Poprzedni temat «» Następny temat
Puchar Youngtimer Party 2. runda 8-10 lipca 2011
Autor Wiadomość
wocio 
A-grupa

Auto: Honda Civic ED7
Wysłany: Wto 21 Cze, 2011   Puchar Youngtimer Party 2. runda 8-10 lipca 2011

Ruszyły zapisy na kolejną rundę mistrzostw okręgu "Puchar Youngtimer Party". Zapisy oraz więcej informacji na http://www.youngtimerparty.pl/

Krótko o imprezie, dla tych, którzy jej jeszcze nie znają:
Impreza o charakterze sportowym przeznaczona dla youngtimerów, czyli głównie aut produkowanych w latach 1970'tych i 1980'tych.

W sobotę rywalizacja jest prowadzona na sześciu różnych próbach na teranie Toru Poznań. Próby są dość szybkie o długości średnio pewnie ok 1km, niektóre dłuższe. Od KJS różni je głównie to, że organizatorzy starają się ustawiać je w sposób w miarę bezpieczny dla aut - głównie gładki asfalt na torze i o ile to możliwe zabezpieczenie wszelkich miejsc grożących zniszczeniem samochodu o bariery, słupki, drzewa itp.
Przejazdy prób odbywają się w dowolnej kolejności, każdą próbę można przejechać 3 razy, z czego 2 najlepsze przejazdy są liczone do klasyfikacji (łącznie mamy zatem po 18 przejazdów). Zaletą tego rozwiązania jest brak długich kolejek i ogólnie bardzo swobodna atmosfera, bo czasu jest wystarczająco dużo, aby zaliczyć wszystkie przejazdy i w międzyczasie wyskoczyć na obiad :-)

Niedziela to "rekreacyjne" przejazdy po całym torze. Przejazdy odbywają się z podziałem na klasy, ze startem z pól startowych wg. czasów uzyskanych w sobotę. Oczywiście nie trzeba się ścigać, bo niedzielne przejazdy nie są zaliczane do klasyfikacji pucharu. Na pewno jest to jednak wielka frajda wykorzystać pełnię możliwości swojego auta w warunkach torowych w dodatku w towarzystwie innych aut.

Ja już zapisałem się na kolejną rundę i zachęcam do debiutu, tych którzy jeszcze nie startowali na YTP.

Padera 
WRC

Wysłany: Sro 22 Cze, 2011   

Pytanie zasadnicze czy te niedzielne odbywają sie z pilotem a jeśli nie to dlaczego?

wocio 
A-grupa

Na Youngtimer Party na próbach sprawnościowych pilot jest opcjonalnie - nie jest wymagany tak jak na KJS. Jest czas żeby się przejść i nauczyć próby na pamięć przed przejazdem, bo nie są bardzo skomplikowane. Ja już kilka rund przejechałem bez pilota i obyło się bez taryf.

Niedziela jest bez pilota. Niedziela nie ma charakteru rywalizacji, a tym bardziej rajdu, pilot na torze nie jest potrzebny.

knastol 
B-grupa

wocio napisał/a:
Niedziela nie ma charakteru rywalizacji
:twisted:
http://www.knast.poznan.pl
http://www.omnie.info.pl

Padera 
WRC

Szanowny Panie Kolego wicio regulaminy to już sie czytać nauczyłem tak że niepotrzebnie sie męczysz z ich cytowaniem. Kilka lat (12) już siedze na prawym i wiem jak wyglądają te niewyścigi zarówno w wersji YTP jak i innych. Każdy idzie pełną bombą. Tak że prosze mi tu nie wiszać nudli na ślypiach.
Pytanie brzmiało: Komu przeszkadza ten biedny szaraczek na prawym w niedziele?
Bo:
Po 1 jak ktoś sie spieszy a koniecznie chce pilota czyli dodatkowe 60-80 kg to widocznie podwyższenie masy nie szkodzi tak jak brak pomocy.
Po 2 jak sie ktoś nie spieszy to tym bardziej powinien mieć pilota czyli dodatkową pare oczu co powie kiedy przepuścić szybszego
Po 3 zaraz mi odpiszesz że taki jest regulamin, a wiesz co sie robi jak regulamin jest głupi? sie go ZMIENIA.

Misza
WRC

Auto: Mazda MX-5 / Fiat Seicento

Padera napisał/a:
Szanowny Panie Kolego wicio regulaminy to już sie czytać nauczyłem tak że niepotrzebnie sie męczysz z ich cytowaniem. Kilka lat (12) już siedze na prawym i wiem jak wyglądają te niewyścigi zarówno w wersji YTP jak i innych. Każdy idzie pełną bombą. Tak że prosze mi tu nie wiszać nudli na ślypiach.
Pytanie brzmiało: Komu przeszkadza ten biedny szaraczek na prawym w niedziele?
Bo:
Po 1 jak ktoś sie spieszy a koniecznie chce pilota czyli dodatkowe 60-80 kg to widocznie podwyższenie masy nie szkodzi tak jak brak pomocy.
Po 2 jak sie ktoś nie spieszy to tym bardziej powinien mieć pilota czyli dodatkową pare oczu co powie kiedy przepuścić szybszego
Po 3 zaraz mi odpiszesz że taki jest regulamin, a wiesz co sie robi jak regulamin jest głupi? sie go ZMIENIA.

Wszyscy znają Twoje dokonania, to nie powód do złośliwości.

Z racji tak wielkiego doświadczenia, zapewne sam wiesz, jak dużą odpowiedzialność ponoszą organizatorzy - i podejrzewam, że nawet bez pilotów może się ktoś kiedyś dość mocno do...ć - nawet jeśli nic się nie stanie. A jak się stanie, to tym gorzej... z pilotem byłoby to już kompletnie nie do obronienia.

Ale w sumie sobie myślę, że być może chętnie by się z Tobą podzielili tym ciężarem - więc pewnie gdybyś się zgodził pełnić rolę dyrektora z wyłączną odpowiedzialnością za całość imprezy, to i pilota na niedzielę mógłbyś wprowadzić - pogadaj z Jankiem, może się dogadacie ;) .

PS. Żadnego "wicia" w tym wątku nie widziałem, "Panie Kolego Padera/Padero/Paderze*".
* niepotrzebne skreślić

Padera 
WRC

Najpierw to przeprosze Pana Kolege wocio za literówke w poprzednim poście.

Co do odpowiedzialności organizatora to na paru rajdach było widać moją parafke na BT tak że minimalnie coś wiem o odpowiedzialności. A co do pilota to nie widze przeciw jak podpisze taki sam cyrograf jak kierowca. Panie Kolego Misza, wystarczy tu bałaganu, gg do mnie jest znane.

wocio 
A-grupa

Krótko podsumowując powyższe posty:
Założyłem temat, żeby poinformować o tym, że w lipcu odbywa się kolejna runda imprezy i że można się już na nią zapisać.
Jestem od kilku lat UCZESTNIKIEM tej moim zdaniem świetnej imprezy motoryzacyjnej i sportowej i również w tej rundzie wystartuję.
Padera nie wiem kim jest i jakie ma dokonania, ale nie będzie pewnie uczestnikiem, bo mu się nie podoba to co koledzy z koła youngtimer organizują. Pewnie zaproponuje wkrótce coś od siebie i jeśli to też będzie świetna impreza to z przyjemnością wezmę w niej udział.

Sensekhmet 
WRC

wocio napisał/a:

Padera nie wiem kim jest i jakie ma dokonania, ale nie będzie pewnie uczestnikiem, bo mu się nie podoba to co koledzy z koła youngtimer organizują.

O, znowu w ten ton? Myślałem, ze jakieś zmiany u Was były przez te parę lat?

Co do tematu: akurat się z Paderą nie zgodzę, bo na WPP też pilota nie ma, a na YT nie wszyscy mają klatki.
Ale... z drugiej strony Padera ma rację, że jak ktoś jedzie pierwszy raz to ma klapki na oczach i spotter by się przydał... :niewiem:

mały 
eNka

Auto: 2x126p sc sporting
Wysłany: Czw 23 Cze, 2011   

Z tego co wiem na pierwszej rundzie można było przejechać kółko zapoznawcze z pilotem jeżeli ktoś był pierwszy raz.

wocio 
A-grupa

Tak, podczas zapoznania z torem można jechać z pilotem.

Sensekhmet napisał/a:

O, znowu w ten ton? Myślałem, ze jakieś zmiany u Was były przez te parę lat?

Janek nie wiem do końca do czego pijesz, może mylisz mnie z kimś innym. Uważam, że konstruktywna krytyka jest konieczna i wiem, że jest traktowana poważnie przez organizatorów. Nigdy nie było inaczej, chociaż możesz mi wierzyć, że oczekiwania różnych osób są często przeciwstawne i trudno znaleźć kompromis.
Świetnym momentem na wytknięcie wszystkiego co się nie udało jest czas po zakończeniu imprezy.

W regulaminie, który Padera czytał, jest zawarta odpowiedź na jego pytanie. W przeciwieństwie do Ciebie Sensekhmet, odbieram podnoszenie teraz wątku obecności pilota podczas niedzielnych przejazdów jako przejaw czepiania się i negatywnego nastawienia Padery do YTP albo jego organizatorów.

No chyba, że kolega Padera jednak nie przeczytał ze zrozumieniem regulaminu i chciał się po prostu dowiedzieć, wtedy przepraszam, moja reakcja była przesadzona.

Padera 
WRC

Panie Kolego wocio, nigdy nie mam negatywnego podejścia do Organizatora przed rajdem. Jedynie stwierdzam co jest dla mnie nielogiczne. A opcji żeby można trzymać pilota w aucie w niedziele będe bronił do zawsze. Rozumiem że regulamin jest "przepisany" z wyścigów gdzie nie wolno trzymać ciała na prawym, ale skoro to nie wyścig tylko przepatrolowanie toru to gdzie tu logika? Na ALT sie jeździło z pilotem lub bez, jak komu było wygodniej. W 2007 miałem okazje sie przejechać z Senku cały YTP na pilocie, w tym też tor w niedziele i było bardzo bezpiecznie bo Jasiu patrzył do przodu jak najszybciej pojechać a ja w lustra czy aby nas coś nie dogania, bo mocą nie grzeszyliśmy.

PS. Bardzo sie ciesze że dyskusja jest kulturalna a nie jak za czasów jednego z poprzedników gdzie byłem "zaplutym szczurem" itp.

Sensekhmet 
WRC

Padera napisał/a:

PS. Bardzo sie ciesze że dyskusja jest kulturalna a nie jak za czasów jednego z poprzedników gdzie byłem "zaplutym szczurem" itp.

Do kogo pijesz?! :podupie:

:mrgreen:

Nie jestem nastawiony negatywnie, tylko... ostrożnie.
Sam chętnie wrócę na YTP, bo ciągną mnie starsze auta i trzymam za Was kciuki. Po prostu "nie podoba się, to spadać" trochę mnie marszczy, i tyle.

huzar105
WRC

Wysłany: Pią 24 Cze, 2011   

Do kiedy trwają zapisy?

janas
A-grupa

Wysłany: Nie 26 Cze, 2011   

Do 1 lipca. Puki co są jeszcze wolne miejsca.

Sylwia.Molik 
nowy

Wysłany: Nie 03 Lip, 2011   

Jeżeli ktoś szuka młodej pilotki to moja siostra chętna tel 782-685-057 Ja bede robic fotki :D

huzar105
WRC

Wysłany: Nie 03 Lip, 2011   

Sylwia.Molik napisał/a:
Ja bede robic fotki :D

Ale komu? :mrgreen:

Sylwia.Molik 
nowy

Wysłany: Pon 04 Lip, 2011   

huzar105 napisał/a:
Sylwia.Molik napisał/a:

Nawet Tobie słoneczko jak się ładnie uśmiechniesz:D

huzar105
WRC

Sylwia.Molik napisał/a:
huzar105 napisał/a:
Sylwia.Molik napisał/a:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Szkoda matrycy na ten pysk :cool:

mały 
eNka

Sylwia.Molik napisał/a:

Mam zabrać zapasowe kamizelki czy tym razem bedziecie miały :razz:

Sylwia.Molik 
nowy

mały napisał/a:
Sylwia.Molik napisał/a:

Mam zabrać zapasowe kamizelki czy tym razem bedziecie miały :razz:

Biorąc pod uwagę moją pamięć 80-cio letniej staruszki , to ja jednak poproszę o te zapasowe kamizelki:D:D:D

Sylwia.Molik 
nowy

huzar105 napisał/a:
Sylwia.Molik napisał/a:
huzar105 napisał/a:
Sylwia.Molik napisał/a:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Szkoda matrycy na ten pysk :cool:

Spoko mój aparat zniesie nawet najbardziej zmasakrowane mordki:D

Waligor 
WRC

Auto: Fiat Seicento

Sylwia, ale nie JEGO :P

Padera 
WRC

Wysłany: Wto 05 Lip, 2011   

Qrka wodna, popracuje przez moment jako Admin: Panie i Panowie ludzie piszący na tym forum są na tyle inteligentni że nie trzeba wklejać cytatów, każdy wie kto do kogo pije.

PS. Hultaj, prośba, posprzątaj troche te cytaty. Jak ktoś zamarudzi o cenzure to wyslij go do mnie po zjebke.

Agniess 
WRC

Auto: w marzeniach
Wysłany: Nie 10 Lip, 2011   

Moja galeria:
http://www.agniess.kujawa...9-07-2011r-g186 ;-)

-------------
www.abcup.com.pl & www.bmw-challenge.pl

.Sonic 
nowy

Auto: MX-3 V6

I moja ;-)
http://motorsportmaxxx.pl...sandrowicz.html

Sylwia.Molik 
nowy

https://picasaweb.google.com/102107031180617370020/TorPoznan9072011

Zdjęcia

fiolek999 
nowy

W Teleexpressie także pokazano że impreza sie odbyła:)

Od 7:32

Ranker 
eNka

Wrzucam filmik ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=nhAWz_Cl4yc

Klip wygląda zdecydowanie lepiej niż poprzednie, gdyż wreszcie kupiłem sobie porządną kamerę :D . Od teraz wszystkie filmiki z toru będą miały dobrą jakość :smile: .

mały 
eNka

kilka fotek co zdążyłem zgrać
Automobilklubpilski

Odpowiedz do tematu