Wysłany: Pon 28 Mar, 2011 Puchar Youngtimer Party 2011 - I runda
AUTOMOBILKLUB WIELKOPOLSKI
Koło Youngtimer
Zaprasza na
I rundę Pucharu Youngtimer Party 2011
Termin imprezy: 29 kwietnia - 1 maja 2011 (piątek-niedziela)
Miejsce imprezy: Tor Poznań ul. Wyścigowa 3, 62-081 Przeźmierowo
(GPS N:52°25'3" E:16°47'49")
W programie imprezy m.in.:
- 6 nowych, zróżnicowanych prób sprawnościowych rozgrywanych na terenie Toru Poznań
- niedzielne rekreacyjne przejazdy Toru Poznań (dwa przejazdy po 3 okrążenia z podziałem na klasy)
Wysokość wpisowego:
240 zł - Kierowca (+ Pilot)
200 zł - Kierowca - Członek Automobilklubu Wielkopolski z opłaconą składką na 2011 rok (+ Pilot)
oraz
zupełna nowość - Puchar Youngtimer Party 2011 - Rajd Turystyczny "Pętla północna"
Termin imprezy: 29 kwietnia - 1 maja 2011 (piątek-niedziela)
Baza rajdu: Tor Poznań ul. Wyścigowa 3, 62-081 Przeźmierowo
W programie m.in.:
- rajd turystyczny po Poznaniu i okolicach
- 3 próby sprawnościowe rozgrywanych na terenie Toru Poznań
- dla chętnych w niedzielę możliwość rekreacyjnego przejazdu Toru Poznań za Safety Carem
Wysokość wpisowego:
50 zł - Kierowca (+ Pilot)
40 zł - Kierowca - członek Automobilklubu Wielkopolski z opłaconą składką na 2011 rok (+ Pilot)
Przyjmowanie zgłoszeń rozpocznie we wtorek 29 marca 2011 o godz. 00.00 na stronie www.youngtimerparty.pl
Zapisy potrwają do 10. kwietnia 2011 do godz. 23:00
O wpisaniu na listę startową decydować będzie kolejność zgłoszeń - limit uczestników to 100 załóg (50 załóg w przypadku rajdu turystycznego).
W trakcie imprezy dla załóg dostępne będzie pole namiotowe oraz możliwość wynajęcia przyczep kempingowych za dodatkową opłatą.
Przez cały czas trwania imprezy na jej terenie otwarty będzie, dostępny dla wszystkich, punkt gastronomiczny.
Auto: Mini
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011
Za regulaminem
"Do udziału w Imprezie dopuszczone będą samochody osobowe w rozumieniu Prawa o Ruchu
Drogowym, modele których produkcja rozpoczęła się przed 1990 r. Modele samochodów, których
produkcja rozpoczęła się później, mogą zostać dopuszczone do udziału w Imprezie po akceptacji
Organizatora."
_________________ Czasem na drodze spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
Tak, wiem że jest taki zapis w regulaminie
Ale chodziło mi o praktykę z lat ubiegłych, ponieważ ja nie znam sytuacji wcześniejszej, a chciałem sobie ewentualnie zaplanować weekend 1-majowy. Tzn. jak to wygląda w życiu a nie w regulaminie... Dopiero od tego roku zacząłem się tym interesować, stąd moje niektóre pytania mogą się wydawać trochę... nie wiem jak to napisać, może: naiwne i nie na miejscu, ale proszę o wyrozumiałość.
Mimo, że prawie zawsze jestem ostatni, to jednak SuperOES szalenie mi się spodobał i przypuszczam, że podobną imprezą może być Puchar Youngtimer Party.
Auto: Mini
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011
SC na YTP jeszcze nie widziałem. I wydaję mi się mało realne na zobaczenie. Ale Polska to dziwny kraj
_________________ Czasem na drodze spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
SC na YTP jeszcze nie widziałem. I wydaję mi się mało realne na zobaczenie. Ale Polska to dziwny kraj
Z tego co pamiętam to raz chłopaki jechali. Chyba, że coś pokręciłem.
Mam pytanie. Czy istnieje opcja jazdy jednym autem przez 2 kierowców, ale w sensie, iż pierwsza osoba lata po próbach sprawnościowych, zaś 2 po pełnej nitce toru
Mam pytanie. Czy istnieje opcja jazdy jednym autem przez 2 kierowców, ale w sensie, iż pierwsza osoba lata po próbach sprawnościowych, zaś 2 po pełnej nitce toru
Czekam i czekam i chyba już się nie doczekam zapisów. Mam nadzieję, że jutro rano miejsca jeszcze będą
Łe, a dzisiaj jest poniedziałek... To jeszcze 23 godziny i 20 minut do zapisów. uffffffff
Niestety nie ma takiej możliwości.
A możesz wyjaśnić dlaczego?? Taki zabieg chciałbym zastosować tylko w celu obniżenia kosztów startu przez dwa. Zmieniło by się tylko 2 dnia nazwisko na karcie. Mnie kręcą oesowe odcinki, a kumpla pełna nitka toru. Odmowa w stylu "bo nie" nie jest dla mnie zrozumiała.
Rozumiem twoją (waszą) motywację. Z drugiej strony obawiam się że za chwilę połowa uczestników będzie chciała dać pojeździć po torze swojemu pilotowi, dziewczynie, albo kumplowi.
Przedyskutuję tą sprawę i dam ci odpowiedź.
Rozumiem twoją (waszą) motywację. Z drugiej strony obawiam się że za chwilę połowa uczestników będzie chciała dać pojeździć po torze swojemu pilotowi, dziewczynie, albo kumplowi.
Przedyskutuję tą sprawę i dam ci odpowiedź.
Dziękuje za odpowiedź. Problem w tym przypadku nie będzie występował ponieważ, jak wyżej wspomniałem w ciągu jednego dnia auto będzie miało tylko jednego kierowce.
Chciałbym poinformować, że w czasie Badania Kontrolnego do I rundy Pucharu Youngtimer Party 2011 odbędzie się dodatkowe Badanie Kontrolne dla chętnych do startu w Wyścigowym Pucharze Polski w klasie Youngtimer.
_________________ Granica poślizgu kontrolowanego znajduje sie daleko za punktem w którym instynkt samozachowawczy ustepuje miejsca manii samobójczej.
Super zabawa, świetna pogoda i bardzo fajne połączenie z rajdem turystycznym. Dziękuję bardzo organizatorom za dzień pierwszy i nie mogę się doczekać jutra. Jestem na głodzie!
Fajne szybkie próby, tylko klomby mi nie podeszły, za gęsto tych pachołów.
Byłem wczoraj poogladać. Fajna impreza, ale spodziewałem się czegoś innego. Myślałem, że będzie wiecej starszcyh samochodów. Z tego co widziałem to na klombach był niezły hardcore Wielu się tam myliło i wcale im się nie dziwie
Swietna zabawa, proby nowe i z mapki wygladaly na gorsze a jak sie pozniej okazalo calkiem przyjemne.
Udalo sie wywalczyc 1 miejsce w generalce z czego jestesmy bardzo zadowoleni. Niestety w ostatniej probie na ostatnich 3 pacholkach skrzynia powiedziala nie, udalo sie jeszcze dojechac do mety po czym padla calkowicie. Tak wiec mozna uznac ze honda spisala sie wysmienicie - psujac sie praktycznie po walce
Dziekuje wszystkim za wspolna zabawe i do zobaczenia na nastepnym YTP!
MJ
Swietna impreza rkrotka relacje mozecie zobaczyc na stronie glownej klasyczny.com
dzisiejszy dzien byl rewekacyjny. Zacieta walka w wysciugu i morze emocji. Mala przycierka w trakcie walki na szczeacie nikomu nie zepaula zavay auto spiisalo sie bomba - dojexhalo, ale wymaga sporo pracy na prostej zostawalem z tylo na zakretach rysowalem lusterkami o asfalt
Zawody bardzo ciekawe ze świetną atmosferą, co akurat zawsze dla YTP było cechą charakterystyczną
W pierwszy dzień po dobrym pierwszym odcinku niespodzianka w postaci awarii skrzyni biegów i cała reszta zawodów spędzona bez drugiego biegu. Podjąłem wyzwanie, co skończyło się drugim miejscem w klasie B-1400.
W niedzielę nieco szczęścia, gdy okazało się że w łączonym wyścigu klas (A-1600 i B-1400) na starcie ustawiamy się wg kolejności z jedynego odcinka, na którym skrzynia była cacy. 0,3 s do Mini 1300 Piotra Topora ustawiło mnie na drugim miejscu.
Dwa razy dowiezione, przy czasach w okolicy 2:11.
Peugeot vs. Mini http://www.youtube.com/my...9F7C7EE4510DA24
Poszukuję numeru telefonu bądź innej formy kontaktu z Organizatorem Jankiem. Kontakt poprzez @ nie jest skuteczny.
Problemu na razie nie upubliczniam, choć minął już tydzień, a błędy w wynikach jak były, tak są...
Nie chcę Cię martwić, kiedyś walczyłem wytrwale pół roku o poprawienie wyników jednej z rund i nigdy się nie doczekałem. Janek zagląda na rajdowy, więc pewnie sam się odezwie do Ciebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum