Generalnie mowil ze zna sie na oponach sportowych i ciezko mu mowic o drogowych. Najlepsze cisnienie to od 1.9 do 2.3 bara i wiecej nie trzeba bo i tak sporo rosnie po rozgrzaniu i ze liczy sie ilosc gumy przylegajaca do asfaltu ( na suchym oczywiscie)
moje uwagi na temat imprezy:
- od 08.30 do 12.30 nic sie nie dzieje poza krotkim objazdem trasy (umieramy z nudow)
- pozniej start i czekanie w kolejce do 1 proby, pozniej godzina do 2 proby, 3 i 4 juz bez czekania
- po petli znowu czekamy i od nowa to samo
- pomiar czasu na stopery to juz myslalem ze na takich imprezach i za takie wpisowe nie wypada
- startujemy do proby po zjechaniu na mete poprzednika (dla mnie bez sensu, ale wynikalo to z takich a nie innych prob )
- 1 proba na malucha takie krecenie sie na placu przejezdzajac 2 kolka na tej samej probie
- 2 proba dla mnie troche wymuszona
- 3 i 4 proba spoko takich by sie chcialo wiecej
- ogromne roznice w czasach na probach miedzy zawodnikami (co wynikalo przede wszystkim z jazdy nawigacyjnej - za ktorymi oponami skrecic i tak dalej - a nie rajdowania przynajmniej na 1 petli)
- Kuchar na gazie na koniec imprezy hehe
- przyjechalo ok. 38 uczestnikow, jakby bylo zakladane 60 to bysmy wyjezdzali z Debrzna o 20 jak nie pozniej
- bylismy tam 9 godzin z czego 20 minut bawilismy sie jezdzac, a ponad 8 godzin nudy
Jak organizatorzy troche bardziej nowoczesnie podejda do tematu to bedziemy tam jezdzic czesciej. Potencjal jest. W kazdym razie z rallysprintem nie mialo to nic wspolnego to byl zwykly KJS.
Mimo wszystko bardzo bym chcial zeby sie im udalo bo przynajmniej bedzie nowe miejsce do startow, ale jak 2 runda bedzie podobna to niestety nie jedziemy
_________________ Automobilklub Bydgoski Race&Rally Team
Zamieszczamy dla zachęcenia kilka zdjęć tego co Was czeka. Ciekawe nawroty i zakręty.
<i>(strzałki pokazują kierunek pierwszego dnia. Drugiego rajd będzie się odbywał po tych samych trasach ale w przeciwnym kierunku)</i>
o! to się zapowiada impreza o zupełnie odmiennym charakterze od dwóch poprzednich (szczególnie fragmenty na ostatnich zdjęciach)? czyżby dróżki wokół garaży popadły w niełaskę?
Jak tym razem było pod względem wyrypu? Na parapetówie było trochę bo ostatnio lekko obniżyłem auto i nie mam płyty, a wybrałbym się na kolejną imprezę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum