba mi się najbardziej.. Rajd i tak pokaże kto i jak jeździ. i nie liczy się furacz tylko kierowca. są tacy co pojadą nawet wózkiem z makro:)))
zbinioooo znamy takich no nie
to jest lepsze a tamto jest gorsze...a Superman by dołożył Batmanowi...
jak już ktoś kiedyś pisał...żaden z nas nie jest arabskim szejkiem i jeździmy tym na co nas stać (albo prawie nas stać:-P), większość pojazdów jest jakoś tam dłubnięta coby lepiej się jeździło - choćby bezpieczniej, każdy ma swoje wady jak i zalety (coś o tym wiem bo przez ostatnie pół roku prawie za każdym razem gdy trzeba było odpalić pchałem kaszla ) tak naprawde najwązniejsi są ci ludzie co siedzą w środku, ich podejście i dobra zabawa...
KJSy mają niewiele z racjonalnością i "normalnością" współnego szczególnie gdy idzie o pojazdy - zalety wozów seryjnych okazują się być ich wadami w tym sporcie...
Sensekhmetowi gratuluje podejścia, choćby sie paliło i waliło liczy się zabawa...do zobaczenia na Wyzwolenia (jeśli próby są jak to GTi określił przejezdne....jak nie to nie mam zamiaru się wkurzać, frustrować i jeszcze za to płacić)
a i jeszcze jedno... kiedyś jak Kulig wsiadał w Cordobe WRC to wszyscy mówili że to syf w porównaniu do Focusa, Puga czy Imprezy...On w trzech startach wygrał tym autem dwa razy a raz był drugi... nie wspominając napędzanej na przednią oś Megany, którą był 3 na Kormoranie...kierowca, kierowca i jeszcze raz kierowca, a nie samochód
_________________ "With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high."
Ostatnio zmieniony przez Z@ius Czw 16 Lut, 2006, w całości zmieniany 1 raz
Każdy co jeździł CC i justy to powie tylko jedno ... pierd f....
morel napisał/a:
no widze huzar ze jestes prawdziwym wirtuozem jazdy jak juz znasz pojecia takie jak " przyczepnośc silnika" to pierdol dalej te fiaty ale ja mysle ze powinienes to pierdolenie zaczac od tanich dziwek
Sorka jeśli Cie obraziłem
Nie miałem tego za celu!
Mam nadzieje, że na wyzwolenia podamy sobie ręke i będziemy dobrze się bawić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum