w przyszłym roku razem z naszą ekipą chcemy śmignąć cały cykl ppaik.. jestem ciekaw co myślicie o tym pucharze i jakie są wasze doświadczenia. ciekawy jestem także kto z was wybiera się w polskę.
pozdrawiam
Fajnie.... Tylko pozazdrościć budżetu Ja może zalicze Poznań, Leszno i obowiązkowo Szczecin bo tam było w tym roku mistrzostwo świara Ale zobaczymy jak sprzęt i kieszeń moja trudy przyszłego roku wytrzyma
_________________ www.unolot.pl
Problem tkwi oczywiście w jednym - kasa.
A widać, że Wam jej ne brakuje to liczę, że przyszły sezon PPAiK jest Wasz
Jak jeszcze strzelicie po kilka fotek + zdań parę to strona KM Winogrady już czeka na zamieszczenie relacji
Ja z PPAiK zaliczę Poznań, może Leszno. Od kilku miesięcy i tak napięty budżet domowy przestawił się na mleko i pieluchy
Etylina musi poczekać
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
no z tym budżetem to nie jest tak różowo.. w tej chwili jezdzimy tylko za swoje.. a jeszcze mamy do zrobienia moje auto:( znając życie to będziemy kombinować z rajdu na rajd. no zobaczymy jak będzie.. może ojca serce ruszy na święta hehe
Czesc,ja tez zamierzam wystartowac w całym cyklu.I tez jak to zycie przynosci z rajdu na rajd fundusze trzeba zbierac, ale jestem optymistą!
z info jakie mam od innych ktorzy smigali w cyklu oczywiscie torun wypada najbardziej rasowo ! Do zobaczneia w lutym w Chełmie .......
p.s. a jak trzeci teamowy samochod(women+women) ? jedzie tez z wami ?
Jak jeszcze strzelicie po kilka fotek + zdań parę to strona KM Winogrady już czeka na zamieszczenie relacji
No właśnie! Ostatnia relacja coś skromna, 20 małych fotek, mógłbyś sobie załatwić fotografa amatora na takie imprezy skoro masz stronę do dyspozycji, bo imprezy mijają a materiałów mało
_________________ Piotr Bydgoszcz
Śpieszmy się kochać opony... Tak szybko odchodzą!
no z tym budżetem to nie jest tak różowo.. w tej chwili jezdzimy tylko za swoje.. a jeszcze mamy do zrobienia moje auto:( znając życie to będziemy kombinować z rajdu na rajd. no zobaczymy jak będzie.. może ojca serce ruszy na święta hehe
Może sponsorzy przemówia w wigilie ludzkim głosem ?
A powracajac do tematu PPAiK:
- niestety byłem tylko w Lesznie oraz widziałem foty z Zielonej Góry ale z tego co zaobserwowalem to mocno "pachołkowy" puchar
- niestety w KJSach ma miejsce wyścig zbrojen - zeby w klasie do 1300 cos namieszac trzeba miec naprawde mocny i bezawaryjny samochód
- koszty startow jak dla mnie zabijają i wolalbym za to siano jechac dwa PZMoty
Piotr_1 - łatwo powiedzieć załatwić. Jak masz kogoś to się nie krępuj tylko przywieź człowieka na imprezę. To, że prowadzę stronę nie oznacza, że wszystko muszę robić sam. Aparatów krązy sporo - jak każdy da po 3 - 4 dobre fotki to wyjdzie z tego niezla galeria.
Inna sprawa to koszty utrzymania serwera. Właśnie kończy mi się miejsce a zwiększenie pojemności to ponad 200 zl. Dlatego nastąpiła ostra
selekcja fotosów.
Panowie z WAAB-a. Jak mocniej przydusicie ojca to w Poznaniu na naklejki WAAB czeka z 30 samochodów
To dopiero rally team
Może sponsorzy przemówia w wigilie ludzkim głosem ?
A powracajac do tematu PPAiK:
- niestety byłem tylko w Lesznie oraz widziałem foty z Zielonej Góry ale z tego co zaobserwowalem to mocno "pachołkowy" puchar
- niestety w KJSach ma miejsce wyścig zbrojen - zeby w klasie do 1300 cos namieszac trzeba miec naprawde mocny i bezawaryjny samochód
- koszty startow jak dla mnie zabijają i wolalbym za to siano jechac dwa PZMoty
To siano by na dwa PZMoty nie starczyło kolega przez dwa lata jezdzil cieniasem w a grupie i na sam start potrzebowal 3000 w tym:
-wpisowe na rajd
-zupa na rajd + zapoznanie
-zupa dla serwisowki
-hotel zaloga + serwis
-amciu amciu dla wszystkich
-hektolitry piwa
Juz nie wspmne o masakrycznych kosztach wyposazenia rajdowki gdzie dzisiaj wszystko musi byc homogenizowane
_________________ FWD for woman, AWD for man, RWD for big dick motherfuckers
BMW COMPACT 323TI maszyna z piekła rodem
Pomoc drogowa->512-379-879
To siano by na dwa PZMoty nie starczyło kolega przez dwa lata jezdzil cieniasem w a grupie i na sam start potrzebowal 3000 w tym:
-wpisowe na rajd
-zupa na rajd + zapoznanie
-zupa dla serwisowki
-hotel zaloga + serwis
-amciu amciu dla wszystkich
-hektolitry piwa
Juz nie wspmne o masakrycznych kosztach wyposazenia rajdowki gdzie dzisiaj wszystko musi byc homogenizowane
Fakt faktem że obecny regumalim PZmotu jest troche zbyt restrykcyjny.
Kompletny, homologowany ubiór to koszt conajmniej ~2500zł + pasy + kubły. Te ceny zabijają. Bez porządnego sponsora chyba mało kto pojedzie z własnej kieszeni.
Ale PPAiK w ogolnym rozrachunku tez tanie nie jest. Wpisowe, dojazdy, noclegi, benzyna do rajdówki, opony raz na jakiś czas. Można jechac budżetowo ale ciekaw jestem z jakim skutkiem...
Tak sobie myślałem o tych kosztach PPAiK i wziołem ołóweczek do ręki:
- wpisowe ok. 10 eliminacji to 1000zł
- blisko to pół biedy ale na eliminacje na południu kraju na auto (bez serwisu) to spoko 200 zł za bene na dojazdy(średnia) czylo 2000 zł za wszsytkie dojazdy
- bena na same starty to już koło 1000 zł za wszystkie
- teraz noclegi min 1 na 2 os to trza na eliminacje też 100 zł czyli średnia 1000zł
- oponki, klamoty....
Normalnie aż już mi sie liczyć odechciało ale na cały cykl trzeba mieć 7000 - 8000 zł na mój gust...
Może mnie ktos przygarnie
a w regulaminie nie jest przypadkiem powiedziane, że elminacji może być maksymalnie 12?? mnie jeszcze dwie sprawy nurtują. a mianowicie kto zlicza te cholerne punkty i gdzie można to sprawdzić.. bo jak do tej pory nie znalazłem żadnego serwisu ani strony na której są takie informacje..
Piotr_1 - łatwo powiedzieć załatwić. Jak masz kogoś to się nie krępuj tylko przywieź człowieka na imprezę. To, że prowadzę stronę nie oznacza, że wszystko muszę robić sam. Aparatów krązy sporo - jak każdy da po 3 - 4 dobre fotki to wyjdzie z tego niezla galeria.
Inna sprawa to koszty utrzymania serwera. Właśnie kończy mi się miejsce a zwiększenie pojemności to ponad 200 zl. Dlatego nastąpiła ostra
selekcja fotosów.
Panowie z WAAB-a. Jak mocniej przydusicie ojca to w Poznaniu na naklejki WAAB czeka z 30 samochodów
To dopiero rally team
W przyszłości będe się starał namówić kogoś kto lubi kamerować lub fotografować Coś drogi ten twój serwer
mnie jeszcze dwie sprawy nurtują. a mianowicie kto zlicza te cholerne punkty i gdzie można to sprawdzić.. bo jak do tej pory nie znalazłem żadnego serwisu ani strony na której są takie informacje..
Do tej pory koordynatorem calego cyklu byl pan Musielski z Klodzka. I on po kazdej eliminacji uaktualnial wyniki. W tym roku zbiorcze klasyfikacje widzialem tez na stronie Brody z Torunia.
A tak na marginesie chcialbym dodac ze regulamin, na ktory sie powolujesz jest na 2005 rok, wiec poczekaj pare dni (tygodni) zanim sie pojawi aktualny (na 2006) bo mozliwe ze cos sie zmieni.
Tak sobie myślałem o tych kosztach PPAiK i wziołem ołóweczek do ręki:
- wpisowe ok. 10 eliminacji to 1000zł
- blisko to pół biedy ale na eliminacje na południu kraju na auto (bez serwisu) to spoko 200 zł za bene na dojazdy(średnia) czylo 2000 zł za wszsytkie dojazdy
- bena na same starty to już koło 1000 zł za wszystkie
- teraz noclegi min 1 na 2 os to trza na eliminacje też 100 zł czyli średnia 1000zł
- oponki, klamoty....
Normalnie aż już mi sie liczyć odechciało ale na cały cykl trzeba mieć 7000 - 8000 zł na mój gust...
Może mnie ktos przygarnie
Ojciec Ty to masz chyba jakiegos eco cara ze Ci wyszlo 3000 na bene
Ja juz niechce liczyc ile by mnie kosztowal sezon PPAiK skoro ladziara pali na trasie 11 a na rajdzie srednio 16
_________________ FWD for woman, AWD for man, RWD for big dick motherfuckers
BMW COMPACT 323TI maszyna z piekła rodem
Pomoc drogowa->512-379-879
Uno jest mega eco:P na trasie bez problema ponizej 10l schodzi a pozatym liczylem mniej wicej do Leszna spalisz bene np za mniej niz 100 zł... także tak sobie tylko na około liczyłem
- poznan - ukonczony - 5 miejsce - bez awari - koszt i trase znacie
- szczecin - 4 generalka - 1 kl 5 - bez problemow - trasa i medialnosc niesamowita - zreszta tez wiecie
- torun - 3 generalka - 2 klasa - walnieta uszczelka pod glowica - koszta uczestnictwa i dojazdu jak na brodnice - calkiem spore - trasa bardzo fajna - troche wolniejsza od szczecina ale tez super - bez pacholow
- brodnica - 2 generalka 2 klasa - trasa to klasyk wiec nie bede zachwalal chociaz przeplatane pacholy psuja wrazenie - koszta spore ale atwosfera w Longinowce po rajdzie suuper
- opole - pojechalem audi i do tego zalapalem taryfe i spoznienie wiec wyniku nie bylo a trasa tez dosc fajna - bez pachołow - tylko jazdy z policja wielkie!!
Podsumowujac to tylko leszno bylo pacholowate a na reszcie rajdow odcinki byly takie jak lubie, szybkie i mozna bylo poszalec. Nawet poznan szczerze mowiac pod wzgledem tras wygladal mizernie. Wiem ze zawody takie jak w suwalkach to byly same pacholy ale tam nie dotarlem.
Rozmawialem tez z Adamem Kornatowskim i Czekanem. Oni jechali wszystkie 15 eliminacji i sezon kosztowal ich ok .... po 40000zl!!!!
Ale nalezy liczyc ze zawsze nocowali (ja czesto rano wpadalem i wieczorem uciekalem) wozili auta na lawetach ( ja czesto na kolach) no i generalnie pojechali az 15 eliminacji w najdalsze zakamarki Polski.
Ja w tym roku tez chce pojechac jaknajwiecej - tyle eliminacji zeby miec szanse walki o pierwsze miejsce na koniec sezonu ale zobacze jak to wyjdzie finansowo i czasowo - poza kasa mam problem z wolnymi weekendami bo zaocznie studiuje a i praca najchetniej na weekendy by sie wcisnela.
Jako ze moj niezastapiony pilot tez studiuje w weekendy to pewnie bedzie sie zdazalo ze bede musial go nieraz zastepowac. Bede wiec potrzebowal kogos doswiadczonego na prawy fotel - robota tam jest nielatwa bo w nissanie wszystko dzieje sie 3 x szybciej.
Hmmm bo przeciez tyle darmowych
A myślisz ze serwer na ktorym jest forum to 5 zeta na miesiac kosztuje?
Nie, nie myślę Też borykam się z takimi problemami ponieważ prowadzę forum od niedawna. Ale mówienie o 200zł w nawiązaniu do 20 zdjęć jpg to przesada. A tak nawiasem mówiąc to ile płacisz za serwer Dembol i jaką masz dużą bazę sql? Pytam bo szukam czegoś atrakcyjnego...
Piotr_1 - jak Ci to przedstawić bardziej obrazowo ?? Mam serwer 100MB zajęty w 99% a następny pakiet to 500MB za 300zl rocznie. Do tego 80 zl za .com i się robi konkretna sumka.
Myślę, że i tak www.civ.pl to jeden z najtańszych serwerów na rynku.
Druga sprawa jest taka, że chyba lepiej dać 20 dobrych zdjęć niż 100 ot takich sobie. Ale żeby zrobić dobre foto nie można być zawodnikiem i fotografem na jednej imprezie. Dlatego najczęściej wstawiam co mam.
A że można zrobić kilkaset zdjęć na jednym rajdzie to pokazał KJS Winogrady (ponad 700 i kilka filmów - jeśli nie masz płytki z tej impry to daj znać).
Mam propozycję - ja wezmę te 500 MB bo i tak muszę i za jakąś dolę odpalę Tobie 100 - 200 MB.
Ostatnio zmieniony przez DeZ Czw 08 Gru, 2005, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: Sro 07 Gru, 2005
a ja zreperuje swojego golfika zatankuje kupie uzywane opony na gieldzie z popekanym kortem zapne sie w pasy na zwyklym fotelu i pojade kazdy kjs w poznaniu oooooooo tak bedzie wygladal moj sezon 2006
heheh kubica ty to jesteś artysta.. ale nie przesadzaj już tym robieniem auta na zwykłych klamotach.. i tak wszyscy widzieli jak na poznaiu żeby robić lepsze czasy, peltora zostawiłeś w domu a zabrałeś ultra leciutki model.. hihihi kubica rulezzz:)
Wysłany: Czw 08 Gru, 2005
ojjjjjjjjj panowie serio serio w tym roku jak i nastepnym cala kasa idzie na kupno dzialki wiec o aucie moge pomarzyc ale postaram sie byc na kazdej imprezie w poznaniu a jak tylko uporam sie z dzialka cos napewno zakupie:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum