Poprzedni temat «» Następny temat
Rajd KONSTRUKTOR Group - RSPMO - 13.06.2010 - Leszno
Autor Wiadomość
Olek 
A-grupa

Wysłany: Wto 25 Maj, 2010   Rajd KONSTRUKTOR Group - RSPMO - 13.06.2010 - Leszno

13.06.2010r w Lesznie odbędzie się rajd KONSTRUKTOR Group będący jednocześnie kolejną eliminacją RSPMO.

Organizatorzy dokładają wielu starań by stał się on ciekawą imprezą, którą będzie można kontynuować w kolejnych latach.

Z ciekawszych informacji na dzień dzisiejszy wiadomo, że zostaną zorganizowane dwie całkiem nowe próby a dla zwycięzców klas oraz klasyfikacji generalne przewidziane będą nagrody finansowe. :roll:

Więcej informacji postaramy się przekazać w najbliższym czasie ale już dziś zachęcamy do zarezerwowaniu sobie dnia 13.06.2010 na uczestnictwo w rajdzie KONSTRUKTOR Group :drive:

Olek 
A-grupa

Wysłany: Wto 01 Cze, 2010   

Zapomniałem dodać wcześniej, że impreza zakończy się ( nietypowo jak na Leszno ) na Ranczo Karina z pysznym posiłkiem dla załogi. Poniżej prezentuję plakat tej imprezy.

plakat.jpg
Plik ściągnięto 128 raz(y) 121,8 KB

herbi
A-grupa

Wysłany: Sro 02 Cze, 2010   

Do zawodników chcących brać udział w Rajdzie KONSTRUKTOR Group.

W związku ,że nie dysponujemy jeszcze programem zgłoszeń do rajdu takim jak zwykle, jako jeden z organizatorów rajdu proszę w miarę możliwości o wysyłanie maila ze zgłoszeniem na maila

akleszno@wp.pl

W przypadku uruchomienia programu zgłoszeń zawodnicy automatycznie zostaną wpisani na listę.

W zależności od ilości załóg będą nagrody finansowe, dlatego ułatwiło by to nam planowanie nagród finansowych oraz kosztów związanych z rajdem.

Na stan dzisiejszy mogę powiedzieć iż za wygranie każdej klasy będzie nagroda w wysokości 500-700zł. Za kolejne miejsca również będą nagrody finansowe.

Olek 
A-grupa

Wysłany: Czw 03 Cze, 2010   

:)

hayabusa 
A-grupa

kiedy bedzie dostepny regulamin uzupełaniajacy - jakies blizsze info, koszty wpisowego etc ? w koncu impreza za tydzień już a za dużo nie wiadomo.....
podobno pucharów ma nie być ?! :niewiem: ......a nagrody finansowe w zależności od ilości zgłoszonych załóg, czyli ile musi być minimum? :twisted:

krecha18 
WRC

Puchary powinny być, nie muszą być zajebiście wielkie. Kasa się rozejdzie a za kilka lat na puchar nadal będzie można popatrzeć.

Kristo2 
A-grupa

Myślę że będzie to jeden z ciekawszych kjs-ów. Próby układa Herbi i obiecał że będą szybkie i techniczne, raczej mało zamotane. Fajnie by było gdyby dorównał Dezowi :)
Start z rynku i meta na ranczo zapowiada się fajna atmosfera!!! Wpisowe z tego co słyszałem to 100 (150zł dla niezrzeszonych) ale to narazie niepewna informacja.

Agniess 
WRC

Auto: w marzeniach

Szkoda, że w tym samym czasie co kolejna runda AB CUP i BMW-Challenge, ale wiem, że każdy termin nakładałby się z jakąś imprezą. :|

-------------
www.abcup.com.pl & www.bmw-challenge.pl

Olek 
A-grupa

Agniess napisał/a:
Szkoda, że w tym samym czasie co kolejna runda AB CUP i BMW-Challenge, ale wiem, że każdy termin nakładałby się z jakąś imprezą. :|

Agniess Ciebie zapraszamy szczególnie :) A super posiłek na Ranczo Karina masz od organizatorów gratis. Oczywiście K. Białas również. :drive:

Agniess 
WRC

Auto: w marzeniach

Kurcze, dziękuję za zaproszenie, ale właśnie jestem wtedy w Toruniu na AB CUP i BMW-Challenge. :| Może Krzysiek się skusi ;-)

-------------
www.abcup.com.pl & www.bmw-challenge.pl

Olek 
A-grupa

Nasze zaproszenie będzie cały czas aktualne ;-)

K.Białas 
A-grupa

Hymm miło z waszej strony :) Jeszcze nie wiem jak tam się plany poukładają ale może się pojawię :P

Motorsport Maxxx
Magazyn sportów motorowych

www.motorsportmaxxx.pl

www.bmw-challenge.pl
www.abcup.pl

herbi
A-grupa

Wiem, że regulamin powinien już być, ale niestety nie mam na wszystko wpływu i mogę co po niektórych przeprosić, dlatego napiszę najważniejsze info, a regulamin i cała reszta będzie na dniach.
1. Wpisowe 100zł dla zrzeszonych i 150 dla nie zrzeszonych.
2. 13 prób WSZYSTKIE nowe ani jedna nie powtarza się z lat poprzednich, a są dwa zupełnie nowe miejsca.
3. Co do nagród i pucharów zdania są podzielone jedni wolą kasę inni puchary. Tym razem zadecydowaliśmy o pieniądzach , które są dzięki sponsorom i proszę za dużo nie komentujcie tej kwestii, bo nigdy wszyscy się w tym temacie nie zgodzą (ja wolę np kasę bo pucharów mam ,że aż półka o 1 w nocy spadła pod ciężarem ;-) ). Temat woda.
Chcemy zrobić coś innego bo wiem że zawsze coś było nie tak szczególnie temat dotyczy handlu pachołkami w Lesznie ( wszyscy wiemy o co chodzi :mrgreen: ), dlatego skupiam się na najważniejszych rzeczach.
Żeby próby były fajne
Ryba dba o trasę, a Tomek Sierpowski start z rynku itd o atmosferę i jedzenia zadba Ranczo Karina. Z resztą organizacji typu wyniki było ok. i mam nadzieję, że tak zostanie, dlatego proszę o cierpliwość i jeszcze raz zapraszam do wysyłania zgłoszenia na maila.
Oczywiście na pytania będę starał się odpowiadać na bieżąco puki niee pojawi się regulamin.
Co do nagród i ilości zgłoszeń w klasie podejmiemy decyzję potem. Na pewno nie będzie tak, że kwota będzie taka sama przy 5 w klasie co przy 3. bo to nie sprawiedliwe. 500-700 będzie dla 5 i wyżej potem będzie się zmniejszać.

Kristo2 
A-grupa

Ja już wysłem zgłoszenie :) :drive:

Kristo2 
A-grupa

Już jest formularz zgłoszeniowy i regulamin:
http://www.automobilklub.leszno.pl/

krecha18 
WRC

Wysłany: Sob 05 Cze, 2010   

herbi napisał/a:
ja wolę np kasę

No tak herbi ale nie wszyscy są tak jak Ty z Krakowa:)

Pytanie odnośnie prób, czy będą umieszczone wcześniej na stronie i kiedy??

herbi
A-grupa

Wysłany: Nie 06 Cze, 2010   

krecha18 napisał/a:
ja wolę np kasę

No tak herbi ale nie wszyscy są tak jak Ty z Krakowa:)

Pytanie odnośnie prób, czy będą umieszczone wcześniej na stronie i kiedy??

Jak zaliczysz 20 kjs rocznie to zobaczymy co będziesz wolał, bo przy 6 to ja też wolę puchary :mrgreen: .

Tego jeszcze nie wiem. Ja chcę zrobić tak żeby próby były wręczane razem z dokumentami przy odbiorze, ponieważ są dwie próby blisko terenów zamieszkałych i nie chcę, żeby były problemy w dniu rajdu, bo wcześniej znajdzie się jakiś mądry i będzie upalał, a jest tam akurat trochę szybko. Zobaczymy co powiedzą sierpek i ryba jak wróci.

krecha18 
WRC

herbi napisał/a:
Jak zaliczysz 20 kjs rocznie to zobaczymy co będziesz wolał, bo przy 6 to ja też wolę puchary :mrgreen:

Jak zrobisz sondę ile osób nie przyjedzie z tego powodu na rajd to zobaczysz.

A rocznie zaliczam ok 15 imprez.

JKK Lancia 
A-grupa

Auto: Subaru Impreza

Ja tam wole sianko niż pucharek bo zawsze na jakis upgrade rajdówki bedzie lub na inne starty , a pucharek tylko ładnie wyglada i nic nie wnosi do mojego rajdowania

herbi
A-grupa

krecha18
Jak zrobisz sondę ile osób nie przyjedzie z tego powodu na rajd to zobaczysz.

Jakie to ma ma znaczenie nie rozumiem. Wszyscy mają równe szanse ,miejscowi się nie denerwują. Są wysokie nagrody do wygrania próby zmienione, które zawsze były krytykowane to co ma to jakie to ma znaczenie , że prób nie będzie w internecie tydzień wcześniej. Powiem więcej , dla ludzi z Leszna to nawet na plus i to powinno nawet zachęcić. W tej ankiecie pewnie że zdecydowana większość może napisze ,że chcą żeby próby były, ale nie mów mi że przy tych wszystkich rzeczach W/W będzie to powód nie przyjazdu na rajd. Tu chodzi też o bezpieczeństwo i to trzeba zrozumieć.

A rocznie zaliczam ok 15 imprez.[/quote]. Ja mówię o kjs , a nie sos, które są prawie na miejscu, ale szczere gratulację. :grin:

Olek 
A-grupa

Krecha. Za generalkę będą puchary :) więc zawsze jakaś szansa jest.

MMKris
nowy

Witam wszystkich na forum
Pytanie mam tylko odnośnie prób,czy wszystkie będą asfaltowe? chodzi o opony.
Jestem również ZA tym by próby upublicznić w dniu startu,tylko żeby niebyło tak że potem się okażą lasem pachołków:) Pozdrawiam

herbi
A-grupa

Jeszcze raz podkreślam pachołki ograniczyłem do minimum. Wszystkie próby są po asfalcie lub płytach przyczepnych ale równych. Na jednej próbie jest bardzo dużo syfu i kto będzie miał slicka na pewno tam będzie tracił, ale jest równo.

krecha18 
WRC

Herbi czytaj ze zrozumieniem nie pisałem, że ktoś nie przyjedzie dlatego że prób nie będzie w necie. Poza tym fajnie herbi, że wiesz jakie ja imprezy jeżdżę.
Co do tej kasy i upgrade'ów rajdówki to jakoś nie wiem co bym miał sobie kupić np. za 100 zł. Jedynie się wpisowe zwróci, ale to zależy jaki kto ma budżet. Fajnie, że są takie nagrody i tego nie neguje. Szkoda, że nie będzie pucharów za klasy, bo jest to zawsze jakaś pamiątka. Jest to moje zdanie i nikogo nie będę siłą nawracał. Mam nadzieję, że rajd się w lesznie przyjmie i jakoś zachęci ciekawymi próbami do powrotu za rok. :drive:

herbi
A-grupa

Obyś jeździł jak najwięcej :mrgreen: i nie rozumiem dlaczego np. za 100zł.

krecha18 
WRC

Wysłany: Pon 07 Cze, 2010   

herbi napisał/a:
i nie rozumiem dlaczego np. za 100zł.

Bo np. tyle może być za 3 miejsce ewentualnie 200 ale pewnie sam dokładnie nie wiesz jeszcze.

Olek 
A-grupa

Rzadko się zdarzają nagrody finansowe i wydawałoby się, że jak u nas uda się pozyskać sponsorów i wysupłać na ten cel kasę to WSZYSCY będą zadowolenie - jakiekolwiek by to nie były kwoty. Ale jak zwykle znajdzie się ktoś komu się nie dogodzi - SZKODA. Nie ma jak to budowanie pozytywnej atmosfery przed rajdem.

ps. a 400-500 zł za wygranie klasy to chyba całkiem sporo ...

MJ 
A-grupa

krecha18 napisał/a:
herbi napisał/a:
i nie rozumiem dlaczego np. za 100zł.

Bo np. tyle może być za 3 miejsce ewentualnie 200 ale pewnie sam dokładnie nie wiesz jeszcze.

Troszke to marudne co piszesz, fakt, ze pucharek fajna rzecz, ale i nagroda pieniezna raczej konkretna, tak wiec nie ma co marudzic tylko zdjac pierwsze w klasie i generalke i po problemie ;)
Pozdrawiam i do zobaczenia
MJ

krecha18 
WRC

Kurcze no i nie czytacie do końca to co pisze, bardzo fajnie, że są nagrody finansowe.

Żułv 
eNka

Wybaczcie , że się włączę do dyskusji , ale uważam , że rozważania na temat tego co lepsze (puchar czy kasa) jest beznadziejne. Zamiast się cieszyć , że w Lesznie coś nowego będzie , coś się ruszy, to jak zwykle trzeba pomarudzić i komuś trochę krwi napsuć. A już w ogóle nie rozumiem , co ma tu do rzeczy , że Hebi jest z Krakowa. Ale może to ja nie powinienem się odzywać , skoro i tak nie wystartuję. A żałuję. Gdybym jednak wystartował i udałoby mi się wyciągnąć trochę kasy od organizatora, to byłbym niezmiernie zadowolony. A puchary... Fajna rzecz, ale jak jest ich za dużo , to przestają cieszyć , bo się robi problem , gdzie stawiać ;p
Tak się trochę wciąłem , ale nie mogę patrzeć jak dwóch Panów z jednej ziemi dogryza sobie na każdym możliwym kroku. Może teraz się połączą i zrobią zmasowany atak na moją godność :D

Odpowiedz do tematu