Zima dla niektórych to okres nielubiany, mrozy, ślisko, to wszystko sprawia że odliczamy dni do zbliżającej się wiosny, jednak rajdowcy postrzegają tę porę roku jako świetną możliwość pojeżdżenia autem bokiem oraz sprawdzenia swoich umiejętności w ekstremalnych warunkach.
WRC Pleszew już po raz drugi pragnie wesprzeć akcję Jurka Owsiaka i 9 stycznia 2011 roku podczas 19 finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy zaprasza wszystkich do włączenia się w akcję RAJDOWY PLESZEW DZIECIOM.
Tego dnia, w godzinach 9:00-15:00, na terenie OHP organizujemy dla Was arcy ciekawy ZIMOWY ODCINEK SPECJALNY, z długimi poślizgami oraz specjalnie uszykowaną na tę okazję sztuczną HOPKĄ. Zobaczycie rywalizację blisko 30tu maszyn rajdowych, będziecie mieli okazję wylicytować przejazd autem na kolcach, jeepem lub quadem.
Emocje z tym związane na pewno zelektryzują wszystkich, którzy przybędą w tym dniu i zechcą ciekawie spędzić niedzielę przy największym ognisku w Wielkopolsce.
O ile wiem to impreza również dla Was. Będzie lista startowa a wpisowe pójdzie na wiadomy cel. Będzie pomiar czasu, wyniki a nie wykluczone, że i oficjalny zwycięzca
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Auto: Mini
Wysłany: Sro 29 Gru, 2010
Tak sobie myślę ,że skoro na plakacie NEW MINI to i ja moim niebieskim Mini bym chyba musiał sie pofatygować..:)
_________________ Czasem na drodze spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
ja się zastanawiam, dam znać jeżeli się zdecyduję
mapka już jest i mam 2 pytania:
- orientacyjnie ile będzie przejazdów, niekoniecznie na czas, bardziej chodzi mi o "ilość" jazdy?
- jaka jest przewidywana nawierzchnia przy pogodzie zgodnej z prognozą http://new.meteo.pl/um/ph...col=192&lang=pl ?
Ilość przejazdów zależy od ilości zawodników. Wydaje mi się że 4 przejazdy są bez problemu do ogarnięcia a następne to już zależą od kilku czynników m.in. pogodowych.
Info z wczoraj - jest lodowisko ale i piasek przygotowany żeby nie było horroru ja niegdyś na Yeti w Lesznie - www.dez.civ.pl/a/lod.avi To chyba z roku 2006
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Ostatnio zmieniony przez DeZ Pią 07 Sty, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Auto: Fiat Seicento 1.1
Wysłany: Pią 07 Sty, 2011
Nawierzchnia najprawdopodobniej będzie w miarę asfaltowa początkowo miał być to typowo zimowy odcinek no ale pogodę mamy jaką mamy i śnieg z odcinka znikł pojawił się sam lód ale jutro wpadają koparki i przygotują nawierzchnie także smiało zapraszamy cel szczytny i zabawy na pewno będzie mnóstwo
Mimo roztopów kolejny raz było zaje...fajnie. Fragmenty asfaltu przeplatane lodowiskiem dały sporo frajdy. Próba miała kilometr i "trochę" .Chłopaki maszyn nie oszczędzali co będzie widać na fotosach. Kaski też zebraliśmy sporo więcej niż rok temu.
Przejazd 4x, z wyników odejmowany najgorszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum