Poprzedni temat «» Następny temat
Rajd Wyzwolenia m. Poznania - po rajdzie
Autor Wiadomość
freitagfahrer 
A-grupa

Wysłany: Nie 18 Mar, 2007   

Piotr_1 napisał/a:

Na drzewo, postudiuj sobie czasy a potem coś mów. Kubicy akurat zbytnio nie poszło, oprócz może pierwszych ciężarówek :foch:

no moment moment.
czy mi się zdaje, czy Piotrze próbujesz tu porównać czasy dwóch skrajnie odległych w możliwościach aut RWD:
*BMW 325i (ok 8s. do 100) na oponie wyczynowej - Toyo R888
*malucha Kubickiego (ok 28s. do 100) na oponie produkcji polskiej
??

klasa kierowcy nie zależy od sprzętu i nawet mało wprawne oko widzi szybki przejazd bez analizy czasów. Twoim sprzetem powinieneś zjadać Kubickiego na śniadanie na wszystkich próbach, a na obiad całą resztę zyzolków z RWD. :bicz:
i wszystkie do wynajęcia... :) ffrent@gmail.com

Pyra 
WRC

A ja widze zwiazek Piotrze, RWD to RWD czy masz 20, 40, 60, 100 czy moze 170 koni... Podstawowe założenia zwiazane z jazda tego typu wynalazkami sa te same!!!
A jesli porownujesz kunszt jazdy dwoch kierowcow w kompletnie róznych autach na podstawie czasów, to naprawde wychodzi twoja ignorancja i pojecie jakie posiadasz na temat rajdow wogule!!!

Nie pozdrawiam Pyra

chrisrally
eNka

Poza tym drogi Piotrze_1 masz racje jazda bmw 325 i robienie nim dobrych czasow to nie lada wyczyn za co powinni ci zrobic zdjecie i oprawic w ramke!!! ciekaw jestem tylko czy gdybys wsiadl nawet w topowo przygotowanego malucha dal bys rade zblizyc sie do kubicy! wiesz jezdzic 170konnym bmw 5km/h w zakrecie a odwijac na prostej to nawet dziecko potrafi!! a czasow jakis rewelka nie robisz wiec chyba Twoje gadanie jest nie na miejscu!!

Pozdrofka dla wszystkich arabow z malolitrazowych gimeli na kolach!!!!

konrad1f
WRC

Wysłany: Pon 19 Mar, 2007   

nie kumam po co po sobie tak jeździcie
każdy jeździ tym na co go stać i tak jak go na to stać
ja osobiście jestem pełen podziwu dla umiejętności kolegów w maluszkach ale także dla Piotra bo ze swoimi umiejętnościami jestem jeszcze daleko za murzynami

co do filmów - myślę że opcja obrana przez zespół go-motorsport jest ok
prawie każdy może się obejżeć (szkoda że tak krótko) na filmiku co sprawia tym większą radość zwłaszcza mniej doświadczonym "rajdowcom" (ja jestem zadowolony z każdego fajnego boczurka, który mogę sobie potem kilka razy puścić na monitorku)

zbiniooo
eNka

Piotr, z całym szacunkiem dla Ciebie, ale porównywanie zielonego pierdziela do Twojego BMW, w dodatku publicznie, to lekka żenada..

Krzywhooo 
WRC

Właśnie oglądałem film by LeH i kompletnie nie kapiszi tego narzekania. Film jest jak zawsze bardzo dobrym i ciekawym materiałem.

Nie rozumiem też z jakiej oto okazji Piotrze dyskryminujesz Bąki, i skąd ten pewny siebie ton? Mało dostałeś od Pierdzieli po tyłku? Po filmach widać, że umiejętności Ci rosną, ale sorry, do poziomu Kubickiego to Ci brakuje ho ho ho ... a może i więcej.

Ale ja tu chciałem w sprawie tego gościa co to go na co dzień trzymają w zakładzie zamkniętym i wypuszczają tylko na rajdy. Kubicki, czy Tobie się ostatni bezpiecznik pod kaskiem przepalił, że postanowiłeś pojechać KJSa (i poprzednią imprezę też) na zawiasie do off-roadu?? Ostatni raz jak jechałem na takim czymś bąkiem, to skończyło się oglądaniem Bednar z pozycji śpiącego nietoperza. Nie powiem, widok był piękny.

Jesteś Betttttttttttton.

pozdro

http://www.luminix.pl

owz
A-grupa

wczoraj Święty mi coś mówił na temat tego zawiasu u Kubicy. Dobrze się trzyma. Widać na filmiku zresztą, że mimo że wysoko to bardzo pewnie maluszek śmiga.

DeZ 
WRC

"jak ktoś coś koralgoli, np DEZiu tutaj " - a prosze bardzo :) Na mnie zawsze można liczyć :)

Sensekhmet 
WRC

Ja tam jestem żółtodziób, ale wątpię, czy ten "off roadowy" zawias to tak sobie bo tak wyszło... w końcu wysokością zawiasu tez się reguluje charakterystykę auta, tu na pewno jest coś na rzeczy.

Kusicie mnie, żeby ściągnąć film, a przyrzekłem sobie, że tego nie zrobię... yhhhh... to oszczędzania na Magnolię jest bolesne... żadnych imprez aż do Szczecina... płakać się chce :cry:
Ale chyba wypadałoby w celach edukacyjnych podejrzeć imć GTi, który jako jedyny jeździ czymś choć trochę, z grubsza, tyci-tyci podobnym do mojego wynalazku i robi to nieźle :drive:

Try3ek
WRC

nie wiem co tam siebi w tym zielonym pierdlu u kubicy w zawiasie, ale patrząc jak autko sie zachowuje to nie jest to jakaś tam seria, to tylko tak dziwnie wygląda, ale i tak chłopak ma jaja bo moim malcem na treningu jadąc nim pierwszy raz obleciał mnie o 2s na próbie 40 kilku sekundowej, mam nadzieje ze kiedys sklepie go choc na jednej próbie hehe to by było coś

Piotr_1
WRC

Chyba zaszło małe nieporozumienie. Nie mówiłem o wyniku Kubicy w porównaniu ze mną. Są to zupełnie przeciwne klasy. Pierwsza a piąta... Chodziło mi o to że ma 11 miejsce w klasie pierwszej więc coś nie poszło. Wiele czasów jest imponujących, jednak czasem nie kalkuluje się przykozaczyć na większości bo... w końcu nie wychodzi. Poza tym nie wynoszę się w żaden sposób tutaj i nie jechałem na slickach tylko na deszczówkach. Więc z całym szacunkiem nie podniecajcie się, czasem warto przeskrobać nagar z mózgu. W dodatku moja riposta odwoływała się do komentarza Pyry że beemkowicze mają się uczyć od kaszli. I nadal pozostaję przy tym że rwd w maluchu i rwd z silnikiem z tyłu to trochę inna technika, nawet nie było o czym gadać przy piwie o technice z Krzywhem, bo niewiele tu wspólnego. W bąku tył jest dociążony i wylatuje niemiłosiernie z powodu dużej masy więc możliwości korekt są ograniczone więc trzeba jechać jeszcze bardziej przewidująco i ostrożnie.

[ Dodano: Pon 19 Mar, 2007 ]
I jestem otwarty na naukę, więc Pyra chętnie poddam się twoim wykładom podczas jakiegoś treningu. Z pewnością twoje know-how rwd rajdowe ma wiele do zaoferowania widząc po postach.

I niedługo będzie że mam najlepsze auto w ogóle. Kuffa, ludzie. Rok temu było że w ogóle nie nadaje się do kjsów i że mnie kaszle zjedzą a teraz będzie że mam zwężkę założyć z powodu 155koni.

Samochód kupiłem za 4,5 tysiąca 1,5 roku temu. Kupiłem fotele, szperę teraz slicki. Rok jeździłem na szrotowych oponach i mam dosyć. Na rajdy jeżdżę ile mogę zamiast inwestować w sprzęt. Więc na drzewo, każdy ma swój system.

freitagfahrer 
A-grupa

Wysłany: Wto 20 Mar, 2007   

Piotr_1 napisał/a:

I niedługo będzie że mam najlepsze auto w ogóle. Kuffa, ludzie. Rok temu było że w ogóle nie nadaje się do kjsów i że mnie kaszle zjedzą a teraz będzie że mam zwężkę założyć z powodu 155koni.

ja tam nie chcę nic mówić. ale w tej chwili Twój sprzęt jest moim marzniem :niewiem:

Sensekhmet 
WRC

I moim... chociaż lepiej chyba zacząć od 316, ewentualnie 318iS/320...

Piotr_1
WRC

ooo :) czyli rwd jednak gites? :?: :grin:

[ Dodano: Wto 20 Mar, 2007 ]
Zbierajcie na beemy chłopaki, będziem się cięli :)

freitagfahrer 
A-grupa

chętnie zobacze w przyszłości jak to cięzko się prowadzi takie kwadratowe bmw

Piotr_1
WRC

zapodam coś na rozluźnienie tematu, czyli Klementowicz w akcji, sory za offa :)
http://www.youtube.com/watch?v=LZ5Q2k2u9ec
... A jednak można tym "jeździć"

Czas zainwestować w dobry rękawik, można ustawiać auto bez utraty prędkości :grin:

I żeby szpera miała chociaż te fabryczne 25%

chojny
A-grupa

Piotr_1, czym Ty sie przejmujesz, jedziesz swoje, nie babolisz, z tego co widzialem na kilku imprezach ogarniasz fajnie sprzet, nic tylko sie dobrze bawic i nie przejmowac tym co pisza i mowia zlosliwcy...

zawisc to straszna rzecz ;-)

moto-bydlo-hardcore Czechy :)

set 
nowy

Wysłany: Nie 25 Mar, 2007   

Troche późno tu trafiłem ale zawsze lepiej późno niż wcale ;-)

Chciałem podziekować za świetną imprezę,ciekawe odcinki i dużą konkurencję oraz pogratulować zwycięscą :grin:

Do zobaczenia na Magnolii kto się będzie wybierał:P

Kubica 
A-grupa

Wysłany: Wto 27 Mar, 2007   

na magnolie nie jade ale zapraszam konfidentow z klasy pierwszej oni wiedza o kogo mi chodzi do gorzowa 29.04 bede tam pierwszy raz wiec szanse beda wyrownane . chlopacy z gorzowa z tego co widze zoorganizuja fajny kjs wiec bedziemy mogli sie poscigac.

owz
A-grupa

a co będzie w Gorzowie? Bo na Magnolię to ja raczej też nie pojadę :razz: a Gorzów nie tak daleko.

morel 
A-grupa

Auto: SCS

chojny napisał/a:
Piotr_1, czym Ty sie przejmujesz, jedziesz swoje, nie babolisz, z tego co widzialem na kilku imprezach ogarniasz fajnie sprzet, nic tylko sie dobrze bawic i nie przejmowac tym co pisza i mowia zlosliwcy...

zawisc to straszna rzecz ;-)

nie złosliwcy tylko ludzi którzy coś jada i to jada juz ładnych pare lat :bicz:

LEH
WRC

owz napisał/a:
a co będzie w Gorzowie? Bo na Magnolię to ja raczej też nie pojadę :razz: a Gorzów nie tak daleko.

Będzie KJS robiony w dużej mierze przez nowych ludzi, tak więc zapowiada się ciekawie. Śledźcie stronę www.rajdowygorzow.com, a także www.lubuskaligarajdowa.pl

Odpowiedz do tematu