Poprzedni temat «» Następny temat
Po KJS Winogrady 2006 - opinie, wrażenia...
Autor Wiadomość
Kristo
WRC

Wysłany: Nie 21 Maj, 2006   

To może ja się pochwale.

Przed:

Po:

carcrusher
eNka

Kristo napisał/a:
To może ja się pochwale. (...)

Łączymy się w smutku... :(
Widac cos pechowy ten rajd dla niektorych Piotrek rozbil bmw, Jasiu nawet nie wystartowal... boje sie myslec co ja bym zrobil gdybym pojechal audi...

Tomek Z 
WRC

Kristo napisał/a:
To może ja się pochwale.

Przed:

Po:

Współczuję. TG ??

OjCieC
WRC

Wysłany: Nie 21 Maj, 2006   Po KJS Winogrady 2006 - opinie, wrażenia...

Chłopaki,

Zapodawać mi tu wyniki,
ciekaw jestem jak wrażenia... troche sie naogladałem i żal mi d*** ściskał że nie miałem okazji sobie polatać bo dla mnie z boku rajdzik rewelka...

Próba 4 :) Miodzio jak sie spodziewałem :twisted:

LEH
WRC

Wyników nie znam, a jeśli chodzi o wrażenia moje, to pozytywne. Niestety odwołano ostatnią próbę, na której mieliśmy we dwóch nagrywać i przez to materiału jest trochę mało. Film wkrótce będzie i myślę, że mimo wszystko będzie ciekawy.

Obawiam się jednak, że nie każdy będzie miał miłe wspomnienia z tego rajdu:
http://www.gorzow.mm.pl/~...y06_corsa01.jpg
http://www.gorzow.mm.pl/~...y06_corsa02.jpg

AdamB
[Usunięty]

A jak to wygląda wyjściem do piwnicy rajdowj dziś wieczorem?? Gdzieś był jakiś taki wątek. Ktoś się wybiera??? Ustalmy, ze spotykamy sie o 20.30 czyli realnie o 21.00.

Tomek Z 
WRC

Może ja pierwszy się podzielę.

Otóż wg mnie rajd świetny :-)
Próby ciekawe, choć i niebezpieczne czasami :)

SZ1-ENEA jak rok temu bdb
SZ2-NECTAR bdb
SZ3-KOTŁOWNIA zdecydowanie ciekawsza próba niż rok temu, dość zróżnicowana, choć myślałem, że szykana będzie szybsza; za drugim przejazdem poprawiliśmy czas o 0,01 sekudny :) i na mecie okazało sie, że mamy kapcia (pewnie oponka spadła z felgi)
SZ4-TG hmm...jechaliśmy bardzo asekuracyjnie za naradą m.in. Altena i sióstr Bzyl. Przed startem mały rekonesans i ... ta maź była czasami równie śliska jak lód ! I zdziwił mnie ten zakręt "w lesie", nie spodziwałem się, że będzie się zacieśniał. Dziura (zaznaczona na mapie) do przeżycia (czyt. przejechania). Ale i tak trzeba było uważać bardzo.
SZ5-M1 coś publiczki zabrakło, ale próba ciekawa, dość prosta, choć i tak taryfę ktoś załapał
SZ6-AQUANET ciekawa sprawnościówka, ponoć ktoś miskę urwał
SZ7-MLECZARNIA i tu mały problem bo załapaliśmy taryfę (koło ciasnego) a w drugiej pętli próba odwołana :( ale wyglądała na szybką i ciekawą

Podobała mi się organizacja (poza RÓŻNICAMI CZASOWYMI !!), atmosfera. Udało nam się nawet parę poślizgów i zmienić koło w mniej niż 3 minuty (pozdr. dla Krzycha).

Gratulacje dla organizatorów!

P.S.
Jakby ktos miał foto zielonego focusa to poproszę na maila: bighead@interia.pl
Ostatnio zmieniony przez Tomek Z Nie 21 Maj, 2006, w całości zmieniany 3 razy  

dembol 
WRC

Ja chętnie wpadne :)

morel 
A-grupa

Auto: SCS

Kristo napisał/a:
To może ja się pochwale.

Przed:

Po:

no i w p...u wylądował :) wiem jak to boli

alten ax 
eNka

Wrazenia o rajdzie. Dla mnie rewela nie mam nic do powiedzenioa super. Niestety zabraklo umiejetnosci by byc wyzej noi i plyta pod silnik by sie przydala.

Kristo wspsolczuje ci z tym dzwonem.
A jak ci sie 4sz podobal :> slisko co? ja jechalem pierwszy przejazd na maksa asekuracyjnie tak ze w drugim przejezdzie 18s sie poprawilem :>

Jak ktos ma foty axa to prosze o przeslanie na chrissi@poczta.onet.pl

bad drift 
eNka

Mi sie podobało, ślisko i ciasno i dużo rozbitych aut :wink:
Moze w niektórych miejscach za ciasno.
Troche jestem zły, bo nie ukończyłem rajdu. Nie z winy drzewa albo murku (a takich był ochyba sporo) ale z winy bardzo kiepskiej jakości części zamiennych produkowanych na białorusi czy ukrainie :(
P.S. Nie chciałem przejechać tego kamerzysty na próbie 4 :twisted: wiec nie musiał uciekać.

PS II - Jak ktos ma czerwoną Łade na białych felgach to prosiłbym na yanosik@wp.pl

LEH
WRC

bad drift napisał/a:
P.S. Nie chciałem przejechać tego kamerzysty na próbie 4 :twisted: wiec nie musiał uciekać.

A skąd ja mogłem wiedzieć co Ty zamierzasz ;) Poza tym to nie była moja pierwsza ucieczka w tym miejscu 8) Wszystko będzie na filmie.

P.S. Również chciałbym przekazać wyrazy współczucia wszystkim, którzy mieli nieprzyjemne przygody - cóż, taki jest ten nasz ulubiony sport...

Kristo
WRC

LEH napisał/a:

Obawiam się jednak, że nie każdy będzie miał miłe wspomnienia z tego rajdu:
http://www.gorzow.mm.pl/~...y06_corsa01.jpg
http://www.gorzow.mm.pl/~...y06_corsa02.jpg

Niestety 100% mój błąd- za mocną kontre dałem po wyjściu. Pech chciał że ten płot miał fundamenty z szyny kolejowej, i to właśnie najwięcej szkód wywołało pod autem...

DeZ 
WRC

Proszę o wpisy na forum na stronie KMW.

http://www.kmwinogrady.civ.pl/news/index.php

Dzisiaj to tyle mojej wypowiedzi. Idę SPAĆ !!!!!

Try3ek
WRC

rajdzik zajefajny, znaczy sie zajebisty ale nie chciałem tak brzydko mówic:P
Próby bardzo fajne, poza aquanete i M1, tak naprawde te dwie próby nic nie wnosiły to rywalizacji ze strony czasów a publiki tak nie było, zdecydowanie lepiej wychodzi tesco. Szkoda ze nie było ostetnij próby bo była porównywalnie dobra z TG, szybka techniczna, TG za to była tak dobra, szczególnie jak Wabb lądował 20cm od drzewa a ja stałem za tym dzewiem:) ogólnie podsumowują bardzo dobrze zrobionyn rajd miła atmosfera, do tego chwile przerwy przed kazdy OS by sie rozejżeć co i jak, ja chce tak więcej:)
Jak by ktoś miał fotki beżowego malca z nr 27 to poprosze na Try3ek@o2.pl pomijając fakt że tak będzie płytka zrobiona z rajdu[/i]

RUFF
A-grupa

Powiem tak było SMOKEN :) i spalił tylko 2L oleju hihi próby zajebiaszcze szkoda tylko że deszczyk sie nie zastanowił czy padać czy nie wtedy wszyscy mieli by równe szanse na niektórych póbach. Ubolewam nad odwołaniem 7 próby :( była naprawde zajefajna niestety nie popisałem sie przed kamerą dzisiaj ale z założenia niemiało być błędów a co zaskutkowało 10 w G i wygraniem RWD
Wielkie dzieki dla organizatora winogrady są najlepsze.

Sensekhmet 
WRC

Mój pierwszy nie ukończony rajd. Auto rozkraczyło się tuż przed tablicą pekacu pierwszej próby, akurat kiedy mieliśmy wjeżdżać. Szyby, światła, kaski, rękawiczki, mapki, chcemy wjeżdżać i nagle kaputt.
Na szczęście okazało się, że rozrząd a co za tym idzie - silnik - żyje, po prostu zapłon znowu bawił sie w hocki - klocki. Zdenerwowało mnie to. Wziąłem klucz do kół i rozbiłem nim pokrywę rozdzielacza. Chciałbym móc powiedzieć, że to przypadkiem, ale... to nie byłaby do końca prawda (oj, ale ze mnie zły człowiek...). Potem do domu na holu, kolejne nowe doświadczenie, tym bardziej, że najechałem raz na linę zrywając ją (tu wstawić odgłos zawiedzionego tłumu). Dobre jest to, że miałem czas, aby sobie spokojnie kanapki zjeść.

bad drift 
eNka

No mam ewentualnie małe zastrzeżenia do 25 minut dojazdu na M1. Jakoś wypadały mi czerwone światła i musiałem czasami przekraczać predkość aby zdązyć.

bad drift 
eNka

Sensekhmet napisał/a:
... Dobre jest to, że miałem czas, aby sobie spokojnie kanapki zjeść.
No i z pilotką pogadać ;)

Sensekhmet 
WRC

Pilotka po ustaleniu, że auto nie pojedzie a ja chwilowo wpadłem w szał i zaczynam zachowywać się niebezpiecznie, wzięła taksówkę i zniknęła.

Try3ek
WRC

Jak by kogoś wyniki intersowały

Tomek Z 
WRC

alten ax napisał/a:
Wrazenia o rajdzie. Dla mnie rewela nie mam nic do powiedzenioa super. Niestety zabraklo umiejetnosci by byc wyzej noi i plyta pod silnik by sie przydala.

Kristo wspsolczuje ci z tym dzwonem.
A jak ci sie 4sz podobal :> slisko co? ja jechalem pierwszy przejazd na maksa asekuracyjnie tak ze w drugim przejezdzie 18s sie poprawilem :>

Jak ktos ma foty axa to prosze o przeslanie na chrissi@poczta.onet.pl

I tak jesteś dobry :-) Wygrałeś zakład:) My w 2giej pętli jechaliśmy nadal asekruacyjnie...

Tomek Z 
WRC

bad drift napisał/a:
No mam ewentualnie małe zastrzeżenia do 25 minut dojazdu na M1. Jakoś wypadały mi czerwone światła i musiałem czasami przekraczać predkość aby zdązyć.

Prędkość to półbiedy. Ja widziałem jedną załogę, która z dużo-za-dużą prędkością wyprzedzała na trzeciego na Strzeszyńskiej!!

OjCieC
WRC

Chłopaki jako osoba postronna...
Wyniki mnie zaszokowały!!!

Artur Obuchowski... w SC - 2gie miejsce po 1 petli... ciekaw jestem co dalej zjebal 8)

Siostry Bzyl... - supera :wink:

Ruff - 10 w gen. i sciagniecie RWD :P

Kris - gadał że nie czuje i tak dalej, a... 8 w gen i pojechał pół stawki kl.III :roll:

Generalnie gratulacje dla wszystkich... bo trza sie było na chapać :wink:

P.S.

A że łatwo nie było to zakręt Altena w 3 odsłonach

Pozdro
Ostatnio zmieniony przez OjCieC Nie 21 Maj, 2006, w całości zmieniany 1 raz  

artuuro
WRC

Dla mnie to bylo super doswiadczenie, pierwszy raz za kierownica dosc slabszego auta i do tego z napedem na jednoa oske. Super wrazenia jak na jazde z "takimi" predkosciami. Szkoda mi jednej glupiej taryfy ktora kosztowala mnie 40 sekund i duuuzo pozycji w generalce. Ale przede wszystkim slowa uznania za super itinerer. W innych miastach powinni sie uczyc robic go tak dokladnie i dobrze, proby tez fajne poza tymi najwiekszymi kreciolami (choc w tym autku mi az tak recioly jak zwykle ni eprzeszkadzaly :)

Czekam teraz na konkretne wyniki z poszczegolnych prob zeby porownac gdzie jak od Krotona dostawalem :)

Dzieki dla organizatora, dobra robota :)

SAL 
WRC

Co tu dużo pisać - świetny rajdzik. Fajne próby, itinerer, atmosfera... Tylko ta dojazdówka do M1 - można było sobie dać spokój ;) No i trochę szkoda, że na drugiej pętli nie było nam dane jechać mleczarni :cry:

Pierwszy raz dostałem coś (wazonik) za machanie rękami w samochodzie i bieganie z kartą drogową :D

No i zdziwił mnie trochę puchar RWD. Myślałem, że ktoś inny go zgarnie :wink:

Agniess 
WRC

Auto: w marzeniach

Jak dla mnie to podobalo mi sie. Chociaz od rana tzn od 8, nie bylo zbyt przyjemnie, bo deszcz padal i wialo i zimno ogolnie. :? Na szczescie po poludniu sie wypogodzilo. :) No niestety nie moglam byc na wszystkich probach, bylam tylko na Kotlowni i potem na Sz1, ale to juz 2 raz jechano.. :( Ale narobilam fotki, filmiki rowniez - jest ich sporo, razem wszytko zajmuje ok 250 MB, wiec jesli chcecie fotki i filmiki, to podawac emaile - w najblizszym czasie powysylam :wink:

-------------
www.abcup.com.pl & www.bmw-challenge.pl

Marko 
WRC

To lepiej by bylo te filmiki i fotki wrzucic na jakis serwer co by wszyscy skorzystali

supermarioo
nowy

Bzylki rulezzzzz!!! :twisted:

Patt 
WRC

przylaczam sie do opini ze rajd byl swietny i tutaj podziekowania dla organizatorow

arturro pokazal ze nie tylko bardzo mocnym sprzetem umie krecic dobre czasy

a wieliczko caly rajd narzekal ze sie uczy auta...bla bla bla a zajol 8 w generalce :shock:

siostry bzylki baaaardzo ladnie

a jesli chodzi o puchar RWD to ruff byl dzis bezkonkurencyjny 8)

podziekowania rowniez dla mojego pilota Mikolaja B - znakomicie pilotowal

Odpowiedz do tematu