Poprzedni temat «» Następny temat
Śmiechu z R5 ciąg dalszy
Autor Wiadomość
huzar105
WRC

Wysłany: Pią 17 Lut, 2006   

DeZ napisał/a:
"pierwszy zestaw opon funduje "sponsor"... " :shock:

Namiary na tego sponsora plissssss :)

www.allegro.pl :twisted:

Sensekhmet 
WRC

Eeeee tam, używane...
...jeszcze funduje podnośnik i gaśnicę. :wink:

morel 
A-grupa

Auto: SCS

morel napisał/a:
no widze huzar ze jestes prawdziwym wirtuozem jazdy :lol: jak juz znasz pojecia takie jak " przyczepnośc silnika" :lol: to pierdol dalej te fiaty ale ja mysle ze powinienes to pierdolenie zaczac od tanich dziwek :x

Sorka jeśli Cie obraziłem :oops:
Nie miałem tego za celu! :?
Mam nadzieje, że na wyzwolenia podamy sobie ręke i będziemy dobrze się bawić :lol: [/quote]

NO JASNE :D do zo na wyzwolenia :D :oops:

Sensekhmet 
WRC

Jutro robię nalot na warsztat... ma ktoś bejsbola do pożyczenia?

qbuś
WRC

Wysłany: Sob 18 Lut, 2006   

gorzej jak ciebie bejsbolem pogonią :!:

bo nic tak nie wku..... mechanika jak klient przyprowadzajacy jakąś gimele do kapitalki do warsztatu z terminem na wczoraj :!: :!: :!:

przyłazi taki co chwile i mędzi-a jak sie już uporasz ze wszystkim w tempie serwisu rajdowego i chcesz godziwej zapłaty to słyszysz:

"Panie ile :?: Przecież ten samochód nie był tego wart.... itd."

wiec uważaj na głowe przy wejściu na warsztat :D

Klatki budujemy w http://www.ckmotorsport.eu :)

Sensekhmet 
WRC

To nie było robione na termin a wymiana hamulców i "gumek" w zawieszeniu cyba nie zajmuje rajdowemu serwisowi dwóch tygodni, nie?

Sensekhmet 
WRC

Kolejny nius:
Panowie mechanicy zaczęli składać hamulce i im wyszło, że części nie pasują do siebie. :roll: :evil: :ekipa: :podupie: :bicz:
Wiem, że wielu z was się podśmiechuje, że nie naprawiam samochodu sam, tylko oddałem do mechaników i to w dodatku do ASO (Fiata! :lol: ), ale nie zabierałem się za to, właśnie dlatego, że nie mam doświadczenia i nie umiałbym odróżnić hamulców Girlinga od hamulców Bendixa. Myślałem, że doświadczony mechanik będzie w stanie do k... nędzy zauważyć tę różnicę ale widać nie miałem racji.
Za gaźnik zabieram się sam, jeszcze zamówią jedną dyszę od Solexa, drugą dyszę od Zenitha a przepustnicę od Webera.
A zamiast wymienić chłodnicę będą usiłowali podłączyć intercooler od GT Turbo :lol:

Marko 
WRC

W ASO doświadczeni mechanicy zazwyczaj są mistrzami zmiany i nie zajmują się taką brudną robotą. A brudną robotę dostają ci co robią przeglądy i taki remont hamulcow zdarza im sie raz na ruski rok.
Oczywiście zdarzaja się wyjątki, ale to już zależy od szczęścia.

Krzywhooo 
WRC

Nikt na pewno nie podśmiewuje się z tego że nie robisz tego sam. Jest wśród nas całkiem spora grupa ludzi, którzy sami nie grzebią w samochodach.

Jeśli ktoś się z czegoś podśmiewuje to raczej z tego, że wydajesz kasę na reanimacje trupa, za którą byś mógł zbudować przyzwoity rajdowóz np. z malucha lub nawet kupić gotową rajdówkę np. muchę CC.

Nie zdziw się jak koszty przywrócenia do życia tego cuda przekroczą jego wartość. Nie zdziw się również jak po odebraniu z warsztatu auto nadal będzie sprawiać problemy. Tym bardziej nie zdziw się jeśli pojazd ten nigdy nie będzie konkurencyjny na rajdach.

Zgadzam się z Tymi co pisali, że jeździć można nawet na drzwiach. Problem w tym, że takimi drzwiami skutecznie potrafi jeździć garstka ludzi. Jeśli jesteś pewien że do nich należysz to ok, ale jeśli tylko tak Ci się wydaje to pierwszy start nauczy Cię pokory.

Albo to czego się podjęłeś jest nielogiczne albo jesteś niezwykle pewny siebie i swoich umiejętności.

http://www.luminix.pl

SAL 
WRC

Krzywhooo napisał/a:
Albo to czego się podjęłeś jest nielogiczne albo jesteś niezwykle pewny siebie i swoich umiejętności.

Albo chce być orginalny i jest optymistą :wink: Z niecierpliwością czekam, aż ci uzdolnieni mechanicy skończą te skomplikowane naprawy (hamulce i przedni zawias, to przecież hardkor) bo nie chcę stać na Wyzwolenia z aparatem :P Sensekhmet, pogoń ich :!:

qbuś
WRC

[quote="Sensekhmet"]Kolejny nius:

Wiem, że wielu z was się podśmiechuje, że nie naprawiam samochodu sam, do mechaników i to w dodatku do ASO (Fiata! :lol: ), ale nie zabierałem się za to, właśnie dlatego, że nie mam doświadczenia i nie umiałbym odróżnić hamulców Girlinga od hamulców Bendixa.

hehe uwielbiam ten serial tak jak to moowił Ojciec on jest lepszy
"Klanu"...ty jesteś lepszy od Rysia i Maciusia razem wziętych :D
Ten serial mógłby sie nazywać "Głupi i głupszy 3"...normalnie jaja w ch...

Co za debil wziął i przyjął R5 do serwisu Fiata :?: A hamulce jak ktoś potrafi czytać to bez kłopotu odróżni Girlinga od Bendixa-tylko trzrba chcieć się pobrudzić troszke...

Pozdro

Klatki budujemy w http://www.ckmotorsport.eu :)

Sensekhmet 
WRC

Moje R5 nigdy nie będzie konkurencyjne, bo startuje w klasie, gdzie seryjne auta mają dwa razy większą moc a nie są wcale dużo cięższe.
Ale też nie mam ambicji wygrywania generalki czy choćby klasy, nawet gdybym miał konkurencyjny samochód to i tak nie umiem jeździć. Ja chcę się uczyć jeździć lepiej i dobrze się bawić, jak jakiś punkcik wskoczy, to nie będę zły.
Jeżeli chodzi o nielogicznośc wyboru, to zdaje się, że jedynie słuszne pojazdy wg. forumowiczów to 126, CC/SC, ew. Łada. Mówcie co chcecie, ale według mnie mój poprzedni wybór (Panda 900) był bardzo logicznym wyborem, bo przecież lekkie, proste, tanie, mieści się w klasie... Po przygotowaniu to mogłoby być całkiem szybkie pudełko. Ale nie, to też był zły wybór, bo...
Sorry, Krzywhooo, ale znalezienie dobrego malca w dobrej cenie nie udało mi się (wiesz, o czym mówię). Taki już ze mnie frajer. Te wszystkie fajowe propozycje wyposażania gołych karoserii itp. itd. po prostu mi nie odpowiadały. Długo rozmawiałem z ojcem (kierowca malca przez 17 lat, własnoręcznie wykonany remont itp.), i wydaje mi się, że malec by się ciągle psuł, rdzewiał i sprawiał inne kłopoty. Taki już ze mnie jełop. Przypomnij mi, ile kosztuje przygotowanie porządnej budy do malca? Może jestem naiwny, ale sądzę, że jak już R5 w końcu wyjedzie z warsztatu to będzie mi się tym całkiem fajnie jeździło. Z tym ASO to był błąd, zapłaciłem/zapłacę frycowe, ale na przyszłość będę mądrzejszy. Na razie będę miał prawie całkiem zdrową budę, zawieszenie w niezłym stanie, i jakoś tam warczący silnik. To chyba dobre podstawy, aby zacząć coś tam dłubać i się bawić? Nie?
R5 1.1 to nie jest najlepszy wybór na KJS-y, ale myślałem, że całkiem niezły i kupiłem tan mały, lekki, prosty ale zaniedbany samochodzik za cenę roweru i tak już zostanie (chyba, że go rozwalę na Wyzwolenia).

Z@ius 
WRC

Krzychu a czy za kase jaka poszła na pomarańczowego stwora nie można było kupić czegoś innego??? można było wybierać i przebierać (inna kwestia to płatności ratalne:-)) ale jeździsz bąkiem bo jakby nie patrzeć jest to mega stwór i daje przy tym dużo zabawy i uczy także

Try3ek
WRC

co do malucha to masz troszke racji bo ja mojego już drugi weekedn reanimuje, jak narazie są postępy, jeździ ale nie hamuje:( ale jak go poskładam porządnie to uwierz wytrzyma to naprawde długo. Choć większość tego co tam jest zrobione nie zrobyły moje ręce ale jest naprawde dobrze zrobiony, a to co mam do zrobienia wynika z tego że stało sobie w garażu przez pół roku, a od stania też co nie co sie potrafi popsuc

RUFF
A-grupa

Nie włączalem sie do tematu, Ale wiem coś na temat reanimacji trupów. Mój malec to 76r, i doprowadzenie go do jezdnego stanu i przygotowanie do rajdów kosztowało mnie z 5x twoje renoo, a znam sie na tym i wszystko sam robie, przygotowuje silniki itp.. Z tego co wiem to to chciałeś mieć jak najtańszy pojazd, wiec za chiny nierozumiem co ty robisz. Chcesz komuś udowodnić że z auta którego miejsce jest już na złomie storzą ci cokolwiek co bedzie jeźdić? bo jeśli tak to nie tędy droga, pomyśl co jak np padnie co skrzynia silnik cokolwiek wiesz ile te podzespoły kosztują? W pewnym momencie stwierdisz że niemasz już kasy i cała praca pójdzie na marne, a auto nigdy nie wyjedzie z tego co piszesz to naprawa to ok 2000 OC 500 + przegląd 100 a przygotowanie do rajdów to kolejny min 1000?... Liczyłeś kiedyś te koszta??

DeZ 
WRC

Sensekhmet - no i wreszcie doszliśmy do sedna. Albo zabawa albo hardcore.
Ja swoją potwornie mocną 900 (szacowane ok 39 koni :D ) praktycznie nie mam co szukać na żadnym rajdzie bo nawet malce są mocniejsze.
Ale zabawa dla mnie jest najważniejsza. Fakt, że potem mam puchar za pierwsze miejsce będąc jedynym w klasie ale to nie moja wina, że jeżdżę unikatem :)
A co do unikatów to widzę, że jest nas już dwóch :)
Inna sprawa, że ... no cóż R5 z Twojego rocznika ominął bym szerokim łukiem ale gratuluje odwagi.

Sensekhmet 
WRC

Po prostu tak wyszło. Zawsze było tak, że w KJS jeździło wszystko co miało koła, więc nie rozumiem całego zamieszania.

Sensekhmet 
WRC

Jeszcze coś. Bez urazy, RUFF, ale jak słyszę "chcesz coś komuś udowodnić" to mnie ch... bierze. Co udowodnić? Po prostu mam taki samochód jaki mam, co to ma do udowadniania czegokolwiek? A może kolor mojego kasku, jego kształt i model też coś będą udawadniać?

Krzywhooo 
WRC

Dobra, chyba się pomyliłem ale wydawało mi się, że chcesz auto do KJSów. Weź kalkulator i popraw mnie ale wydaje mi się, że za sam fakt wyjazdu R5 na drogę wychodzi koło 3- 3,5tys. A to będzie SERIA. Będziesz musiał wydać jeszcze jakieś 2tys, żeby to się nadawało do rajdów.

Miałbyś za to dwa full wypas bękarty, dobrego, wyposażonego CC(polecam ogłoszenia z aktualnego WRC) lub full wypas ładziare i drobne na zupę.

Wybacz, ale Twój ojciec jeździł seryjnym maluchem i używał go do celów przemieszczania się. Myślisz, że R5 się nie będzie psuło, nie będzie rdzewiało i będzie pancerne?

Według mnie to Tobie się po prostu nie chciało dłużej poszukać a byłeś w niezłym położeniu bo było pare osób, które by Ci w tym pomogły. Poczekałbyś troszkę dłużej i miałbyś pełen obraz sytuacji i gwarantuje, że wydałbyś połowę tego co Cię łącznie będzie kosztowało R5.

Majkel ma 100% racji. Mogliśmy wybierać i wybraliśmy wersje raz a dobrze. Polecam takie podejście wszystkim, ja nie żałuję.

Zabawa zabawą, umiejętności umiejętnościami ale za jakiś czas będziesz wiedział jak się jeździ (przy dobrych lotach) i co?? Nie będziesz chciał jeździć po wyniki?

Ostatnio zmieniony przez Krzywhooo Nie 19 Lut, 2006, w całości zmieniany 2 razy  

DeZ 
WRC

Nie no czegoś tu nie rozumiem :?
Skoro Sensekhmet ma prawo jazdy to wnioskuję, że może również legitymować się dowodem osobistym co - jak sie domyślam - skutkuje pełnoletniością a więc 100% odpowiedzialnością za swoje czyny.
Więc czego Wy od niego chcecie ? Dokonał wyboru i jego brocha czy się na nim sparzy czy nie.
Wyluzujcie ciut.

RWD maniak
WRC

Kur%$$ mać ale debata. Dajcie juz spokoj, kolo kupil sprzet jaki chcial i to on bedzie pakowal kase w niego.Ruff wklada w bekarta mase siana po choyyaaa???? Patt i ja wkladamy kazdy grosz w ladziary po choyaaa?? a dlatego że kochamy nasze rajdowki. Dla jednego bedzie to chore ze ktos w trupa wklada tysiaki a drugi zrozumie ze to poprostu pasja.

Sensekhmet 
WRC

Krzywhooo, nie chcę Cię urazić, ale jakież to lukratywne oferty dla mnie znalazłeś? Tego malca za 600pln? Widziałeś go krótko przed sprzedażą? Naprawdę uważałeś, że byłby to dobry wybór? Jeżeli rzeczywiście jakieś oferty szykowałeś to przykro mi, nic o tym nie wiedziałem i dlatego nie poczekałem.
Naprawdę nie rozumiem irytacji niektórych. OK, zrobiłem głupio, popełniłem błąd, zmarnowałem kasę, itd. itp. mea culpa. Winię swoją głupotę i brak doświadczenia (nie rozumiecie? MÓJ PIERWSZY SAMOCHÓD, M Ó J ! ! !) oraz pośpiech, niecierpliwość i działanie pod wpływem impulsu. Jestem jak dzieciak. Nie policzyłem (nawet do głowy mi nie przyszły dodatkowe koszty), nie pomyślałem, pospieszyłem się. OK?
Osobą wkurzoną powinienem być ja, a nie Wy.

RUFF
A-grupa

No to sie wydalo ostatnim postem potwierdziłeś co wszyscy chcą ci udowodnić masz 23 lata tak, znalazłeś sobie unikalną skarbonke... Życze z całego serca powodzenia jeśli cierpiałeś na nadmiar gotówki to niech cie to na przyszłość czegoś pożytecznego nauczy, bynajmniej czy warto sie tak na ten temat rozpisywać? lepiej ten czas co siedzisz przed kompem to poświeć na zakupi jakieś narzedzi książki obsługi tego samochodu (bo napewno sie przyda) i skoro już taką droge wybrałeś to chociaż wyciągnij z tego jakieś wnioski, nauke mechaniki, prowadzenia (jeśli do tego dojdzie) itp. pozdro I oby takich zapaleńców było wiecej a nie tracenie kasy i czasu w inny sposób i na inne cele.

Krzywhooo 
WRC

Powodzenia, widać każdy się musi uczyć na swoich własnych błedach.

Ostatnio zmieniony przez Krzywhooo Nie 19 Lut, 2006, w całości zmieniany 1 raz  

Sensekhmet 
WRC

Książkę obsługi zamówiłem tego samego dnia, co kupiłem samochód :mrgreen: teraz powoli sprzątam garaż i zbieram narzędzia itp.

Sensekhmet 
WRC

Prosi o pomoc?
Pewnego czwartku...
Ty: Wiesz co, jest przygotowany malec za 600pln
Ja: Super!!! Tylko, czy się uda, itp. itd.
Tak to się zaczęło. To była Twoja inicjatywa i dzięki Ci za to, bo efektem tego było rozruszanie "sponsorów". Pomogłeś mi, bo to ja pierwszy dowiedziałem się o ofercie, muszę przyznać. Z oferty nie skorzystałem, bo na moje niefachowe oko pojazd wyglądał kiepsko.

Sensekhmet 
WRC

Przykro mi, że ten mój grat wywołuje tyle niekoniecznie zdrowych emocji, gdybym wiedział, że tak będzie to bym pewnie kupił coś innego albo w ogóle nic.

RWD maniak
WRC

Dzizas człowieku wiesz co to jest edytowanie postow?????? Ładny burdel zaczyna sie tu robic :evil:

Sensekhmet 
WRC

Racja. Robi się burdel i psuje atmosfera, ja kończę pisanie na forum o R5.

Z@ius 
WRC

Sensekhmet nawet się nie przejmuj...zazdroszcze Ci podjarania jakie towarzyszy pierwszemu startowi...jeszcze raz, KJSy nie mają nic z logiką i szczególnie ekonomią wspólnego, nieważne czy ktoś jeździ kaszlem czy Lancią Deltą S4...

OGNIA NA TŁOKACH I BYSTREGO UMYSŁU!!! POWODZENIA!!!
a no i tony dobrego humory, zresztą i tak na pewno się ubawicie po pachy!!! będe wam kibicował

Odpowiedz do tematu