Poprzedni temat «» Następny temat
Puchar "RWD Trophy"
Autor Wiadomość
AdamB
[Usunięty]

Wysłany: Sob 07 Sty, 2006   Puchar "RWD Trophy"

Witam. Jakis czas temu juz o tym pisalem. Teraz caas na realizacje. Oto propzycja wstepna regulaminu Pucharu "RWD Trophy". Niedlugo spotkanie komisji sportu samochodwego w OZPZM i wowczas zatwierdzimy puchar.

Regulamin Pucharu “RWD Trophy” w sezonie 2006

I Informacje Ogólne

1.Puchar “RWD Trophy” stworzony został w celu zachęcenia zawodników do startowania w samochodach napędzanych na tylną oś, co ma sprzyjać podniesieniu widowiskowści imprez, w ramach których puchar będzie rozgrywany.

2.Puchar “RWD Trophy” rozgrywany jest w ramach wszystkich rund Rajdowego Samochodowego Pucharu Mistrzostw Okręgu Poznańskiego, który organizowany jest przez OZ PZM Poznań.

3.Nadzór nad przebiegiem pucharu sprawuje “Klub Rajdowy Politechniki Poznańskiej” (za kilka tygodni będzie to Automobilklub Poznański).

4.Puchar posiada oficjalną stronę internetową o adresie http://www. pl, na której umieszczane są bieżące informacje dotyczące rozgrywek oraz aktualne klasyfikacje.

5.Patronat medialny nad pucharem sprawuje:
-
-

II Wymogi techniczne

W Pucharze “RWD Trophy” klasyfikowane są załogi dopuszczone do startu w poszczególnych eliminacjach Rajdowego Samochodwego Pucharu Mistrzostw Okręgu Poznańskiego, których samochód napędzany jest wyłącznie na tylną oś.

III Punktacja

Punktacja uzależniona jest od ilości załóg spełniających wymogi techniczne pucharu “RWD Trophy” w danej eliminacji i jest ona następująca:

(Tutaj powinna być tabelka ale na forum sie słabo wkleja ;-) . Genarlnie punktacja uzależniona od frekwenkcji wedug standardowego klucza znanego z Pucharu PZM (troszkę zmodyfikowanego)

IV Postanowienia Końcowe

1.Wszelkie sprawy nieuregulowane niniejszym regulaminem uzupełnia regulamin Rajdowego Samochodowego Pucharu Mistrzostw Okręgu Poznańskiego.

DeZ 
WRC

Wysłany: Nie 08 Sty, 2006   

Puchar RWD ok.
Ale ja proponuję zacząć od stworzenia jakiegoś rocznego cyklu imprez w Poznaniu z punktacją na koniec roku.
I niech to się nazywa jak chce "Kierwca Roku" , "Złota Kierownica" czy jakoś ale czekam z utęsknieniem na puchar okręgowy :!:
Zresztą były na ten temat jakieś wstępne gdybania ...

Patt 
WRC

puchar RWD - moim zdaniem genialna sprawa

dembol 
WRC

Patt napisał/a:

Kazdy wlasciciel RWD będzie wychwalał, prawie kazdy wlasciciel FWD bedzie wymyślał inne opcje ;)
Moim zdaniem tylnio napędówek nie jezdzi na tyle dużo żeby robić puchar RWD.

bad drift 
eNka

dembol napisał/a:
Patt napisał/a:

Alę będzie tyle jeździć ;) I bedzie ich coraz więcej :twisted:

RWD maniak
WRC

Spoko spoko jak dwa lata temu jezdzily dwie ladziary na rajdy to w tym roku na pewno pojawi sie 6 ladziar, jeden jeszcze sie zastanawia czy bedzie jezdzic swoja ladziara do tego dochodzi Qbuś i Rybka wiec chlopaki z RWD trzeba zdeptac pluskwy zwane FWD :P P

Z@ius 
WRC

ach niech się tylko znajdzie kasa na interkom - odetkamy Malca-zdejmuemy to coś pod tylnym zderzakiem....wtedy się zacznie bal...bez tych cudów jest jeszcze mocniejszy...będzie zabawa:-) RWD!!! hmmmm ile wynosi mandat za zbyt głośny wydech???

Krzywhooo 
WRC

RWD maniak napisał/a:
Spoko spoko jak dwa lata temu jezdzily dwie ladziary na rajdy to w tym roku na pewno pojawi sie 6 ladziar, jeden jeszcze sie zastanawia czy bedzie jezdzic swoja ladziara do tego dochodzi Qbuś i Rybka wiec chlopaki z RWD trzeba zdeptac pluskwy zwane FWD :P P

Muluchowcy czują się pominięci. Czy macie zamiar zrobić osobny puchar "Dirty RWD Trophy" dla tylnonapędówek z silnikiem za tylną osią??

http://www.luminix.pl

Krzywhooo 
WRC

dembol napisał/a:

Definitywnie nie masz racji! A nawet gdybyś miał to, moim zdaniem, tylko za fakt efektownowności warto by było zrobić puchar choć dla pięciu tylnonapędówek.

qbuś
WRC

Genialna sprawa :!:

Chociaż w tej chwili nie mam rajdówki RWD :(

Ale jestem jak najbardziej zaa,fajowy pomysł i myśle że Maluchowców
też nie można pomijać-bo Maluch to kawał niezłej szkoły RWD :!: :!: :!:

Myśle że na starcie rajdu Wyzwolenia stanę już za kierownicą kolejnego 125p :twisted: ,ale to narazie optymistyczne plany...

Klatki budujemy w http://www.ckmotorsport.eu :)

morel 
A-grupa

Auto: SCS

a cinqecento ustawione z lewej nogi w chorym boku tez bedzie mogło jezdzic w rwd???!!!!!!!! 8) :wink: tak tylko pytam jakby co :oops: zeby mnie tu zaraz ktos nie zlinczował :D

RWD maniak
WRC

Nie ze mam cos do kibli ale niestety nie da sie tym wozem latac takimi bokami jak ladziara itp bo poprostu malan jest krotki i wystarczy chwila przegiecia i go obraca. Jestem ciekaw jednak jak wypadna kaszle na tle reszty RWD oby rywalizacja byla jak najbardziej zaciekła.

RUFF
A-grupa

Powiedzmy sobie szczerze żadna łada niema szans z mlacem no chyba że to nie kjs tylko coś szybkiego... Sprawdzcie wyniki ostatnich imprez. Pomysł super odemnie z teamu wystartuje w tym sezonie ok 4-5 malcy wiec troche do pucharu bedzie :twisted:
Ostatnio zmieniony przez RUFF Pon 09 Sty, 2006, w całości zmieniany 1 raz  

morel 
A-grupa

Auto: SCS

oj rufi !!!!!!! gdzie ty kupujesz ten towar ???? :wink:

Krzywhooo 
WRC

RWD maniak napisał/a:
Nie ze mam cos do kibli ale niestety nie da sie tym wozem latac takimi bokami jak ladziara itp bo poprostu malan jest krotki i wystarczy chwila przegiecia i go obraca.

Może i faktycznie nie da się bąkiem polatać porządnie bokami (nie jestem przekonany czy długość faktycznie jest decydującym o tym czynnikiem - pomyśl co by było jakbyś miał w Ładzie silnik z tyłu) ale to nie znaczy wcale, że malce jeżdżą mniej efektownie niż classic RWD.

Takiego dzwona jakiego strzeliłem na Bednarach półtora roku temu to Ładziarom byś trzy razy podchodził a nie byłoby tak efektownie :)

A poważnie to bąk jest swego rodzaju połączeniem RWD i FWD, bo choć napęd jest na tył to na lewej nodze można go spokojnie ustawiać w zakręty a nawet obracać (zrób tak Ładą). Bąki jeżdżą nerwowo i raczej lekkimi, odtłuszczonymi boczkami niż, jak to w przypadku Ładziar i Bandziorów, pełnymi i tłustymi.

Polecam końcówkę klipu z Mikołajek jak Święty na kląbach wchodzi za drzewa. Nie wmówisz mi Olo, że to jest mniej efektowne niż taki boczur, że aż wsteczny widać.

Patt 
WRC

RUFF napisał/a:
Powiedzmy sobie szczeże żadna łada niema szans z mlacem no chyba że to nie kjs tylko coś szybkiego... Sprawdzcie wyniki ostatnich imprez. Pomysł super odemnie z teamu wystartuje w tym sezonie ok 4-5 malcy wiec troche do pucharu bedzie :twisted:

ciekaw tylko jestem jaki stosunek mocy do masy jest w Twoim kiblu, zreszta w pompie to mam, zobaczymy co pokaze ten sezon
p.s szczerze sie pisze przez rz 8)

AdamB
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Sty, 2006   

Jeszcze Puchar nie ruszył, a tu takie emocje :-) .

Apropos głosów powyżej:
- ten puchar nie ma nic wspólnego z planami jakis dodatkowych cyklów imprez z którymi to planami nie mam zresztą nic wspolnego. Uważam, iż mnożenie różnych dziwnych cyklów tylko pogarsza sytuację. Lepiej skupić się nad rozwojem już istniejącego cyklu jakim jest RSPMO i na dbaniu o jego jak najlepsza markę i prestiż, której obecnie nie ma.

- Pomysł na puchar "RWD Trophy" to autorski program ,który ma pewne swoje cele i być może już od przyszłego roku czyms to zaowocuje. Poczekajmy na realizację i przekonamy się jak bardzo się mylę.

- W całym tym pomyśle nie jest istotne co jest lepsze RWD czy FWD, bo i tak najlepsze jest AWD. Idea promowania tylnego napedu w rozgrywkach amatorskich ma na celu promocję zupełnie innego podejścia do rozrywki jaką są rajdy amatorskie. Postaram się tego nie wyjaśniać. Być może za jakiś czas jak pomysł wypali, to wówczas to co mam na myśli nie będzie wymagało wyjaśniania. Pomysł Pucharu może się nie podobać, ale jak ktos nie chce, nie musi brac w nim udziału. Stworzony został on dla tych, którzy czują o co w tym wszystkim chodzi. Początki mogą być trudne, ale liczę na to, że za jakiś czas będziemy mogli pochwalić się w Wielkopolsce mocną i ciekawą ligą RWD, jakiej nie ma obecnie w żadnej części Polski.

Poza tematem:
- Dla osób które pracują już nad wydumkami rodem z CCCP, polecam zapoznanie się z homologacjami:

- A-grupowa dla Lady 21074
http://www.zsiguli.hu/tun...IA_homolog3.pdf

- B-grupowa dla Lady 2105 VFTS
http://www.zsiguli.hu/tun...IA_homolog3.pdf

Pisze o tym, bo co ciekawe mozna tym pojechac w przyslosci za stosunkowo małe pieniądze szczebel wyżej i co jeszce ciekawsze można nim tez o coś wówczas powalczyć (przy lekkiej dawce umiejętności), dając dużą satysfakcję kibicom, co jest istotne przy pozyskiwaniu budżetu na start. To wszystko to już jednak inna para kaloszy...

sonicdsj
nowy

Wysłany: Pon 09 Sty, 2006   rwd lada

nareszcie chlopaki ladami sie wyszaleja :)
zawsze najlepiej bylo ogladac ich przejazdy!

RWD maniak
WRC

Wysłany: Pon 09 Sty, 2006   Re: rwd lada

sonicdsj napisał/a:
nareszcie chlopaki ladami sie wyszaleja :)
zawsze najlepiej bylo ogladac ich przejazdy!

No chłopie już masz u mnie browca 8)

Try3ek
WRC

Patt napisał/a:
RUFF napisał/a:
Powiedzmy sobie szczeże żadna łada niema szans z mlacem no chyba że to nie kjs tylko coś szybkiego... Sprawdzcie wyniki ostatnich imprez. Pomysł super odemnie z teamu wystartuje w tym sezonie ok 4-5 malcy wiec troche do pucharu bedzie :twisted:

ciekaw tylko jestem jaki stosunek mocy do masy jest w Twoim kiblu, zreszta w pompie to mam, zobaczymy co pokaze ten sezon

stosunek powiadasz to np 24kucyki do pewnie jakiś 600kg wagi hmmm i czymś takim da sie łade objechać, zresztą nie tylko. Ale dobrze ze napisałeś co pokarze sezon bo maluszki coraz mocniejsze a umiejętności większe:D

Patt 
WRC

Try3ek napisał/a:
Patt napisał/a:
RUFF napisał/a:

stosunek powiadasz to np 24kucyki do pewnie jakiś 600kg wagi hmmm i czymś takim da sie łade objechać, zresztą nie tylko. Ale dobrze ze napisałeś co pokarze sezon bo maluszki coraz mocniejsze a umiejętności większe:D

chodzilo mi o tego przeszczepa ruffiego, i wiadomo ze da sie objechac lade seryjnym kaszlem, ba nawet suabru sti da sie objechac jak beda ospowiednie proby ale nie dlatego ze kaszel jest szybszy czy lepszy, tylko drajwer moze byc lepszy ktory bledow mniej popelni a w to wszytko jeszcze wchodza przeciez awarie ktore czasem maja olbrzymi wplyw na wyniki o oponach to chyba gadac nie musze, wiec takie gadanie rufiego ze lada nie ma szans z kaszlem jest gowno warte, zreszta ruffi ma chyba dostep do jakis innych wynikow niz ja albo faktycznie jakis dorby towar bierze...

RUFF
A-grupa

Mam 40km do 600kg masy a ty ile 80 do 1100? I sam zaczynasz..

Patt 
WRC

baton jestes ;)

dembol 
WRC

Bez niecenzuralnych słow proszę.

Patt 
WRC

nie no lol

Z@ius 
WRC

Panowie załatwicie to na jakimś KJSie.. a tak wogóle widze że się brać rajdowa nerwowa robi, czyżby zbyt mało startów??? ;-)

RUFF jeszcze jedno...cóż to za maszyny się szykują do sezonu, chodzi mi oczywiście o wszystko co porusza się w nadwoziu malucha:-)

RWD maniak
WRC

Ruffi skoro Twoj kaszel jest taki nagrzebany to dlaczego na pucharze poznania dostales prawie na wszystkich probach łomot od zdezelowanej beemki ktora jechala na LPG i bez amorkow?????

artuuro
WRC

Panowie,

Tak sobie czytam i czytam i.....mysle ze:

Generalnie powodzenie jakiegokolwiek ksztaltu RWD Tropchy bedzie scisle zalezalo od powodzenia nadrzednego przedsiewziecia jakim jest RSPMO. Ja bym proponowal skupic sie na tym by naprawde powstal i zaistnial RSPMO. Narazie wiemy ze to ma byc i ze kto i ile zrobi eliminacji ale ciagle nic na temat pozadnej (jakosciowej) strony www gdzie by sie zawsze pojawialy ciekawostki i aktualnosci z Poznanskiego RSPMO, do tego relacje z rajdow i moze nawet jakies wypowiedzi zawodnikow. Mysle ze ruszenie tego profesjonalnie przyczyni sie do rozwoju tego sportu dla dobra nas wszystkich. Musimy miec przeciez co pokazac sponsorom i innym zainteresowanym. moze nawet i gazety moglyby sie jakies tym wtedy zainteresowac? Jak juz RSPMO bedzie mialo swoja oprawe i prestiz to mozemy w ramach tego wydzielac RWD, FWD i AWD czy cokolwiek nam sie spodoba bo najwazniejsze jest zeby frekwencja byla i zeby bylo sie z KIM scigac. A temu juz ma sluzyc skupienie sil na tym co najwazniejsze, na tym o czym napisalem powyzej!

AdamB
[Usunięty]

Wysłany: Wto 10 Sty, 2006   

Odnosnie poprawy RSPMO, to projekt RWD Trophy jest z tym mocno związany. W sumie nigdzie powyżej nie jest pisane, że nad tym nie bedziemy też pracować. Nie można brac jednak odpowiedzialności za wszystko i w obecnej sytuacji z politycznego punktu widzenia postanowiłem przyjąć oficjalnie odpowiedzialność tylko za tą część. Za RSPMO odpowiedzialne są wszystkie kluby organizujące imprezy tego cyklu, włącznie OZ PZM jako koordynatorem całych mistrzostw.

RUFF
A-grupa

Wysłany: Wto 10 Sty, 2006   

Krzychoo To są malce, amatorzy i ich pierwsze starty auta są przygotowane i mają wszystko co potrzeba żeby pobawić sie w kjs, pewnie odrazu kokosów niebedzie ale licze że będą jeżdzić na dobrym poziomie.

A do pata tak łady są zajebiste najlepsze ze wszystkich wygrają kompletnie wszystko najlepiej chodzą bokami są najtańsze. PASUJE!

A na Ostatnim rajdzie silnik nie dostawał paliwa i toczyłem sie tylko turystytcznie. I jeszcze jedno ja pracuje od rana do wieczora a w weekendy sie ucze, i auto mam takie jakie mam na lepsze mnie niestać ale sam je od podstaw zbudowałem. Do milego na jakim kolwiek kjs pa..

Odpowiedz do tematu