Poprzedni temat «» Następny temat
Rajd Wyzwolenia m. Poznania - po rajdzie
Autor Wiadomość
szwabik 
eNka

Wysłany: Sro 14 Mar, 2007   Re: inkoguto incoblanko

GTi napisał/a:
marekfoxik napisał/a:

obiecujemy że będą zmiany, dobierzemy ludzi, zostawimy sympatyków,fanatyków i profesjonalistów , ale to musi potrwać.Myślę że nasze kolejne imprezy będą coraz fajniejsze

brzmi obiecująco. ciekawi mnie czy uda się zrobić w Poznaniu imprezę lepszą od tej ostatniej... moim zdaniem jedyna szansa na podwyższenie poziomu i przebicie "magnolii" i "brodnicy", to zrobienie rajdu dwudniowego...

Mysle ze za rok moze byc tylko lepiej. A dwudniowa impreza to swietny pomysl, generalnie taka ilosc odcinkow jaka byla troszke mnie zmeczyla, ale to moze dlatego ze to moja pierwsza impreza w tym sezonie...

szym
eNka

Wysłany: Sro 14 Mar, 2007   

A kto odpisze na pytanie DeZa odnosnie obowiazywania tej 40tki?
Bo mnie to tez frapuje... Tez mi sie wydaje ze obowiazuje do najblizszego skrzyzowania i finito.

herbi
A-grupa

Skrzyżowanie odwołuje znak, a skrzyżowanie to są drogi utwardzone np.asfalt chyba min 30m musi byc żeby uznac tą ulice za drogę utwardzoną, tam były krzyżówki, ale nie z drogami utwardzonymi, a odwołania znaku nie było, dlatego znak obowiązywał

jjb
[Usunięty]

WIatm :-) imprezka dwudniowa to super pomysł ale czy będą chętni ? a co do 40km/h i radaru to łapał WAS policjant z ponad 15 letnim stażem pracy więc nie powinno być wątpliwości... pozdrawiam ;-)

zbik
nowy

Ja tam widzialem dzieciaka z radarem a policjant to z boku siedzial.
Do GTi- drobna awaria silnika ale do Magnoli naprawimy i znow powalczymy ;-)
Co do upalania na kartingu to info bylo w komunikacie nr1 i po zapytaniu sie pani na BK odeslala nas do biura po dalsze informacje gdzie uzyskalismy ze mozna jezdzic ale po malej petli i powrot przez przelotke.

DeZ 
WRC

Wysłany: Czw 15 Mar, 2007   

herbi to w takim razie gdzie się ta 40 kończy ? W mosinie czy stęszewie bo zależy gdzie na rozjeździe skręcisz :)

marekfoxik 
nowy

Wysłany: Czw 15 Mar, 2007   2-dniówka

Jest w naszych głowach taka impreza ale dotyczy to narazie tylko przypadku większej ilości załóg . Ostatnia impreza niestety skończyła się na 72 załogach , choć zgłoszeń i chęci startu było blisko 100.
organizacyjnie to dość trudne, ale jesli w pierwszy dzień zrobimy BT i omówienie tras , to na drugi dzień od rana tylko gnoimy bez zbędnych przerw.
Bartek i Sławek już nad tym siedzą więc cierpliwości waszmoścoiwie
Bardzo mnie cieszy ,że forumowicze się uspokoili, bo robiło się mało sympatycznie.

miłość to ból mówiła małpa bzykając jeża
:lol: :lol:

Padera 
WRC

DeZiu, poczytaj ustawe "Prawo o ruchu drogowym" i bedzie po kłopocie.
Dział I Art 2 pkt 2 "droga twarda - droga o nawierzchni bitumicznej, betonowej, kostkowej, klinkierowej lub brukowcowej oraz z płyt betonowych lub kamienno-betonowych jeżeli długość nawierzchni przekracza 20 m, inne drogi są drogami gruntowymi"
Znak B33 obowiązuje do odwołania znakiem B-34 lub do skrzyżowania z drogą twardą, co wydaje mi sie dość logiczne.
Tak przy okazji to dobry byłeś jak miałeś 92 na budziku, my z Dresikiem byliśmy grzeczniejsi, co prawda jechaliśmy za Hondą Prelude nr 61 i nie było jej jak wyprzedzić. Dzięki chłopaki że nas troche przyblokowaliście, przy okazji stawiamy browarka.

herbi
A-grupa

do dez
przy najbliższym utwardzonym skrzyżowaniu,a takie miałeś po skończeniu się płyt prawie na samym końcu tej leśnej drogi. Zwróc uwagę że dojazdówkę miałeś na tym odcinku 60 min, a więc ktoś tą 40 wziął pod uwagę. Moim zdaniem odwołanie tego znaku powinno byc za zwężeniem, ale nie było więc wszystko w porządku z tą 40

freitagfahrer 
A-grupa

herbi napisał/a:
do dez
przy najbliższym utwardzonym skrzyżowaniu,a takie miałeś po skończeniu się płyt prawie na samym końcu tej leśnej drogi. Zwróc uwagę że dojazdówkę miałeś na tym odcinku 60 min, a więc ktoś tą 40 wziął pod uwagę. Moim zdaniem odwołanie tego znaku powinno byc za zwężeniem, ale nie było więc wszystko w porządku z tą 40

dokładnie.
trochę bezsensowne nadużycie z tym ograniczeniem na tej drodze, ale cóż zrobić. smutna rzeczywistość zbyt dużych ograniczeń w naszym kraju ;]
i wszystkie do wynajęcia... :) ffrent@gmail.com

LEH
WRC

Wysłany: Nie 18 Mar, 2007   

No i stało się - film zrobiony :smile: Zapraszam tam gdzie zwykle!

Piotr_1
WRC

Się ściąga :) zapowiada się nieźle bo duży rozmiar :grin:

Kubica 
A-grupa

film petarda!!!!!!!!!!!!!!!! to napisalem ja jarzabek :shock:

Piotr_1
WRC

Z zalet to dla mnie dużo materiału, ale niestety nastawiłem się krytycznie. Jakoś tak mało ambitnie, może za mało kamer :| Dużo nic nie wnoszących ujęć zważywszy że... oj działo się. Zamiast oglądać jazdę np Mumina same pierdziele i koralgolenie. Kiermasz w ogóle nieciekawy :| Chyba że zrobiłem się za bardzo wybredny :?: :niewiem:

[ Dodano: Nie 18 Mar, 2007 ]
Generalnie jakby folkowo a nie rajdowo.

Biluch 
A-grupa

o wiele lepiej oglada sie filmik jak jest muzyczka i to dobra muzyczka :roll:

SAL 
WRC

Też odnoszę wrażenie, ze brakowało jakiś bardziej rajdowych ujęć. Kiermasz na wideo powiewał nudą. Przyzwyczailiście nas do lepszych produkcji :mrgreen:

Marko 
WRC

też czuje pewien niedosyt po obejrzeniu relacji. Bywały lepsze, ale i tak dzięki, że przyjechaliście i się wam chciało.
pozdro

freitagfahrer 
A-grupa

nie rozumiem przedmówców... :niewiem:
moim zdaniem klip trzyma poziom. ujęcia są świetne. końcowe z maluchami - genialne. wiadomo że zawsze będzie komuś czegoś brakowało... od tego jest płyta prywatna... ;]
i wszystkie do wynajęcia... :) ffrent@gmail.com

rafalb
A-grupa

jak dla mnie produkcja go-motorsport jak zawsze na najwyższym poziomie , na rajdzie nie byłem więc nie wiem jak było , osobiście 100 krotnie wolę przejazdy maluchów niż nawet najlepszych hond civic ( od FWD wieje nudą )

no i miejsce na bandytę się znalazło

ostrzegam uprzejmie

" Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting " 
                                            - Maurice Trintignant

indii 
nowy

Marko napisał/a:
też czuje pewien niedosyt po obejrzeniu relacji. Bywały lepsze, ale i tak dzięki, że przyjechaliście i się wam chciało.
pozdro

Zapomniales tez dodac, ze brak ujec z naszej proby niestety :(

Piotr_1
WRC

Co do muzyki to nie. Relacje go-motorsport są bardziej techniczne i nie potrzeba mi muzyki :)

Sensekhmet 
WRC

rafalb napisał/a:
od FWD wieje nudą

O, dopraaaaawdy...? :mrgreen:

herbi
A-grupa

A ja bym tak nie narzekał, chwała za to, że komuś się chciał 3 próby od a-z kręcic mało spotykane.
Dla mnie plus za chęci, a czy się komuś podoba czy nie to zawsze może sam spróbowac postac 6 czy 8 godz. w takich warunkach może wtedy coś powiedziec. Ja powiem krótko 26 min z kjs nigdy jeszcze nie widziałem i za sam ten czas to wielkie gratulacje.

LEH
WRC

Przede wszystkim dzięki za wypowiedzi - wszystkie. Postanowiłem zrobić dłuższy materiał, żeby więcej w nim zmieścić. Może krótszy byłby bardziej efektowniejszy i dynamiczny, ale wtedy wiele załóg musiałbym wyciąć całkiem. Poza tym staramy się zawsze filmować całą próbę z jednego miejsca, tak żeby możnabyło później porównać przejazdy poszczególnych załóg. Chciałbym się tylko konkretnie dowiedzieć które ujęcia nic nie wnoszą - przyda się na następnych rajdach. Ostrożny byłbym z krytykowaniem pierdzieli, bo często jeżdżą nimi nieźli kozacy pokazując bardzo widowiskową i szybką jazdę. Ja oceniam ludzi nie na podstawie tego czym jeżdżą, ale jak jeżdżą.

P.S. Jakby ktoś chciał mi zasponsorować zakup kolejnych kamer to chętnie podam swój numer konta :cool:

Pozdrawiam!

Pyra 
WRC

Hehe Kozacy w maluchach rządzą!!! pozdro kubica ty mega wymiataczu w tym swoim zasranym kokotku, (którego mam już dosyć...) pokazałeś klase i nie ma to tamto, koledzy w bmw możecie sie uczyć jak się lata w RWD!!!

Wielkie dzięki dla go-motorsport za relacje i za checi bo to sie dla mnie liczy najbardziej, w moim mniemaniu podkład muzyczny psuje efekt, dlatego lepiej mi sie oglada bez tego, za co też mega +

Pozdrawiam kibic PYRA (ale już nie długo:)

Try3ek
WRC

wg mnie materiał naprawde dobry, i podoba mi sie ta obrona malutki RWD które rzeczywiście potrafia w rękach niektórych pokazać dużo wiecj niż inne mocniejsze autka. materiał naprawde dobrze zrobiony i nie narzekajcie bo lech robi to naprawde dobrze:)

zbiniooo
eNka

Panowie ja rozumiem, że jeśli ma się relacje z Eurosportu, powtórki na AXN oraz cykliczne programy na TVN TURBO to można biadolić. Ja bynajmniej widze to w ten sposób i jeśli nie mam racji niech mnie ktoś poprawi:

1.chłopaki z go-motorsport to jedyni ludzie którym się chce stać prze cały dzień i filmować nasze zapyziałe zawody..

2.jeśli ktoś ma z tego powodu jakieś żale albo twierdzi, że zrobi to lepiej niech bierze kamere i pokaże swój kunszt..

3.wyniku nie robi auto a kierowca. myśle, że wielu z nas może się uczyć od kolegów w, jak to mówi pyra, kokotkach. zwłaszcza koledzy w bawarskich rwd.

4.czytając te posty mam także wrażenie, że wiekszością z krytykujących kieruje uczucie złości, spowodowane nie umieszczeniem ich przejazdów w materiale..

sorry za małe ot. wracając jednak do tematu, mimo taaakich baboli z mojej strony, rajd uważam za najlepszy jaki miałem okazje pojechać w poznaniu. było rewelacyjnie. tak trzymać.

pozdrawiam

P>S> właściciela zielonego malucha powinni ubezwłasnowolnić.. :)

pozdrawiam

Piotr_1
WRC

Ok, żeby było konsekwentnie. Jestem za kamerowaniem wszystkich w tym samych miejscach. Wiadomo że wszystkich się nie da, więc... byłbym za wybieraniem jak najlepszych i jak najdłuższych sekwencji kilku driverów. Skoro pokazujesz jak ktoś pokonuje zakręt, to czemu nie pokazać jak pokonuje nawrót od razu zaraz po tym (mimo że pojechał go źle, bo skoro jest czas żeby pokazywać krótkie 5s migawki jak ktoś coś koralgoli, np DEZiu tutaj :) czy ja, to czemu nie zrobić dłuższych ujęć typu 15s, pomimo że nie są idealne, to pokazują coś więcej o technice i można się zorientować w terenie) Tylko że... żeby pokazać trochę techniki to migawka musi mieć przynajmiej 10 sekund, a nie 4. Kilka ciekawszych wpadek trzeba pokazać dla "smaczku", ale piętnaście to przeginka, tym bardziej że było co pokazywać z dobrej jazdy (subaraki, J. Witucki itd.). I osobiście jak kiedyś dorwę kamerę to będe latał po drzewach. Z wysokości można pokazać technicznie dłuższe ujęcie, bo z daleka na zoomie w poziomie to tylko można się domyślać co tam się działo. I nie żeby było że nie doceniam, bo gdyby Was nie było to była by porażka i była by to strata nie do przełknięcia, jednak od każdego wymaga się "rozwoju". Co się nie rozwija to upada :/

Nie mówię nic tu złośliwie żeby nie było, bo bardzo mi zależy na tych filmach i oglądam je po kilka razy :) Ale rzeczywiście były takie które oglądałem kilka razy bardziej wielokrotnie :)

I mówiąc o pierdzielach nic nie mówiłem o bękarcie Kubicy. On ma specjalny łącznik w swoim.

LEH
WRC

Przede wszystkim jeszcze raz dzięki za wszystkie opinie - również, a nawet szczególnie za te krytyczne, bo dzięki nim jest nadzieja, że "nie upadniemy". Teraz trochę złapię za słówko - Witucki na Ciężarówkach jedzie w filmie przez 18 sekund, z czego 14s bez zmiany ujęcia, vftsowa Impreza przez 24s, z czego 15 bez zmiany ujęcia. Ujęć z góry nie lubię i nie tylko dlatego, że mam lęk wysokości. Uważam, że jedynie z dołu można złapać coś naprawdę efektownego.

Poza tym Piotrze - żeby nie było - wiem, że doceniasz, co już nie raz mówiłeś i za to, podobnie jak Wam wszystkim - dziękuję. A to, że się wszystkim nie da dogodzić i raz się coś bardziej podoba, a raz mniej... Według mnie to jest normalne. Nienormalne by było gdyby zawsze wszystkim się wszystko podobało.

Piotr_1
WRC

Pyra napisał/a:
Hehe Kozacy w maluchach rządzą!!! pozdro kubica ty mega wymiataczu w tym swoim zasranym kokotku, (którego mam już dosyć...) pokazałeś klase i nie ma to tamto, koledzy w bmw możecie sie uczyć jak się lata w RWD!!!

Pozdrawiam kibic PYRA (ale już nie długo:)

Na drzewo, postudiuj sobie czasy a potem coś mów. Kubicy akurat zbytnio nie poszło, oprócz może pierwszych ciężarówek :foch:

Poza tym nie widzę związku w technice jazdy 20 konnym bolcem i normalnym rwd. Trzeba jechać inaczej.

Odpowiedz do tematu