Poprzedni temat «» Następny temat
Rajd Wyzwolenia m. Poznania
Autor Wiadomość
AdamB
[Usunięty]

Wysłany: Nie 26 Lut, 2006   

Jeśli już tak dywagujecie czysto teoretycznie to na samych próbach wygrał Łukasz Janiak w Ladzie...

Piotr_1
WRC

GTi napisał/a:

w takim wypadku proponuję zmianę pilota albo czajnika - zależnie od tego, co w tym wypadku zawiodło... :>

A to ci! Jak się troszczy o wyniki mojego auta! Na przyszłość możesz pomóc i udzielić kilku rad początkującemu kierowcy przed rajdem, albo chociaż kup nam paczkę fajek (mocne czarne) :>

Z@ius 
WRC

Cytat:
Jeśli już tak dywagujecie czysto teoretycznie to na samych próbach wygrał Łukasz Janiak w Ladzie...

nie widziałem u Łukasza żadnych kar za spóźnienia na PKC więc chyba wynik końcowy - ten oficjalny pokrywa się z naszym teoretyzowaniem...zresztą oficjalne wyniki są jedne jak już niedawno rozmawialiśmy...najważniejsze żeby nie zrobić z naszego KJSa nawigacyjki..:-)

AdamB
[Usunięty]

Chodzi o to, że Łukasz złapał dyskusyjne 5 s. za metę kiedy tylna oś pokrywała mu się z linią słupków. Tak samo teoretycznie mógłby nie mieć tej kary jak każy inny innej... Ma ją jednak i tak jest w wynikach...

Patt 
WRC

kolejna, nie majaca sensu dyskusja sie zaczela :? , beda kolejne rajdy i moze wtedy kto inny przeleci mete a kto inny spozni sie na pekac i wszystko ulozy sie inaczej

Padera 
WRC

Ja dałem ciała i dlatego napisałem ze wynik z prób był najlepszy, odwalić sie, kazdy miewa zaćmienie umysłu.
A jeśli chodzi o kupowanie fajek to wszyscy zainteresowani wiedzą o co chodzi, ja na jednym rajdzie nie pale 3 paczek.

RWD maniak
WRC

Szczerze mowiac jestem troche rozczarowany rajdem. Jechalem "Wyzwolenia" dwa lata i rok temu i spodziewalem sie ze proby sie powtorza. Zawsze AW udawalo sie zrobic proby wokol roznych budynkow,obiektow gdzie trasa biegla uliczkami z roznymi typami nawierzchni a w tym roku ZONK wiekszosc prob to pacholkolandia. A co do opisu dojazdowek to rece mi opadly. Pilot w sumie juz doswiadczony ale on tez juz nie dawał rady, ale w koncu udało sie osiagnac mete i nie spoznic na zaden pekac.Jesli chodzi o wynik to niczego lepszego sie nie mogłem spodziewac, jazda tapczanem wsrod pacholkow do najlatwiejszych nie nalezy a na dodatek bunia zostala odpalona po 2 miesiacach postoju i dopiero w piatek wyjechala z krzakow. Takze bez treningu i obycia sie pojechalem na rajd czego efekty widac na filmie :twisted:
http://rapidshare.de/file...driver.avi.html

Z@ius 
WRC

jasne że gdybanie nie ma za dużo sensu...pisałem tylko Paderze co i jak po usunięciu kar z PKC wygląda...

Padera proponuje sprzedawać na rajdach fajki na sztuki :D dorobisz się milionów!!!

Matisso 
A-grupa

[...cieszy mnie fakt że da się powalczyć z większymi RWD. dobrze że jest co poprawiać na przyszłość...]

Chlopaki tym pomaranczowym ferrari powinniscie bic sie o generalke na probach 20-40 sek a nie cieszyc sie z walki z wiekszymi RWD!!!

A tak w ogole to czekam z niecierpliwoscia na relacje filmowa. No i proponuje na nastepnym rajdzie ufundowac jakas nagrode dla Pana LEH'a za profesjonalne nagrania zrajdow - chyba kazdy sie cieszy ze moze sobie troche poogladac "jak to bylo"

No i gratulacje dla wszystkich scigantow za kazdy wynik

Krzywhooo 
WRC

Matisso napisał/a:

Chlopaki tym pomaranczowym ferrari powinniscie bic sie o generalke na probach 20-40 sek a nie cieszyc sie z walki z wiekszymi RWD!!!

Powstaje powoli małą mitologia związana z pomarańczkiem, a tu na przykład bąk srebrny (po Klimkiewiczu) jest mocniejszy od naszego.

... a jeśli kiedyś dojdę do poziomu Tomka Porawskiego, to obiecuję że będę się bił o generalkę :-)

http://www.luminix.pl

qbuś
WRC

Wysłany: Pon 27 Lut, 2006   

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH WYGRANYCH.SZCZEGÓLNIE TYCH DZIĘKI KTÓRYM PUCHARKI ZOSTAŁY W POZNANIU :twisted:

GRATULKI DLA CHŁOPAKÓW W RWD TROPHY ale wam zazdroszczę.

Co do rajdu to z punktu widzenia kibica(widziałem próby w Luboniu,Rampę i na torze).To torowe próby to wiadomo sprawdzona opcja-szkoda jedynie że pogoda nieumożliwiła przejazd LASU.

Pozostałe próby znam z mapek,ale tak "pachołkolandia" na el.PPAiK jest conajmniej nie na miejscu-MAMY W POZNANIU LEPSZE LOKALIZACJE(kjs Wyzwolenia z lat ubiegłych):
Biedrusko,bunkry na Lutyckiej,kotłownia,próba na Jasielskiej(kjs Winogrady)

to mysle przykłady gdzie pachołki zostały by zmninimalizowane to wyznaczenia miejsc niebezpiecznych( ich jaskrawość) czy ewentualnie startu lub mety :twisted: A impreza byłaby troszke bardziej kompaktowa.
Wiem,wiem ktoś powie że gdzie "uroczysty" start pod Deltą,a gdzie Biedrusko,kotłownia...tor :?: Ale chłopaki z KRPP(A.Poznański-sorry :wink: ) na Juwenaliach pokazali że to wykonalne-start Polibuda itd.

Jeżeli Leszno robi te same próby co roku(relacja bardziej doswiadczonych KJSowców) to DLACZEGO w Poznaniu nie mozna zrobić z 15 prób(bez pachołków) i powtarzać ich co roku na Wyzwolenia :idea: :?:

Itinerer :!:
Widziałem dzieki uprzejmości załogi nr.1 Płaczek/Płaczek.To z mojej strony tyle że narysowany od dołu do góry :!: Dlaczego tak :?: Dlaczego przez lata byl z góry na dół a teraz taka rewolucja.
Tu nasuwa sie sugestia do klubów naszych poznańskich lub ogólnie PZM itd.Czy nie mozna wprowadzić jednakowego itinerera-niewiem jakiś wspólny program w którym sie go rysuje czy coś(nieznam sie mechanik jestem). :idea: Wspólny dla wszystkich el.PPAiK lub chociaz okręgówek.Co by w każdym mieście na rajdzie ameryki nie odkrywać.

Po za tymi uwagami rajdzik był O.K dopisała frekwencja,była walka.Sławek i ekipa AW dzięki za wszystko...Do zobaczenia na kolejnym rajdzie,oby już w 125p. :twisted:

:oops: Ale się rozpisałem :wink: Mam nadzieje że nikogo nieuraziłem,bo nie taki miałem zamysł,przecież ja też jestem AW.Podzieliłem się tylko moimi spostrzeżeniami...Ale chyba moge.POZDRO

Klatki budujemy w http://www.ckmotorsport.eu :)

Odpowiedz do tematu