Poprzedni temat «» Następny temat
Rajd Wyzwolenia m. Poznania
Autor Wiadomość
wampir
eNka

Wysłany: Czw 23 Lut, 2006   

Widze ze ostra dyskusja sie wywiazala nt tego CLK ;)
Panowie, nie cieszcie sie tak, moze sie okazac na starcie ze kierowca wystartuje innym autkiem (w co watpie, ale to mozliwe), wiec powstrzymajcie komentarze do soboty ;)

A przy okazji sie przywitam ;)
Niektorzy mnie pewnie kojarza z poprzedniej soboty a inni zapewne poznaja w ta sobote :)
Zycze wszystkim powodzenia :D

1988 Porsche 944 (Alpine White) - sold :(
1989 Porsche 944 Turbo S (Alpine White) - stock and happy about it :twisted:

Sensekhmet 
WRC

Yyy, 7:30?
To chyba na BT będę się dopiero budził...

mlodyyy
A-grupa

Doznalem szoku jak zobaczylem liste startowa W klasie 3 jest juz 20 aut... To bedzie piekny rajd oby fura dala rade 8)

"POSTRAWIAM WYSZYSTKICH POLAKOW" Papa

stef
nowy

Wysłany: Pią 24 Lut, 2006   

witam

czy mozna sie dowiedziec gdzie sa zlokalizowane proby? a przynajmniej te pewne np. las? bylbym wdzieczny za jakis jasny opis jak tam dojechac, albo dokladne wspolrzedne geograficzne, jezeli ktos zna. z gory dzieki

pavel
eNka

Na moje oko Sz9 do Sz13 oraz Superoes sa na terenie Toru Poznan. Co do lokalizacji pozostalych oesów to niech wypowie sie ktos bardziej wtajemniczony.

AdamB
[Usunięty]

Większość prób będzie w zupełnie nowych miejscach. Od próby Sz9 wjeżdza sie na tor i tam w sumie jest wszystko jasne. Próba sz6 była rozgrywana w zeszłym roku. Jest to obok jakiejś bliżej nieokreślonej stacji. Generalnie dla wszystkich będzie to coś nowego.

Odnośnie doboru opon to od 2 tygodni z kim nie rozmawiam to kazdy zadaje to samo pytanie. Każdy wybór wydaje się być w tej sytuacji dobry... Jednak jeden będzie pewnie tylko właściwy. Wszystko okaże się w sobotę.

Sławek AW
eNka

witam wszystkich w przed dzien imprezy
dziekuje wszystkim za duze zainteresowanie rajdem mam nadzieje ze nie zawiode wraz z ekipa org. Waszych oczekiwan. chcialbym odpowiadziec na wszystkie pytania od Was ale to nie mozliwe. w dyskusje o liscie zgloszen nie wchodze ale co do prob mysle ze troszke moge jak widzicie glowny ciezar prob znow jest na terenie toru mialo to wygladac inaczej wg perwszych zalozen ale wtedy na oknami bylo -20'C , a teraz sami widzicie. proby sa na placach/terenach utwardzonych. trasa tez jest nikomu nieznana. bylismy zmuszeni odwolac probe LAS !!! w zamian bedzie szybka proba na torze z delikatnym zwalniajacym slalomem w zakrecie. na pytania o publicznosc powiem tak zapraszem na tor po godzinie 14 pojawia sie pierwsze zalogi tu bedzie mozna bezpiecznie ogladac zmagania zawodnikow. pozdr do zobaczenia jutro 0 7;30

AdamB
[Usunięty]

Jedna moja wielka prośba do ciebie Sławku. Nie wiem jakie sa założenia ale zróbcie start klasami, tak, żeby stawka w danej klasie miała podbne warunki, a nei jakies losowania bo to nie ma sensu. Los zadecyduje wowczas po czesci o wynikach. Pisze tak zapobiegawczo bo podejzrewam patzrac na lsite startowa, ze decyzja odnosnie startu kalsmai jzu zostala podjęta.

SAL 
WRC

Próba na torze zamiast lasu? jak dla mnie fajna zamiana, w lesie i tak pewnie by się niektórzy zagrzebali w tym błocku :wink: Mam tylko nadzieję, że potwór (R5) się pozbiera do kupy i pojedzie... :P

artuuro
WRC

No mi tam bardzo lasu bardzo szkoda bo widzialem tam szanse dla swojego audika co to na asfalcie zbytnio nie pocisnie.

Poza tym zarezerwowalem miejsca w

PIWNICY RAJDOWEJ na ul. SZEWSKIEJ an wieczor wiec kto bedzie mial ochote zakonczyc zawody z browarkiem to zapraszamy!!!!

LEH
WRC

Ja bardzo chciałbym wiedzieć, gdzie będą próby poza torem (chociaż mniej więcej), bo w przeciwnym razie relacja będzie tylko z toru. Gdybym miał jakieś info, to coś jeszcze przed torem by się nagrało.
Czy superoes będzie na koniec imprezy i czy będzie liczony do klasyfikacji?

Kristo
WRC

LEH napisał/a:

Czy superoes będzie na koniec imprezy i czy będzie liczony do klasyfikacji?

1. TAK
2. NIE :wink:

Krzywhooo 
WRC

Co do obecności w Piwnicy Rajdowej po imprezie to ja zgłaszam, że przybędę osobiście swoją osobistością ... a jak nikogo nie będzie to będę pił (soczek oczywiście) i mówił do lustra.

yo

http://www.luminix.pl

Piotr_1
WRC

Najwprzód rajd! Potem picie!

SAL 
WRC

Wysłany: Sob 25 Lut, 2006   

Za oknem -4 stopnie, prawie nie wieje, przewidywany wzrost temperatury do wartości dodatnich około południa :wink: Za nicałą godzinkę ruszamy w stronę Poznania. Połamania wahaczy wszystkim :twisted:

Try3ek
WRC

i jak jak chwalić sie, wiem z e dopiero za 40min będą nagrody:P
Szkoda że nie dotarłem popatrzeć sobie...czekam na jakaś relacje:)

Agniess 
WRC

Auto: w marzeniach

No tez chcialabym cos wiedziec ..
Moglam byc tam, ale tata nie chcial ze mna jechac.. a ja tak bardzo chcialam popatrzec.. no coz... tak bywa..
Jakies relacje by sie przydaly chociaz, bo zamiast byc tam to ja siedze w domu i sie ucze WOSu .. :evil:

zbiniooo
eNka

było w pytke:) rajd pierwsza klasa.

mlodyyy
A-grupa

No co ty mowisz 8)

"POSTRAWIAM WYSZYSTKICH POLAKOW" Papa

AdamB
[Usunięty]

E tam jakiś niemeicki złom typu BMW, Mercedesy I Porsche.... Pierszwe dwa miejsca w RWD wyciągnęły Lady ;-)

wampir
eNka

Ojojoj, nie obrazaj porzadnych autek ;) Jak na pierwszy raz w KJSie uwazam ze calkiem niezle nam poszlo :D

Łukasz 
A-grupa

Ze swojej strony (a moge powiedziec to na podstawie Sz5 ktora mialem przyjemniosc sedziowac) moge powiedziec ze rajd byl udany. Zawodncy dopisali, pogoda a w szczegolnosci temperatura ciut mniej, ale nie bylo az tak zle. Pogratulowac chce wygranym, a takze tym wszyskim dla ktorych byl to pierwszy KJS. Mam nadzieje ze na stale wpiszecie sie z krajobraz lokalnych imprez i bedziemy sie razem "bawic" w przyszlosci.

Szczegolnie chce pozdrowic kolege Darka z niebieskiej Subaryny, za sportowa postawe. No i oczywiscie gratuluje wygranej generalki.

Sensekhmet 
WRC

Jako jeden z debiutantów uważam rajd za udany. Co prawda zajęliśmy ostatnie miejsce w klasie, ale żadnych słupków nie potrąciłem, żadnej taryfy nie zaliczyłem, jak się okazało spóźnień też nie było, pilot, samochód i ja bez uszkodzeń.

Co było niezbyt fajne:
-kłopoty ze skrzynią (nie zawsze obecne jedynka i prawie zawsze nieobecna trójka)
-przygasający na nawrotach silnik
-obsuwy moje (ruszanie na SZ Rampa, prawie manewr typu Miami Vice na jednej próbie przy cofaniu, chyba słynne już ustawienie się OBOK mety na kartingu) i drobne pomyłki pilota :wink:
-kilka prób było ciasnych i przez to... za krótkich

Co było fajne:
-nie byliśmy ostatni w generalce
-auto dojechało
-świetna zabawa
-zmienna nawierzchnia (wyzwanie)
-walenie kaskiem w dach na kartingu!!! :twisted:

DeZ 
WRC

Wampir - widzę po wynikach (www.aw.poznan.pl), że Twój plan minium został zrealizowany z nawiązką :wink:
Kilka słów o rajdzie. Ogólnie było ok a nawet dobrze. Najlepsze próby oczywiście na Torze Poznań z kartingiem w roli głównej bo te z pierwszej połowy rajdu ... Ja znam dobrze problemy ze znajdywaniem miejsc i generalnie bierze się co jest ale próby typu "grzyb" i podobne osobiście bym nie realizował.
Zamiast tego 2x karting + "labirynt" i było by baaaardzo przyzwoicie.
Mała uwaga do Sławka - część sędzów nie bardzo wiedziała co i gdzie wpisywać do karty drogowej i tak to trochę śmiesznie wyglądało jak ja z numerem 5 tłumaczyłem o co biega. Ciekawe co mieli w kartach zawodnicy 1 - 4 :?
Żeby nie było niedomówień wyjaśnię, że moje 3 a nie 4 miejsce w klasie to wynik poprawienia błędu (10 zamiast 60 punktów) który znalazł się w wynikach prowizorycznych.

wampir
eNka

DeZ: dzieki, rzeczywiscie plan minimum wykonany ;) I nawet jeszcze kilku bylo za mna :D Szkoda tylko ze jedna probe pomylilismy przy przejezdzie a na drugiej przelecialem przez linie mety + prawie zupelne odpuszczenie kartingu (ojjjj, szkoda mi zawiechy na szutrowa czesc trasy).
Niestety po raz kolejny przekonalem sie ze 944 to nie autko na KJSy czy proby zrecznosciowe gdzie trzeba duzo krecic (duze auto, malo skretne, do tego reczny po lewej stronie kierowcy), ale musze przyznac ze bardzo dobrze sie bawilismy, napewno gdy bedzie mozliwosci i czas postaramy sie wpasc znowu i to moze troche wieksza ekipa prosiakow ;) Przyjechalismy zeby sie pobawic a nie walczyc o miejsce i musze przyznac ze udalo sie :)
Gratuluje wszystkim zajetych miejsc :)

Sensekhmet 
WRC

W zeszłym roku byłem kibicem i nie widziałem wszystkich prób, ale chyba nie było takiej, której przejazd zajmowałby 20 sekund (SZ 2)? :shock:

DeZ 
WRC

Kilka kiepskich fotek.
http://www.dez.civ.pl/moj...ik-2/index.html

Sensekhmet 
WRC

Jeżeli znajdziecie zdjęcia lub filmy z imprezy zamieśćcie linka.

DeZ 
WRC

Widzieliście różnice w generalce między 1 a 2 - 0,26 sek :!: :shock:

SAL 
WRC

Krótki film z babajagi, nic więcej nie kręciłęm, bo zimno w palce :P

http://213.199.217.59/~sal/tmp/babajaga.wmv

Było fajnie, bo trup dojechał pomimo dziwnych objawów przed rajdem. Poza tym, pragnę zauważyć, iż Renault 5 objechało Mercedesa CLK :lol: Czekam z niecierpliwością na klip z rajdu. Super OS zza szyby pomarańczowego kibelka wyglądał fantastycznie :wink: A co do prób, to na przyszłośc proponuję coś dłuższego... 20 kilometrów dojazdu i dwa pachołki na krzyż? Hm...

Odpowiedz do tematu