Witam!!!
Juz dzis bardzo serdecznie chcialbym zaprosic wszystkich chetnych do udzialu w rajdzie "NOCKA Z JAJAMI" , ktory przyszlo mi w tym roku organizowac...
Rajd odbedzie sie w sobote wieczorem 10 grudnia czyli jest jeszcze sporo czasu... Tym nie mniej jednak lepiej poinformowac o tym jak najwczesniej, by zarezerwowac sobie ten termin.
Wpisowe na ten rajd wynosi 50 zl (czyli na osobe rownowartosc 4 piw na Starym Rynku).
Pierwszy etap bedzie typowo sportowy (kaski zalecane, ale nie sa obowiazkowe) i skladal sie bedzie z kilku prob na Torze Poznan.
Etap drugi natomiast, to powrot do tradycyjnych nocek sprzed kilku lat, czyli jazda po miescie noca, rozwiazywanie najdziwniejszych zadan i zbieranie PKP-ow.
UWAGA!!! W rajdzie moze wziac udzial KAZDY w zwiazku z czym
NIE BEDZIE TRUDNEJ NAWIGACJI!!!
Opis trasy bedzie na podstawie itinerera opisowego (np. na nastepnym skrzyzowaniu jedz w prawo), by nawet zaloga jadaca w rajdzie po raz pierwszy, nie miala klopotow z dojechaniem do mety. Jednakze niech nie zmyli Was ta informacja, gdyz mimo prostego opisu, trasa bedzie zawierala wiele pulapek...
A teraz krotka nota historyczna (mozecie ominac ten akapit).
Rajd Nocna Jazda Konkursowa zostal rozegrany po raz pierwszy 10 listopada 1962 roku. Nagroda glowna w tym rajdzie (poza pucharami) jest przechodnia drewniana rzezba "Lesnego Dziada", na ktorej widnieja nazwiska zwyciezcow. Wspomniec nalezy, ze rajd ten wygrywaly tak znane osobistosci sportu motorowego jak np. prezes AW. Przemyslaw Olejnik, Adam Smorawinski, Andrzej Mielcarek, Jan Lesniak, Tomasz Placzek, Zbigniew Szwagierczak, a takze Kazimierz Krotoski, jego syn Robert Krotoski oraz wnukowie Robert i Blazej Krotoscy (czyli my, piszacy
Co warto miec ze soba:
-latarka (moze sie w nocy przydac...)
-mapa Poznania i okolic
-zalecam kaski (ale nie ma obowiazku)
-w pelni SPRAWNY samochod (ze wszelkimi akcesoriami typu apteczka itp.)
-cierpliwy pilot na prawym fotelu
-wiaderko dobrego humoru
Co nam sie na rajdzie nie przyda:
-kompas
-opony z kolcami (w koncu nie mozna wykluczyc ze spadnie snieg)
-telefony komorkowe
-kombajn
W miare zblizania sie terminu rajdu zdradzal bede nowe szczegoly.
W kazdym razie czeka Was moc atrakcji i zabawy. Zarezerwujcie sobie ten dzien i sciagnijcie na rajd znajomych (nawet tych, ktorzy nigdy w rajdach nie jechali).
Zapraszam bardzo serdecznie!!!!
Oj, pamietal bede dlugo zeszloroczna "Nocke"- bloto po kolana, deszcz, sam na wielkiej probie (2 place), ale czego sie nie robi dla rajdow
Powodzenia !!
hmm...
chyba nadszedl czas na moja pierwsza nocke...
czy rysunki prob sportowych beda podane jeszcze przed rajdem?
od tego zalezy, czy zabiore "swiezego", czy "doswiadczonego" pilota...
rozwiazywanie najdziwniejszych zadan... brzmi ciekawie. mozna prosic o jakies przyklady z przed lat?
pozdro dla organizatora
_________________ 318 is >150KM
320 i ~150KM
316 is =101KM
i wszystkie do wynajęcia... ffrent@gmail.com
Do Tomek Z. Jakie dokladnie szczegoly cie interesuja?
Do SAL: Zapraszam serdecznie.
Jesli chodzi o rysunki prob to dostaniecie je dopiero na starcie rajdu. Tradycja tego rajdu sa rozne niespodzianki i rowniez na probach mozecie sie ich spodziewac...
UWAGA! mozna juz dokonywac zapisow na rajd w biurze Automobilklubu Wielkopolskiego (pod numerem 61 8 143 511) lub mailowo (office@aw.poznan.pl). Limit zalog wynosi 60.
Balaganu nie bedzie, bo proby wczesniejszego rajdu maja sie skonczyc do 14, a potem ma sie odbyc ich zakonczenie w auli. Odprawa do Nocki natomiast odbedzie sie w malej sali (w holu) wiec nie bedzie problemu.
Wysłany: Pon 12 Gru, 2005
Bylo ciemno, zimno i nawigacja najwyrazniej byla dosc trudna...
Dosc powiedziec, ze musialem rozstawic trojkat ostrzegawczy, aby nie doszlo do kolizji miedzy jadacymi probe a poszukujacymi tej proby. Pozdrowienia dla pary z czarnego Civica, ktora wciaz miala do mnie jakies pytania a w koncu zaczela za mna jezdzic i dojechala az pod biuro rajdu O nawigacji swiadczy tez fakt, ze poza torem spotkalem kilka aut jadacych w rozne (przewaznie zupelnie przeciwne) strony oraz porozstawianych po roznych bocznych drozkach. W srodku dalo sie zauwazyc ozywione operowanie konczynami gornymi i byc moze krzyki
Pozdrowienia i wielkie dzieki dla panow Krotoskiego i Pytlaka... szczegolnie dla Pytlaka
wyjasniajac, bo nie wiem czy wszyscy wiedza, na pierwszym osiedlu byly 2 rozne itinerery - parzystych numerow i nieparzystych, ktore tworzyly dwie petle. W skrocie mowiac jechaliscie dokladnie taka sama trase tylko w innej kolejnosci:) to wlasnie mialo utrudnic i spowodowac ze bedziecie sie s[potykac najezdzajac na skrzyzowanie zupelnie z innej strony...:) jak slysze chyba sie udalo:) ale tak na powaznie! naprawde nioe sadzilismy ze to bedzie takie trudne. wiem ze zmylila Was ta ulica morynska i zlocieniecka <nie zlotowska>, a takze niektorych templinska:-) <pozdrowienia dla Slawka Winkla:)> a jak na poczatku sie pogubiliscie to ciezko bylo wrocic na trase normalna... Ale to naprawde bylo do przejechania w 3 godziny. i jadac wolniej a na prawde uwaznie bylo to do pokonania.
Pozdrawiam
A mi się wydaje że najbardziej namieszał itiner opisowy zamiast strzałkowego, bo z tego co zauważyłem różnie interpretowaliśmy te same kratki Ale zabawy było sporo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum