Poprzedni temat «» Następny temat
Punktacja okręgówki itp
Autor Wiadomość
DeZ 
WRC

Wysłany: Pon 28 Lis, 2011   Punktacja okręgówki itp

Się dyskusja toczyła w innym wątku ale zapytam tutaj.
Czy mam zgłosić poprawki do punktacji okręgówki ?
Obecna punktacja jest trochę ... dziwna. Są zawodnicy którzy przejechali większość okręgówki, ciułali punkty a tu wlatuje gość nie z okręgu np do Pleszewa i po jednej imprezie jest liderem.

Moja propozycja

miejsce punkty
1 10
2 9

itd ale bez względu na ilość zawodników w klasie.
Dodatkowa jeśli zawodnik ma być wliczony do klasyfikacji rocznej musi przejechać minimum 2 imprezy.

Jutro o 16 idę na ostatnią w tym roku komisję rajdową więc dawajcie tematy które należy poruszyć.

krecha18 
WRC

Wysłany: Pon 28 Lis, 2011   

No to tak jak mówisz, jestem za i tą kwestię warto poruszyć.
10 pkt z miejsce I.
Minimum II rundy.

A czy taki zapis istnieje w ogóle?? U nas w Lesznie twierdzą, że na jakiejś tam komisji ustalili sobie to panowie, ale skoro ustalili to chyba mamy prawo mieć wgląd do tego skoro nas to dotyczy.

czechu
eNka

Auto: SC
Wysłany: Pon 28 Lis, 2011   

z mojej strony to apel o więcej imprez typu KJS w naszym okręgu! wiem, że może Winograd już nie być więc apel o jakieś imprezy w Poznaniu. Co do nowej punktacji jest ok. pozdr

DeZ 
WRC

Wysłany: Wto 29 Lis, 2011   

A ktoś coś wie na temat "niebycia" winograd ?? ;-)

Informuję, że od sezonu 2012 zmienia się zasada punktowania w okręgówce.
Znika zapis o ilości punktów zależnych od zawodników w klasie (w tym roku wyraźnie było widać bezsens tego zapisu).

1m - 15pkt
2m - 12pkt
3m - 10pkt
4m - 8pkt
5m - 6pkt
6m - 5pkt
7m - 4pkt
8m - 3pkt
9m - 2pkt
10 miejsce i dalsze po 1 pkt.

Zmianie ulega również sposób liczenia punktów do klasyfikacji klubowej.
Obecnie było tak, że na rundach liczyły się miejsca 1, 2 i 3 a w generalce wszyscy startujący z danego klubu. Efekt był taki, że np Pleszew jest na 3 miejscu mimo, że większość zawodników startowała tylko w Pleszewie za to w ilości hurtowej :)
Obliczenia na rundach zostają bez zmian czyli miejsce 1, 2 i 3 ale w generalce będzie brana suma wyników z poszczególnych rund.

Niestety jest też zła wiadomość i jeśli przejdzie będzie bieda. Jest plan, że nawet na kjs-ach będzie potrzebne zabezpieczenie medyczne (na razie brak definicji i wytycznych). To dodatkowe koszty których raczej nie udźwigniemy no chyba, że wpisowe będzie po 200 ale kto wtedy na kjs przyjedzie ?
Na razie nie ma precyzyjnych informacji i z paniką trzeba poczekać na więcej danych.

Dziura80 
eNka

Auto: tidiaj

No i punktacja mnie się podoba teraz :) Chociaż 15 kurcze duuużo i ciężko będzie dogonić póżniej kogoś ale będzie większa mobilizacja heh. Co do karetki to chyba wiemy kto dolał oliwy, jednak nie wiem jak w Lesznie i Poznaniu ale u nas na szczęście idzie przeskoczyć tą kwestię bez jakiś mega kosztów. (Tzn mam nadzieję, że nie zmieniło się nic od 4 miesięcy i nie zmini ;) ) Trzeba się dobrze rozejrzeć wśród znajomych znajomych. A nawet gdyby trzeba było wynająć to koszty będą po części zależeć od uczestników (frekfencja) i od organizatora (sponsorzy) i nie powinny być kosmiczne, pytanie tylko czy postawić ją gdzieś na próbie czy ma stać w gotowości pod szpitalem.

Widzę Deziu , że nie zniechęcił Cię mandat ale podejrzewam że będą juz bez pekabexu niestety :(

Pozdrawiam:)

czechu
eNka

Auto: SC

Dez - nie napisałem, że nie będzie tylko może nie być, bo takie opinie krążyły po ostatniej imprezie. Winogrady pomimo małej frekwencji to dobry rajd i ciekawe OS-y więc byłoby ciekawie :) pozdr

DeZ 
WRC

Wysłany: Sro 30 Lis, 2011   

Czekam co tam mądrale wymyślą. Bo jak padnie pomysł karetki przy każdej próbie to ... nie mam pytań :)
Winogrady będą. Nie wiem gdzie i kiedy ale będą. Jedno co wiem i muszę wprowadzić to minimalna ilość uczestników przy której impreza się odbędzie. Z wiadomych powodów.

hayabusa 
A-grupa

Wysłany: Pon 06 Lut, 2012   

DeZ napisał/a:
A ktoś coś wie na temat "niebycia" winograd ?? ;-)

Informuję, że od sezonu 2012 zmienia się zasada punktowania w okręgówce.
Znika zapis o ilości punktów zależnych od zawodników w klasie (w tym roku wyraźnie było widać bezsens tego zapisu).

1m - 15pkt
2m - 12pkt
3m - 10pkt
4m - 8pkt
5m - 6pkt
6m - 5pkt
7m - 4pkt
8m - 3pkt
9m - 2pkt
10 miejsce i dalsze po 1 pkt.

Zmianie ulega również sposób liczenia punktów do klasyfikacji klubowej.
Obecnie było tak, że na rundach liczyły się miejsca 1, 2 i 3 a w generalce wszyscy startujący z danego klubu. Efekt był taki, że np Pleszew jest na 3 miejscu mimo, że większość zawodników startowała tylko w Pleszewie za to w ilości hurtowej :)
Obliczenia na rundach zostają bez zmian czyli miejsce 1, 2 i 3 ale w generalce będzie brana suma wyników z poszczególnych rund.

Niestety jest też zła wiadomość i jeśli przejdzie będzie bieda. Jest plan, że nawet na kjs-ach będzie potrzebne zabezpieczenie medyczne (na razie brak definicji i wytycznych). To dodatkowe koszty których raczej nie udźwigniemy no chyba, że wpisowe będzie po 200 ale kto wtedy na kjs przyjedzie ?
Na razie nie ma precyzyjnych informacji i z paniką trzeba poczekać na więcej danych.

:niewiem: a panowie na yetim mówili, że punktacja zostaje taka sama, jedyne co się zmieniło to zapis, że trzeba jechać min 2 rundy, żeby zostać klasyfikowanym na koniec....
to jak w końcu jest?!
jest gdzieś ogólnodostępny regulamin naszej okręgówki??

DeZ 
WRC

Ja pierrrrrr...dykam !!!
Postaram się to wyjaśnić choć nie wiem co tu jest do wyjaśniania bo to chyba nie jest skomplikowane.
No może nie dla wszystkich.

hayabusa 
A-grupa

DeZ napisał/a:
Ja pierrrrrr...dykam !!!
Postaram się to wyjaśnić choć nie wiem co tu jest do wyjaśniania bo to chyba nie jest skomplikowane.
No może nie dla wszystkich.

spokojnie Deziu, szkoda zdrowia ;)
zastanawia mnie tylko, dlaczego organizatorzy kjsów w naszym okręgu narzekają na niską frekwencję,
a nie ma podanego na początku roku ani regulaminu, ani kalendarza.
Więc większość wybiera takie cykle, w których wiadomo co i jak jak so, abcup czy debrzno....
Wiadomo nikt nie jest w stanie pojechać wszystkiego, więc na kjs mało kto trafia potem.
Albo są tacy co jadą prawie wszystkie rajdy, a na koniec się okazuje, że są w klasyfikacji gdzieś na końcu i wielkie rozczarowanie, bo nagle wychodzi, że regulamin którego "nie było" wygląda inaczej niżby można się spodziewać.
I potem rośnie zniechęcenie do brania udziału w naszej okręgówce....;/

krecha18 
WRC

hayabusa napisał/a:
spokojnie Deziu, szkoda zdrowia ;)
zastanawia mnie tylko, dlaczego organizatorzy kjsów w naszym okręgu narzekają na niską frekwencję,
a nie ma podanego na początku roku ani regulaminu, ani kalendarza.
Więc większość wybiera takie cykle, w których wiadomo co i jak jak so, abcup czy debrzno....
Wiadomo nikt nie jest w stanie pojechać wszystkiego, więc na kjs mało kto trafia potem.
Albo są tacy co jadą prawie wszystkie rajdy, a na koniec się okazuje, że są w klasyfikacji gdzieś na końcu i wielkie rozczarowanie, bo nagle wychodzi, że regulamin którego "nie było" wygląda inaczej niżby można się spodziewać.
I potem rośnie zniechęcenie do brania udziału w naszej okręgówce....;/

AMEN

Odpowiedz do tematu