Teraz doskonale widzę jak źle się miał stosunek masy mojego samochodu do źle dobranego i źle obcykanego ogumienia (shity na suchy asfalt), oraz to, że pewne aluminiowe części mojego 17 letniego auta powinny były zostać wymienione na nowe 10 lat temu, a potem jeszcze raz 3 lata temu (żeby nie pękały pod wpływem symbolicznych lekkich dzwonów). Sram na stopy aluminium!!! Większego gówna nie ma!!! 6-letnie aluminium=szkło.
Ja jestem w szoku co poniektóży wyprawiali na TG czy tej 1 petli niedało sie przejechać troche berdziej zapoznawczo? To że uszkodziły sie tam 2-3 auta to i tak widze dobry wynik moglo być znacznie gorzej.. Ale licze na to że jeszcze kiedyś bedzie tam smakowita próba Ba nawet mam plan jak ją ułołożyć hihi
Ruffi się nie zapędzaj bo jeszcze idę na rozmowe z właścicielem terenu TG. Generalnie jest posprzątane (kosztowało mnie to 3 piwka) i bez demolki wiec myślę, że to tylko formalność.
Dalej wygląda tak:
Enea - bez strat
Nectar - poza "miękkim" przed metą reszta ok (sami proponują coś na jesień). Zdaje się, że w zeszłym roku powyrywaliście co było do powyrywania
Kotłownia - przeżyła. Jednak następnym razem bez miotły się nie obejdzie. Chodzi oczywiście o plac manewrowy Jeszcze raz dzięki dla Krzycha.
M1 - bez strat
Aquanet - do wymiany 4 - 5 metów kostki ale sprawa jest załatwiana na spokojnie i bez pośpiechu.
Mleczarnia - poza "zelonym" od Krista bez demolki i jest szansa na jeszcze
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Teraz doskonale widzę jak źle się miał stosunek masy mojego samochodu do źle dobranego i źle obcykanego ogumienia (shity na suchy asfalt), oraz to, że pewne aluminiowe części mojego 17 letniego auta powinny były zostać wymienione na nowe 10 lat temu, a potem jeszcze raz 3 lata temu (żeby nie pękały pod wpływem symbolicznych lekkich dzwonów). Sram na stopy aluminium!!! Większego gówna nie ma!!! 6-letnie aluminium=szkło.
ale dyrdymaly
Lepsze dyrdymaly niż beton, jak nie wiesz o co chodzi to się nie wymądrzaj
_________________ Piotr Bydgoszcz
Śpieszmy się kochać opony... Tak szybko odchodzą!
proponuje kupic gaza albo waza albo łade bo kantem cos sobie nie radzisz
_________________ Budowa rajdówek i nie tylko ))))
Oj, kierowca Tico musiał mieć ciepło na TG, zresztą nie tylko on. Dopiero teraz widzę ile osób miało tam problemy W kamerzystę też co niektórzy chcieli trafić
Wysłany: Sob 27 Maj, 2006
Kurczę, mam mieszane uczucia. Kolejny świetny film i kolejny film, który delikatnie sugeruje, że powinienem oddać wraka na złom i zająć się sędziowaniem... albo bierkami... albo czym kolwiek innym oprócz jazdy w KJS.
Ludzie: wy naprawdę umiecie jeździć, i to widać
A co do 325: to naprawdę było zaledwie dotknięcie, na metalugrii się nie znam, ale chyba rzeczywiście, coś tam było już "zmęczone" skoro puściło.
filmik rewelacja:) Nawet jestem w 2 momentach, moge gdzięki temu porównać on-borda z tym co było na zewnątrz:) (w środku zdecydowanie większe emocje) Oby tak dalej bo LEH wykonał tutaj z ekipą naprawde dobrą robote, a że pare razy musieliście uciekać:) ach takie są własnie rajdy.
A co do ślizgości nawierzchni TG zapewne był tez coś zaliczył ale jak zobaczyłem co i inni tam robią pojechał dość zapoznawczo i czasowo nie najgożej, drugi przejzad był szybszy gdyby nie ten pechowy słupek przed nawrotem gdzie nie tylko ja walonołem taryfe:)
Dez - cieszy mnie to że próby przezyły, własciciele terenów zadowolenia ale najbardziej mnie cieszy że tak jak Nectar sami proponują że chcą wspierać KJS, oby było jak najwięcej takich firm. Wielkie podzieńkowania właśnie dla nich. [/img]
_________________ G Ł O Ś N O i BOKIEM...
Poznańska Grupa Rajdowa
Kristo ale na filmie widzę, że kusiłes los już od TG. Pod tym zgarniętym słupkiem jest dość głęboko. Głęboko na tyle, że jak w końcu słupek wpadł do środka to sędziowie nie mieli odwagi po niego wchodzić
Generalnie widze, że TG przerosło niektórych kierowców a szczególnie zakręt AX. Nawet na powrocie robili podobne błędy. Przynajmniej już wiem który tak skutecznie walczył z tym piachem na zakręcie
Natomiast kierownik Tico to powinien swoim oponom godną emeryturę zapewnić jak nadejdzie ich czas. Gdyby nie "złapały" przed tym cholernym drzewem to było by to bardzo mocne łubudu.
Jak będzie jeszcze jakaś impreza na tym terenie to jakoś trzeba tę rośline oponami obstawić bo emituje jakies dziwne przyciąganie.
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Po moich ostatnich oponiarskich doświadczeniach i gdybym miał myśleć tylko o kotłowni (bo tylko ją widziałem) założyłbym coś pośredniego między zimą a letnim, mocno bieżnikowanym kapciem. Może Dembice Frigo nową werję. Jeśli oczywiście nie możesz założyć czegoś z oferty Markguma, najlepiej dociętego, co i jak z takimi oponami to niech się wypowiedzą Ci, którzy na nich śmigają.
Prosze sie odpie.... od mojego kierowcy, tylko lekko daliśmy buzi drzewku. To był zbieg drobnych okoliczności i troche pecha, ja mogłem wcześniej krzyczeć że ślisko, nie wpadliśmy na to że jak tam dohamuje 18 samochodów to bedzie gorzej niż na spacerze poprzedniego dnia i takie tam inne. Jak ktoś narzeka na jazde kierownika 325i to niech spojrzy w czasy i sprawdzi swój na Sz2, my mieliśmy 69.03 (posiadam dowód w postaci karty drogowej) lepszy był tylko BX i Milka na 1 petli. No podobno jeszcze Tico miało 65.16, ale wyczuwam tutaj błąd w wynikach.
Czasami trzeba w coś lekko przydzwonić żeby nie przesadzać z optymizmem.
Co do opon to na szczęście obejrzałem je dopiero po rajdzie, jakbym zobaczył wcześniej to było ryzyko że bym sie zamienił z Jasia pilotką miejscami
PS: Olo, też miałeś blisko do roślinki, ale wolniej jechałeś spryciażu:P
_________________ Kiedy spierasz sie z głupcem upewnij się że on nie robi tego samego
AdamB, zgadza się To właśnie teoria profesora Ledy, niestety mi sie ciągle sprawdza w rowerach i samochodzie Dobrze że nie latam samolotami, bo tam niektóre części mają po 20 lat i podobno mają się świetnieee Gorzej z tym, że awarie objawiają się dosyc z nienacka i nie na ziemi (właściwie kończą się na ziemi). Dobrym przykładem są też miski Ola, które zachowują się jakby były wykonane z ceramiki.
Patt mądralo pisałem że nie miałem obczutych opon jeszcze na śliskim. Zawsze są pewne granice których staram się nie przekraczać, ale bywa że granice te przekraczają wszelkie możlwe pojęcie (np twardy slick na lodzie).
no cóż, jak to mówią czesi "to je rally" wygrywa ten który robi mniej błędów i jest na mecie. To właśnie jest piękne w tym wszystkim!! Małe porażki powodują jeszcze większą mobilizację i chęć rewanżu.. Ja zbaboliłem ten rajd, ale jestem szczerze podbudowany, iż jechałem w najsilniejszej klasie i mimo tych wszystkich przygód (wyrwane biegi i drzewa rzucające się mi pod koła..) ukończyłem ten rajd i zebrałem bagaż nowych doświadczeń. Gratuluje wszystkim, którzy dali radę.
AdamB, zgadza się To właśnie teoria profesora Ledy, niestety mi sie ciągle sprawdza w rowerach i samochodzie Dobrze że nie latam samolotami, bo tam niektóre części mają po 20 lat i podobno mają się świetnieee Gorzej z tym, że awarie objawiają się dosyc z nienacka i nie na ziemi (właściwie kończą się na ziemi). Dobrym przykładem są też miski Ola, które zachowują się jakby były wykonane z ceramiki.
Patt mądralo pisałem że nie miałem obczutych opon jeszcze na śliskim. Zawsze są pewne granice których staram się nie przekraczać, ale bywa że granice te przekraczają wszelkie możlwe pojęcie (np twardy slick na lodzie).
chciałem zauwazyc ze 2,5 ma miske wykonaną z tego samego materiału co 1,6 1,8 (m40) takze piotrze mysle ze wszystko przed toba!!!!!!!!!!
Ale prosze o jedno skończ juz pisać te pierdoły bo nie da sie tego czytac !!!! jezeli nie mozesz wpasc na to ze przy motorze 2,5 i mocy 171 KM ty nie inwestujesz w opone i myslisze ze na jakims łysym badziewiu da sie pojechac taki rajd (oglądajac odcinki dzień wczesniej i wiedzac jaka bedzie pogoda )no to ja przepraszam
_________________ Budowa rajdówek i nie tylko ))))
Morel, wiem że wszystko jest dla Ciebie jasne bo wszystko już wiesz. W ustawieniach profilu masz prawdopodobnie opcję "ignoruj posty tego użytkownika". Skoro denerwują Ciebie moje spostrzerzenia i przeżycia z tego rajdu (po to jest ten topic), to użyj tej opcji (jeżeli jej nie ma; nie sprawdzałem; to bardzo Ci współczuję). Poza tym na Magnolii też rozwaliłem miskę, więc coś Ci umknęło skoro tak pilnie śledzisz moje słowa i poczynania. Za zły dobór opon nie obwiniam nikogo innego jak siebie, ale nie będe nic więcej tłumaczył. Generalnie zaczynacie mnie denerwować coniektórzy i jak spotkamy się następnym razem na żywo to byćmoże sobie co nieco wyjaśnimy w kwestiach komentowania moich postów.
Wysłany: Pon 29 Maj, 2006
nie wiem o co tyle zamieszania , każdy ma takie opony na jakie go stać ,ja miałem z przodu matadory z 0.5 mm bieżnika , a z tyłu jakiś barum twardy jak cholera i nie marudzę , moim skromnym zdaniem rajdy na poziomie kjs mają przynosić przede wszystkim radość z jazdy
_________________ AXA Ubezpieczenia (Avanssur S.A. Oddział w Polsce) - BANDA KŁAMLIWYCH ZŁODZIEI
ostrzegam uprzejmie
" Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting "
- Maurice Trintignant
wyluzujcie chlopaki, przeciez nie o to tu chodzi zeby sie klocic i to jeszcze o takie rzeczy. Troche kultury, kazdy ma prawo do wlasnej opinii i musicie sie z tym pogodzic, a nie rzucac sie na kogos ze jest glupi bo nie potrafi dobrac opon...
PEACE!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum